3 Οκτ 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ λένε οι Ιταλοί δημοσιογράφοι


Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo) της Ρώμης. Οργανωτές της, η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Ιταλίας (CGIL), η κεντροαριστερή πολιτική αντιπολίτευση και η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".
Κύριο αίτημα της διαδήλωσης, να μην περιορισθεί η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, η δυνατότητα άσκησης κριτικής από μέρους των εφημερίδων και η μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών που αναφέρονται στα προβλήματα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.Ο "Καβαλιέρε" έχει χαρακτηρίσει "φάρσα" τη σημερινή κινητοποίηση, προσθέτοντας ότι η Ιταλία χαίρει της μεγαλύτερης δυνατής ελευθερίας του λόγου.
Οι οργανωτές της διαδήλωσης, υπενθυμίζουν όμως ότι γνωστές εκπομπές του δημόσιου καναλιού "Rai Tre", που πρόσκειται παραδοσιακά στην κεντροαριστερά, αντιμετώπισαν προβλήματα σε ότι αφορά την επανέναρξή τους και ότι ο κ. Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να απαντήσει στις δέκα ερωτήσεις της "Λα Ρεπούμπλικα" για τη σχέση προσωπικής ζωής και πολιτικής δράσης.
Πρόσφατα, δε, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους "αχρείους". Για την μεταφορά των διαδηλωτών, σήμερα, στην Αιώνια Πόλη, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τριακόσια πούλμαν, ενώ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους δώδεκα κάτοχοι βραβείων Νόμπελ από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, Ιταλοί απόδημοι αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι, πρόκειται να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στην Γερμανία. Εκατοντάδες πολίτες στην Πλατεία ντελ Πόπολο της Ρώμης, φορούν μπλουζάκια με σύνθημα "No all' informazione imbavagliata", που σημαίνει, "Όχι στην φιμωμένη πληροφόρηση".
Από τους κύριους ομιλητές, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντάριο Φο, και ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο, οι οποίοι έχουν προσυπογράψει το μανιφέστο της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα" για την Ελευθεροτυπία.
Πηγή: NewsTime

1 Οκτ 2009

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μετά την απόλυση στον ΔΟΛ τριών τεχνικών και τις φήμες για άλλες επτά απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ) αποφάσισε προειδοποιητική στάση εργασίας στο Συγκρότημα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα απο τίς 12 το μεσημέρι ως της 4μ.μ. Στην στάση συμπαρίσταται και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ).

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς "αν δεν λυθεί το πρόβλημα την ερχόμενη εβδομαδα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις".

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει εφαρμοστεί στον ΔΟΛ σχέδιο αποδυνάμωσης όλων των...ενοχλητικών εργαζόμενων (με "παγωμα", μεταθέσεις, απολύσεις) προκειμένου να προετοιμαστεί ο δρόμος για γενικότερες εκκαθαρίσεις.

Οπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο Σταμάτης Πρωτολάτης, μελος και πρώην ΓΕν. Γραμματέας του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ "τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι έχουν "απομακρυνθεί" αυτά τα δύο χρόνια, είτε με απολύσεις είτε με άλλους τρόπους".

Είναι χαρακτηριστικό ότι καίριες υπηρεσίες του οργανισμού έχουν ήδη "πετάξει" εκτός Ελλάδας. (Το ξέρει άραγε αυτό η αρμόδια Αρχή; -και οι εργαζόμενοι;)

Απο τίς δύο Ενώσεις εκδόθηκαν οι πιό κάτω σχετικές ανακοινώσεις:

---Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αντιδρώντας στις αναίτιες, αιφνίδιες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων από τη διοίκηση του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, κηρύσσει τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 και καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη συνέλευση στα γραφεία του Δ.Ο.Λ. Μιχαλακοπούλου 80, ζητώντας το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη, των απολυθέντων συναδέλφων.

---Το Διοικητικό Συμβουλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη που εργάζονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη να παραστούν στην ανοικτή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δ.Ο.Λ. που προγραμματίζει η ΕΠΗΕΑ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, έξω από τα γραφεία του Δ.Ο.Λ. - Μιχαλακοπούλου 80. Δηλώνει για άλλη μια φορά την πάγια αγωνιστική θέση του στην διεκδίκηση, διαφύλαξη και τήρηση όλων των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

28 Σεπ 2009

Χάκερ παραποίησαν το δικτυακό τόπο της εφημεριδας "Πρώτο Θέμα"

Αγνωστοι παραποίησαν τη Δευτέρα το δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ανήρτησαν μηνύματα περί «παιχνιδιών με τις γιάφκες του Χαλανδρίου», μια τηλεφωνική ατζέντα με γνωστά ονόματα η οποία φέρεται να είναι προϊόν υποκλοπής, αρχεία που φαίνεται να προέρχονται από υπουργεία και υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οικονομικά στοιχεία της ΑΕΚ.

H σελίδα υποδοχής του δικτυακού τόπου είναι μαύρη και υποδέχεται τους αναγνώστες με την επιγραφή «Hack 4 Fame II» -το όνομα της ομάδας των χάκερ.

Η επίθεση έχει στόχο «να χάσουν τον ύπνο τους» οι «αλήτες πολιτικοί για όλα τα σκάνδαλα που έγιναν σε αυτή την τετραετία, όσοι στήνουν παιχνίδια με τις γιάφκες του Χαλανδρίου ενόψει προεκλογικής περιόδου, τα golden boys που πλούτισαν στις πλάτες όλων μας, οι αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές που την έχουν 'δει' απλά και μόνο επειδή κλωτσάνε μια μπάλα» και «οι ιθύνοντες της απαγόρευσης των προεκλογικών γκάλοπ σε blog και εφημερίδες».
H σελίδα περιέχει συνδέσμους (links) για το κατέβασμα μιας σειράς αρχείων που φαίνεται να είναι προϊόντα υποκλοπής.
Ένα από τα αρχεία περιέχει δεκάδες κινητά τηλέφωνα πολιτικών, δημοσιογράφων, τηλεπαρουσιαστών, ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλων γνωστών προσώπων. Σύμφωνα με τους χάκερ, είναι η τηλεφωνική ατζέντα γνωστού «μεγαλοδημοσιογράφου».
Σε άλλα αρχεία εμφανίζονται λίστες με τους υποψήφιους της ΝΔ για τις εκλογές, έγγραφα του υπουργείου Αμυνας, αίτημα ενίσχυσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής, ονόματα και διευθύνσεις βουλευτών της ΝΔ και η σκαναρισμένη υπογραφή ενός βουλευτή, μεταξύ άλλων.
Δεκάδες αρχεία, τέλος, αφορούν τα οικονομικά της ΑΕΚ, την οποία επίσης ήθελαν να «διασύρουν» οι χάκερ.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσιογράφοι εναντίον Μπερλουσκόνι


Πρόκειται, ομολογουμένως, για ένα μεγάλο στοίχημα: σε μια χώρα σαν την Ιταλία, με έναν πρωθυπουργό σαν τον Μπερλουσκόνι, να βγάζεις μια εφημερίδα χωρίς καμιά οικονομική στήριξη. Λέγεται Ιl Fatto Quotidiano (Το Καθημερινό Γεγονός).
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την περασμένη Τετάρτη και μέσα σε λίγες ώρες είχε εξαφανιστεί από τα περίπτερα. Αποτελείται από 16 έγχρωμες σελίδες, κοστίζει 1,20 ευρώ, θα κυκλοφορεί κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και στους συνεργάτες της περιλαμβάνονται αρκετά γνωστά ονόματα, όπως ο δημοσιογράφος Φούριο Κολόμπο, ο μπλόγκερ Μάρκο Τραβάλιο και ο συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι.
Το αρχικό της κεφάλαιο είναι 600.000 ευρώ και προέρχεται κατά 70% από επιχειρηματίες και κατά το υπόλοιπο 30% από δημοσιογράφους, που θα αποτελούν ελέγχουσα μειοψηφία.
Ο στόχος είναι η πώληση μέσω συνδρομών: ήδη έχουν γραφτεί 27.000 συνδρομητές, τα δύο τρίτα των οποίων για την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας.
Για να μειωθεί το κόστος, η εφημερίδα έχει μόνο οκτώ συντάκτες πλήρους απασχόλησης και διανέμεται μόνο στις μεγάλες πόλεις.
«Γιατί βγάζετε μια εφημερίδα αυτή τη στιγμή, που ο παγκόσμιος Τύπος αντιμετωπίζει κρίση επιβίωσης και ο ιταλικός Τύπος βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας;» ρώτησε η Ρεπούμπλικα τον διευθυντή της εφημερίδας Αντόνιο Παντελάρο, άλλοτε διευθυντή της Ουνιτά.
«Μας το ζήτησαν πολλοί συνάδελφοι, Ιταλοί και ξένοι. Και πιστεύουμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο είναι αναγκαία μια αντίδραση των δημοσιογράφων».
Η εφημερίδα θα ασκεί έντονη κριτική στον Μπερλουσκόνι, χωρίς όμως να ασχολείται ιδιαίτερα με τα σεξουαλικά σκάνδαλα. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τη Μαφία και η προέλευση της οικονομικής του αυτοκρατορίας. Και για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες παρτίδες με τη δικαιοσύνη, συνεργάζεται με τους δύο πιο εξειδικευμένους δικηγόρους της Ιταλίας στον χώρο της ενημέρωσης.
Τον τελευταίο καιρό ο Καβαλιέρε έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον του Τύπου. Δεν δίστασε να καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση εναντίον της Ρεπούμπλικα και της Ουνιτά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους δημοσιογράφους της πρώτης farabutti (απατεώνες).
Από την ημέρα εκείνη, πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας στέλνουν καθημερινά τη φωτογραφία τους στην εφημερίδα με την ένδειξη: «Είμαστε κι εμείς απατεώνες!».
Πάνω από 420.000 Ιταλοί και ξένοι έχουν υπογράψει ώς τώρα ένα κείμενο υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Και στις 3 Οκτωβρίου προγραμματίζεται μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη με αυτό το περιεχόμενο.
Όταν η αντιπολίτευση κοιμάται, όταν το Κοινοβούλιο ψηφίζει νόμους που χορηγούν ασυλία για οποιοδήποτε αδίκημα μπορεί να αγγίζει τον πρωθυπουργό και τον κύκλο του, οι δημοσιογράφοι δείχνουν να παίρνουν πάνω τους το καθήκον της αντίστασης.
Όπως γράφει και ο Γάλλος κοινωνιολόγος Αλαίν Τουραίν, «η υπεράσπιση της Ρεπούμπλικα είναι ο πιο ενεργός τρόπος να συνειδητοποιήσει η ιταλική κοινή γνώμη πόσο έχει υποβαθμιστεί η δημοκρατία στα χέρια του Μπερλουσκόνι».
πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

27 Σεπ 2009

ΕΣΗΕΑ: Ο πόλεμος των παρατάξεων

«ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ τι κάνει;», η ερώτηση, η οποία λογικά θα επλανάτο μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία, τον τελευταίο καιρό ακούγεται ευρύτερα. Πρόσφατη αφορμή τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί,καθώς και στους περιορισμούς που τα πολιτικά κόμματα επέβαλαν στους δημοσιογράφους, ένα αποδείχθηκε:ότι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών δεν ήταν σε θέση να παίξει ούτε συμβουλευτικό ρόλο.
Πέντε σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου και το σωματείο των δημοσιογράφων παραμένει ακέφαλο. Οι παρατάξεις που αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο εμφανίζονται αποφασισμένες να δυναμιτίσουν οποιαδήποτε απόπειρα εκλογής προεδρείου, σε έναν ανελέητο αγώνα «όλοι εναντίον όλων», την ίδια στιγμή που το δημοσιογραφικό επάγγελμα αντιμετωπίζει μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ επιρρίπτουν τις ευθύνες για το αδιέξοδο ο ένας στον άλλον, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, σαν από κάποιο θαύμα, θα βρεθεί μια λύση, που δεν αποκλείεται να είναι... οι νέες εκλογές.

