2 Φεβ 2013

Συμφωνία Google με Γάλλους εκδότες


Υπεγράφη  στο Παρίσι μια συμφωνία μεταξύ του προέδρου της αμερικανικής μηχανής αναζήτησης Google Έρικ Σμιτ και εκπροσώπων των Γάλλων εκδοτών, υπό την αιγίδα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, για την αποζημίωση των Γάλλων εκδοτών από τις μηχανές αναζήτησης, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η εταιρεία-γίγαντας του Διαδικτύου θα δημιουργήσει στη Γαλλία ένα ταμείο ύψους 60 εκατ. ευρώ για "τη διευκόλυνση της μετάβασης του Τύπου στον ψηφιακό κόσμο", βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στην Google και τους εκδότες του γαλλικού Τύπου, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

24ωρη απεργία στον ρ/σ "ΣΚΑΪ 100,3" και στάση εργασίας στον τ/σ "ΣΚΑΪ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα σήμερα Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, 3 Φεβρουαρίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr».

Η απεργία πραγματοποιείται με αίτημα την επαναπρόσληψη των επτά απολυθέντων συναδέλφων μας και τη μη μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων.

Επίσης, το Δ.Σ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών και τις επαπειλούμενες απολύσεις, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» κηρύσσει στάση εργασίας από τις 16.00 έως τις 22.00 σήμερα Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ».

ΕΣΗΕΜ-Θ: Αναστέλλεται η απεργία στη Metrosport

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναστέλλει την σαρανταοκτάωρη απεργία που προκήρυξε στην εφημερίδα Metrosport για το Σαββατοκύριακο 2-3/2, επειδή η εργοδοσία κατέβαλε μέρος των οφειλομένων αμοιβών που αποτελούσαν αντικείμενο της κινητοποίησης και δεσμεύτηκε για την εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε 48ωρη απεργία στο West Channel, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου.

1 Φεβ 2013

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον «ΣΚΑΪ»

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά και την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του Ομίλου.

Το ψήφισμα της συνέλευσης έχει ως εξής: 

"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις κρίνονται απαραίτητες ως μέτρο αντίστασης μετά τις χθεσινές (Πέμπτη 31.01.2013) νέες απολύσεις επτά συναδέλφων δημοσιογράφων από το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις επιλεκτικές μειώσεις, που επέβαλε η Διοίκηση του Ομίλου στο ραδιόφωνο και τις καθολικές μειώσεις στην τηλεόραση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη οι μισθοί μας έχουν περικοπεί τα τρία προηγούμενα χρόνια σε ποσοστό που ονομαστικά φτάνει το 24%. Στην ουσία, συνυπολογίζοντας και τα χαμένα ημερομίσθια των αργιών, των Σαββάτων και των Κυριακών, οι περικοπές ξεπερνούν το 30%.

24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ και συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την εντολή της βάσης, όπως εκφράστηκε στα ψηφίσματα των συνελεύσεων των συντακτών στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους ξεκινούν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, θα καθορίζεται από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο κάθε Μέσου και θα ανακοινώνεται προοδευτικά.

ΠΟΕΣΥ: Απεργία τη Δευτέρα σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ


Μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στα δημόσια μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΣΥ, επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα περιφερειακά δημόσια ΜΜΕ, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου από 06.00 έως 06.00 της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.

Διεκδικούμε:

• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.
• Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
• Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

Στάση εργασίας στον τ/σ "ΣΚΑΪ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2013 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ».

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι του σταθμού να πάρουν μέρος στη συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).


31 Ιαν 2013

Νέες απολύσεις στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100.3 (update)


Τρεις συνάδελφοι δημοσιογράφοι από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κλήθηκαν από το λογιστήριο για να υπογράψουν την απόλυσή τους, γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ λίγη ώρα αργότερα σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι τέσσερις.

24ωρη απεργία στον ρ/σ "ΣΚΑΪ 100,3"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις παράνομες και αιφνιδιαστικές μαζικές απολύσεις 7 τουλάχιστον συναδέλφων στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» παρά τις αντίθετες, πρόσφατες διαβεβαιώσεις τις εργοδοσίας.

Το Συγκρότημα Αλαφούζου συνεχίζει να επιλέγει τη στρατηγική της έντασης, των εκβιασμών και των παράνομων απολύσεων.

Το Δ.Σ. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 18.00 της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», καθώς και εκείνων της ηλεκτρονικής σελίδας “ skai . gr ”, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.

Η ΕΣΗΕΑ για τον Κώστα Χατζίδη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με οδύνη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Κώστα Χατζίδη του Κλέαρχου, ο οποίος χάθηκε πρόωρα χθες το πρωί σε ηλικία 45 ετών ύστερα από άνιση μάχη και ενώ είχε πολλά να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Ο Κώστας Χατζίδης γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης στα τέλη του 1967 και από 23 ετών εργάστηκε για είκοσι χρόνια στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» και τα δύο τελευταία χρόνια διατηρούσε το site “ pheme.gr ”. Εργάστηκε ακόμη στους Τ/Σ «ΕΡΤ» και στο « MEGA » και Ρ/Σ στον « FLASH ».

