19 Απρ 2013

Ημερίδα της ΠΟΕΣΥ για τη βία κατά των αθλητικών συντακτών


Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας εναντίον αθλητικών συντακτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι αθλητικοί συντάκτες να μη γίνονται θύματα εγκληματικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ο αθλητικός νόμος του δίνει το δικαίωμα να επιβάλει διοικητικά μέτρα προς κάθε υπεύθυνο, φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, εκτός από την αυτονόητη ποινική ευθύνη των δραστών.

ΕΤΙΤΑ: Τι συμβαίνει στον τ/σ STAR


Συνάδελφοι!
Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Τ/Σ STAR κατάφερε να φέρει όλους τους εργαζόμενους στα… πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Όλα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα όταν η Διοίκηση σταμάτησε να χορηγεί τα ρεπό των τεχνικών που εργάζονται στις επίσημες αργίες. Είναι άλλος ένας θεσμικός όρος της Σ.Σ.Ε. που επιχείρησε να καταπατήσει το STAR καθώς ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει μετενέργεια στους θεσμικούς όρους της σύμβασής μας και μπορεί να καταργεί όποιον θέλει «εξ… ελευθεριότητος». (σ.σ. στο συγκεκριμένο σταθμό κανείς τεχνικός δεν έχει υπογράψει ατομική σύμβαση).

ΕΤΙΤΑ: Nέα σύνθεση Δ.Σ.


Ύστερα από την συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ψηφίστηκε ομόφωνα η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Σκεπετζάκης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μανώλης Δαλετζάκης
ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Αλιφέρης
ΤΑΜΙΑΣ: Ακριβή Κυρίκου
ΕΦΟΡΟΣ: Γιάννης Μανιάτης

Στάση εργασίας και απεργία στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • Στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 20.00 σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
  • 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 20 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ καταδικάζουν την επίθεση κατά του Γιώργου Τσελίκα


Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καταδικάζουν την επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Κυριακή 14 Απριλίου 2014 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ, ο Γιώργος Τσελίκας δημοσιογράφος του ελληνικού τ/σ ΣΚΑΙ δέχθηκε επίθεση από άγνωστους, οι οποίοι τον ανεγνώρισαν ως ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ με αποτέλεσμα, να τραυματιστεί στη λεκάνη και στα πλευρά. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση φέτος κατά δημοσιογράφου την ώρα που εργαζόταν στο γήπεδο.

Απεργία στην ΓΓΕ-ΓΓΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 20 Απριλίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 15.30 σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Κυριακής, 21 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2013 έως τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2013.

Απεργία και στάσεις εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 20 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου 2013 καθώς και την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM». Οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:  

«Εφυγε» η Μιρέλλα Γεωργιάδου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της συναδέλφου Μιρέλλας Γεωργιάδου, η οποία “έφυγε” την Τρίτη το βράδυ σε Νοσοκομείο του Μανχάταν.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο Πανεπιστήμιο 1 της Σορβόννης.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» (1962-1977). Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΠΡΟΟΔΟΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1963-1967), «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ», ενώ από το 1977 υπήρξε ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2013

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Μεικτό Συμβούλιο




Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Απριλίου 2013 έως τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2013.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Ζητούμε από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί τόσο με την απόφαση του ΣΕΠΕ, όσο και με τη γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, που ορίζουν ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Ενημέρωση των ανέργων δημοσιογράφων που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με “VOUCHER”


Είναι περισσότερο από δικαιολογημένη η αδημονία των ανέργων δημοσιογράφων που
παρακολούθησαν τα επιδοτούμενα σεμινάρια περιμένοντας μέρα με τη μέρα να πληρωθούν. Στα πολυπληθή τηλεφωνήματά τους ουδείς διανοήθηκε ποτέ να κοροϊδεύει συχνά απελπισμένους συναδέλφους που τηλεφωνούν και επισκέπτονται καθημερινά την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να μάθουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. Οι δικές μας σαφείς θέσεις και τα γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με τις πληροφορίες τις «αποκλειστικές» ορισμένων ανώνυμων «πηγών» ότι δήθεν η ΕΣΗΕΑ «έχει τσεπώσει από την πρώτη μέρα της εγκρίσεως του προγράμματος τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ως συνδικαλιστικός Σάιλοκ τα επενδύει καθυστερώντας την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους συναδέλφους».

Επειδή οι εξαιρετικά πληροφορημένοι συκοφάντες ανωνυμογράφοι είναι σίγουροι ότι τα χρήματα τελικά θα αποδεσμευτούν από τα μέσα Ιουνίου 2013 και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον Ιούλιο του 2013, έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η κυκλοφορία των εφημερίδων την Πρωτομαγιά και το Πάσχα


Κατά τις εορτές της Πρωτομαγιάς και του Πάσχα 2013, οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτές θα εργαστούν ως εξής:

1. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

α) Την Μεγάλη Τρίτη, 30/4/2013, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες.

β) Την Μεγάλη Τετάρτη, 1/5/2013, δεν θα εκδοθεί καμιά εφημερίδα. Οι συντάκτες όλων των εφημερίδων θα εργαστούν την Πρωτομαγιά για την έκδοση των εφημερίδων της Μεγάλης Πέμπτης, 2/5/2013.

γ) Την Μεγάλη Πέμπτη, 2/5/2013, θα εκδοθούν κανονικά όλες οι εφημερίδες.

δ) Οι συνάδελφοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των εφημερίδων, οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία και οι εφημεριδοπώλες, δεν θα εργαστούν ανήμερα την Πρωτομαγιά, ενώ οι Τεχνικοί Τύπου θα προσέλθουν στην εργασία τους το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

Διεθνές μποϊκοτάζ της φράουλας Μανωλάδας


Σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας καλούν τους καταναλωτές ιστοσελίδες του εξωτερικού μετά τον τραυματισμό 29 αλλοδαπών εργατών στα χωράφια της περιοχής από επιστάτη, που τους πυροβόλησε όταν διεκδίκησαν χρωστούμενα έξι μηνών.

Ήδη έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο αφίσες και κείμενα στην αγγλική γλώσσα, τα οποία χαρακτηρίζουν τις φράουλες από την Μανωλάδα «αιματοβαμμένες» και παροτρύνουν τον κόσμο, να μην τις αγοράζει.

17 Απρ 2013

Έλεγχοι ΙΚΑ: Ανασφάλιστοι 2.362 από τους 6.135 εργαζόμενους


Σε 2.362 διαμορφώθηκε ο αριθμός ανασφάλιστων εργαζομένων, σε σύνολο 6.135 απασχολουμένων, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια 1.967 ελέγχων του ΙΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια τον Μάρτιο σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων και ειδικά εκεί που παρατηρείται ανασφάλιστη εργασία.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των δημοσιογράφων στα Δημοτικά ΜΜΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να χρεώσει  -ενώπιον μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου- στην Ένωση Συντακτών σκόπιμη καθυστέρηση στην διαδικασία κατάρτισης του Κανονισμού Προσωπικού των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, πιστή στην αρχή του καλόπιστου διαλόγου, από την πρώτη στιγμή συμμετείχε με προτάσεις και συγκεκριμένες παρατηρήσεις στη διαδικασία διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κανονισμού, διαδικασία μάλιστα που η ίδια προκάλεσε.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Καταγγελία για την παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου


Πρωτοφανείς πρακτικές μεταχειρίστηκε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης  προκειμένου να παρεμποδίσει το δημοσιογραφικό έργο. Συγκεκριμένα χθες το πρωί η δημοσιογράφος Ανδρονίκη Κουτσαβλή λάμβανε συνέντευξη από πρόσφυγα που κρατούνταν εντός του φυλασσόμενου από το Λιμεναρχείο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ η ίδια βρίσκονταν εκτός του χώρου. Η συνέντευξη δινόταν με τη συναίνεση του πρόσφυγα.

Στάση εργασίας στην εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου Κασσιανού Τζέλη και ζητεί την επαναπρόσληψή του.

Είναι μια ακόμη αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας στο συγκεκριμένο Όμιλο, που επιτίθεται κατά των εργαζομένων, είτε μέσω απολύσεων, είτε μέσω μειώσεων των αποδοχών τους με ατομικές συμβάσεις.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Πέμπτης, 18 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

16 Απρ 2013

Το Διασωματειακό καταδικάζει την παρέμβαση της ΕΙΡΑ στο ΕΣΡ για τον ρ/σ FLASH


Η προσπάθεια εργαζόμενων του Flash να πάρουν στα χέρια τους τον -καταδικασμένο από την εργοδοσία του- ραδιοφωνικό σταθμό, ξύπνησε από τον λήθαργο την  Ένωση των  Ιδιοκτητών Ραδιοφώνου (ΕΙΙΡΑ) η οποία αποφάσισε να αντιδράσει. Διότι μπορεί, γενικά, τα συμφέροντά τους να είναι συγκρουόμενα , μπορεί το μέλος τους και ιδιοκτήτης του Flash  να είναι καταζητούμενος αλλά… που ακούστηκε να αναλαμβάνουν τη λειτουργία Μέσου Ενημέρωσης οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα..

Την, απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση καταγγέλλουν, με ανακοίνωση, όλα τα Σωματεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Ηχηρή" παραίτηση Ασβεστά από τον ΠΣΑΤ!


Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Άρης Ασβεστάς από το ΔΣ του ΠΣΑΤ με μια επιστολή έντονα συναισθηματική και με πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθεί το κείμενο που έστειλε προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ:

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αξιότιμοι συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ.

Με την παρούσα, επιθυμώ να δηλώσω την παραίτηση μου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, για λόγους υγείας, σωματικής και ψυχικής, που δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως οφείλω και με τον τρόπο που οραματιζόμουν να το κάνω.

Τα γενικότερα προβλήματα του χώρου, οι ξυλοδαρμοί συναδέλφων, η αδιαφορία μεγάλου κομματιού των αθλητικών συντακτών για την διαμορφωθείσα κατάσταση, η αδυναμία όλων (κρατικές Αρχές, συνδικαλιστικά όργανα κλπ) να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα, η ασέβεια που επιδεικνύεται από συναδέλφους και «μαγαζιά» ακόμα και σε μια στοιχειώδη και συμβολική 15λεπτη αποχή, είναι στοιχεία που επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη υγεία μου, αλλά παράλληλα προκαλούν και ανυπολόγιστο κακό στην ψυχολογική μου κατάσταση, θέτοντάς με συχνά εκτός εαυτού. Όσοι με ξέρουν άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά την ευαισθησία μου σε αυτά τα ζητήματα και το πόσο με επηρεάζουν.

Καρούτζος και Σπανοπούλου κατά του δώρου του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ


Καταγγελία της Τζώρτζιας Κοντράρου 

Τραγικό!

Έχω αρχίσει να χάνω εντελώς τις ελπίδες μου για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Νικος Καρούτζος μας ανακοίνωσε ότι καταψήφισε την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να χορηγηθεί στους συνταξιούχους το δώρο του Πάσχα. Γιατί, λέει, ο νόμος έχει καταργήσει τα δώρα. Και ακόμη γιατί δεν θέλει να ρίξει στα βράχια τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τον ΕΔΟΕΑΠ τον οδήγησε στα βράχια η προηγούμενη διοίκηση. Και στείλαμε νέους ανθρώπους να τον σώσουν. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Να στείλουν στη φυλακή αυτούς που ζημίωσαν τα συμφέροντα μας , να τιμωρηθούν εκείνοι που κακοδιαχειρίστηκαν επί σειρά ετών το Ταμείο μας.

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τετάρτης, 17 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Στάσεις εργασίας στον ρ/σ «Επικοινωνία FM»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:

  • Από τις 17.00 έως τις 21.00 της Τετάρτης, 17 Απριλίου 2013.
  • Από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 της Πέμπτης, 18 Απριλίου 2013 και
  • Από τις 13.00 έως τις 17.00 της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2013.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Ζητούμε να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Ανακήρυξη υποψηφίων για τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύσσει τους υποψηφίους των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν για τη συμπληρωματική εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

Υποψήφιοι είναι οι:

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ


Μυθιστόρημα για την ζωή στην Βόρεια Κορέα, που προσφέρει μια σπάνια ματιά στο εσωτερικό της απομονωμένης αυτής χώρας τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για την Πεζογραφία.

Το Orphan Master's Son γράφτηκε από τον 45χρονο Ανταμ Τζόνσον, ο οποίος επί τρία χρόνια έκανε έρευνα για το βιβλίο του. Διηγείται την ιστορία ενός ήρωα του στρατού, ο οποίος πέφτει σε δυσμένεια.

Η εφημερίδα New York Times κυριάρχησε στις δημοσιογραφικές κατηγορίες με τέσσερα βραβεία: Δημοσιογραφικής Ερευνας, Επεξηγηματικού Ρεπορτάζ, Διεθνούς Ρεπορτάζ και Αρθρογραφίας

Το βραβείο Διεθνούς Ρεπορτάζ κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπαρμπόζα για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης. Η κριτική επιτροπή τόνισε την «πολύ καλά τεκμηριωμένη δουλειά του Μπαρμπόζα κάτω από τη μεγάλη πίεση των κινεζικών αρχών».

«Οι ειδήσεις είναι τοξικές για τον οργανισμό»


Συγγραφέας προτείνει να μην τις διαβάζουμε

Δυστυχήματα, θάνατοι, κρίση, απόγνωση, ασθένειες… καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις κάθε είδους, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αρνητικές. Σύμφωνα με Ελβετό συγγραφέα λοιπόν, οι ειδήσεις αυτές είναι τοξικές και κάνουν κακό στον οργανισμό μας, όμως ακριβώς δρα η υπερφαγία που έχει ως αποτέλεσμα την παχυσαρκία και τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Κλειδώνει» μέχρι το φθινόπωρο η συγχώνευση MEGA και STAR Channel

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται το σχέδιο συγχώνευσης των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και STAR, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο ( π.χ master, μοντάζ, τηλεοπτικά συνεργεία link εξωτερικών μεταδόσεων), με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των δύο τηλεοπτικών σταθμών. Πρόκειται, όπως αποκάλυψε το SECRET, το έθνετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,  για ένα σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί η απόφαση για την υλοποίησή του.

Πτώση ρεκλάμας σε περιοδικά, ραδιόφωνο, εφημερίδες


Πτώση στη διαφημιστική δαπάνη για όλα τα εγχώρια ΜΜΕ, πλην καναλιών, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συνολικά η κάθοδος στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, έφτασε το 11,87%.

Αν το μεταφράσουμε αυτό σε χρήματα, μας κάνει διαφημιστική δαπάνη φέτος 240.394.081 ευρώ από 272.766.222 ευρώ πέρυσι.

Κατατέθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής εργαζομένων του ALTER


Κατατέθηκε ενώπιον της 11ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών η παράσταση πολιτικής αγωγής δεκάδων εργαζομένων του ALTER, οι οποίοι θέλουν να πουν τη δική τους αλήθεια για την υπόθεση της μη καταβολής του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών το 2011.

Επίθεση χάκερς στο Wordpress


Θύμα επίθεσης από ένα botnet δεκάδων χιλιάδων υπολογιστών έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Wordpress, σύμφωνα με τους συντηρητές των σέρβερ, Cloudflare και Hostgator.

Το botnet στοχοποιεί τους χρήστες του Wordpress με το όνομα χρήστη "admin", δοκιμάζοντας χιλιάδες πιθανούς κωδικούς πρόσβασης.

Η επίθεση ξεκίνησε μια εβδομάδα αφότου το Wordpress ενίσχυσε την ασφάλειά του με τη διαδικασία log-in (σύνδεση) μέσω δύο βημάτων ταυτοποίησης.

15 Απρ 2013

ΠΣΑΤ για τα κρούσματα απεργοσπασίας


Αναφορικά με τη μη τήρηση της 15λεπτης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες πρωτοβάθμιες Ενώσεις ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ στα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής της Super League, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) επισημαίνει τα εξής:

 •Η στάση αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα και κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων σε γήπεδα της Super League, με τελευταία κρούσματα τις επιθέσεις κατά των συναδέλφων Δημήτρη Τομαρά και Νίκου Γιαννόπουλου, αλλά και την επίθεση κατά του συναδέλφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα χθες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επομένως η αυτονόητη τήρηση της στάσης εργασίας αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση όλων, αλλά και ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης, η οποία είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη αυτή την περίοδο.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τρίτης, 16 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ καταγγέλλουν τη νέα επίθεση κατά δημοσιογράφου


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο συνάδελφος αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του «ΣΚΑΪ» και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στην λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.

Η νέα επίθεση συνέβη την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τον ΠΣΑΤ είχαν κηρύξει 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων στα γήπεδα.

14 Απρ 2013

Εκπρόσωποι συντακτών σε τηλεόραση&ραδιόφωνο ΣΚΑΪ για επίθεση σε δημοσιογράφο του σταθμού

Νέο θύμα της τυφλής αθλητικής βίας έπεσε για άλλη μία φορά Δημοσιογράφος ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να βρίσκεται στο θέμα που του είχε ανατεθεί και συγκεκριμένα να καλύπτει την ποδοσφαιρική συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για τον Γιώργο Τσελίκα, τον οποίο άγνωστοι αναγνώρισαν ως ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ του επιτέθηκαν με κλωτσιές, τον τραυμάτισαν στα πλευρά και τη λεκάνη και του απέσπασαν την κάμερα που έτυχε να κρατά εκείνη την ώρα, καθώς ο οπερατέρ είχε πάει να παρκάρει το όχημά του. Ο συνάδελφος -ευτυχώς εκτός κινδύνου- μεταφέρθηκε σε κοντινό ιδιωτικό θεραπευτήριο.

ΜΜΕ: Μετά τις τράπεζες σειρά έχουν τα media


Λίγο πριν από την τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τους όρους που επέβαλε η τρόικα, έρχεται η σειρά των μέσων ενημέρωσης. Οι καταχρεωμένες επιχειρήσεις media βρίσκονται στο όριο λουκέτων, περιμένοντας διακαώς το «φιλί ζωής». Απόφαση η οποία θα ληφθεί με όρους των πολιτικών επιλογών της τρόικας και των τοποτηρητών της στις τράπεζες.

Μήνυση κατά του Mega κατέθεσε ο Παναγιώτης Βλαστός


Ο βαρυποινίτης των φυλακών Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός που επιχείρησε πρόσφατα να αποδράσει ανεπιτυχώς, φιλοδώρησε – μέσω του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, το μεγάλο κανάλι με μια ξεγυρισμένη μήνυση, συνοδεία αγωγής!

Ο έγκλειστος των φυλακών κατηγορεί το Mega για την προβολή του ερασιτεχνικού video που δείχνει την προσπάθεια του ελικοπτέρου να προσεγγίσει στο προαύλιο της φυλακής, με την αιωρούμενη σκάλα, στην οποία ποτέ δεν κατέφερε να ανέβει! Ο βαρυποινίτης στην αγωγή του κατά του Mega, υποστηρίζει ότι η συνεχής προβολή του video προσβάλει την προσωπικότητά του!

«ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΘΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ. ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥΣΑΝ!!!»


Βασίλης Τζήμτσος, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ALTER, στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΗ,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΘΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ. ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 11 το πρωί, εργαζόμενοι του Άλτερ θα παρασταθούμε ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Άλτερ.

Ο έχων "τάσεις αυτοκτονίας" βγάζει και site και εφημερίδα!


Πληκτρολογείς τη διεύθυνση exedrasports.gr, ήτοι το site της εφημερίδας "Εξέδρα" που πριν ένα χρόνο έκλεισε ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Αυτόματα, σε οδηγεί στο url exedra.gr. Και μας ενημερώνει ότι "Ερχεται σε …λίγες ημέρες"!

Με μότο "Ανάχωμα ενημέρωσης στον λαϊκισμό" και φωτογραφίες όλων των πολιτικών αρχηγών, μέχρι και της Χρυσής Αυγής. Αυτά στο πάνω μέρος, στο κάτω έχει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Κωνσταντόπουλο από την ΑΕΚ: εμπνευσμένο;

Ρωσία: Πέθανε ο δημοσιογράφος που είχε ξυλοκοπηθεί το 2008


Εγραψε άρθρα σχετικά με τη διαφθορά και είχε δεχθεί απειλές

Πέθανε τη Δευτέρα ο ρώσος δημοσιογράφος Μιχαήλ Μπέκετοβ, σε ηλικία 55 ετών. Ο Μπέκετοβ είχε ξυλοκοπηθεί  άγρια το 2008, γεγονός που είχε χαρακτηριστεί ως σύμπτωμα της κουλτούρας φόβου και ατιμωρησίας υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, ο  Μιχαήλ Μπέκετο  είχε χάσει, μετά την επίθεση που δέχτηκε το 2008, τρία δάχτυλα, μέρος του ενός ποδιού του ενώ είχε προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλό του που δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει. Αιτία του θανάτου του ήταν κομμάτι φαγητού που έφραξε τον οισοφάγο του δημοσιογράφου.

Παρουσιαστής στο Γκίνες για εκπομπή 60 ωρών


Ο Ραμπί Λαμακχανέ, παρουσιαστής τηλεοπτικού σόου στην τηλεόραση του Νεπάλ, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει μια τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 60 συνεχόμενων ωρών. «Με συνολικά 62 ώρες και 12 λεπτά, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια συνεχόμενης τηλεοπτικής εκπομπής», δήλωσε ο Πράβιν Πάτελ μέλος της επιτροπής των βραβείων Γκίνες.

Η εκπομπή με θέμα, «ο Βούδας γεννήθηκε στο Νεπάλ», ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ, όταν το Νεπάλ καλωσόρισε το νέο έτος σύμφωνα με το τοπικό ημερολόγιο, Μπικράμ Σαμπάτ.

Μουσικά τιτιβίσματα φαίνεται ότι ετοιμάζει το Twitter


Έπειτα από την εξαγορά του δικτυακού τόπου μουσικής We Are Hunted, η υπηρεσία κοινωνικής φέρεται να ετοιμάζεται για την επέκτασή του στη διαδικτυακή μουσική βιομηχανία.

Ο δικτυακός τόπος We Are Hunted επιβεβαίωσε τη συμφωνία με το Twitter, προσθέτοντας σε ανακοίνωσή της ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Twitter και η μουσική πάνε μαζί».