19 Σεπ 2009

«Η ποιοτική δημοσιογραφία κοστίζει»

«Θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της εκδοτικής του καριέρας», είπαν κάποιοι για την απόφαση του βαρόνου των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ να επιβάλει χρεώσεις στο διαδικτυακό περιεχόμενο των εφημερίδων του. Άλλοι χαρακτήρισαν την απόφασή του αυτή ως «μια επιλογή που δείχνει ότι δεν του έχουν μείνει άλλες επιλογές». Κανείς όμως δεν διαφωνεί ότι η ανακοίνωση του Αυστραλού μεγαλοεκδότη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που κυριαρχούν στο Ίντερνετ τα τελευταία 15 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

17 Σεπ 2009

Δεν κλείνει τελικά ο Observer


Ο εκδοτικός όμιλος Guardian (GMG) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μην κλείσει την εφημερίδα Observer για την οποία υπήρχαν σκέψεις να διακόψει την έκδοσή της ώστε να μειωθούν οι ζημίες της.

Ο όμιλος, που εκδίδει επίσης την εφημερίδα Guardian, μελετούσε επίσης το ενδεχόμενο να μετατρέψει τον Observer σε περιοδικό.

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα αυτή κυκλοφορεί ανελλιπώς εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια. Στην ανακοίνωσή του ο GMG σημειώνει ότι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κυκλοφορία του Observer και να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εφημερίδων.
Πολλές προσωπικότητες, όπως οι συγγραφείς Μάρτιν Έιμις και Σάλμαν Ρούσντι και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Blur, Ντέιμον Όλμπαρτν, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία για να σωθεί ο Observer, μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1791 και θεωρείται η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα του κόσμου.

Τον Ιούλιο η κυκλοφορία του Observer είχε πέσει στα 400.000 φύλλα, κατά μέσο όρο, ήταν δηλαδή μειωμένη κατά 7% (ή 30.00 αντίτυπα) σε σχέση με το 2008.

πηγή:TVXS

15 Σεπ 2009

Αναπάντητα τα ερωτήματα των εργαζόμενων-απολυμένων του Ελ. Τυπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων – απολυμένων του «Ελεύθερου Τύπου» . Στη διάρκειά της, επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι ο Γιάννης Μιχελάκης συμφώνησε με τους νέους ιδιοκτήτες να αναλάβει τα καθήκοντα διευθυντή της εφημερίδας. Επίσης, οι εργαζόμενοι –απολυμένοι του Ε.Τ. επαναβεβαίωσαν την απαίτησή τους για συνάντηση της πενταμελούς επιτροπής με τη νέα ιδιοκτησία Σκαναβή – Μπενέκου.Απόφαση Γενικής ΣυνέλευσηςΟι εργαζόμενοι απολυμένοι του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι και σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, δεν έλαβαν καμιά απάντηση από τους πρώην ιδιοκτήτες Θόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου και τον εκκαθαριστή Χαράλαμπο Μπιλλίνη στα ερωτήματα που έθεσαν με εξώδικο στις 11 Σεπτεμβρίου και που αφορά στη συμφωνία μεταβίβασης των τίτλων του Ε.Τ., των όρων της και του τιμήματος.Αντ’ αυτού, ο εκκαθαριστής καλεί τους εργαζόμενους – απολυμένους του Ε.Τ. να παραλάβουν ποσό που –κατ’ αυτόν- τους αναλογεί από την αποτίμηση της μεταβίβασης στους νέους ιδιοκτήτες. Δεν παρέχεται ωστόσο κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη διαφάνεια της πώλησης των τίτλων, όπως είχε τεθεί ως όρος στη συμφωνία διαβούλευσης που υπεγράφη στις 16 Ιουλίου.Οποιοδήποτε ποσό έχει δοθεί μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους, είναι αποτέλεσμα του αγώνα τους, ο οποίος και επέβαλλε στους πρώην ιδιοκτήτες την απόδοση του τιμήματος μεταβίβασης.
ΠΗΓΗ:Ergazomenoi Eleftheros Tipos