Ο Κώστας δεν "έφυγε" είναι για ρεπορτάζ...


Του Παναγιώτη Τσιμπούκη-pheme.gr

Το πάθος τους για τη δημοσιογραφία και την ανάδειξη του "pheme.gr" είχε ως μοιραίο αποτέλεσμα ο Κώστας Χατζίδης να μην είναι μεταξύ μας. Η απουσία του δεν στοίχισε μόνο στην οικογένεια του, αλλά και στην δημοσιογραφική κοινωνία.

Μπορεί να διαφωνούσες με τις απόψεις του, να ήσουνα αντίθετος με όποια λογική και αν είχε, αλλά δεν μπορούσες να διαφωνήσεις με το δημοσιογραφικό του ένστικτό, το πάθος για το κυνήγι της είδησης, το ήθος του (κάτι που για πολλούς είναι ξεχασμένο) και την εντιμότητά του.

Ο Κώστας έφυγε απρόσμενα από την δημοσιογραφική παρέα στα 46 χρόνια του. Ήταν σκαπανέας, αλλά και αχθοφόρος της δημοσιογραφίας, με μια πένα που όταν ήθελε ήταν σκληρή και όταν ήθελε ήταν τρυφερή και νοσταλγική.

Δεν ξεχνάς εύκολα την περίεργα ζωγραφισμένη χαρά στο πρόσωπό του, όταν είχε το καλό "λαβράκι" στην τσέπη. Γαλήνια χαρά, που δεν ήθελε μεν να φανεί, αλλά και που ήταν πάνω από τις δυνάμεις του για να την κρύψει.

Επιστολή-καταγγελία στο Σ.ΕΠ.Ε για τον ΣΚΑΪ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε στο Σ.ΕΠ.Ε την ακόλουθη επιστολή – καταγγελία:  

«Προς

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Ενταύθα»  

Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΙ» και «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» και διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΙ ΑΕ», που εδρεύουν και οι δύο στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, που λειτουργούν τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» αντίστοιχα, οι οποίες επιχειρούν να επιβάλλουν στα μέλη μας, που εργάζονται στα μέσα αυτά, να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους.

ΠΟΕΣΥ: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί την κυβέρνηση να αφήσει αμέσως ελεύθερους τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει απόλυτα των κυβερνητική έφεση σκλήρυνσης των μεθόδων αντιμετώπισης των αγώνων των εργαζομένων, με επιστράτευση απεργών, σύλληψη και τραυματισμούς συνδικαλιστών και συγχορδία δημόσιων απειλών από βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση του λαού να περιφρουρήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους στην κήρυξη και πραγματοποίηση απεργιακών αγώνων κατά των στραγγαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών, με περιφρούρηση των συνταγματικών κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών και ένταση των αγώνων με απεργίες, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και το νέο κύμα αντεργατικών και αντιδημοκρατικών κυβερνητικών πολιτικών και πρακτικών.

Κύμα απολύσεων στο περιοδικό Time



Η εταιρεία Time Inc ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε απολύσεις 6 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της ή περίπου 480 εργαζομένους. Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου ο μεγάλος αντίπαλος του Time, το περιοδικό Newsbeat, διέκοψε τη δημοσίευση εντύπων και αποφάσισε το περιεχόμενό του να διατίθεται μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Ωστόσο, το CNN επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Time, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει την κυκλοφορία κάποιου από τα έντυπά της.

ΙΟΒΕ: Χάσμα γενεών και τάξεων στο Διαδίκτυο



Πιο αργούς ρυθμούς διείσδυσης του Διαδικτύου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε., με αρνητικές επιπτώσεις στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης, καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε με την υποστήριξη της Google αλλά και παρουσία στελεχών της διοίκησης, εταιρειών και φορέων, δείχνει ότι τα δομικά ελληνικά προβλήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη, ήδη από τη δεκαετία του ’90, είναι ακόμα παρόντα ενώ η κρίση μάλλον τα εντείνει.

Η Ελλάδα που μάχεται


Από το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013, δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, θα βρίσκονται στην Κατερίνη.

Οι δημοσιογράφοι θα μείνουν έως και την Κυριακή στην πόλη και θα βιντεοσκοπήσουν τη διάθεση 100 τόνων αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια και κρεμμύδια) το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00 έως 13:00 σε 2.000 οικογένειες μέσα από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Θα συναντήσουν ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, απλούς πολίτες, το Δήμαρχο της πόλης, θα επισκεφτούν παραγωγούς και καταναλωτές.

Στο σχετικό ρεπορτάζ στο ιστολόγιο της Πιερίας «Ο τόπος μου» διαβάζουμε:

30 Ιαν 2013

Αναστέλλεται με δικαστική απόφαση η 24ωρη απεργία στον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την επίδοση της υπ’ αριθμ. 210/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίζεται ως παράνομη η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία που είχε κηρυχθεί, για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Ελλάδα: «Βουτιά του δείκτη ελευθερίας του Τύπου»



Βουτιά κατά 14 θέσεις έκανε η Ελλάδα στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με την κατάταξη αυτή, η χώρα βρίσκεται πλέον στην 84η θέση.

Στην έκθεση σημειώνεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αν  και «16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στις 30 πρώτες θέσεις της κατάταξης, «το ευρωπαϊκό πρότυπο φθείρεται». Αναφέρεται ότι  «οι θεσμοί χειρίζονται επικίνδυνα τους νόμους-φίμωτρο», στην Ουγγαρία (56η, -16 θέσεις) και στην Ελλάδα (84η, -14 θέσεις).

Για την Ελλάδα, η οργάνωση κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στην εισήγηση της έκθεσης αναφέροντας ότι η δραματική πτώση του δείκτη είναι ακόμη πιο ανησυχητική και από την Ουγγαρία, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Οι υποψήφιοι για τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύσσει τους υποψηφίους των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν για τη συμπληρωματική εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες « SPORTDAY», «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Υποψήφιοι είναι οι:

Δεν τα υπογράφει η Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαβιβάστηκαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για υπογραφή «πρακτικά της διαβούλευσης για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 32 του ν.4024/2011».

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για πρόχειρες-άτυπες σημειώσεις που κρατήθηκαν στη Γενική Γραμματεία, κατά τη διάρκεια συναντήσεων εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεων Συντακτών με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αποδοχές των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, μετά από διαρροές για αναμενόμενο σφαγιασμό των αποδοχών τους.

Απολύσεις στο «Θέμα»

Αν και μεμονωμένες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι απολύσεις στο «Πρώτο Θέμα». Αθόρυβα, απελύθη ο δημοσιογράφος Αντρέας Δερμιτζάκης από το ένθετο «People» με το αιτιολογικό «κακή συμμετοχή» στο site της εφημερίδας.

29 Ιαν 2013

24ωρη απεργία στον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί αύριο Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» (συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα), ζητώντας να αποσυρθούν οι τρεις απολύσεις συναδέλφων στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Το πογκρόμ απολύσεων, που έχει εξαπολύσει η ιδιοκτησία του Ομίλου είναι άνευ προηγουμένου. Εξακόσιοι περίπου συνάδελφοι έχουν απολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα τρεις φορές έχουν μειωθεί οι μισθοί τους.

«Συγγνώμη» Μέρντοκ από το Ισραήλ για «προσβλητικό» σκίτσο


Συγγνώμη ζήτησε ο Ρούπερτ Μέρντοκ για ένα σκίτσο στους Sunday Times που δείχνει τον ισραηλινό ηγέτη Μπέντζαμιν Νετανιάχου να χτίζει τείχος με τσιμέντο στο κόκκινο χρώμα του αίματος, μια εικόνα που εβραίοι ηγέτες είπαν ότι θυμίζει αντισημιτική προπαγάνδα.

Η γελοιογραφία, που δημοσιεύθηκε την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα, δείχνει τον Νετανιάχου να κρατάει μυστρί και να τσιμεντώνει Παλαιστινίους στο τείχος. Ηταν ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες το κόμμα του Νετανιάχου κέρδισε, με μικρή πλειοψηφία, τις περισσότερες έδρες στη βουλή.

«Θα συνεχιστεί το τσιμεντάρισμα της ειρηνευτικής διαδικασίας;» έγραφε η λεζάντα, μια αναφορά στις αδιέξοδες συνομιλίες για την ειρήνη, και στο διαχωριστικό «τείχος ασφαλείας» που χτίζει το Ισραήλ, για να αμυνθεί, όπως λέει, από παλαιστίνιους βομβιστές αυτοκτονίας.

Βίαιη λεκτική επίθεση αστυνομικών σε δημοσιογράφο της ΝΕΤ

Λεκτική επίθεση με ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια, δέχθηκε εχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της τροχαίας ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Γιώργος Πολύμερος.

28 Ιαν 2013

Ιράν: Συλλήψεις δημοσιογράφων για συνεργασία με ξένα ΜΜΕ


Τουλάχιστον έντεκα ιρανοί δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για μέσα ενημέρωσης του κινήματος των μεταρρυθμιστών, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί, ανάμεσά τους και γυναίκες, θεωρείται ότι "πρόσκεινται στο αντιεπαναστατικό κίνημα" στο Ιράν και συνελήφθησαν την Κυριακή "στο πλαίσιο εντάλματος της δικαστικής εξουσίας", μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Τέλος η εκπομπή της φάρσας με την Μίντλετον, που έσπρωξε στην αυτοκτονία μία νοσοκόμα

Οριστικό τέλος μπαίνει στην αυστραλιανή ραδιοφωνική εκπομπή, οι παρουσιαστές της οποίας ήταν πίσω από την τηλεφωνική φάρσα που οδήγησε στην αυτοκτονία μιας νοσοκόμας σε νοσοκομείο του Λονδίνου στο οποίο νοσηλευόταν η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ραδιοσταθμός.