19 Σεπ 2016

Εκτός ALPHA και STAR μέχρι νεωτέρας οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τον Ν. Παππά



Εκτός υπηρεσίας έθεσαν τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Star, μετά το συμβάν στη Νέα Υόρκη με τον Νίκο Παππά.
Οι δύο δημοσιογράφοι »συνελήφθησαν» από την αμερικανική αστυνομία μεταμφιεσμένοι με γυαλιά και περούκες να παρακολουθούν την αποστολή του υπουργού Επικρατείας.
Η ανακοίνωση του ALPHA για τον Θάνο Δημάδη:
O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει.
Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του.
Παράλληλα ο Δημάδης έμεινε εκτός και από την «Εφημερίδα των Συντακτών»:
«Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο. 
Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του. 
Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της. 
Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».
Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ. Συν.».


Την ίδια στιγμή και το Star, μέσω της ιστοσελίδας του ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη μέχρι να διερευνηθεί, πλήρως το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας στη Νέα Υόρκη.
 πηγή: Now 24

Ο φερετζές της ενημέρωσης και το μασκάρεμα της δημοσιογραφίας

Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό.
Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα.
Πίσω από τις γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους, με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας.
Μια τέτοια… «δημοσιογραφία» πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ.
Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιμένει ότι η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΣΗΕΑ