4 Μαρ 2010

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων αυριο σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΤ, Δημοτικά Ραδιόφωνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι τα μέτρα που χθες ανακοίνωσε η κυβέρνηση θίγουν βάναυσα κρίσιμα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως.
- Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Ενημέρωσης, το κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, απαιτώντας το σεβασμό στις ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.
- Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την ίδια ημέρα 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα, και καλεί τους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, για να συμμετάσχουμε στο εργατικό συλλαλητήριο στη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το κυβερνητικό νομοσχέδιο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του, με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας:
* Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα.
* Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
* Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.
* Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ.
* Όχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα.

3 Μαρ 2010

Ελπίδες για την διάσωση της έντυπης δημοσιογραφίας-χωρίς απολύσεις...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
Με αγγίζει βαθιά η χθεσινή ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζόμενων συναδέλφων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. ΄Ίσως γιατί μέσα στο μαγαζί αυτό μεγάλωσα παρέα με πολλούς άλλους, όταν κάποτε ήταν το πρώτο διδασκαλείο της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Η γενικότερη οικονομική κρίση ήταν αναπόφευκτο να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, για να φέρει στην επιφάνεια την κακή δομή και λειτουργία του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην πατρίδα μας. Πρώτος και μεγαλύτερος φταίχτης η Πολιτεία, με από κοντά και τους συνδικαλιστικούς μας φορείς, χωρίς να βγάζουν την ουρά τους οι ελάχιστοι "μεγαλο-εργαζόμενοι" και παχυλά αμειβόμενοι σ΄ αυτά.
Μέσα σ΄ ένα τέτοιο βαρύ κλίμα, τα τελευταία μηνύματα από το εξωτερικό μας δίνουν βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο.Ρίχνουν φως στο τούνελ, όχι για το πώς θα διασώσουμε την έντυπη δημοσιογραφία, αλλά για το πώς θα την ενισχύσουμε.
Οι κινήσεις ξένων μεγάλων εκδοτικών οίκων και ιδιωτικών φορέων να χρηματοδοτήσουν την λειτουργία ιδρυμάτων για investigative δημοσιογραφία, δείχνουν ότι το μέλλον των εφημερίδων δεν είναι αυτό που ήθελε η σύγχρονη τεχνολογία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αλλαγές δεν θα είναι ραγδαίες και εντυπωσιακές, μέσα από το internet και την ηλεκτρονική εφημερίδα-δημοσιογραφία.
Κυκλοφορίες και κέρδη πολλών ξένων εκδοτικών συγκροτημάτων παρουσίασαν βελτίωση το 2009, παρά την κατακόρυφη μείωση της διαφημιστικής πίτας. Από την μακρινή αλλά με ασύλληπτο ρυθμό ανάπτυξης Κίνα, την Αμερική και την δική μας ήπειρο, εφημερίδες σημείωσαν αύξηση στις κυκλοφορίες τους, με κέρδη όμως μικρότερα προηγούμενων χρόνων.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι η ανάδειξη του internet στην τρίτη θέση των διαφημιστικών εσόδων (κάπου στο 11-12% επί του συνολικού ποσού), ξεπερνώντας το ράδιο (που παλεύει γύρω στο 10%), με την τηλεόραση και τα καθημερινά έντυπα να παίρνουν την μερίδα του λέοντος (40% και 20% αντίστοιχα), και το υπόλοιπο ποσοστό στους ...υπόλοιπους (στοιχεία έρευνας σε δέκα χώρες).
΄Ένα ευχάριστο παράδειγμα (για να γράφουμε και τα καλά νέα), είναι του γνωστού μας ισπανικού εκδοτικού συγκροτήματος PRISA, που εκδίδει την έγκυρη "El Pais" και συνεργάζεται στενά με τον ΔΟΛ. Αυτός ο δημοσιογραφικός κολοσσός στον ισπανόφωνο κόσμο κατάφερε, για την ώρα, να τρενάρει για δεύτερη φορά το γιγαντιαίο χρέος του των 1.950 εκατ. ευρώ σε ένα όμιλο επτά τραπεζών, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Η αρχική συμφωνία προβλέπει παράταση για μια ακριβώς τριετία, σε μια χρονική στιγμή που ο όμιλος αυτός μείωσε τα χρέη του κατά 140 εκατ. ευρώ, αν και το σύνολό τους πλησιάζουν τα 5.000 εκατ. ευρώ.
πηγή: newstrap

Η κρίση "χτύπησε" και το ΒΒC - τα συνδικάτα προειδοποιουν με απεργίες

Άνευ προηγουμένου μέτρα για τη μείωση του κόστους ανακοίνωσε το BBC, με πιο χαρακτηριστικά το κλείσιμο δύο ραδιοσταθμών και τη συρρίκνωση της ιστοσελίδας του, έπειτα από επικρίσεις που δέχτηκε από ορισμένα αντίπαλα μέσα, αλλά και από βουλευτές ότι σε μία εποχή που τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης μειώνουν τις δαπάνες τους, εκείνο προχώρησε σε ανοίγματα που δεν ήταν απαραίτητα.


