23 Απρ 2011

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα την οποία κοινοποιεί στην Ενωση Συντακτών ο -πολύ γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση- πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλει τον Γιώργο Παπαδάκη για την στάση του η οποία, όπως αναφέρει, "δεν αρμόζει σε δημοσιογράφο, ούτε κάν σε κατώτερο υπάλληλο της κυβέρνησης". Ο Παπαδάκης άφησε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να μιλάει άνευ αντιλόγου αφου είχαν κλείσει το μικρόφωνο στον εκπρόσωπο των γιατρών. Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του κ. ΄Δημήτρη Βαρνάβα:


Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2011
Προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»κ. Παπαδάκη Γ.
Κοινοποίηση: ΕΣΗΕΑ
Διασωματειακό Μέσων Ενημέρωσης

κ. Παπαδάκη
Ζητήσατε να έχουμε τηλεφωνική συζήτηση στην εκπομπή της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, προκειμένου ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) να εκθέσω την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της χώρας.
Όντως μιλήσαμε για 3 (τρία) λεπτά, οπότε με διακόψατε για να βάλετε στη συζήτηση και τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Αφού ο υπουργός ανέπτυξε την άποψή του προσπάθησα να μιλήσω και τότε εκείνος αντέδρασε έντονα αρνούμενος τον οποιονδήποτε διάλογο. Περίμενα ότι θα παίρνατε θέση και δεν θα επιτρέπατε να συνεχιστεί αυτή απρέπεια.
Δυστυχώς εσείς όχι μόνο αποδεχτήκατε αδιαμαρτύρητα τον όρο που επέβαλε αυταρχικά ο υπουργός, αλλά προχωρήσατε σε κάτι χειρότερο: με αφήσατε μεν στη γραμμή, κλείσατε όμως τον ήχο, ώστε να μην ακούγεται στον αέρα τυχόν δική μου παρέμβαση!
Ο κ. Λοβέρδος έκανε ένα μονόλογο περί τα 30 (τριάντα) λεπτά, είπε τερατώδη πράγματα (ότι πχ θα κλείσει 10.000 κρεβάτια ή το 40% των Νοσοκομείων) και η μόνη δική σας αντίδραση ως δημοσιογράφος ήταν να τον συγχαρείτε, διότι θεωρήσατε ότι ο υπουργός ήταν ειλικρινής!
Στη συνέχεια κλείσατε το θέμα χωρίς καν να μου δώσετε το λόγο για 1 λεπτό, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες εκπομπές.
κ. Παπαδάκη
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά που περιέγραψα δεν αρμόζει σε δημοσιογράφο, ούτε καν σε κατώτερο υπάλληλο της κυβέρνησης. Αισθάνομαι ότι στην αγωνία σας να είστε απόλυτα αρεστός στον υπουργό γίνατε άκρως προσβλητικός και απρεπής απέναντι μου.
Παρακαλώ λοιπόν να ενημερώσετε τους συνεργάτες σας να μην με ενοχλήσουν εφεξής, διότι ότι τυχόν επανάληψη συμμετοχής μου σε εκπομπή σας θα συνιστά επιβράβευση της απαράδεκτης συμπεριφοράς που είχατε απέναντι στην ιατρική κοινότητα που εκπροσωπώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

21 Απρ 2011

Ξεκινά εβδομάδα των Παθών για το Alter

Της Σόνιας Χαϊμαντά
Σε εξαιρετικά κρίσιμη τροχιά για την επιβίωσή του, εισέρχεται το Alter καθώς δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υφίσταται ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη σωτηρία του. Η σημερινή ημέρα (Μ. Πέμπτη) θεωρείται καθοριστική μετά και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ότι «εφόσον δεν εξοφληθούν πλήρως μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι -με το κλείσιμο των τραπεζών- οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς και το δώρο Πάσχα, θα προχωρήσουν αμέσως ομαδικά σε επίσχεση εργασίας, κηρύσσοντας παράλληλα κυλιόμενες απεργίες».
Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το δώρο του Πάσχα, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτόφωρου, για τον υπεύθυνο κατά το νόμο (εν προκειμένω τον Κ. Γιαννίκο).
Ετσι είναι πιθανή η κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές (πτωχευτικός κώδικας).
Ηδη, η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι νομικοί σύμβουλοι του καναλιού δήλωσαν ευθαρσώς ότι «η εύρεση λύσης στο πρόβλημα συναρτάται από τις αποφάσεις των τραπεζών». Ωστόσο όλα τα μηνύματα από τις 5 πιστώτριες τράπεζες είναι αρνητικά, μιας και η διοίκηση του καναλιού έχει εισπράξει ήδη την άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία έχει τη μεγαλύτερη δανειακή έκθεση, για το σχέδιο διάσωσης που πρότειναν οι μέτοχοι σε συνεργασία με το επενδυτικό fund της Αrgo Capital Management Ltd.
Στα 7 εκατ. οι οφειλές για μισθούς. Παράλληλα δεν έχει γίνει δεκτή και η αναχρηματοδότηση για την καταβολή των μισθών και του δώρου του Πάσχα που ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ με εγγύηση ακίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των μετόχων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαχειριστές της Argo Capital έχουν προτείνει να επενδύσουν 15 εκατ. ευρώ, οι νυν μέτοχοι άλλα 4 εκατ. ευρώ ενώ από τις τράπεζες ζητούν καταβολή 35 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης, μετοχοποίηση χρεών για το 60% των οφειλών, ενώ για το υπόλοιπο 40% των χρεών που αντιστοιχούν σε επιταγές διαφημιστικών εταιρειών ζητούν έναρξη διαδικασίας διακανονισμού.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του καναλιού, κολλάει στο δυσθεώρητο χρέος προς τις τράπεζες, που ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο άνοιγμα να εντοπίζεται προς δύο τράπεζες. Οφείλονται άλλα 182 εκατ. ευρώ σε 7 διαφημιστικούς ομίλους και media shops που έχουν προαγοράσει τηλεοπτικό χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ οφείλονται και οι επιστροφές. Πηγές από τη διαφημιστική αγορά αναφέρουν ότι σφραγίστηκαν επιταγές μεγάλης διαφημιστικής η οποία έχει μεγάλο άνοιγμα στο Alter με προαγορά διαφημιστικού χρόνου.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του 9μήνου του 2010 (λογιστική κατάσταση για το 2010 δεν έχει δημοσιοποιηθεί) οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Alter προς τις τράπεζες ήταν μόνον για την περσινή χρονιά 106 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες 123 εκατ. Οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, πλην τραπεζών ήταν 276 εκατ. ευρώ.
Είναι πιθανή η κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές (πτωχευτικός κώδικας), εφόσον δεν καταβληθούν το δώρο Πάσχα και οι λοιπές οφειλές προς τους εργαζομένους.
Οι οφειλές προς τις τράπεζες διαμορφώνονται στα 525 εκατ. ευρώ και άλλα 182 εκατ. ευρώ σε 7 διαφημιστικούς ομίλους και media shops
πηγή: "Η"

Ψήφισμα των εργαζομενων στο ΑΛΤΕΡ



Συνάδελφοι εμείς οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.
Συνάδελφοι

Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς… Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.
Συνάδελφοι

Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα μπλογκς.


ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…… να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.
ΣυνάδελφοιΌποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα… Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές.


ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ


* Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε!
* Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας.
* Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.
Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER