22 Ιουλ 2011

Νέες μειώσεις μισθών στις εκδόσεις Λυμπέρη



Αναστάτωση επικρατεί στις Εκδόσεις Λυμπέρη από τις αποφάσεις για περικοπές 16% στους μισθούς των εργαζόμενων με ταυτόχρονη μείωση των εργάσιμων ημερών κατά τέσσερις μηνιαίως.
Μερικοί δεν βρίσκουν καθόλου τυχαία την ανακοίνωση στις εκδόσεις Λυμπέρη για καθεστώς 4ημερης εργασίας σε όλο το προσωπικό, μετά την συνάντηση που είχαν στην αρχή της εβδομάδας ο Α.Λυμπέρης, ο Φ.Μπόμπολας και ο Στ.Ψυχάρης.
Οι διοικούντες χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα τον γνωστό εκβιασμό ότι «το μέτρο λαμβάνεται για να μη χρειαστεί να απολυθεί κόσμος».
Σημειώνεται πως περικοπές 10% σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, είχαν γίνει στον Λυμπέρη και πριν από περίπου τέσσερις μήνες με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα. Σε αυτό το διάστημα και μειώσεις μισθών έγιναν και απολύσεις.
Αυτή τη φορά βέβαια λένε στους εργαζόμενους ότι αφού θα δουλεύουν τέσσερις ημέρες λιγότερες το μήνα «είναι λογικό, δίκαιο και σωστό να πληρώνονται και λιγότερο»!
Στην παρούσα φάση ο... νόμος επιτρέπει η εκ περιτροπής εργασία να αποφασιστεί μονομερώς για 9 μήνες το χρόνο, χωρίς να χρειάζεται υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

πηγή:Mediasoup

21 Ιουλ 2011

48ωρη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» (εξ αναστολής προηγούμενης)




Μετά την αθέτηση, απο τη μεριά τής εργοδοτικής πλευράς του ραδιοφωνικού σταθμου "Κόκκινο", της γραπτης συμφωνίας για καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, οι τεχνικοί προχωρούν στήν 48ωρη απεργία που είχαν αναστείλει λόγω της συμφωνίας.

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας(σ.σ. Ε.Τ.Ε.Ρ.), κατά την σημερινή του συνεδρίαση και μετά την αθέτηση εγγράφου διαβεβαιώσεως περί ικανοποιήσεως των κατωτέρω αιτηματων μας μέχρι την 20η Ιουλίου 2011 και κατόπιν χθεσινής προφορικής άρνησης της Διοίκησης του ραδιοσταθμού «Κόκκινο» να τιμήσει τα από τους ιδίους υπογραφέντα, αποφάσισε, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Πέμπτης 21ης Ιουλίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 23ης Ιουλίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με αιτήματα :

---Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,

---Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών μας που έχουν παρακρατήθει.

Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού Κόκκινο να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

20 Ιουλ 2011

Ακήρυχτος πόλεμος

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ

Πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών ισχυριζόταν ότι «η απόφαση του Eurogroup διασφαλίζει απολύτως την Ελλάδα» και με τη γνωστή μεγαλοστομία του, έχοντας στόχο τις αντιπολιτευτικές επικρίσεις, συμπλήρωνε: «Η κάλυψη είναι πολιτική, θεσμική και χρηματοοικονομική.

Και είναι πλήρης. Ολα τα άλλα είναι περιττά και βλαπτικά αυτή τη στιγμή». Δεν χρειάστηκε να περάσει καιρός για να καταδειχτεί ότι οι απλοί άνθρωποι έχουν δίκιο όταν λένε «όπου ακούς μεγάλα λόγια κράτα μικρό καλάθι».


ΧΘΕΣ, πετώντας προφανώς στα άχρηστα όσα έλεγε τότε, δήλωσε ότι «και η χειρότερη λύση είναι λύση» γιατί το «χειρότερο σενάριο της Πέμπτης θα είναι να μην υπάρξει λύση»! Με εντυπωσιακή ευκολία δηλαδή, ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνονται τις... καθαρές κουβέντες οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος που τρικλίζει, η βεβαιότητα της πλήρους κάλυψης υποβαθμίζεται σε ένα «είμαστε ξεκρέμαστοι». Στόχος, άλλη μια φορά, να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε «λύση» κατατεθεί από αυτούς που έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι.


ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση, που όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι έχει χάσει και τα αβγά και τα καλάθια, δεν έχει σχέδιο, ή μάλλον δεν έχει σχέδιο στο οποίο να υπάρχει στοιχειωδώς έγνοια για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Ο,τι έκαναν όταν έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» -και αγνοώντας άλλες δυνατότητες μεθόδευαν την επέμβαση του ΔΝΤ- αυτό κάνουν και τώρα. Ούτε μπορούν ούτε θέλουν να αλλάξουν περπατησιά. Η όποια έγνοια τους αρχίζει από τις τράπεζες και φτάνει μέχρι τις αγορές.


ΟΠΩΣ δεν διαπραγματεύτηκαν στοιχειωδώς τότε, παρά τα επικοινωνιακά κόλπα για... περίστροφα πάνω στο τραπέζι και τα φτηνά λογύδρια για τον πατριωτισμό, έτσι δεν διαπραγματεύονται και τώρα. Πηγαινοέρχονται από σύνοδο σε σύνοδο υπογράφοντας ό,τι τους ζητηθεί και ελπίζοντας ότι οι κάθε φορά καινούργιες απαιτήσεις της τρόικας θα είναι οι τελευταίες.


ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ! Καθώς η κρίση του συστήματος είναι εν εξελίξει, οι απαιτήσεις των πιστωτών δεν έχουν τέλος. Στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται και εκδηλώνεται με τις καταστροφικές κινήσεις των γκουρού του νεοφιλελευθερισμού, οι κυβερνήσεις χωρίς σχέδιο και εθνική πολιτική δεν έχουν ούτε όπλα ούτε προοπτική. Περιορίζονται να διαβάζουν τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» των αγορών και τις «ημερήσιες διαταγές» της Ουάσιγκτον ή του Βερολίνου και να περιμένουν τις επόμενες κατραπακιές, που αναπόφευκτα -εκ συστήματος- θα έρθουν.


ΕΧΟΝΤΑΣ, λοιπόν, ως δεδομένο, παρά τα όσα δηλώνουν δημοσίως, ότι η πολιτική τους θα αποτύχει και οι αντιδράσεις θα φουντώσουν, ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Ζητούν... στρατιωτική πειθαρχία, όπως ο Βενιζέλος, βλέπουν τανκς που θα επεμβαίνουν σωτήρια, όπως ο Πάγκαλος, ή θέλουν να επιβάλουν όρια στην κριτική, όπως ο Λοβέρδος, ο Παπουτσής και όλοι οι άλλοι.


ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ. Οπως λέει και μια άλλη παλαιά ρήση: μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.


