21 Αυγ 2009

Αποκάλυψη ταυτότητας μπλόγκερ από τη Google


Μπορεί ο λόγος για τον οποίο έγινε να μην είναι και τόσο σοβαρός, δημιουργούνται όμως σοβαρά νομικά δεδικασμένα. Σύμφωνα λοιπόν με το Canada.com, ένα δικαστήριο του Μανχάταν ανάγκασε την Google να αποκαλύψει την ταυτότητα ενός ανώνυμου μπλόγκερ ο οποίος είχε αποκαλέσει την Liskula Cohen (μοντέλο) «σαραντάρα αλανιάρα».
Η 37χρονη Cohen έπεισε το δικαστήριο να αποκαλυφτεί η ταυτότητα του μπλόγκερ ώστε να προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Όταν μάλιστα η Google παρέδωσε στην ενάγουσα την ηλεκτρονική διεύθυνση του δράστη, αποδείχτηκε πως πρόκειται για μια γνωστής της.
Όπως δήλωσε το μοντέλο «ανακουφίστηκα τώρα που ξέρω ότι πρόκειται για κάποια ασήμαντη η οποία μάλλον δεν έχει τίποτα άλλο με το οποίο να ασχοληθεί. Τη λυπάμαι.».
Canada.com
ΠΗΓΗ: Factorx Πεμ. 20 Αυγ 2009, 22:29

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ


Mεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζεται στον όμιλο Μπόμπολα

Ήσυχες ημέρες του Αυγούστου στις εφημερίδες και τα κανάλια, αλλά από τον Σεπτέμβριο έρχονται θύελλες. Κάποιες πληροφορίες μας κάνουν λόγο για μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ετοιμάζεται πυρετωδώς στον όμιλο Μπόμπολα και ειδικά στην εφημερίδα Έθνος.
Όλο το καλοκαίρι ξεσκόνιζαν τις λίστες με τους εργαζόμενους και έβαζαν κάτω τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημιώσεις και μπόνους για να αδειάσουν τα γραφεία. Επίσης, μελετούσαν τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την εθελούσια, δηλαδή ηλικία, χρόνια εργασίας στο συγκρότημα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ. Παλαιότερα ο Φ. Μπόμπολας είχε κάνει λόγο για απομακρύνσεις τουλάχιστον 70 δημοσιογράφων, άρα κάπου εκεί είναι και ο στόχος του προγράμματος.
Και για να μην… ανησυχούν τα μεγαλοστελέχη του εκδοτικού ομίλου. Πήραν διαβεβαιώσεις ότι η εθελούσια δεν αφορά αυτούς… Πάλι η μαρίδα θα την πληρώσει δηλαδή…

ΠΗΓΗ: Factorx | Πεμ. 20 Αυγ 2009, 11:11

18 Αυγ 2009

Τα "ναυάγια" και οι κακοί επιχειρηματίες...


Τελικά ο Θ. Αγγελόπουλος είναι ένας πολύ κακός επιχειρηματίας!

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και σε πολλά ιστολόγια και blogs η μεταβίβαση του City 99,5 από τον Θ.Αγγελόπουλο στον Β. Ρέστη ναυάγησε για τη διαφορά 1,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο πωλών που σύμφωνα με δικές του επίσημες δηλώσεις στον Τύπο με πληρωμένες καταχωρήσεις, δεν ενδιαφερόταν για λεφτά αλλά για πραγματική έξοδο από το χώρο των media, βρήκε «φθηνό» το τίμημα των 1,7 εκατ. ευρώ που του έδινε ο Β. Ρέστης για να αγοράσει το ραδιοφωνικό σταθμό με 50 περίπου άτομα που δεν «τσίμπησαν» με τη συμφωνία και δεν αποχώρησαν επιμένοντας να κρατήσουν τη δουλειά τους. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι θέλει να απαλλαγεί όσο γίνεται πιο γρήγορα από τα media της συζύγου του και για αυτό προτίθεται έως και να ...δωρίσει τα δυο Μέσα, το ραδιόφωνο και τον Ελεύθερο Τύπο επειδή έχασε πολλά. Αρνήθηκε όμως τη μεταβίβαση του City επειδή ζητούσε 3 εκατ. ευρώ... Όπως τότε, την κρίσιμη εβδομάδα πριν μπει λουκέτο στην Ιδρυμα Τύπου Α.Ε που συζητούσε στην Ελβετία με διεθνές fund για την πώληση της εφημερίδας και τελευταία στιγμή ζήτησε 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Το αποτελέσμα το γνωρίζουμε όλοι. Η πώληση μεταιώθηκε και ο επιχειρηματίας έκλεισε αιφνιδιαστικά την εταιρεία και τα δυο ΜΜΕ, πετώντας στο δρόμο 450 ανθρώπους. Καταστρέφοντας ζωές. Εάν έχασε όσα λένε, 130 εκατομμύρια ευρώ, κάνει τώρα τον δύσκολο για 1,7 εκατ. Τόσες επιχειρήσεις έχει στο εξωτερικό δεν έμαθε ακόμη ότι τις δουλειές τις κάνουν οι άνθρωποι; Και το ερώτημα έρχεται μόνο του. Είναι τόσο άθλιος και κακός επιχειρηματίας; Ή συμβαίνει κάτι άλλο με την επένδυση της Γιάννας Αγγελοπούλου και του συζύγου της στα ελληνικά ΜΜΕ;
Αναρτήθηκε από Ergazomenoi Eleftheros Tipos στις 12:27 μμ