13 Ιουλ 2013

Θα πληρώσουν…Αποζημίωση 20.000 ευρώ ζητάει από την (Ε)ΔΤ ο Ροβήρος Μανθούλης


Η έναρξη εκπομπών που πειρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) έγινε το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2012 με την ταινία του Ροβήρου Μανθούλη “Η κυρία Δήμαρχος”. Ο σκηνοθέτης αντέδρασε με μια πολύ δηκτική ανακοίνωση:
Ο Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν’ ανοίξει  σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο.  Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει.  Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν Κυδία Δήμαδχος. Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες Ευδώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι. Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί  η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη τους. Ελπίζω, αμέσως μετά την Κυδία Δήμαδχο, να γίνει και η Κηδεία της Ιεδοδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ.
                    ΔΟΒΗΔΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ

12 Ιουλ 2013

ΕΔΟΕΑΠ για προκαταβολές εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης

Προκαταβολή από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, στο εξής θα χορηγείται μόνο α) ενόψει συνταξιοδότησης και αφού έχει υποβληθεί σχετική αίτηση & β) για εξόφληση οφειλής που αφορά σε αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Αναλυτικά:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες οι οποίες έχουν φυσικά και άμεσο αντίκτυπο στον Οργανισμό μας με τη δραματική μείωση των εσόδων του, διερεύνησε το θέμα των Προκαταβολών Εφάπαξ Οικονομικής Ενίσχυσης που δίνονται στους ασφαλισμένους.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ- Συμμετοχή στις εργατικές συγκεντρώσεις την Τρίτη 16/7/2013

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2013
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα.
Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ.Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούν επίσης όλα τα ενημερωτικά Μέσα να προβάλουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, όπως οφείλουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Η απεργία γίνεται γιατί...

Απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ σε «ανώνυμη» λασπολογία

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στη στήλη του κ. Γιώργου Παπαχρήστου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (σ. 8), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επισημαίνουν τα παρακάτω:

1. Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο της δειλίας και της χυδαιότητας.


 Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, παραμένοντας στις θέσεις τους και προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες ποιοτικό πρόγραμμα που συμβαδίζει με τις επιταγές του Συντάγματος και έχει την αναγνώριση όλης της ελληνικής κοινωνίας.
2.      Ο «αόρατος» καταγγέλλων... 

11 Ιουλ 2013

"Καμπάνες" απο το ΕΣΡ

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΡ. Συγκεκριμένα:
*** Το Κόντρα Channel εισέπραξε δύο καμπάνες συνολικού ύψους 30.000 ευρώ (15.000 ευρώ συν 15.000 ευρώ από τις 27/12/2012 και τις 16/4/2013, αντίστοιχα) για μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος από μη ενημερωτικό σταθμό, δηλαδή για παράνομη μεταβολή της φυσιογνωμίας του.

«Ντρίμπλα» στη λογοκρισία


Μια παράπλευρη απώλεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στην Τουρκία: έκλεισε το ιστορικού περιεχομένου περιοδικό «NTV Tarih». Ο λόγος; Του κατέβασε τα ρολά η ιδιοκτήτρια εταιρεία Dogus Broadcasting Group, διότι επρόκειτο να βγάλει ένα τεύχος αφιερωμένο στις ταραχές που συντάραξαν τη χώρα. Αποτέλεσμα; Αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να ρίξουν όλο το περιεχόμενο του περιοδικού στο Internet!

10 Ιουλ 2013

[Νύχτα]


Νύχτα.
Στους δρόμους θα βγούμε απόψε, αγάπη μου
κρυφά, οι γείτονες να μη δουν τη φυγή μας
και μακριά να πάμε
εκεί που δεν υπάρχει φόβος, αποξένωση, απληστία
εκεί που θάνατος δεν υπάρχει.Νύχτα.
Στους δρόμους θα βγούμε απόψε, αγάπη μου
κρυφά, οι δανειστές να μην αντιληφθούν τη φυγή μας
να ξεφύγουμε
πριν μας ζητήσουν τα χρέη των άλλων
και τους τόκους της υποθηκευμένης μας ζωής.Νύχτα.
Στους δρόμους θα βγούμε απόψε, αγάπη μου
με το όπλο στο χέρι, χωρίς φόβο
στο εργοστάσιο να πάμε, να το καταλάβουμε
εκεί που υπάρχει χαρά, γέλιο, αισιοδοξία
εκεί που η ζωή αποκτά νόημα.

Δεν θα είμαστε μόνοι μας, αγάπη μου
η τηλεόραση, συντονισμένη στην ΕΡΤ
σε απευθείας σύνδεση θα μεταδίδει την Επανάσταση.

[Χανιά, ξημερώματα Τρίτης 2 Ιουλίου 2013 -
ακούγοντας το "πειρατικό" Β' Πρόγραμμα ]
[Νύχτα] Του Ειρηναίου Μαράκη

'Αλλοι βγάζουν το φίδι απο την τρύπα άλλοι είναι έτοιμοι να υπογράψουν..


της  Ελένης Ηλιοπούλου

Οι δημοσιογράφοι, που είναι έτοιμοι να υπογράψουν και περιμένουν διακαώς να βάλουν τη τζίφρα τους στις δίμηνες συμβάσεις, χθες και μετά από μια πολύωρη διαδικασία αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική τους… αφού η συνέλευση άλλο αποφάσισε…

ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΔΤ


Διαβάστε ποιο είναι το περίφημο TVE στην Παιανία (όπως το... εντόπισαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ) απο όπου εκπέμπει η... ψευδή ΕΡΤ: Από 25% κατέχουν η “‘Ανωση” (Πήγασος) και το Studio  ΑΤΑ (ΔΟΛ) , κύριοι μετοχοι του Mega, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει σε φυσικά πρόσωπα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - Διοικητικό Συμβούλιο και Μετοχικό κεφάλαιο

Η «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (T.V.E.)» ιδρύθηκε το 1975 (ΦΕΚ 1862/30.07.1975 ) και Δυνάμει της με αρ. ΕΜ 5908/15.10.1998 απόφασης της Δ/νσης Εμπορίου Ν. Ανατ. Αττικής, ως δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 8352/1998 ΦΕΚ (Τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε), εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρίας περί επωνυμίας της Εταιρίας, η οποία διαμορφώθηκε σε «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», με διακριτικό τίτλο «STUDIOS ΠΑΙΑΝΙΑΣ».

Σκοπός της εταιρείας είναι:
  • η ίδρυση και εκμετάλλευση τηλεοπτικών - ηχοληπτικών συγκροτημάτων παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, κινηματογραφικών ταινιών, ηλεκτρονικών πολυμέσων και λοιπών συναφών προϊόντων. Η κτήση, μίσθωση, εγκατάσταση, διαμόρφωση και εκμετάλλευση εργοστασίων και βιομηχανικών καταστημάτων - εγκαταστάσεων και πάσης φύσεως ακινήτων που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των εργασιών της εταιρείας και για την επέκταση αυτών,
  • η παραγωγή, εμπορία και διανομή στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή τηλεοπτικών προγραμμάτων, οπτικοακουστικών πολυμέσων, κινηματογραφικών ταινιών και λοιπών συναφών ειδών,
  • η εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή τηλεοπτικών και οπτικοακουστικών μηχανημάτων, ανταλλακτικών αυτών, υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών και κάθέ είδος συναφών ειδών,
  • οι διαφημιστικές εργασίες και η παροχή κάθε είδους υπηρεσιών σε παραγωγούς τηλεοράσεως και κινηματογράφου και λοιπών οπτικοακουστικών μέσων,
  • η αντιπροσώπευση ξένων οίκων και ημεδαπών,
  • η διενέργεια κάθε άλλης πράξεως που κατά περίπτωση θα μπορεί να συσχετιστεί ολικά ή μερικά με την πραγματοποίηση των πιο πάνω σκοπών που δεν κατονομάζεται ρητά και
  • η συμμετοχή σε άλλες, οιασδήποτε νομικής μορφής, εταιρείες και κοινοπραξίες που έχουν αντικείμενο εργασιών παρεμφερές προς τον σκοπό της εταιρείας.
Το μετοχικό κεφάλαιο της TVE ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες Ευρώ (1.050.000,00€), διαιρούμενο σε 350.000 μετοχές ονομαστικής αξίας τριών Ευρώ (3,00€) εκάστης, εκ των οποίων 300.000 μετοχές είναι ανώνυμες και 50.000 μετοχές, ονομαστικές.
Η μετοχική σύνθεση της εταιρίας είναι η ακόλουθη:

Μέτοχοι
Αριθμός Μετοχών
Ποσοστό (%)
ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
87.500
25%
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.
87.500
25%
Χρήστος Π. Ελματζιόγλου
70.000
20%
Νικόλαος Π. Ελματζιόγλου
70.000
20%
Γρηγόριος Κ. Ελματζιόγλου
17.500
5%
Γεσθημανή Παπαδάκη
17.500
5%
Σύνολο
350.000
100%

Εισαγγελική έρευνα για το στούντιο της ΕΔΤ

Περιπλέκεται η κατάσταση με την κυβερνητική μετάδοση της κάρτας με το σήμα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση». 
Για τη μετάδοση χρησιμοποιείται ιδιωτικό στούντιο, το οποίο έχει εμπλακεί σε μικτή παραγωγή  της ΕΡΤ ΑΕ και για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου

Τα φαντάσματα του χθες

Οι Φριντμανιακοί, επειδή οι συνταγές τους είναι δολοφονικές για τους πολλούς και επικερδείς μόνο για τους λίγους με τις επώνυμες τσέπες, κινούνται πάντοτε εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια και το φόβο.
Για να τα καταφέρουν, στηρίζονται από τη μια στον έλεγχο των επικοινωνιακών διαύλων και από την άλλη στον περιορισμό των δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.
Ετσι, για αυτούς, η εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας είναι «λογική», η συνεχής έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και η ουσιαστική περιθωριοποίηση του Κοινοβουλίου «αναγκαία», η κατάργηση κάθε νομοθετικής ασπίδας για τους εργαζομένους «απαραίτητη» και η δημιουργία ενός αυστηρού ποινολογίου, με κατασχέσεις σπιτιών, μισθών και συντάξεων για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια, «μεταρρύθμιση»!

Σοβαρές καταγγελίες για το κακέκτυπο της ΕΡΤ


Έντονη ήταν η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ μόλις βγήκε στον αέρα το νέο σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.
Χαρακτηρίζουν το νέο φορέα ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ και καταγγέλλουν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ και δεν έχουν προκηρυχθεί οι συμβάσεις – προσλήψεις.

Στη θέση του μαύρου... κατάμαυρο!!


Το λογότυπο ΕΔΤ, που αντιστοιχεί στον τίτλο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, εμφανίζεται στην εικόνα την οποία εκπέμπει η συχνότητα της ΕΡΤ από τις 8 π.μ. σημερα

Εν τω μεταξύ, με την έγκριση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής χθές το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο σε δεύτερη ανάγνωση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, εμφανίστηκε θετικός να συζητηθούν, αν υπάρχουν όπως είπε, προβλήματα για τη μεταβατική περίοδο. Παράλληλα, επικαλούμενος και την αναφορά του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ότι με αυτό το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, γίνεται προσπάθεια να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό είναι το μείζον και δεν αναιρείται από το θέμα της μεταβατικής περιόδου.
Ακόμα, αντέτεινε ότι το εποπτικό συμβούλιο δεν εκτελεί κομματικές εντολές, ενώ έδωσε έμφαση στις προσλήψεις που θα γίνουν στον νέο φορέα, για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα είναι αξιοκρατικές.
Ο κ. Καψής διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ότι το Ραδιομέγαρο δεν είναι υπό κατάληψη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στη νέα προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει.
Σε ότι αφορά την νομιμότητα της ανάθεσης του εγχειρήματος νέας ΕΡΤ (δεν έγινε προκήρυξη αλλα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη ετειρεία) ο κ. Καψής δήλωσε άγνοια."Εγώ θέλω να συμμορφωθώ με το ΕΣΡ, δεν θέλω να στείλω τα ΜΑΤ" είπες απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Σε αλλη ερώτηση σχετικά με το αρχείο είπε ότι... υπάρχει, άλλα όχι όλο. (σ.σ. πιθανώς αναφέρεται στο τμήμα του αρχείου που βρισκόταν στο κτίριο της Μουρούζη που κατελήφθη απο τα ΜΑΤ!!!)
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απερίφραστη καταδίκη μας στην πρωθυπουργική απόφαση της 11ηςΙουνίου που επιχείρησε να επιβάλλει το «μαύρο» στις οθόνες των Ελλήνων πολιτών και στις δημόσιες συχνότητες.
Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιχείρηση να «κατέβουν» οι πομποί με συνέργεια αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτών τεχνικών.
Καταδικάζουμε, επίσης κάθε απόπειρα παράνομης εκπομπής εκτός των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.
Διατυπώνουμε ρητές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για όσες από τις προτάσεις  του κ. Καψή ανατρέπουν βίαια τις εργασιακές σχέσεις παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ανάγκη ο υφυπουργός να γίνει πιο συγκεκριμένος, ουσιαστικός και με σαφές χρονοδιάγραμμα λύσεων. Δεν βοηθάει κανένα όταν στις θεσμικά και νομικά τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων ο αρμόδιος υφυπουργός προσερχόμενος στο διάλογο απαντά κυρίως με γενικόλογες πολιτικές παρατηρήσεις και αιτιάσεις.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και ζητάμε από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, να συνεχίσει το διάλογο και να εφαρμόσει αυτό που δημοσίως έχει υποστηρίξει «ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης», προκειμένου να εκπέμψει ξανά το σήμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης μόνο από τις εγκαταστάσεις και τις συχνότητες της ΕΡΤ, σεβόμενος τις αποφάσεις του ΣτΕ.

9 Ιουλ 2013

ΕΡΤ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε συνέχιση του αγώνα. Με ένα ενωτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε από ευρεία πλειοψηφία των παρόντων κρίθηκε ότι Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοί της. 

Και καλούν τον υπουργό να συζητήσει ουσιαστικά επί  των νομικά τεκμηριωμένων προτάσεων που του έχουν καταθέσει κατ΄ επανάληψη

Από πού θα βγει η ΝΕΡΙΤ - οι πληροφορίες και.. η φωνή της λογικής

Στη δημοσιότητα ήρθε το όνομα της εταιρείας, για την οποία φημολογείται ότι θα βγάλει την εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης.
Οπως έγινε γνωστό σε δημοσιεύματα του Διαδικτύου, πρόκειται για τα στούντιο της «TVE» στην Παιανία, όπου το απόγευμα της Τρίτης παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα.
Οι πληροφορίες ήθελαν έξω από τα στούντιο ένα βαν του ΟΤΕ,  δύο περιπολικά και μέσα, έναν γνωστό σκηνοθέτη της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο οποίος είχε θέση ΠΕΘ στην ΕΡΤ, αλλά και έναν τεχνικό διευθυντή εταιρείας που προμηθεύει τους τηλεοπτικούς σταθμούς με τεχνολογικό υλικό.

Ετοιμάζουν εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης από ιδιωτικά στούντιο

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ


Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκπέμψει εκ νέου η δημόσια τηλεόραση μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα θα βγει στον αέρα από ιδιωτικά στούντιο στα βόρεια προάστια, με την συνδρομή της Digea και όχι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ όπου συνεχίζουν τις μεταδόσεις οι απολυμένοι εργαζόμενοι.

8 Ιουλ 2013

Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης για την ΕΡΤ οργανώνουν οι Ομοσπονδίες την Τρίτη

Την Τρίτη 9 Ιούλη, στις 19.00 στην ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, 11 ομοσπονδίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην ΕΡΤ.
Καλούν  όλους, όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου και οι καπιταλιστικές μεθοδεύσεις,  απολυμένους, νέους άνεργους, επιστρατευμένους, τους απεργούς σε κάθε χώρο δουλειάς, τους εργαζόμενους με επισφάλεια, τους συνταξιούχους, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο αντίστασης και ανατροπής .
Για να μην περάσει η  ισοπεδωτική  πολιτική των απολύσεων, η φασιστική πολιτική της κατάργησης κοινωνικών αγαθών, για να ακυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που «μαύρισε» τον  πολιτισμό και την ενημέρωση .
ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ- ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ- ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακολουθεί  μεγάλη συναυλία στις 20.30  :
 -Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ : το  Πνευματικό Εμβατήριο του  Μίκη Θεοδωράκη
 -Μπάμπης Στόκας (Μπάσο Χρήστος Βογιατζής, Ντράμς Στέφανος Λογοθέτης,Μπουζούκι Γιώργος Παχής, Κιθάρα Δημήτρης Καρασούλος, Ήχος: Σάκης Πυριόχος)

 ΕΡΤ :  πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται!

Ο Σουν Τσου, το μαύρο στην ΕΡΤ και η Τέχνη του πολέμου


Όποιος στερείται διορατικότητας και υποτιμά τον εχθρό,
είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί.
 

Γράφει ο Επίκαιρος

Όταν θέλεις οπωσδήποτε να προκαλέσεις τον εχθρό σε μάχη, να επιτίθεσαι σε μια θέση που θα υπερασπίσει οπωσδήποτε, έλεγε ο μεγάλος Κινέζος θεωρητικός του πολέμου Σουν Τσου. Αν έχεις σκοπό να παρασύρεις τον εχθρό σε αναμέτρηση, να του προσφέρεις κάτι που θα αρπάξει χωρίς δεύτερη σκέψη ή να του στερήσεις ένα πράγμα που θα διεκδικήσει άμεσα και με κάθε τρόπο:
«Προσφέρετε στον εχθρό ένα δέλεαρ, για να τον προσελκύσετε. Προσποιηθείτε αταξία και χτυπήστε τον.»
Και αλλού:

7 Ιουλ 2013

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ. Κατέβασαν τους διακόπτες της ΕΡΤ σε Κεφαλλονιά και Πάτρα

Κινητοποιήσεις και περιφρούρηση για να μείνουν ανοιχτοί οι πομποί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί έκλεισαν τους πομπούς της ΕΡΤ σε Κεφαλλονιά (Αίνο) και είναι καθ' οδόν για να τους κλείσουν και στην Πάτρα (Δασύλλιο και Παναχαϊκό).
Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ
 
Μετά τα Γεράνεια, ακολουθεί ο Αίνος, το Παναχαϊκό όρος και το Δασύλλιο Πάτρας. Με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ιδιώτες τεχνικοί ρίχνουν και… άλλο μαύρο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να φιμώσει την ΕΡΤ, το βράδυ της 11ης Ιουνίου έχει και άλλα…θλιβερά επεισόδια. Έριξαν τον πομπό στα Γεράνεια. Σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ρίχνουν τον πομπό στον Αίνο της Κεφαλλονιάς και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για να ρίξουν και τους πομπούς στην Αχαΐα. Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι στην τοπική ΕΡΑ και πλήθος πολιτών έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν μία ακόμη πράξη ωμής παρέμβασης στις δημόσιες συχνότητες.