19 Ιουλ 2011

«Γιαούρτωσαν» τον Μέρντοχ στη βρετανική Βουλή

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η κατάθεση του του Ρούπερτ Μέρντοχ και του γιου του Τζέιμς στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για το διαβόητο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ένας άνδρας επιτέθηκε στον μεγιστάνα των μίντια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και επιχείρησε να του πετάξει ένα πιάτο με αφρό ξυρίσματος. Νωρίτερα, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ αρνήθηκε ότι ευθύνεται προσωπικά για το φιάσκο και έριξε το φταίξιμο σε ανθρώπους «που έκανε το λάθος να εμπιστευθεί».
Ο Μέρντοχ γλύτωσε το "γιαούρτωμα" χάρη στη "σωτήρια" παρέμβαση της συζύγου του. Στη συνέχεια επενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας που συνέλαβαν τον άνδρα και τον απομάκρυναν από την αίθουσα. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο και πλέον συνεχίζεται κανονικά. Στην αίθουσα επέστρεψαν οι δημοσιογράφοι και το ακροατήριο, από τους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν νωρίτερα.
Εν τω μεταξύ, ιστολόγια αναδημοσίευσαν μήνυμα στo twitter, που φέρεται να έγραψε ο δράστης της επίθεσης. "Αυτό που κάνω είναι πολύ καλύτερο από ό,τι έχω κάνει έως τώρα #splat", αναφέρεται στο μήνυμα. O λογαριασμός στο Twitter ανήκει στον ακτιβιστή και κωμικό, Τζόνι Μαρμπλς.
Ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ δήλωσε για την εμφάνισή του στην Βουλή:“Είναι η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου" ενώ ζήτησε συγνώμη από τους αντιπροσώπους της Βουλής. Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων που συντάραξε την βρετανική κοινή γνώμη είπε ότι “οι πράξεις αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τα στάνταρ της εταιρείας μας” και συμπλήρωσε πως η εταιρεία του αντέδρασε όσο πιο γρήγορα και άμεσα μπορούσε όταν έμαθε για αυτές.
Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή είπε ότι έκλεισε την εφημερίδα News of the World -για λογαριασμό της οποίας έγιναν οι υποκλοπές-, όχι ως κίνηση ντροπής αλλά γιατί έσπασε ο δεσμός εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτή και τους αναγνώστες.
Όχι μόνο αρνήθηκε ότι φέρει προσωπική ευθύνη, αλλά τόνισε ότι ούτε καν πέρασε από το μυαλό του να παραιτηθεί, ισχυριζόμενος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να "καθαρίσει" την κατάσταση.

17 Ιουλ 2011

"Τσακίστε τους με κάθε μέσο, οτιδήποτε κι αν αυτό σημαίνει"




Ο Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στα τελευταία μεγάλα επεισόδια στο Σύνταγμα. Κι ας είχε επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο News 247 ξεχειλίζει από το συναίσθημα της αδικίας, της πίκρας, του να νιώθεις τη βία άδικα επάνω σου. Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα της συνέντευξης.