Ο κ. Πάνος Σόμπολος, επικεφαλής της παράταξης Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία που κέρδισε 4 έδρες στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, αναφέρει ότι « όλες οι προτάσεις που έκανε η παράταξή μας για να βγούμε από το αδιέξοδο απορρίφθηκαν από τις άλλες παρατάξεις, όπως είχαν επίσης αποτύχει οι προτάσεις συνεργασίας. Όταν κάποια στιγμή είδα ότι δεν θα βρίσκαμε άκρη αποφασίσαμε να αποσυρθούμε εντελώς και να αφήσουμε τους άλλους να βγάλουν προεδρείο ».
Με τους μήνες να περνάνε, έγινε μια απόπειρα στις αρχές του Σεπτεμβρίου να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις υπόλοιπες παρατάξεις προκειμένου να εκλεγεί νέο προεδρείο. « Πρότεινα στις παρατάξεις του προοδευτικού χώρου, Συσπείρωση- Δούρειος Τύπος (3 έδρες) και Μαχόμενη Δημοσιογραφία (2 έδρες),να συνεργαστούμε για να κάνουμε προεδρείο .Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν όλοι, αλλά δεν συμφώνησε ο κ. Π. Ράμος, που ανήκει στη Μαχόμενη » λέει ο κ. Δ. Κουμπιάς, επικεφαλής της Δημοσιογραφικής Ενότητας (1 έδρα). Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Ράμμος ψήφισε λευκό τόσο στην πρόταση για προεδρείο με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Νταβανέλλο, της παράταξης Δούρειος Τύπος όσο και για προεδρείο με επικεφαλής την κυρία Νανά Νταουντάκη, η οποία ανήκει στη δική του παράταξη, ακυρώνοντας ουσιαστικά την προσπάθεια για εκλογή προεδρείου.

Ο κ. Ράμμος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση αυτή και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Δημοσιογραφική Συνεργασία, της οποίας ηγείται και η οποία μαζί με την Αριστερή Όχθη απαρτίζουν τη Μαχόμενη Δημοσιογραφία, παραμένει πιστή στις θέσεις που είχε εξαγγείλει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν.

Όπως τονίζει η κυρία Νταουντάκη « για να βγούμε από το αδιέξοδο είτε θα έπρεπε κάποια παράταξη να έχει αυτοδυναμία, που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον, είτε θα έπρεπε να υπάρχει ειλικρινής διάθεση συνεργασίας ανάμεσα σε κάποιες από τις παρατάξεις. Δυστυχώς, ούτε αυτό συμβαίνει ». Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο, ενώ όλες οι παρατάξεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εκλεγεί τελικά ένα προεδρείο με μοναδικό σκοπό να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να προκηρύξει νέες εκλογές.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο δημοσιογραφικός κλάδος χρειάζεται νέες εκλογές στο συνδικαλιστικό του όργανο, αλλά, αν η επίδειξη αδιαλλαξίας στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης συνεχιστεί, τίποτα δεν αποκλείει το σενάριο των εκλογών να γίνει πραγματικότητα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Νέες εφημεριδες υπο έκδοση: Τα νέα των Μέσα & media

Του Χρήστου Ξανθάκη

---ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής; Οπως όλα δείχνουν, στις 15 Νοεμβρίου θα αναρτηθεί στα περίπτερα το πρώτο φύλλο του υπό (επαν)έκδοση «Ελεύθερου Τύπου». «Courrier International»: Η έκδοση. Με αφιέρωμα στην αριστερά και στις γερμανικές εκλογές σήμερα. Επιμένουν, μάλιστα, οι νέοι ιδιοκτήτες Δ. Μπενέκος και Αλ. Σκαναβής ότι στόχος τους είναι να βγει στο εγγύς μέλλον και μια σεμνή και συμμαζεμένη ημερήσια εκδοχή της εφημερίδας. Πώς θα το καταφέρουν αυτό δεν ξέρω, αλλά γνωρίζω ότι ψάχνουν εκτός από συντάκτες (ύλης και όχι μόνο) και για κτίριο γραφείων του εντύπου. Υποψήφια προς αγοράν είναι ένα στη λεωφόρο Μεσογείων και ένα κοντά στην οδό Μάρνη, αρκεί να πέσουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα. Διότι για την ώρα κυμαίνονται πάνω και απ’ το τίμημα αγοράς του τίτλου.

---ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μετά τίς εκλογές θα κυκλοφορήσουν τα «Επίκαιρα» που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία των εκδόσεων Λιβάνη. Οι πληροφορίες μιλούν για «καθαρόαιμο» πολιτικό περιοδικό με αρθρογραφία, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα γράφουν και ο Κώστας Λαλιώτης.



---COURRIER INTERNATIONAL: Η έκδοση έχει αφιέρωμα στην αριστερά και στίς γερμανικές εκλογές .



--- ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ αυτής; Control τη λένε την τηλεοπτική σχολή που ετοίμασε ο Σταμάτης Μαλέλης, μια σχολή που, όπως λέει και ο ίδιος, δεν θα βγάζει ρεπόρτερ, αλλά «τηλεορασάνθρωπους». Αυτό φαίνεται και απ’ το πρόγραμμα σπουδών της, που περιλαμβάνει τηλεοπτική έρευνα, διαχείριση τηλεοπτικού υλικού, δημοσιογραφικό μοντάζ, ορθοφωνία, παρουσίαση, στήσιμο εκπομπών, οργάνωση παραγωγής, ιστορία του θεάματος, σενάριο, δραματουργία έως και programming. Στους διδάσκοντες καταγράφονται μεταξύ άλλων οι Σωτήρης Χατζάκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Κυριάκος Ντούμος και Ιάσων Τριανταφυλλίδης. Η σχολή θα στεγαστεί στο κτίριο του Star Channel και οι σπουδές θα ολοκληρώνονται σε τρία εξάμηνα. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 21 Οκτωβρίου, ενώ οι αιτήσεις έχουν ήδη φθάσει τις 170 για μόλις 50 θέσεις.

--- ΕΡΤ: Σύννεφο πάει το κουτσομπολιό στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου, καθώς όλοι ετοιμάζονται για τις εκλογές και τις μετεκλογικές αλλαγές. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν δεδομένη την επιστροφή τους στην Αγία Παρασκευή, είτε πέτυχαν είτε απέτυχαν στο προηγούμενο πέρασμά τους. Αλλά το μεγάλο κόλπο δεν θα παιχτεί σε απλές θέσεις και θεσούλες. Το μεγάλο κόλπο μάλλον θα αφορά εταιρεία θυγατρική της ΕΡΤ, η οποία προτείνεται να στηθεί για να βάζει σε τάξη τις εμπορικές χρήσεις, να πουλάει το ψηφιοποιημένο αρχείο, να διαχειρίζεται, τέλος πάντων, κερδοφόρες υποθέσεις, να βγάζει λεφτά και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ολοι εντελώς; Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπει κανείς και σε ποια ομάδα πίεσης ανήκει…

ΔΟΛ: Στη Μιχαλακοπούλου ρωτούν αν η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ ΔΟΛ και Ρέστη άρχισε με την «Εξέδρα» και τον Arrena FM. Την ίδια ώρα το ψάχνουν το θέμα στην «Ιριδα» οι λογιστές και όταν τελειώσουν τη δουλειά τους και δώσουν το ραπόρτο, αναμένεται να κλείσει η συμφωνία. Οσο για την τύχη του Στέργιου Νέζη, διαφαίνεται ότι πρόθεση της επιχείρησης είναι να συνεχίσει στον ΔΟΛ και μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις 30 του μηνός. Σε ποια θέση και με ποιες αρμοδιότητες, όμως;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Μόνο οι εφημερίδες βγήκαν κερδισμένες τον περασμένο Αύγουστο στη διαφημιστική αγορά. Συνολικά καταγράφηκε πτώση 10,08%, με σημαντικότερη κάθοδο εκείνη των καναλιών (26,42%). Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα (21,61%) και τα περιοδικά (13,32%), ενώ οι εφημερίδες εμφάνισαν άνοδο 20,18%. Αλλά ο Αύγουστος, ως γνωστόν, είναι ψόφιος μήνας, οπότε καλό είναι να μη βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα.

πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία