22 Ιουλ 2016

... ο ΣΕΒ, τα Εργασιακά και οι πανηγυρισμοί του Κατρούγκαλου ...


 
 
 
 Εργάτες στα τέσσερα...
Το κατά ΣΕΒ εθνικό καλό
... και άκρα του τάφου σιωπή στους εργασιακούς χώρους
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τις θέσεις του για τα Εργασιακά, που διατύπωσε μια βδομάδα πριν ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επαναδιατύπωσε χτες ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Τίποτα το παράξενο εκτός από το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει η περίφημη συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» με την κυβέρνηση, από την οποία ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εταίροι έβαλαν στην άκρη τα ειδικά ταξικά τους συμφέροντα και όλοι μαζί θα συμβάλουν στο εθνικό καλό.

Το οποίο (εθνικό καλό) ο ΣΕΒ προσδιόρισε χτες επακριβώς:
  • Να είναι ισχυρές οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών (αφού στην επιχείρηση ελέγχονται καλύτερα οι αντιδράσεις)
  • Να μην υπάρχει υποχρεωτικότητα στην εφαρμογή των συμβάσεων
  • Να εκλογικευτεί η απεργιακή νομοθεσία (για να μην κρατούν, λέει ο ΣΕΒ, οι απεργοί όμηρο την κοινωνία) και να διασφαλιστεί «όσο το δυνατόν, πιο γνήσια εκπροσώπηση της βούλησης των εργαζομένων, που ενίοτε καταστρατηγείται από μειοψηφίες», όπως και το δικαίωμα να εργαστούν σε όσους το θέλουν.
Εθνικό καλό, λοιπόν σημαίνει: Εργάτες στα τέσσερα και άκρα του τάφου σιωπή στους εργασιακούς χώρους.

Δεν είχαμε αμφιβολία για την επιδίωξη του ΣΕΒ, ο Κατρούγκαλος μας μπέρδεψε για λίγο με τους πανηγυρισμούς 
 
 πηγή: Ανασυγκρότηση


Τορπίλη ΣΕΒ για τα εργασιακά-ζητούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων



Οι Ελληνες βιομήχανοι ζητούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, κατάργηση της διαιτησίας και..
 δραστικό περιορισμό των απεργιών.
(Λεπτομερές ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»)
Τώρα πλέον φάνηκε ξεκάθαρα ποιοί υπαγόρευαν στην Τρόϊκα, μέχρι τώρα, όλα τα αντεργατικά, αποικιοκρατικά, επιπέδου τριτοκοσμικού κράτους -και σαφώς κατά της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εργατικής Νομοθεσίας-  μέτρα. Οι μάσκες έπεσαν...
Βόμβα του ΣΕΒ για τα εργασιακά δύο μέρες μετά τη συμφωνία που σύναψε με το υπουργείο Εργασίας και τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, και είχε σαν σκοπό την ενίσχυση της κυβερνητικής θέσης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
πηγή: Zoorrnalistas

«Μαύρο» στο ΕΣΡ!

Αδυνατεί να παρακολουθήσει την τηλεόραση και το ραδιόφωνο το ΕΣΡ, με τα συστήματα καταγραφής του εκτός λειτουργίας και την πληροφοριακή του υποδομή ευάλωτη σε επιθέσεις από υιούς. Και με το πρόβλημα της μη νόμιμης συγκρότησης που αντιμετωπίζει από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω της έλλειψης συναίνεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο ρόλος του περιορίζεται ακόμη περισσότερο, κατά παράβαση του Συντάγματος.
Στην ετήσια έκθεση του 2015 η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή αναφέρει πως «τα συστήματα ΤΠΕ του Συμβουλίου, τα οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή και διάθεση 16 τηλεοπτικών προγραμμάτων, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω ...

Στάση εργασίας στον ρ/σ “Alpha 989” για την ανάκληση της απόλυσης της εκπροσώπου Γ. Ιωαννίδου

                                                   Σπύρος Χαριτάτος - Δημήτρης Κοντομηνάς
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00, της Παρασκευής, 22 Ιουλίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 989», με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Γεωργίας Ιωαννίδου και την αποκατάστασή της στα καθήκοντά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η συνάδελφος Γεωργία Ιωαννίδου κατέχει το θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων δημοσιογράφων του σταθμού στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, γεγονός το οποίο εντείνει τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της απόλυσης και καταδεικνύει ότι πρόκειται για στοχοποίηση συνδικαλίστριας.

Η απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου και μάλιστα με μία τόσο εξόφθαλμα προσχηματική δικαιολογία, πλήττει ευθέως το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και αποτελεί εχθρική πράξη εναντίον του Σωματείου μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

21 Ιουλ 2016

Ραγδαίες εξελίξεις στον «Πήγασο» του Μπόμπολα



Ο υιός Φώτης προσπαθεί να «παραχωρήσει» στις τράπεζες την εκδοτική εταιρεία
Aποστάσεις από πατέρα και αδερφό 

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο εκδότης του «Εθνους», της «Ημερησίας» κλπ Φώτης Μπόμπολας ξεκίνησε επαφές με τις τράπεζες, επισκεπτόμενος αρχικώς την Πειραιώς. Εκεί, αφού παρουσίασε  την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρησή του, ζήτησε προσωπικά από τον ισχυρό άνδρα της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα, να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα τη διαχείριση του εκδοτικού ομίλου. Η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική. 

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων στις πηγές πολιτισμού



Μια πρώτη ρωγμή σε μνημονιακές απαγορεύσεις επιφέρει η αποκατάσταση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης των δημοσιογράφων στις πηγές πολιτισμού.
Ήδη, με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ2173 Τεύχος Β 13/07/2016) επανέρχεται το δικαίωμα εισόδου των δημοσιογράφων, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και σε μεμονωμένα μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων με προηγούμενη απόφαση από τους χώρους πολιτισμού είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ και υπήρξαν σχετικά διαβήματα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών (ΑΠ 26/8-1-16) και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη.
Η σπουδή, όμως, κάποιων συνδικαλιστικών κύκλων, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΕΣΥ, να σπεύσουν να ερμηνεύσουν την αποκατάσταση του δημοσιογραφικού δικαιώματος με μνημονιακούς όρους, προφανώς αποκαλύπτει τις επιδιώξεις τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

20 Ιουλ 2016

Σχέδια συκοφάντησης της Ένωσης στη μπλογκόσφαιρα - Αήθεις επιθέσεις κατά της Γ.Γ. Γραμματέως του ΔΣ