Συνέντευξη: Στέλιος Μπαμιατζής


--- Δεν είναι και το πλέον εύκολο αλλά θα ήθελα να επεναφέρετε στη μνήμη σας όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα. Εσείς έχετε κατέβει στην πορεία για να καλύψετε τη διαμαρτυρία και ότι συμβεί για το μέσο σας ή ως διαμαρτυρόμενος πολίτης;
---Φυσικά ήμουν εκεί ως δημοσιογράφος. Έκανα την δουλειά μου. Άσχετα αν η ψυχή μου ήταν μαζί με τους διαδηλωτές. Παρακολουθούσα την κατάσταση στο Σύνταγμα πολύ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Ο κόσμος ήταν θυμωμένος αλλά όχι επιθετικός. Το μόνο που έκαναν ήταν να φωνάζουν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ ότι: "Είστε κι εσείς παιδιά μας! Εσείς δεν πεινάτε; Δεν χρωστάτε; Τι στην ευχή; Δεν είστε Έλληνες". Ειδικά αυτό το σιδερένιο τοίχος… Η ψυχή μου με έπιασε όταν το είδα. Όχι μόνο γιατί το είχα ξαναδεί στην Δυτική Οχθη όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν από πίσω τους Παλαιστίνιους, αλλά και γιατί το είδα μέσα στο λίκνο-υποτίθεται-της Δημοκρατίας. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.
Εγώ ξέρω πως «κάστρα», τείχη και κάθε λογής αμυντικό μέτρο, τα φτιάχνουν όσοι φοβούνται. Όσοι δεν φοβούνται, δεν νιώθουν ένοχοι, δεν σηκώνουν τίποτα.
Έχουν το ασφαλέστερο και ισχυρότερο «κάστρο»: Τον λαό.
--- Υπήρχε κάτι που να προκάλεσε την αντίδραση εκ μέρους των αστυνομικών; Πώς ξεκίνησαν τα εκτεταμένα επεισόδια;
---Τα επεισόδια τα ξεκίνησαν οι λεγόμενοι "μπαχαλάκηδες". Αυτό σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τους είδα. Όπως μαζί μου και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες συμπολίτες μου. Και όχι μόνο αυτό. Αυτοί έβγαιναν και έμπαιναν πίσω από τους αστυνομικούς, όταν τους έδιωχνε ο κόσμος.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ακροδεξιοί ή αστυνομικοί ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν μέρος μιας προβοκάτσιας. Αν ήθελαν οι αστυνομικοί ήταν θέμα λεπτών να τους συλλάβουν όλους αυτούς. Κατάφερναν και κύκλωναν χιλιάδες. Μερικές δεκάδες δεν μπορούσαν;
Αστείο. Πικρό αστείο…
Υπήρχε σχέδιο. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι "αγανακτισμένοι" έπρεπε να φύγουν από την πλατεία. Ίσως γιατί ενοχλούσαν τους βουλευτές και δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν να πάρουν αποφάσεις… στα άδεια έδρανα.
Απορώ όμως με την αφέλειά των πολιτικών και φυσικών προϊσταμένων τους. Είναι δυνατόν να πας να σβήσεις μια φωτιά με βενζίνη; Και είναι λαμπρότερο του ήλιου πως τα ΜΑΤ έκαναν ότι τους είχαν πει. Και για μένα η εντολή αυτή ήταν μια και μόνη: "Τσακίστε τους με κάθε μέσο, οτιδήποτε κι αν αυτό σημαίνει".
--- Από εκείνη τη στιγμή ζείτε λοιπόν χωρίς να ακούτε, για να τα πούμε τα πράγματα ως έχουν. Δεν ξέρω πως αλλιώς να κάνω την ερώτηση χωρίς να ακουστεί τετριμμένη αλλά, τι σας έχει μείνει από εκείνη τη μέρα;
---Τι σου απομένει τελικά από αυτό;
Τα πάντα!
Μέσα από τη βία και τον χαλασμό τα μάτια μου είδαν τα πάντα. Εικόνες και ήχοι που καταγράφηκαν σαν το μεγαλύτερο δώρο για μένα. Άκουσα το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία". Ένιωσα το χέρι του συνανθρώπου μου. Πήρα αφιλοκερδώς αγάπη. Είδα πως δεν είμαι ο μοναδικός που πονάω σε αυτή τη χώρα που ζω με το άγχος του αύριο. Έχασα τον εγωισμό μου. Είδα τους προγόνους και τους απογόνους μου μαζί. Ενωμένους.
Παράλληλα όμως πικράθηκα. Είδα Ελληνες χωρίς παλληκαριά και φιλότιμο. Να χτυπούν τους ηλικιωμένους, τους γονείς τους, να συμπεριφέρονται σαν λιοντάρια που τα έβγαλαν στο Κολοσσαίο για να κατασπαράξουν ανθρώπους. Να επιδιώκουν τη βία χωρίς να υπάρχει βία. Να κυνηγούν πέρα από τους πολίτες και την ίδια την Δημοκρατία, που υποτίθεται πως προασπίζουν.
Να υποστηρίζουν τους «156» για χάρη της "Δημοκρατίας", αιματοκυλώντας χιλιάδες.
Άραγε αυτοί οι άνθρωποι, οι πολίτες-γιατί όταν βγάζουν τις στολές τους-πολίτες είναι κι αυτοί-τι είπαν και τι θα πουν στις οικογένειές τους; Στα παιδιά τους;
"Ημουν κι εγώ στο Σύνταγμα και χτυπούσα εσάς, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά; Τι;"



Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Κυπραίου στον Στέλιο Μπαμιατζή, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, στην ανάρτηση του News247