12 Μαρ 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Πέμπτη 17 Μαρτίου:
24ωρη πανελλαδική απεργία
όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.
Για ικανοποιητικές ΣΣΕ.
Για να υπερασπίσουμε το μισθό μας.
Για να σταματήσουμε τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εργασιακές κατακτήσεις μας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ενώσεις των εργοδοτών στον τομέα της ενημέρωσης, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, αρνούνται συστηματικά την υπογραφή ΣΣΕ, επιδιώκοντας την πλήρη απορρύθμιση.

Την ίδια στιγμή στις επιχειρήσεις τους προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων, προβάρουν ήδη τα μοντέλα ακόμα και της «εκ περιτροπής» απασχόλησηςστην ενημέρωση!

Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε αυτόν τον κατήφορο.
Όλες οι αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της ενημέρωσης απεργούμε ΜΑΖΙ, απαιτώντας εδώ και τώρα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, απαιτώντας την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα και υπονομεύει το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Απαιτώντας, επίσης, να σταματήσει η βάρβαρη υποβάθμιση του εισοδήματος των συναδέλφων μας συνταξιούχων και η υπονόμευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι η πανελλαδική απεργία της 17 ης Μαρτίου, όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση, θα είναι η αφετηρία ενός παρατεταμένου αποφασιστικού απεργιακού αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Με όπλο την ενότητα, δημοσιογράφοι-τεχνικοί-διοικητικοί, θα καθορίσουμε την τύχη του κλάδου.
Όλοι στην απεργία!

11 Μαρ 2011

"Λαός και Κολωνάκι" στην ΕΡΤ




Την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων και των τεχνικών που είναι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ προκαλεί η σύναψη αποκλειστικών συμβάσεων ειδικά με πρόσωπα που συμμετείχαν στο διάτρητο διαγωνισμό δημοσιογράφων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στην κρατική ραδιοτηλεόραση.





Στην επιστολή των εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:



"Το θράσος είναι απύθμενο. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στενάζουν από το βάρος της 2ης περικοπής στο μισθό τους, μάλιστα της πιο γενναίας, φημολογείται έντονα ότι είναι θέμα ημερών η επαναφορά των αποκλειστικών συμβάσεων σε δημοσιογράφους.
Δηλαδή σου κόβουν επιπλέον 150-200 ευρώ από τον πενιχρό μισθό σου, όχι για να τα βάλουν στον δημόσιο κορβανά και να ξεχρεώσουμε τα χρωστούμενα, αλλά για να γεμίσει η τσέπη του συναδέλφου στο διπλανό γραφείο, που πρέπει να διαφυλάξει τα κεκτημένα.
Η λογική είναι απλή. Μια φορά αποκλειστική σύμβαση, πάντα αποκλειστική. Ποιος να παλέψει και γιατί άραγε, για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης; Γιατί να διεκδικήσεις τα ψίχουλα όταν σου δίνουν το παντεσπάνι;
Εχουν αργήσει λέει να υπογράψουν τις αποκλειστικές γιατί περιμένουν και κάποιους, αρκετούς από την φουρνιά των συμβασιούχων του διαγωνισμού.
Γιατί βεβαια δεν είναι δυνατόν η δημοσιογράφος που είχε αποκλειστική σύμβαση 5.500 ευρώ να υπογράψει σύμβαση των 1.000. Σίγουρα της είχαν τάξει έναν «αξιοπρεπή» μισθό για τις «αναντικατάστατες» υπηρεσίες της.
Κάποτε τα βλέπαμε, γκρινιάζαμε, και συνεχίζαμε την ημέρα μας.
Όχι όμως, πια. Οσοι σε καιρούς μεγάλης οικονομικής στενότητας έχουν το θράσος να συντηρούν καθεστώτα ευνοιοκρατίας, όπως αυτά των αποκλειστικών συμβάσεων, και να δημιουργούν συναδέλφους δύο, τριών και τεσσάρων ταχυτήτων, θα βρούν όλους αυτούς που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, με 1.000-1.200-1.500 ευρώ ύστερα από 20 χρόνια δουλειάς, απέναντί τους και αυτήν την φορά δεν θα υπάρχει γκρίνια και μιζέρια, αλλά αντίσταση και διεκδίκηση.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ".