 Θέση πήρε σήμερα η ΕΣΗΕΑ στην ύποπτη επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένα κέντρα , με ψέματα και συκοφαντίες η Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, την ίδια ώρα που ο κλάδος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών και τα μέλη του ΔΣ έχουν συστρατευθεί σε μια μεγάλη και άνιση μάχη. Ας σημειωθεί ότι η αήθης και αξιοπερίεργη αυτή επίθεση ξεκίνησε το βράδυ που όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα το πραξικόπημα στην Τουρκία!!! 
Εκείνη τη στιγμή διάλεξαν κάποιοι για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους που άρχισε με μία δημοσίευση σε ένα ανώνυμο μπλόγκ και κλιμακώθηκε με δεκάδες κοινοποιήσεις σε πολλές ομάδες του facebook.
Η κ. Νταουντάκη, γνωστή για την συνεπή και ακομμάτιστη συνδικαλιστική της δράση, απάντησε αμέσως διαψεύδοντας τις "πληροφορίες" που την έφεραν να ευθύνεται για την πρόσληψη συγγενή της που τώρα είναι υψηλόβαθμο και υψηλά αμειβόμενο στέλεχος της ΕΣΗΕΑ. Η οργισμένη απάντησή της καθόλου δεν πτόησε τον δράστη της συκοφαντίας που συνέχισε ακάθεκτος με σωρεία κοινοποιήσεων, εν γνώσει του ότι αναπαρήγε μια ψευδή πληροφορία.
Στο χορό μπήκε και άλλος συνοδοιπόρος του πρώτου ο οποίος καθημερινά και συστηματικά προωθεί τις αναρτήσεις του αλλά και αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ η οποία, παρά την προειδοποίηση της κ. Νταουντάκη η οποία μάλιστα της επεσήμανε ότι ενώ "η υποχρέωσή της είναι να τηρεί και να προστατεύει την δεοντολογία' εκείνη ασχολείται με το να την συκοφαντεί και μάλιστα «Την ίδια ώρα που οι προτεραιότητα όλων μας θα έπρεπε να είναι το ασφαλιστικό μας». Η εν λόγω κυρία, παρά την προειδοποίηση αλλά και τις  επισημάνσεις  άλλων συναδέλφων (πολλών παραταξιακών χώρων!!) όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη για το λάθος αλλά επέμεινε ότι… «γνωρίζει και έχει διασταυρώσει την αλήθεια της πληροφορίας» !!!
Σήμερα αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα δεν θα σταματήσει εδώ καθώς η Γενική Γραμματέας είναι αποφασισμένη να αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο στη συκοφαντίες καθώς, όπως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται παρόμοιες επιθέσεις από τα ίδια κέντρα. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών και επιφυλασσόμαστε για συνέχεια του ρεπορτάζ.


  
                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πρόθυμους σε ένα σχέδιο υποβάθμισης του ρόλου της ΕΣΗΕΑ, σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, αναζητούν και βρίσκουν στη μπλογκόσφαιρα οι εφιάλτες του κλάδου, που σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις αήθεις αυτές επιθέσεις, με τις οποίες στοχοποιείται η Γενική Γραμματέας Νανά Νταουντάκη, με ψεύδη και συκοφαντίες που στρέφονται όμως συνολικά κατά της Ένωσης.
Όταν μάλιστα οι επιθέσεις αυτές και οι χαρακτηρισμοί, παρά την αυταπόδεικτη αναλήθειά τους, υιοθετούνται συστηματικά και κυρίως παρά τις διαψεύσεις, κάνουν το ζήτημα και πολιτικά ύποπτο.
Ιδιαίτερα, όταν εκλεγμένη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τα υιοθετεί, τη στιγμή που πρωταρχική της υποχρέωση είναι η τήρηση και η υπεράσπιση της δεοντολογίας.
Είναι δεδομένη η προσήλωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τη διάκριση των εξουσιών, αλλά ουδείς αποδέχεται τη χρησιμοποίηση των Μέσων ως εργαλείων σπίλωσης, συκοφάντησης και εκβιασμών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

19 Ιουλ 2016

Με το ζόρι υπακοή ΕΔΟΕΑΠ σε Κυριακόπουλο της ΕΙΤΗΣΕΕ και Πετρόπουλο της κυβέρνησης



Αυτή η θητεία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ σημαδεύεται από αλλεπάλληλα πραξικοπήματα. Ενώ στις 2 Αυγούστου η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του συγκαλεί αύριο στις 4 το απόγευμα, έκτακτη συνεδρίαση η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά και την σημερινή συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής στο υπουργείο υπό τον κ. Τάσο Πετρόπουλο. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο της έκτακτης αυτής συνεδρίασης είναι ότι ο Ε. Τάτσης δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στην εκ περιφοράς απόφαση να ανατεθεί ξημερώματα(!) του Σαββάτου 16 Ιουλίου σε συγκεκριμένη εταιρεία μελετών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ. Την εν λόγω εταιρεία προτιμούν ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Πετρόπουλος και ο πρόεδρος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας από την ΠΟΕΣΥ, ο Π. Κυριακόπουλος έχει θέσει ήδη τα αιτήματα των καναλαρχών που θα θα πρέπει να διερευνήσει η εν λόγω εταιρεία.

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κλήθηκε την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία να ...