11 Ιαν 2013

«Αγγελιόφορος»: Εργασιακή συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, μετά την ανακοίνωση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. ότι αναστέλλει την ημερήσια έκδοση του Αγγελιοφόρου, συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΒΕ ΑΕ.

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος του Alter


Για μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνελήφθη ο Βασίλης Κοσμόπουλος, διευθυντικό στέλεχος του Alter.

O 52χρονος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πρωί στα Μελίσσια.

ΕΣΗΕΑ: Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς που δέχθηκαν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι Πέτρος Καρσιώτης, Χρήστος Κώνστας, Αντώνης Λιάρος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και η σύζυγος του Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Αποτελούν συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων, που έχουν στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση.

ΠΟΕΣΥ: Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ενόψει των επερχόμενων αλλαγών, που προωθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, αποφάσισαν την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 18.00 την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στο σταθμό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση όλων των εργαζομένων.

Γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων

Μπαράζ  επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε βάρος δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι.

Πρόκειται για τα σπίτια των δημοσιογράφων  Γ. Οικονομέα, Α. Λιάρου, Π. Καρσιώτη, Α. Σκυλλάκου και Χ. Κώνστα.

10 Ιαν 2013

ΕΣΗΕΑ: Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χορηγεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε άνεργους δημοσιογράφους

Ειδοποιούμε τους συναδέλφους ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χορηγεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ασφαλισμένους του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου για τις γιορτές Χριστουγέννων 2012 και νέου έτους 2013.


Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας στους ανέργους καθώς και σε όσους επιδοτήθηκαν ως άνεργοι λόγω επίσχεσης, ασφαλισμένους του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, των οποίων η επιδότηση, λόγω τακτικής ανεργίας ή επίσχεσης, τερματίστηκε μέσα στο προ της 1 ης Δεκεμβρίου 2012 επτάμηνο (από 1/5/2012 έως 30/11/2012) και εφόσον από τη λήξη της επιδότησής τους μέχρι την ανωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία, δεν έχουν εργασθεί σε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας περισσότερο από δύο μήνες, χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2012 και του νέου έτους 2013, το ποσόν της οποίας ορίζεται ίσο με το μηνιαίο επίδομα που έλαβε κάθε δικαιούχος, όταν επιδοτήθηκε.

Οι συνάδελφοι, που εντάσσονται στην απόφαση αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Α΄ Δ/νση Ασφάλισης Παροχών (Καλλιρρόης 5 και Περραιβού 20 τηλ.: 210-9212727).


Περισσότεροι από 1.000 χάνουν τη δουλειά τους καθημερινά


Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η κατάρρευση της απασχόλησης. Η ανεργία έφτασε μια ανάσα από το 27%, στο 26,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων έφτασε στο 1.345.715 άτομα, στο 26,8% του εργατικού δυναμικού έναντι 26,2% ένα μήνα νωρίτερα και 19,7% πριν από ένα χρόνο. Μέσα σε ένα μόλις μήνα προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων 36.219 άνθρωποι. Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 368.102 άτομα, δηλαδή περισσότερους από χίλιους κάθε μέρα.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ισπανία είχε διαμορφωθεί τον ίδιο μήνα στο 26,2%.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.680.894 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.345.715 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.344.478 άτομα.

9 Ιαν 2013

Νομίμως λειτουργούν τον Flash 96 οι απλήρωτοι εργαζόμενοι


Δεκτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, διακομματική τροπολογία, που δίνει το δικαίωμα σε εργαζόμενους σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος αδυνατεί να τους πληρώσει, να τον λειτουργούν με νόμιμη άδεια, που θα αφαιρείται από τον προηγούμενο κάτοχό της. Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συμφώνησε με την τροπολογία, υπογράμμισε ότι αυτή μπορεί να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο για συνεταιρισμό εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι: Σε περίπτωση οριστικής παύσης, ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της.

Ανακοίνωση Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στο Χρηματιστήριο


H X.K. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ανακοινώνει, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών της, ότι η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τα ένθετα περιοδικά τους ΈΨΙΛΟΝ, GOURMET κλπ. και το ΕΝΕΤ, ιδιοκτήτρια των οποίων καθώς και των σχετικών σημάτων και τίτλων είναι η εταιρεία Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, θα επανεκδίδονται - επαναλειτουργούν από αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, βάσει σύμβασης έργου που υπεγράφη με την εταιρεία Τρίτη Όψη ΑΕ, η οποία αναλαμβάνει με δικά της έξοδα την επανέκδοση και θα ανταποδίδει στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ποσοστό 90% των καθαρών της κερδών.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα του σχεδίου εξυγίανσης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και δεν επηρεάζουν την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

ΠΠΣ: Προσωρινή διαγραφή ενός έτους από μητρώα ΕΣΗΕΑ για Ευ. Μπραουδάκη


Πειθαρχικά ελεγκτέος για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κρίθηκε ομόφωνα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Μπραουδάκης, διευθυντής του Ρ/Σ “ Sentra FM”. Του επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 22/2012 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δύο κανάλια στην αναμονή για «λευκό ιππότη»

Στη ζωή με τεχνητή αναπνοή φαίνεται να κρατά τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που δεν λειτουργούν (Alter και 902) το Εθνικό Συμβούλιο ΡαδιοτηλεόρασηςΕΣΡ , περιμένοντας να βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής, σε μια προσπάθεια «να διασωθούν θέσεις εργασίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Τόσο το Alter όσο και ο 902, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εδώ και αρκετούς μήνες και η τύχη τους, ως επιχειρηματικές δραστηριότητες, βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια της ανεξάρτητης Αρχής. Χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των σταθμών αυτών, με αφορμή πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην τηλεόραση, δήλωσε ότι οι σταθμοί δεν έχουν χάσει τη συχνότητά τους και θα μπορούσαν, εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Συμβούλιο, να λειτουργήσουν από άλλον επιχειρηματία.

Ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του ο τηλεοπτικός σταθμός «902»


Την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού 902 ανήγγειλε η διεύθυνση της "Ραδιοτηλεοπτικής 902".

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες ξεδιπλώνεται μια πολύμορφη επιχείρηση με στόχο την αφαίρεση της άδειας της τηλεόρασης του 902, με πρόσχημα την αναστολή της εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος.

8 Ιαν 2013

Ψήφισμα των εργαζομένων του "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τις 17/12/2012 καθώς μας οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών. Προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη κίνηση θέλοντας να διασφαλίζουμε τους κόπους μας, και έχοντας κάνει υπομονή 15 και πλέον μήνες, γεμάτους υποσχέσεις από πλευράς εργοδοσίας που δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο.

Τώρα, ο εκδότης του «Α.Τ.» Δημήτρης Ρίζος προχωρά σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις προκειμένου όχι μόνο να γλιτώσει από την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών προς εμάς, αλλά και να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την «δημοσιογραφική του καριέρα».

Συγκεκριμένα:

- Στις 28/12 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας η οποία θα συζητηθεί στις 3/4/2013. Στο μεταξύ όμως έχει φροντίσει να «ξεφορτώσει» από την εταιρεία όλα τα περιουσιακά της στοιχεία ώστε, παρά την εξαίρεση για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να μην υπάρχει τίποτα αξιοποιήσιμο.

- Ακόμη και ο τίτλος της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» συνεχίζει κατά πληροφορίες να αλλάζει χέρια μεταξύ συγγενών, μετόχων της εταιρείας κλπ. Τελευταία μάλιστα πληροφορία αναφέρει ότι ο τίτλος μεταβιβάστηκε σε εταιρεία της οποίας νομικός εκπρόσωπος εμφανίζεται γνωστός μιντιάρχης έντυπων ΜΜΕ.

- Τέλος, πληροφορούμαστε ότι κυοφορείται συνεργασία είτε υπό την μορφή απασχόλησης του Δ. Ρίζου ως «αρθογράφου» στον «Ελεύθερο Τύπο», είτε με την μεταφορά του τίτλου –άγνωστο με ποιες διαδικασίες και ποια στόχευση– επίσης στην εταιρεία που εκδίδει τον «Ε. Τ.».

7 Ιαν 2013

Αλλαγή φρουράς στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ

" Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

Συνάδελφοι,

βάσει των διακηρυγμένων θέσεων της παράταξης του «Ασύνταχτου Τύπου», περί εναλλαγής των εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και του πλαισίου λειτουργίας της συμμαχικής συνδικαλιστικής παράταξης “Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση” (Α.Ρ.ΠΑ.), της οποίας μέλος είναι ο «Ασύνταχτος Τύπος», υποβάλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Τη θέση μου καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΕΣΥ, συνάδελφος Μαρίνα Μεϊντάνη.

ΠΣΑΤ για ανάρτηση στην ιστοσελίδα «greenzone»


Μετά από ανάρτηση στην ιστοσελίδα «greenzone.gr» το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, που στοχοποιεί δημοσιογράφους, τους οποίους και κατονομάζει, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι τέτοιου είδους αναφορές δεν είναι απλά καταδικαστέες, αλλά και ποινικά ελέγξιμες.

Σπάνια κινητοποίηση δημοσιογράφων στην Κίνα κατά της λογοκρισίας


Σε μία σπάνια κινητοποίηση προχώρησαν δημοσιογράφοι σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας στην Κίνα. Οι δημοσιογράφοι της Southern Weekly απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για την λογοκρισία στη χώρα.

Έντονη αντίδραση προκάλεσε η λογοκρισία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της εφημερίδας, το οποίο ζητούσε μεταρρυθμίσεις.