8 Απρ 2016

Παραιτήθηκε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ διαμαρτυρόμενο για την επανεγγραφή του Τ.Χατζηδημητρίου

«Αδειάζει» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ το Δευτεροβάθμιο ΠειθαρχικόΣυμβούλιο, με την παραίτηση και των τριων μελών του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επανεγγραφή του δημοσιογράφου Τραϊνού Χατζηδημητρίου. (δείτε την υπόθεση που αποκάλυψε πρώτο το Συντακτολόγιο )

Με επιστολή που απέστειλαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, τα μέλη του ΔΠΣ Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Ντίνος Καραμητρούσης και Γιώργος Χάτσιος, γνωστοποιούν την παραίτησή τους μετά την απόφαση του δ.σ. να επανεγγράψει στην δύναμη της Ενωσης, τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου.

7 Απρ 2016

Η χαμένη τιμή των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας

Το πραγματικό ερώτημα που κινδυνεύει να κρυφτεί πίσω από τις αντεγκλήσεις για τις “διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ” είναι αν έχουμε τη δημοσιογραφία που μας αξίζει ή αν αξίζουμε μιαν άλλη δημοσιογραφία
Adtech Ad
Αχός βαρύς ακούγεται και πολλά παλικάρια σφάζονται σε διαδικτυακές μάχες μετά την “απόφαση της ΕΣΗΕΑ” που διαγράφει τρία μέλη της και εγκαλεί μερικά ακόμη για “τη στάση τους στο δημοψήφισμα”. Και όπως συνηθίζεται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη τα περισσότερα από όσα ακούγονται δεν έχουν στοιχειώδη βάση.
AdTech Ad
Εν πρώτοις, για να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία, δεν υπάρχει καμιά απόφαση κάποια μυθικής ΕΣΗΕΑ γενικώς, ούτε απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπως υπονοείται. Υπάρχει απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που ..

ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ




Φωτογραφίες συναδέλφων από τη Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος λίγο πρίν να ξεκινήσει η διαδήλωση της σημερινής απεργίας.
 Εμείς είμαστε παρόντες. Ας απολογηθούν οι απόντες, οι … αποστασιοποιημένοι και οι εθελόδουλοι!


5 Απρ 2016

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ



Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
          Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:
-      Σε όλα  τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  
-      Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.
  1. Διεκδικούμε την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.
  2. Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που:
-   Φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.
-   Ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
-   Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.
3. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
Οι δημοσιογράφοι απαιτούμε:
-      Κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτό εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία είτε επιχειρηματικά συμφέροντα.
-      Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

          Στη διάρκεια της απεργίας η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν:
- Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 το μεσημέρι.
- Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία, ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό και από τους συναδέλφους, που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.
Οι δημοσιογράφοι, που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στην απεργιακή επιτροπή της Ένωσης εκ των προτέρων, από τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.
Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση γίνεται στους δρόμους, στα μπλόκα, στα συσσίτια, στα σύνορα και στα hot spots.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