Μάλιστα ο Τζέιμς Μέρντοχ, που θεωρείται διάδοχος της αυτοκρατορίας του πατέρα του- του Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει χαρακτηρίσει το εύρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας ως "ανατριχιαστικό".

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θεωρούνται ως ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Βρετανίας. "Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών δικτύων BBC 6 MUSIC, και του δικτύου ASIAN, στο τέλος του 2011. Επίσης όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, από το 2013 θα μειωθεί κατά 25% το κόστος της ιντερνετικής υπηρεσίας- BBC-Online. Θα γίνουν επίσης περικοπές στα ποσά που δίνονται για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών συναντήσεων και οι αποστολές στο εξωτερικό.

Το σχέδιο λιτότητας καταδίκασαν τα συνδικάτα και προειδοποίησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που επιχειρηθούν απολύσεις προσωπικού.

Το BBC έχει ετήσιο ποσοστό επιχορήγησης από το βρετανικό κράτος ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
πηγή: NewsTime

2 Μαρ 2010

Ξένιος: Και δεν πληρώνουν και προκαλούν

Άτυπη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

για τον Δημοτικό ραδιοσταθμό Άνω Λιοσίων «Ξένιος»


Σήμερα στις 10.00πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την αιγίδα του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) άτυπη συνάντηση, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.


Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Δημήτρης Πίππας (γεν. γραμματέας ΕΠΗΕΑ), Δημήτρης Περπατάρης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ), Λάζαρος Μπελίτσης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Κλοκοτάρας (Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Δημήτρης Τσανακαλιώτης (εκπρόσωπος τεχνικών στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο), Ρούλα Κιτσάκη (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ραδιοσταθμού) καθώς και εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM. Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των Άνω Λιοσίων Ζωή Αρβανιτάκη και όχι ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Άνω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης, ή ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο οποίος φυσικά και είχε κληθεί στη συνάντηση.

Πραγματικά προκλητική ήταν η συμπεριφορά της κας Ζωής Αρβανιτάκη που, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεώρησε ότι και χάρη μας έκανε που προσήλθε, ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον κο Κωνσταντόπουλο που της συνέστησε να μην προκαλεί τους εργαζόμενους, τις Ενώσεις και τη νοημοσύνη μας.

Το Υπόμνημα με τις δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας του Ξένιου που ζητήθηκε από τον κο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να προσκομιστεί στο Υπουργείο δεν υπογράφηκε, παρά τη συμφωνία, από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Άνω Λιοσίων, ενώ και η δέσμευση ότι δεν θα αλλάξει ο δημοτικός χαρακτήρας του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων-ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, όπως είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, δεν υπήρχε πουθενά στο υπόμνημα.

Επιπλέον δεν εκπληρώθηκε η υπόσχεση της Διοίκησης του Ξένιου για άμεση, μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2003, αποπληρωμή 3 μισθών από τους καθυστερούμενους.

Η κ. Αρβανιτάκη, υπό την πίεση των Ενώσεων και του Συμβούλου του Υπουργού, παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, δήλωσε «άγνοια» για το παρελθόν και προκάλεσε τη δικαιολογημένη έκρηξη και την οργή των εκπροσώπων των Δ.Σ. των σωματείων όταν είπε ότι δεν τους αναγνωρίζει και αναγνωρίζει μόνο τους εργαζόμενους του σταθμού, ενώ με εκφράσεις, μορφασμούς και χειρονομίες συνεχώς προκαλούσε την αντίδραση όλων όσων είχαν κληθεί στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Πάνω από 6 φορές ο κος Κωνσταντόπουλος τόνισε στην κα Ζωή Αρβανιτάκη ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με ανευθυνότητα και κάνει τα πάντα ώστε μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης του ραδιοσταθμού να υπάρχει κλίμα δυσπιστίας.

Ο κος Κωνσταντόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την κατάσταση από την πλευρά της Διοίκησης του ραδιοσταθμού και κάλεσε την εργοδοτική και την εργατική πλευρά σε νέα τριμερή για την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 10.00πμ. Τόνισε ότι καλεί για τελευταία φορά την Διοίκηση του Ξένιου να τιμήσει την υπογραφή του συνυποσχετικού της 18ης Φεβρουαρίου.

Διαμαρτυρία Τούρκων δημοσιογράφων κατά του Ερντογάν

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου", με αφορμή τις επικρίσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός για τον τρόπο κάλυψης από τα ΜΜΕ των εξελίξεων αναφορικά με την ανάμειξη ανώτατων στρατιωτικών σε σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης, το 2003.



"Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης θα πρέπει να ελέγξουν τους δημοσιογράφους, συνιστούν παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του ιδανικού για μία 'δημοκρατική Τουρκία'", αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι.



Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας υπογράφεται από 44 δημοσιογράφους από διαφορετικές εφημερίδες, μερικές από τις οποίες είναι φιλοκυβερνητικές. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφερόμενος στην έρευνα για τη δράση του στρατού σε βάρος της κυβέρνησής του, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, που σύμφωνα με την άποψή του, "προκαλούν εντάσεις" μέσα στη χώρα

Τεχνικοί Ραδιοφωνίας: είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Αιολικών Νέων

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

To Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται και στηρίζει το σύνολο των συναδέλφων εργαζομένων στην εφημερίδα της Μυτιλήνης «Αιολικά Νέα» και καταγγέλλει την ανάλγητη και πραγματικά απαράδεκτη Διοίκηση της εφημερίδας που κυνικά, δηλώνοντας ότι η επιχείρησή τους είναι «απολύτως υγιής και βιώσιμη», πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους και βάζουν λουκέτο στην εφημερίδα.

Με την απόφασή της αυτή η διοίκηση της Ημερήσιας Λεσβιακής εφημερίδας βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην απόφαση του ντόπιου και ξένου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ για την πάση θυσία απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ολοένα εντεινόμενη πίεση στα εργατικά στρώματα των ΜΜΕ. Αφού όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους η επιχείρηση είναι «απολύτως υγιής και βιώσιμη» είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτό τον ωμό εκβιασμό του κλεισίματος.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και καλούμε κάθε υπεύθυνο γι αυτή την κατάσταση να πάρει μέτρα πριν οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τις συνθήκες και τις ανάγκες τους στραφούν πλέον σε άλλες μορφές πάλης για την καθημερινότητά μας, η οποία όλο και πιο πολύ και συνεχώς πιο απροσχημάτιστα βάλλεται και απειλείται βάναυσα.


Ø Όχι στην τρομοκρατία των απολύσεων και της ανεργίας.

Ø Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι μην ζητάτε να την πληρώσουμε εμείς.

Ø Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Αιολικών Νέων.

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

28 Φεβ 2010

Κίνημα ανέργων στο facebook

Η σχετική αγγελία-πρόσκληση αναρτήθηκε στο blog του απολυμένου απο τη ΓΣΕΕ δημοσιογράφου
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
-ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !


ΕΙΜΑΣΤΕ 1000000 ΑΝΕΡΓΟΙ -ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ http://www.facebook.com/group.php?v=app_2392950137&gid=328785257130
ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ -ΑΝΤΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΈΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑEΔΩ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ -ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ-H ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΛΕΜΑ !Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

πηγή: apasxolisi.wordpress.com

Ο ακριβός κόσμος της ΕΡΤ World

Η Διεύθυνση Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας .
Από το 2005 ο ετήσιος προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ
Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου για τις ατασθαλίες και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζει και στη Διεύθυνση Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών, γνωστή ως ΕΡΤ World, που σίγουρα θα απασχολήσει και τη νέα διοίκηση της εταιρείας.
Η διεύθυνση αυτή είναι υπεύθυνη για το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, το οποίο μεταδίδεται στην Ευρώπη, στην Αμερική, στη Βόρεια και Νότια Αφρική, στην Αυστραλία, στη Ρωσία και στις χώρες του Περσικού Κόλπου. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει επιλογές από τα προγράμματα της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΡΤ3, ενώ προβάλλονται επίσης και πέντε πρωτογενείς εκπομπές, που παράγονται ειδικά για το ΕΡΤ World, με θέματα που αφορούν κυρίως τον απόδημο ελληνισμό.
Ως το 2004 ο προϋπολογισμός της διεύθυνσης αυτής ανερχόταν σε 300.000 ευρώ τον χρόνο, ποσόν που μπορεί να θεωρούνταν πολύ «σφιχτό», επαρκούσε ωστόσο για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας. Στο ποσόν αυτό περιλαμβάνονταν τα κόστη τεσσάρων πρωτογενών εκπομπών, τα τρέχοντα έξοδα της διεύθυνσης, τα έξοδα για τα τυχόν ταξίδια που έπρεπε να γίνουν για την παραγωγή των εκπομπών και οι αμοιβές δέκα συμβασιούχων υπαλλήλων που απασχολούνταν στην ΕΡΤ World με τρίμηνες συμβάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμοιβές του διευθυντή της ΕΡΤ World κ. Ν. Σωτηριάδη το 2005, οπότε και αποχώρησε από τη θέση του, ανερχόταν σε 3.500 ευρώ (καθαρά), καθώς επίσης και το γεγονός ότι και οι τέσσερις πρωτογενείς εκπομπές ήταν εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα της Κυριακής» και από καταγγελίες εργαζομένων στη διεύθυνση αυτή, από το 2005 έγιναν πολλές αλλαγές. Δίπλα στον νέο διευθυντή κ. Ν.Κούρτη προστέθηκαν αναπληρωτές διευθυντές και σύμβουλοι. Ανάλογη αύξηση παρουσιάστηκε στους μισθούς των στελεχών και στα κόστη των πρωτογενών εκπομπών. Ως το 2009 το συνολικό μπάτζετ της ΕΡΤ World ξεπέρασε το ποσόν των 3 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ωστόσο μόνο οι αμοιβές σε διευθυντικά στελέχη και συμβούλους δεν θα μπορούσαν να εκτινάξουν τον προϋπολογισμό της διεύθυνσης στα 3-4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στον σχεδόν δεκαπλασιασμό του κόστους λειτουργίας σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μεικτές παραγωγές. Ενώ ως το 2004 οι πρωτογενείς εκπομπές της ΕRΤ World ήταν εσωτερικές, δηλαδή γυρίζονταν με το δυναμικό και τα μηχανήματα της ΕΡΤ, άρχισαν να γίνονται μεικτές. Δηλαδή ανατίθεται η παραγωγή τους σε εξωτερικούς παραγωγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δυναμικό και τα μηχανήματα της ΕΡΤ και στη συνέχεια πουλούν τις εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση.
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Φεύγουν κι άλλοι απο το ΘΕΜΑ FM


Σε αναβρασμό βρίσκεται ο σταθμός ΘΕΜΑ 989.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους “πρωινούς” - Βερύκιο και Σταυρόπουλο - πρότειναν να παραμείνουν στο σταθμό, με απίστευτη μείωση μισθού. Εκείνοι δήλωσαν «αν δεν σας κάνουμε, διώξτε μας».
Περρής και Σρόιτερ σταμάτησαν την Παρασκευή τις εκπομπές τους, ενώ ο Βαγγέλης Περρής θα κάνει εκπομπές, πλέον, στο Ράδιο Sfera...
Επίσης, απολύθηκαν δύο από τις πιο παλιές μουσικές παραγωγούς του σταθμού.
Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι όλα σχετίζονται με το γεγονός ότι είναι σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αναστασιάδη –Καραμήτσου με την ιδιοκτησία του Πήγασου.Θυμίζουμε ότι το 50% του πάλαι ποτέ ραδιοφωνικού Alpha ανήκει στο «Θέμα» των Μπόμπολα- Αναστασιάδη- Καραμήτσου. Το άλλο 50% το κατέχει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

πηγή: e-tetradio

Ανοιχτή πληγή από τα κλειστά κυκλώματα


Πενταπλασιάστηκαν, μέσα σε τρία χρόνια, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, για λόγους ασφαλείας!

Το 2008, γνωστοποιήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 477 τέτοιες άδειες, έναντι μόλις 105 το 2005.
Τον τελευταίο χρόνο, η αύξηση εγκατάστασης τέτοιων κυκλωμάτων κυμάνθηκε στο 30%, ενώ ο συνολικός αριθμός τους, σε όλη την Ελλάδα, φτάνει αισίως τα 1.372 κυκλώματα παρακολούθησης, από τα οποία τα 845 (ποσοστό 62%), μπήκαν μόλις τα δύο τελευταία χρόνια (το 2007 και το 2008, για τα οποία υπάρχουν στοιχεία).
Αν και δεν έχουμε ακόμη καμία σχέση με την πρωταθλήτρια στη λειτουργία τέτοιων συστημάτων, Αγγλία, παρατηρείται πλέον και στην Ελλάδα μια σημαντική αυξητική τάση.

Η αρχή, μετά από καταγγελίες, προσπάθησε να βάλει αυστηρούς όρους στη λειτουργία τέτοιων κυκλωμάτων από ιδιώτες. Ετσι,
---απαγόρευσε τη λήψη εικόνων από την είσοδο και το εσωτερικό των σπιτιών, καθόρισε στις 15 ημέρες το χρονικό διάστημα διατήρησης των αρχείων, επέβαλε την υποχρεωτική γνωστοποίηση του κυκλώματος σε αυτήν και την ενημέρωση των πολιτών ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ακόμη,
---απαγόρευσε πλήρως τη χρήση καμερών για παρακολούθηση και έλεγχο των εργαζομένων, ενώ, για τους κοινόχρηστους χώρους κατοικιών, απαιτείται συγκατάθεση όλων των ενοίκων, περιορίζεται ο χρόνος διατήρησης των αρχείων σε 48 ώρες, ενώ απαγορεύεται η λήψη σε διαμερίσματα, δρόμους και πεζοδρόμους. ΧΡ. Ζ.

πηγή:Κυρ. Ελευθεροτυπία