15 Φεβ 2013

Η ΕΣΗΕΑ για την παραίτηση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ


Με απολύτως ξεκάθαρη θέση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ επεσήμανε τα προβλήματα και τις ευθύνες, που ανέκυψαν με αφορμή το χειρισμό των αποθεματικών και των οικονομικών του ΕΔΟΕΑΠ αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα, αλλά και κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης σε ανακοίνωσή του απαιτούσε την άμεση και πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η διοίκηση του Οργανισμού είναι υπόλογη για τους δικούς της χειρισμούς και όφειλε να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 23 ης Ιουνίου 2012. Ζητούσε ακόμη:
  1. Να κινήσει, παράλληλα με την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα, τις διαδικασίες για την άμεση πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα με όλες τις απαιτούμενες εγγυήσεις, ώστε να έρθουν όλα στο φως, 
  2. Τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, καθώς και 
  3. Την άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή, εκτός των άλλων, είναι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές. 
Καλούσε δε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που συμμετέχουν στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά τη Γενική Συνέλευση, να αναλάβουν χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή τις ευθύνες τους απέναντι στις εξελίξεις, τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους και να παραιτηθούν, όπως η ίδια η συνέλευση ζήτησε. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει καταγγείλει την προσπάθεια της Προέδρου του Οργανισμού, η οποία με δηλώσεις, συνεντεύξεις και αναληθείς ισχυρισμούς όλο αυτόν τον καιρό στοχοποιούσε μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για να αποποιηθεί τις ευθύνες της για όσα οι ασφαλισμένοι της καταμαρτυρούν. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης, με τις επιλεκτικές συναντήσεις της Προέδρου με ομάδες εργαζομένων και την αποστολή χιλιάδων sms , με αποκορύφωμα το προχθεσινό μήνυμα, με το οποίο επιρρίπτει αναφανδόν στην ΕΣΗΕΑ την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί στον ΕΔΟΕΑΠ, προσπαθώντας να αποσείσει τις δικές της βαρύτατες ευθύνες διαχείρισης, δεν ξεγελούν κανέναν.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται σε ποιές επικίνδυνες ατραπούς έχει οδηγήσει η ίδια το Ταμείο και αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των μετόχων-μελών και όσα περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Αναρωτιόμαστε δε, εφόσον το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ είχε αποφασίσει και είχε και τη σύμφωνη γνώμη των τριών άλλων Ενώσεων του Οργανισμού, γιατί δεν προχώρησε σε διαχειριστικό έλεγχο, καθώς η εκπεφρασμένη θέση της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή ήταν η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου με δικαστικές εγγυήσεις.

Άλλωστε στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ στις 28 Ιουνίου 2012 ρητά αναφερόταν ότι: «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελεγκτικού πορίσματος, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, με την παράδοση του πορίσματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ δεσμεύεται ότι θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Επιθυμία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2012».

Η υποβολή παραίτησης των μελών μετά από τόσους μήνες, παρά τις πιέσεις του κλάδου και τη δεδηλωμένη εξαγγελία παραιτήσεως από μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια την Πρόεδρο του Οργανισμού προκαλεί απορία. Τα επιχειρήματα της παραίτησης δεν πείθουν κανέναν. Τι συνέβη, λοιπόν, και δεν είχαμε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2012, όπως το ίδιο το Δ.Σ. είχε προαναγγείλλει;

Τα παραιτηθέντα μέλη από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επιθυμούν τώρα την προσφυγή στην κάλπη με περιορισμένο εκλογικό σώμα, καθώς δεν θα υπάρχει η ίδια προσέλευση, που θα υπήρχε στις κοινές αρχαιρεσίες για την ταυτόχρονη εκλογή νέων διοικήσεων σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ την άνοιξη.

Στόχος της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι να μην αντιμετωπίσει τον κλάδο σε Γενική Συνέλευση και να αποφύγει την κριτική και την κατακραυγή για τις τεράστιες ευθύνες, που έχει επωμισθεί. Αυτό φοβάται και αυτό τρέμει και προσπαθεί να το αποφύγει με υπεκφυγές και πρακτικές δημοσίων σχέσεων.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα πάψει να υπερασπίζεται τα κεκτημένα, το αυτοδιαχείριστο του Ταμείου μας και να αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο για τον καταλογισμό των ευθυνών, εκεί που πράγματι ανήκουν.

Νέες στάσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις εκπροσώπων στα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ για τις ώρες των στάσεων που θα πραγματοποιούνται σε κάθε Μέσο, κηρύσσει τις ακόλουθες στάσεις εργασίας:

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 24.00.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Στάση εργασίας από τις 06.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Στάση εργασίας από τις 12.00 μ. έως τις 18.00.

48ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 16.00 σήμερα Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 18.00 της Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στην 24ωρη απεργία της Τρίτης


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), συμμετέχοντας στους αγώνες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ και των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κηρύσσει για όλη τη χώρα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, από τις 06:00 της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου, έως τις 06:00 της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με όλα τα μέσα στην επιτυχία της απεργίας και τη συμμετοχή των μελών τους σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ανοικτή επιστολή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την καταπολέμηση του ρατσισμού:

«Προς: Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών 

Αίτημα συνδρομής στην εκστρατεία της Υ.Α. για την καταπολέμηση του ρατσισμού 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) είναι ένας διεθνής οργανισμός που παρέχει προστασία στους πρόσφυγες ανά τον κόσμο, βοηθώντας από την ίδρυσή του πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους να ξαναρχίσουν τη ζωή τους. Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα, πέρα από τις προσπάθειές του για να διασφαλίσει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, την προστασία των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και όλων των ατόμων που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας, συντονίζει δράσεις και εκστρατείες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, με στόχο τη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης, σεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης. 

Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, η Ύπατη Αρμοστεία παρατηρεί τον τελευταίο καιρό με ανησυχία την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας κατά αλλοδαπών, με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή τους. Θύματα είναι μετανάστες «χωρίς χαρτιά», νόμιμοι μετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα, αλλά και αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες. Συχνά, ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Θύματα, όμως, είναι και Έλληνες πολίτες, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται από τη βία και το φόβο. 

14 Φεβ 2013

Στάσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις εκπροσώπων στα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ για τις ώρες των στάσεων που θα πραγματοποιούνται σε κάθε Μέσο, κηρύσσει τις ακόλουθες στάσεις εργασίας για αύριο Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013:

Τουρλουμπούκι στην ΕΣΗΕΑ με τις στάσεις εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ


Πολύ δύσκολη η… αναδίπλωση μετά από έναν αγώνα, για να μην μπει ταφόπλακα στις ΣΣΕ με την μνημονιακή ΚΥΑ), έναν αγώνα που έτσουξε τόσο πολύ πολλούς ώστε να βάλουν λυτούς και δεμένους, για να τον σταματήσουν. Πρέπει να είσαι και γυμνασμένος, για να έχεις περισσή ευελιξία!!!

Έτσι, σήμερα (επόμενη μέρα της συνέλευσης στα Δημόσια ΜΜΕ) και σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για άτακτη υποχώρηση (με ψήφους τριών μνημονιακών προσκείμενων σε ΝΔ και ΔΗΜΑΡ και δύο υποτίθεται αντιμνημονιακών προκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ), μπήκε το θέμα του πώς θα γίνουν οι στάσεις εργασίας «σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων». Και εκεί επικράτησε το απόλυτο τουρλουμπούκι, για να βρεθεί άκρη.

Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»



Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.

Time Warner: Στο «σφυρί» το περιοδικό «People» λόγω κρίσης



Ούτε ένας κολοσσός όπως η Time Warner δεν μένει αλώβητος αππό την οικονομική κρίση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει την πώληση γνωστών περιοδικών του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση εμβληματικών περιοδικών του όπως τα People, InStyle Real Simple.

Ο Περισσός «διαπομπεύει» τους 14 που αντιδρούν για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη



Στην «στοχοποίηση» των 14 δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προχώρησε η ηγεσία του Περισσού, μετά την κίνησή τους να προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την παρέμβασή της όσον αφορά το «πογκρόμ» απολύσεων και την μη καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών.

Με αφορμή την επιστολή τους με την οποία καλείται η ΕΣΗΕΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων» στο έντυπο του ΚΚΕ, η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» επιχειρεί να τους ρίξει στον κομματικό «καιάδα», διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Μάλιστα προχώρησε στην δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, σε μια προσπάθεια να «στιγματίσει» την επιλογή τους να μην αποδεχθούν τετελεσμένα.

Ομαδική αγωγή κατά του BBC για την υπόθεση Σάβιλ



Δεκάδες από τα θύματα του Τζίμι Σάβιλ, του παρουσιαστή του BBC που, όπως έγινε γνωστό, όσο ζούσε είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά εκατοντάδες ανήλικους, κατέθεσαν αγωγή κατά του τηλεοπτικού δικτύου αλλά και του ιδρύματος του παρουσιαστή, ζητώντας αποζημίωση.

Ο δικηγόρος τους είπε ότι οι ενάγοντες είναι 31 αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

«Αναγκάστηκαν να έρθουν σε αυτή τη θέση λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα», εξήγησε.

Ο Σάβιλ, που πέθανε το 2011, ήταν παρουσιαστής σε εκπομπές του BBC για δεκαετίες.

13 Φεβ 2013

Στάση εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με 6ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013.

Η στάση εργασίας αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Απεργία της ΠΟΕΣΥ στα δημόσια ΜΜΕ έως τις 6 π.μ. της 14ης Φεβρουαρίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 μ.μ. έως αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Διεκδικώντας:

Κατάσχεση στο κυλικείο του Alpha


Κατάσχεση στο κυλικείο του Alpha στα studio Pro, στο Πικέρμι από απλήρωτους εργαζομένους.

Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το κανάλι, αφού το κυλικείο εκμεταλλευόταν εταιρεία του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ξένιος και Euronews στην ατζέντα του ΕΣΡ


Ο Ξένιος FM θα είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα περάσει στα χέρια των εργαζομένων του.

Οπως προκύπτει από τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΣΡ, οι εργαζόμενοι (16 δημοσιογράφοι, 14 τεχνικοί και 17 διοικητικοί), επικαλούμενοι την πρόσφατη τροπολογία Κακλαμάνη, έκαναν αίτηση για να αναλάβουν τη διοίκηση του σταθμού κι ορίστηκε νομικός εκπρόσωπος για να εξετάσει όλες τις παραμέτρους.

Κάτω από το όριο της φτώχειας 3.900.000 Έλληνες


Την "επιτυχία" των μνημονίων και της πολιτικής που ακολουθείται καταγράφει μηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σχεδόν 3.900.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 3.100.000.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, από το 2010 έως το 2013 η μείωση μισθών και συντάξεων αγγίζει το 50%, την ώρα που η ανεργία τριπλασιάστηκε φτάνοντας τα 1.200.000 άτομα το 2012.

Μεγάλες ανισότητες παρατηρούνται στο φορολογικό σύστημα, καθώς όλο το βάρος πέφτει στη μισθωτή εργασία.

12 Φεβ 2013

Συνεχίζεται η απεργία στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 14 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Στάση εργασίας στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ».

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) για να συζητηθούν εργασιακά ζητήματα.

Απεργία της ΠΟΕΣΥ στα δημόσια ΜΜΕ μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Η ΕΣΗΕΑ για τη μήνυση της Ελένης Σπανοπούλου κατά του Γιώργου Φιλιππάκη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και τη διαμαρτυρία του για την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας που εκδηλώνεται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, σε βάρος του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Φιλιππάκη.

Από τις επόμενες ημέρες της συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που έγινε στις 23 του περασμένου Ιουνίου, η Ελένη Σπανοπούλου είχε καταφύγει σε συκοφαντική επίθεση σε βάρος του. Ως Πρόεδρος, στη συνέλευση αυτή, ενάντια στη σύσσωμη αντίδραση του σώματος, ακολούθησε παρελκυστικές τακτικές για να εμποδίσει τη λήψη απόφασης και, όταν δεν το πέτυχε, επέλεξε να αποχωρήσει με σκοπό να την διακόψει. Όταν δεν πέτυχε και αυτό, επιχείρησε αντιπερισπασμό για να καλύψει τις ευθύνες της.

Στοχοποίησε τον συνάδελφο Γιώργο Φιλιππάκη κατηγορώντας τον ότι βιαιοπράγησε εναντίον της. Παρά το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδείκνυαν το αβάσιμο των κατηγοριών της, η Ελένη Σπανοπούλου –και μάλιστα μετά από τρεις μήνες– υπέβαλε μήνυση εναντίον του, η οποία γνωστοποιήθηκε μετά από άλλους τέσσερις μήνες.

Είναι φανερό ότι η μήνυση κατά του Γ. Φιλιππάκη λειτουργεί προς την κατεύθυνση της θυματοποίησής της και συμψηφισμού των εις βάρος της εκκρεμοτήτων. Η ενέργειά της αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για διατήρηση του ίδιου –σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων– καθεστώτος στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως αποδεικνύεται πλέον και με την «αιφνιδιαστική παραίτηση».


Το «σκάει» η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

Παραιτήθηκαν πέντε μέλη της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που είναι δημοσιογράφοι, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους.

Θεωρούμε ότι προχώρησαν σε αυτήν την αιφνιδιαστική κίνηση, για να αποφύγουν τις ευθύνες.

Θα παραμείνουν ως υπηρεσιακή διοίκηση με προτεινόμενη ημερομηνία εκλογών την 27η Φεβρουαρίου 2013.

11 Φεβ 2013

Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Απεργία της ΠΟΕΣΥ στα δημόσια ΜΜΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Διεκδικώντας:

Επιστολή συμπαράστασης του προέδρου της ΔΟΔ


Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή συμπαράστασης για τη σημερινή απεργία και τη στάση εργασίας των δημοσιογράφων στα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ:  

10 Φεβ 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ, Η ΚΥΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!

Την απάντηση σε όσους (εκλεγμένους και μη) επιχαίρουν για την Κοινή Υπουργική απόφαση (γνωστή και ως ΚΥΑ) και προχωράνε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση για να διευκολύνουν την επιβολή της, την δίνουν εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την πληρέστατη ανάλυση που δημοσιεύουμε σήμερα. Και σε όσους, εντός και εκτός κλάδου, βιαστούν να κάνουν συγκρίσεις με άλλες κατηγορίες εργαζόμενων (κάτι προνομιούχοι που περιφρονούσαν τους άλλους εργαζόμενους και τώρα τους επικαλούνται!!!) έχουμε να πούμε δύο πράγματα:

1. Η κυβέρνηση (αφού έδωσε όλα τα όπλα στους εργοδότες να ξεθεμελιώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα) προχωράει τώρα, ως εργοδότης, στο οριστικό ΘΑΨΙΜΟ  των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και με τη βούλα του κράτους. 

2. Η υποχρέωση ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, είναι να υπερασπίζεται τη δουλειά του και την ζωή του με κάθε μέσο. Αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν τώρα είναι να διεκδικήσουμε την ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, στρεφόμενοι -με κοινωνικό αυτοματισμό- ο ένας εναντίον του άλλου. 

3. Διεκδικούμε ΣΣΕ για μας και για κάθε εργαζόμενο αυτής της χώρας

ΕΣΗΕΜ-Θ: Στάση εργασίας και συνέλευση εργαζομένων σε δημόσια ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11/2, από τις 12.00 ως τις 15.00, σε όλα τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης της, και καλεί τους δημοσιογράφους που απασχολούνται σε αυτά να συμμετάσχουν σε εργασιακή συνέλευση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ. 

Η ΕΣΗΕΑ για την Αριστέα Μπουγάτσου


«…αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα ‘μαι. 
Πορεύτηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις». 
Αριστέα Μπουγάτσου

(Από το site της Ελευθεροτυπίας)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με οδύνη ανακοινώνει την απώλεια της δημοσιογράφου, ρεπόρτερ και ερευνήτριας Αριστέας Μπουγάτσου, η οποία χάθηκε πρόωρα χθες, έπειτα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο, σε ηλικία 49 ετών και ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Η Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Management .

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία στις εφημερίδες «SPORTIME» και «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ». Στη συνέχεια επί 14 χρόνια εργάστηκε στο συγκρότημα Αλαφούζου, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» και τα τελευταία χρόνια, μετά τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση από τον Όμιλο, εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», όπου υπήρξε και η ψυχή της επανέκδοσής της.

Απεργίες σε West Channel και Δίκτυο Τηλεόραση Σερρών από ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΤΙΤΒΕ

48ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό West Channel κήρυξαν η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ. Επίσης, και οι δύο Ενώσεις ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία στο Δίκτυο Τηλεόραση Σερρών.

Οι ανακοινώσεις τους έχουν ως εξής:

Εκλογές στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 τα μέλη της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικών Συμβουλίων και Εξελεγκτικής Επιτρπής.

Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Ενωσης (πολυκατοικία "Θέτις") από τις 11 το πρωί.

Βίντεο από σπουδαστές του ΤΕΪ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο Αργοστόλι που κλείνει


ΕΣΗΕΠΗΝ: Να μην καταργηθεί το τμήμα “Πληροφορικής και ΜΜΕ”


Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα «Πληροφορικής και ΜΜΕ» του ΤΕΙ Πάτρας, που εδρεύει στον Πύργο Ηλείας και να το συγχωνεύσει με το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία, που εδρεύει στην Αμαλιάδα, μόνο πρόχειρη, αντιεπιστημονική και αδικαιολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων δηλώνει αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική που υποβαθμίζει το γνωστικό αντικείμενο και μετατρέπει τους σπουδαστές του σε «Μηχανικούς Πληροφορικής».

Δεν μπορεί εν μια νυκτί να καταστρέφεις τα όνειρα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να υπηρετήσουν την δημοσιογραφία και να προσφέρουν στην ενημέρωση, εντασσόμενοι στο τμήμα «Πληροφορικής και ΜΜΕ», προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια που θα τους συνδράμουν στην επίτευξη του στόχο τους.

«Εφυγε» η Αριστέα Μπουγάτσου


«…αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα ‘μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…» -Αριστέα Μπουγάτσου

Εφυγε χθες , στα 49 της, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.