"Μισθοί πείνας" στο ΑΠΕ

Όταν υπάρχουν στρατιές ανέργων δημοσιογράφων, όταν πολλοί όπως οι εργαζόμενοι στο ΑLTER και αλλού έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος είναι χρέος μας, όπως και με την ΕΡΤ, να αναρτήσουμε αυτό το θέμα : Δεν μπορεί να είμαστε μονομερείς ! Όλοι στη Σέντρα !




"Επειδή ανέφερες τους μισθούς των αργόμισθων του 9,84 ίσως σε ενδιαφέρει και ένα κείμενο που κυκλοφορεί μέρες τώρα στα μέιλ των συντακτών του Αθηναϊκού Πρακτορείου και έχει να κάνει με αυξήσεις (σαν στραγάλια) που έδινε ο προηγούμενος διευθυντής του Γ. Ταμπακοπουλος (που τα έπαιρνε και από τον 9,84…) σε οποίους ήθελε ακόμα και τρεις μέρες πριν τις εκλογές αλλά και τέσσερεις μέρες μετά…


Πρόσεξε επίσης τις αυξήσεις στους συνδικαλιστές…


«Μαζί τα φάγαμε… στο ΑΠΕ – ΜΠΕ»


Να λοιπόν πού πήγαν τα λεφτά. Επειδή κανείς ως τώρα δεν έχει πει την αλήθεια για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και επειδή η αλήθεια λέγεται πάντα καλύτερα με αριθμούς και …νούμερα, ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιος είναι ποιος εκεί στην Τσόχα και με τι πλάτες και μισθό μιλάει σήμερα.Ας αρχίσουμε από την «κορυφή», τον «επιτυχημένο» πρώην Γενικό Διευθυντή του Πρακτορείου, Γιώργο Ταμπακόπουλο, ο οποίος εισέπραττε το ταπεινό ποσό των 12.000 ευρώ μηνιαίως.



Ο Νο 2 Νίκος Βουλέλης, μόλις 10.000 μηνιαίως,ο πρώην υπεύθυνος Λογιστηρίου κ. Χαμπίμπης 6.200, ο νυν Διευθυντής του Λογιστηρίου Βασίλειος Ριζάς μόλις 7.000 ( ο εκλεκτός και συμμαθητής του Θόδωρου Ρουσόπουλου έλαβε από την 1/9/2008 ως την 1/10/2009 (σσ. Οι εθνικές εκλογές διεξήχθησαν στις 4/10/2009) τρεις αυξήσεις των 500ευρώ έκαστη.



Ο αρχισυντάκτης Νίκος Μεγαδούκας εισέπραττε 6.200 ευρώ, αφού έλαβε έξι αυξήσεις, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ από 1/12/2004 ως 1/9/2009.Οι συνήθεις ύποπτοι εργατοπατέρες αμείβονταν – και σε αυτό το μαγαζί – για τις συνδικαλιστικές τους υπηρεσίες και προφανώς για την εργασιακή ειρήνη που εξασφάλιζαν, με την αφωνία τους, στην Διεύθυνση.



Έτσι, Μιχάλης Ψύλλος (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ), από 3.204 ευρώ που έπαιρνε την 1/10/2007, έφθασε τις 5.500 ευρώ τον Ιούνιο 2009. Δημήτρης Κεφαλάς - (εκπρόσωπος εργαζομένων στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ), με την τελευταία αύξηση 1200 ευρώ τον Οκτώβριο 2009, έφθασε τις 5400 ευρώ.



Ούτε κάποιοι συντάκτες ωστόσο δικαιούνται να έχουν παράπονο από την γενναιοδωρία του προηγούμενου Διευθυντή. Έτσι: Σ. Αραβοπούλου (500 ευρώ αύξηση επί ΝΔ) έφθασε τις 2.000 ευρώ, Ε. Βαρδουλάκης (φωτογράφος), με αύξηση 1400 ευρώ, έφθασε τις 4.000 ευρώ, Χ. Γιαννακίδης (Γρ,. Θεσσαλονίκης), με αύξηση 1400 ευρώ, έφθασε τις 5.000 ευρώ, Σ. Γκουτζάνης (προσελήφθη επί ΝΔ με εντολή Θ. Ρουσόπουλου), με 1.900 ευρώ.



Έλαβε αύξηση τον Οκτώβριο 2009, έφθασε τα 2.900 ευρώ, Ν. Νικολακόπουλος – έλαβε αυξήσεις συνολικού ύψους 1.500 ευρώ και εισπράττει 4.200,Χ. Τζαννής – Με την τελευταία αύξηση του Οκτωβρίου 2009 των 650 ευρώ έφθασε τα 3.800, Στ. Τζίμας (Θες/νίκη) – από 2.200 που εισέπραττε το 2005, έφθασε στις αρχές Οκτώβρη 2009 τις 6.500 ευρώ, Ε. Χατζηιωαννίδου (προσελήφθη επί ΝΔ) και με τελευταία αύξηση 750 ευρώ έφθασε τις 7.250 ευρώ, Α. Καραλή (προσελήφθη επί ΝΔ) – (σύζυγος Αιμιλίου Λιάτσου και μητέρα του επίσης προσληφθέντος επί ΝΔ στο ΑΠΕ Βασίλη Λιάτσου ) – συνταξιοδοτήθηκε με τελικές αποδοχές 4.600 ευρώ, Θ. Κοκόλης (κλητήρας) – με αυξήσεις 700 ευρώ έφθασε τις 2.600 ευρώ, Α. Κοσώνας – με αύξηση 750 ευρώ τον Οκτώβριο του 2009 έφθασε τις 4.500 ευρώ, Α. Μανιατέα – προσελήφθη 1/1/2008 και έλαβε διαδοχικές αυξήσεις 1800 ευρώ, φθάνοντας τις 3.500 ευρώ, Μάντης (Τεχνικός Η/Υ) – Με τρεις διαδοχικές αυξήσεις έφθασε τα 6.000 ευρώ. Μ. Μαντούβαλου (της γνωστής πειραϊκής οικογενείας) –προσελήφθη επί ΝΔ και με αύξηση τον Νοέμβριο 2009 έφθασε τις 2.800 ευρώ, Β. Μούρτης – Με την αύξηση 350 ευρώ το 2008 έφθασε τις 3.100 ευρώ, Ι. Νάννος – Προσελήφθη επί ΝΔ με 2.100 και έφθασε τις 5.000 ευρώ, Π. Δημητρόπουλος – Ενώ έπαιρνε 1.900 ευρώ, σήμερα λαμβάνει 2.990 ευρώ.


Και να μην ξεχάσουμε: Φ. Δουλγεράκη (σύζυγος Παπαγιάννη – του γνωστού από το Fimotro και το Extra) - λαμβάνει (από το σπίτι της) – 1.274,67 ευρώ".


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 984!!!



Πηγές: "Άνεργοι Δημοσιογράφοι", tsantiri.gr

"Λεφτά υπήρχαν" στον 9.84

Όργιο σπατάλης και αδιαφάνειας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο κατάλογος των δημοσιογράφων που απασχολούνται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αργομισθίας στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας, τον «Αθήνα 9.84».
Την αποκάλυψη έκανε το ενημερωτικό ιστολόγιο tsantiri.gr και το θέμα αναμεταδόθηκε μεταξύ άλλων και τον έγκυρο ενημερωτικό ιστοχώρο infognomonpolitics.blogspot.com.Στο αρχικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:
«Σας παρουσιάζουμε τη λίστα της ντροπής στον 9,84. Δείτε τα ονόματα των μεγαλοδημοσιογράφων που φιγουράρουν! Δείτε και πόσα λεφτά έπαιρναν, πόσο δούλευαν -όσοι δούλευαν! Να με ποιους εννοούσε προφανώς ότι «έφαγε» παρέα τα λεφτά ο Πάγκαλος! Πάντως όχι με εμάς… [Θα αναγνωρίσετε ονόματα που βγαίνουν στα κανάλια και το παίζουν τιμητές των πάντων!]... Όλα τα λεφτά όλα τα κιλά !!!
Η οικονομική κατάσταση του ΔΕΡΑ 984 είναι τραγική. Το κόστος μισθοδοσίας των 384 εργαζομένων - 250 δημοσιογράφοι ανέρχεται σε περίπου 9,5 εκατομμύρια το χρόνο. Τα έσοδα του σταθμού ανήλθαν το 2010 στις 400.000 ευρώ, και η επιχορήγηση από τον Δήμο περίπου στα 15 εκατ.
Ο Δήμος αποφάσισε να επιχορηγήσει τον 9.84 με 5 εκατ. Ευρώ για το 2011.
Έτσι κρίθηκε απαραίτητο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης που περιλαμβάνει:
- Δραστική μείωση των ελαστικών δαπανών έως και 80%. Σημαντική μείωση των υπόλοιπων δαπανών.
- Κρίθηκε επίσης αναγκαία η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας και αμοιβών, καθώς με τα 5 εκατ. επιχορήγηση ο σταθμός θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε 4-5 μήνες.
Επιλέχθηκε η μείωση του προσωπικού με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Η απόδοση,
2 . Οι οικονομικοί λόγοι, η δυνατότητα εξεύρεσης άλλης εργασίας, Πολυθεσία
3 . Κοινωνικοί λόγοι (Οικογενειακή κατάσταση, προβλήματα υγείας κλπ). Στόχος να μην βρεθεί κανείς άνεργος, χωρίς εισόδημα από άλλη πηγή.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως με βάση τις δηλώσεις του Δημάρχου προεκλογικά και μετεκλογικά, ο 9.84 θα αλλάξει φυσιογνωμία και θα μετατραπεί σε ένα σταθμό της πόλης. Ένας σταθμός που θα ασχολείται με τα προβλήματα, αλλά και τη δημιουργική ζωή της Αθήνας. Ένας τέτοιος σταθμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί με 19 πολιτικούς συντάκτες και άλλους τόσους παρουσιαστές εκπομπών, ειδικούς στο πολιτικό σχόλιο, την παραπολιτική και την πολιτική ανάλυση.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν οι παρακάτω αποχωρήσεις
1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια –Παραιτείται)
2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 ευρώ/μηνα για 2 ωρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο ΑΠΘ
3. Αρετη Σιδηροκαστρίτου (4339 ευρώ/μηνα – 1 ωρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο) διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη(φλαςκλπ) και υπάλληλος της ΓΓΤύπου.
4. Γιώργος Βλάχος (2332 ευρώ /μηνα, πολιτικό σχόλιο , 1 από τους 19 πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον Αλφα και είναι υπάλληλος στη ΓΓΤύπου)
5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384/μηνα ανύπαρκτος ,διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
6. Μαρία Σταματέρη (2421/μηνα – ένα δυο 10λεπτα , εργάζεται και στον ΣΤΑΡ) δήλωσε ότι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μηνα,καλύπτει θέματα Δημόσιας διοίκησης-εργάζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο Γρ.τυπου Εθνικής Τράπεζας)
8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879/μηνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, δ/ντης εκδηλώσεων, εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ και άλλου τύπου εργασίες) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μέχρι 5/2011)
9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239/μηνα -ΙΑΣΩ- δεν έκανε τίποτα , άδεια μετ αποδοχών για 14 μήνες)) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
10. Ολγα Προυκάκη (1324/μηνα – 15΄την εβδομάδα-ΑΝΤ1-με δελτίο))ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
11. Κώστας Ζούλας (3200/μηνα – εκπομπή Δ-Π 3-4 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ
12. Νικόλαος Καρούτζος (2713/μηνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 6-7μμ, ΑΞΙΑ κ.α)
13. Γιάννης Κουρτάκης (2255/μηνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη με τον Χρήστο Ράπτη- εργαζεται ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΑ ,σύμβουλος Μαρινάκη, παραπολιτικα.γρ)
14. Γιάννης Σαραντάκος (1852/μηνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με ελάχιστη συμμετοχή, Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και ΜΕΓΚΑ)
15. Νικ. Στέφος (μουσικός επιμελητής, Εργάζεται στην ΕΡΤ-με άδεια άνευ αποδοχών) – Παραιτείται-ΣΥΝΤΑΞΗ τον Μάιο)
16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003 γρ Ρουσσόπουλου, άδεια ανευ αποδοχών μέχρι τέλους του 2011-ζεί μόνιμα στην Ισπανία) δεν επικοινώνησε
17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174/μηνα . Σημετοχή ένα τηλ σε πρωινό Μαγκαζίνο. Εργάζεται στον Ελευθερο Τύπο και σε αθλητική)
18. Φώφη Γιωτάκη (2016/μηνα, Μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του σταθμού, με ελάχιστη προσφορα. Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ)
19. Άγγελος Μόσχοβας (2438/μηνα. Πρωινό 7-8 με Λοβέρδο-πολλές απουσίες – Εργάζεται στο κέρδος ΚΕΡΔΟΣ)
Ορισμένου Χρόνου
20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα
22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή. Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
25. Σωτηρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
26. Χάρης Παυλίδης (2658, /μηνα -ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ)
27. Γιωργος Μητσικώστας (5856/μηνα, δεν χρειάζεται 10΄. Ακυρο το συμβόλαιό του)
28. Λάμπρος Πέγκος (1623/μηνα . Γρ τύπου Δήμου. Εργάζεται ,σε διάφορες εφημερίδες)
29. Χρήστος Ράπτης (2029/μηνα. Μία εκπομπή Δευτ- Πέμπτη με τον Κουρτάκη. Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
30. Μαρία Αντωνιάδου (1500/μηνα. Εργάζεται στο ΒΗΜΑ ανύπαρκτη)
31. Αμέλια Αναστασάκη (1250/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή)
Εργάζεται στο. ΣΤΑΡ Ιωάννης Βασιλακόπουλος( 1167 ,απών, γρ Τύπου Βαρβιτσιώτη)
32. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 /το μήνα, άφαντος)
33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/το μήνα . Πλημμελής παρουσία γρ Τύπου ΔΕΡΑ- Εργάζεται στο Κόντρα,)
34. Ελένη Καλογεροπούλου 1500 /μηνα (Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Εργάζεται στη ΓΓΤύπου, ΠΟΝΤΙΚΙ)
35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
36. Θυμιος Καρακατσάνης (1446/μηνα.Δεν έκανε τίποτα)
37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
38. Ανδρέας Κάτσενος (Εξαφανισμένος.1000/μηνα)
39. Χριστίνα Κοραή (2046/μηνα. Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες . Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)
40. Άκης Κοσώνας (1501/μηνα. Ανύπαρκτος. Εργάζεται στο ΑΠΕ)
41. Γιώργος Κουβαράς (2325/μηνα. Μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη. .Εργάζεται στον ΕΤ)
42. Άλκης Κούρκουλας ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος (Ελευθεροτυπία, 875/μηνα, ελάχιστη προσφορά)
46. Λάζαρος Λασκαρίδης (παραιτήθηκε)
47. Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)
48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
49. Γιώργος Μαντέλας (1250/μήνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
50. Δημήτρης Νασιόπουλος (γρ Τύπου Δήμου )
51. Βασιλική Νικολακάκη (Γρ τύπου ΠΟΔΑ)
52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 μουσική εκπομπή /Κυριακή 5-6)
53. Κων Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325/μηνα,μία εκπομπή την εβδομάδα)
54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (γρ τυπου ΠΟΔΑ ,1300/μηνα)
55. Γιάννης Παπαδήμος (γρ τυπου δήμου 1581/μηνα)
56. Γιάννης Παργινός (15’ κάθε Δευτέρα . Εργάζεται στηνΑυριανή-Παρόν 1125/μηνα)
57. Γιώργος Σιαδήμας. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού. Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ, 1250/μηνα)
58. Παναγιώτης Σιάνης (1736/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή, Εργάζεται και στο Κανάλι Βουλής και ΓΓΤ)
59. Άρης Σκιαδόπουλος (μια εκπομπή κάθε Σάββατο, 1674/μηνα)
60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700/μηνα -σύμβουλος Προέδρου. Καμία συμμετοχή)
61. Στέφανος Τζανάκης (1643//μηνα. Μία εκπομπή 16-17 Δευτέρα Πέμπτη με τον Κουβαρά. Εργάζεται στα ΝΕΑ)
62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500/μηνα)».
Δείτε τις αρχικές αναρτήσεις:
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-i-misthodosia-tis-ntropis-ston-9-84-onomata-lefta.html / Μισθοδοσία ντροπής στον 9.84 / Ονόματα και Λεφτά http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/984.html / Η μισθοδοσία της ντροπής στον 9.84
Πηγή: "907 - Παλιά Κοκκινιά", http://paliakokkinia.blogspot.com/2011/03/984.html

10 Μαρ 2011

Απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες οι δημοσιογράφοι στην "ΕΞΠΡΕΣ" του Καλοφωλιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ»(του πάλαι ποτέ προέδρου της Ενωσης ιδιοκτητών Καλοφωλιά), καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί μας εκεί, εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί για τελευταία φορά την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων, άλλως δηλώνει ρητά, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση και ικανοποίηση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία της εφημερίδας.
Υπενθυμίζουμε οτι η ταλαιπωρεία των εργαζόμενων στον όμιλο Καλοφωλιά κρατάει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια όταν μετά απο κακές επιχειρηματικές επίλογές ο εκδότης άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματατα οποία φόρτωσε στους εργαζόμενους.

8 Μαρ 2011

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο στην Option Press

Την κήρυξη «κυλιόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινά» αποφάσισαν η ΕΣΠΗΤ, η Ενωση Λιθογράφων και η ΕΠΠΗΤ, για όλες τις ειδικότητες και όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες Option Press A.E. και Extreme Editorial Services Διαχείρισης Περιεχομένου Μον. ΕΠΕ. Οι απεργίες θα αρχίσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2011.
Θυμίζουμε ότι η Option Press (περιοδικά Power Bikes, EVO, Car. Power Techniques, Max Power, XL) είναι μια εταιρεία που εδώ και ένα χρόνο (από τον Φεβρουάριο 2010) καταγγέλλεται ότι επιδίδεται συστηματικά σε αντεργατικές πρακτικές.
- Αφού μετέφερε με το έτσι θέλω τους εργαζομένους σε άλλη εταιρεία (και χωρίς να τους ρωτήσει καν), μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ,
- Αφού αποφάσισε (πάλι με το έτσι θέλω) να εφαρμόσει την πιο σκληρή και διεστραμμένη μορφή εκ περιτροπής εργασίας (δουλειά δύο μέρες το μήνα!!!),
- Αφού έχει αφήσει απλήρωτους για μερικούς μήνες τους εργαζομένους,
η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται ανυποχώρητη, ισχυριζόμενη ότι ενεργεί για το καλό όλων (κι όχι φυσικά για το καλό της τσέπης του εργοδότη Κ. Παπατριανταφύλλου).
Όπως έχουν καταγγείλει και προσφάτως εργαζόμενοι της Option Press, η απόφαση της εταιρείας να εφαρμόσει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας γνωστοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας από κάποιον που φέρεται νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Extreme Editorial Services, αλλά τον οποίο «κανείς εργαζόμενος στα περιοδικά της εταιρείας δεν έχει δει και δεν αναγνωρίζει ως πραγματικό εργοδότη».
Αυτή τη στιγμή ένας αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, μια και ο εργοδότης αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα, ενώ και άλλοι ακόμη εργαζόμενοι προτίθενται να πράξουν το ίδιο.
Σχόλιο: Χωρίς να ερωτηθείς, σου αλλάζουν εταιρεία και εργοδότη. Αυτό θυμίζει κάτι από σκλαβοπάζαρο; Οι υπάλληλοι της τρόικας που αυτοαποκαλούνται υπουργοί και υφυπουργοί Εργασίας έχουν να πουν τίποτε;
πηγή: Παρατύπως

6 Μαρ 2011

Στούς εργοδότες μέρος των επιδομάτων ανεργίας


Τα επιδόματα ανεργίας δεν θα καταργηθούν αλλά μέρος αυτών θα δοθεί στις επιχειρήσεις μέσω επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για να απασχολούν ανέργους τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου από τα Χανιά.
Πρόκειται για το γνωστό μέτρο που έχει ανακοινωθεί ότι θα "τρέξει" μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης τονίζει ότι μέσω αυτού του τρόπου θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση των χρημάτων που δίνονται στα επιδόματα ανεργίας.Οι άνεργοι θα "χάνουν" το επίδομα με αντάλλαγμα θέση εργασίας και μέρος του επιδόματος θα πηγαίνει στον εργοδότη για να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και να έχει κίνητρο να προσλάβει τον εργαζόμενο.
Ο υφυπουργός Εργασίας επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη τόνισε «Αυτό που εμείς διαβεβαιώνουμε είναι ότι κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η υπόσχεση της κυβέρνησης στην τρόικα για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ μέσω επιδομάτων ανεργίας θα γίνει με την παραπάνω μέθοδο.
«Μέρος των χρημάτων που σήμερα διατίθενται σε ανέργους θα οδηγηθούν με την επιταγή επανένταξης ως επιδότηση εργασίας. Μέσα στο 2011 ξεκινάει το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με την επιταγή επανένταξης και την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να εργασθούν σε επιχειρήσεις».Όσον αφορά σε ζευγάρια που το ένα μέλος είναι άνεργο και το άλλο έχει εισοδήματα διέψευσε μεν ότι θα κοπεί το επίδομα ανεργίας προσθέτωντας δε ότι αν υπάρχουν υψηλά εισοδήματα σε μια οικογένεια δεν μπορεί να δίδονται επιδόματα ανεργίας.
πηγή:agiosgr.blogspot

Ηταν μια φορά ο Jazz FM

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Είκοσι παλαβωμένοι τύποι, σε μια υπόγα στο Βύρωνα! Αυτό το πράγμα ήταν ο JAZZ FM, τα είκοσι έτη από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται αυτές τις μέρες.
Ενας ραδιοσταθμός που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «cult», αφού γύρω από το μύθο του έχει αναπτυχθεί μια μάλλον θρησκευτικού τύπου φιλολογία. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο ακόμη και για «ιερό δισκοπότηρο» της ραδιοφωνίας, εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση (με δυο-τρεις φωτεινές εξαιρέσεις, βεβαίως) στην μπάντα των FM. Να μιλήσει για μια συγκλονιστική ανάμνηση, για ένα άπιαστο όνειρο, για τον σταθμό που κάπως, κάπου, κάποτε παραλίγο ν' αλλάξει το χάρτη.
Τέλος πάντων, για να μην πάμε πολύ μακριά, ας κάνουμε ένα μίνι ταξίδι στο χρόνο. Οπως έγραφα και την περασμένη εβδομάδα, τον Μάρτιο του 1987 ο ερασιτεχνικός (βλέπε παράνομος) ραδιοσταθμός Star Radio στους 92,4 Μεγάκυκλους δέχθηκε μια σημαντική ενίσχυση από νέο αίμα παραγωγών, στους οποίους ανήκε και ο υπογράφων. Η ομάδα πήγε καλά, έως πολύ καλά και κάποια στιγμή τέθηκε ζήτημα ενίσχυσής της. Ξαμολυθήκαμε λοιπόν διάφοροι να βρούμε κι άλλα τζιμάνια κι εγώ σκέφτηκα τον καλό μου φίλο τον Ιλάν Σολομών, που ήξερε τα πάντα γύρω από τις νότες κι έστηνε σχεδόν μόνος του το μουσικό πρόγραμμα στα φεστιβάλ της «Αυγής». Ειδικότητά του μάλιστα είχε την τζάζ, πράγμα που μας βόλευε ιδιαιτέρως γιατί όλοι οι άλλοι στον ραδιοσταθμό ήμασταν ταμένοι είτε στο ροκ είτε στην ποπ. Οπότε ήρθε ο Ιλάν στον ραδιοσταθμό μας, του κάναμε πλατό, του μάθαμε πλατό, τον βουτήξαμε στα βαθιά νερά της ραδιοφωνίας και τα 'βγαλε πέρα μια χαρά.
Δυστυχώς, η άνοιξη του Star Radio κράτησε μόλις ένα χρόνο. Υστερα έπεσε καβγάς και τσακωμός, ακολούθως εγκαταστάθηκε (όλως τυχαίως...) στη συχνότητά του ο Top FM, εν τέλει κάποιοι από τους συντελεστές βρήκαμε φιλόξενη στέγη στη συχνότητα του ΗΧΩ FM, στους 102,4 Μεγάκυκλους. Ο Ιλάν φυσικά ήρθε μαζί μας και ακόμη πιο φυσικά ξανάπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει. Από τους ήχους, τις μελωδίες, τους ρυθμούς της τζαζ. Η εκπομπή του ακουγόταν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και συγκέντρωνε σιγά σιγά ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο κοινό.
Η συνέχεια; Τη συνέχεια ας μας την πει ο ίδιος: «Εχουμε φθάσει πια στο 1990 και μου τηλεφωνεί 6 μήνες σερί ο Κώστας Γιαννουλόπουλος και μου λέει: Ρε συ, έχετε δική σας συχνότητα, ελάτε να κάνουμε έναν σταθμό τζαζ. Εγώ πάλι, κακό του κεφαλιού μου, δεν τον έπαιρνα στα σοβαρά. Ωσπου μια μέρα συναντάω τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο (σ.σ.: Σήμερα στη δημόσια τηλεόραση), που μόλις είχε γυρίσει απ' το Λονδίνο και μου πλέκει το εγκώμιο του εκεί JAZZ FM. Είχε φέρει και κασέτες μαζί του, τις παίρνω, τις ακούω, μαγεύομαι. Εδώ είμαστε, λέω. Αμέσως τηλεφωνώ στον Γιαννουλόπουλο, συναντιόμαστε, τα βρίσκουμε, μιλάμε και με άλλους παραγωγούς μετά από μερικές μέρες και στήνουμε μια "ένθετη" ζώνη 12 το βράδυ με 4 το πρωί κάθε μέρα στον ΗΧΩ FM, με σύνθημα "Nobody, no time, only on JAZZ FM". Ξεκινήσαμε στις 11 Μαρτίου του '91, εξ ου και η επέτειος η φετινή, με πρώτο κομμάτι το "We" του κουβανού σαξοφωνίστα Πακίτο Ντε Ριβέρα και παραγωγούς τον Κώστα Γιαννουλόπουλο, τον εαυτό μου, τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, τον Σπύρο Κατσιγιάννη, την Αννα Κουβαρά, τον Σάκη Τσιτομενέα, τον Βασίλη Σταματίου, την Ελένα Γαβρεσέα, τον Ζακ Σαμουήλ, τον Σταύρο Μούτσελο και τον πολύ πρόωρα χαμένο Κώστα Γεωργίου».
Η ομάδα ενισχύθηκε λίαν συντόμως και μάλιστα απέκτησε καινούριο σύνθημα: «Διαμάντια στον ουρανό της νύχτας». Το τετράωρο δεν άργησε να μετακομίσει 10 το βράδυ με 2 το πρωί, η ζώνη πήγε απ' το καλό στο καλύτερο και τον Σεπτέμβριο του '92 ο JAZZ FM κατέλαβε (ολίγον πραξικοπηματικά, οφείλω να το σημειώσω) όλο το εικοσιτετράωρο του ΗΧΩ FM και εξελίχθηκε σε κανονικό σταθμό με διευθυντή και πνευματικό καθοδηγητή τον αλησμόνητο Κώστα Γιαννουλόπουλο, και διευθυντή προγράμματος και τρεχαντήρι για όλες τις δουλειές τον Ιλάν Σολομών. Συν άξιους παραγωγούς, φυσικά, όλους τους ανωτέρω συν κάποιους άλλους που τους καταγράφω εδώ: Γιάννης Κώνστας, Ζαχαρίας Τσαμούλος, Γιώργος Κοτροκόης, Προκόπης Δούκας, Γεωργία Κάλφα, Στέλιος Μούστος, Βασίλης Γεροντάκος, Γιώργος Φλωράκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Θωμάς Κώνστας, Διονύσης Αγγελάκης, Δημήτρης Φαρής, Μελέτης Μοίρας, Κώστας Μπαρμπέρης και Στράτος Βουγέλης.
Η συνταγή δούλεψε ρολόι, ο σταθμός ακούστηκε αρκετά, η επιρροή του απλώθηκε σε όλους τους ψαγμένους μουσικά κύκλους του Λεκανοπέδιου. Κι εκεί που παλευόταν στα γερά η υπόθεση, ήρθε απότομα το τέλος. Κάποια στιγμή, τα ιδρυτικά μέλη του ΗΧΩ FM δέχθηκαν μια δελεαστική πρόταση από την ΙΜΑΚΟ για τη συχνότητα του σταθμού και αποφάσισαν να τη δεχθούν. Ο JAZZ FM κατέβασε ρολά στις 26 Ιουλίου του '96. Με τα λόγια του Ιλάν Σολομών: «Το τελευταίο κομμάτι ήταν το "Farewell" του Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ. Το έβαλα να παίξει μεσάνυχτα, ακούστηκε ώς το τέλος και αμέσως μετά έγινε το switch στον καινούριο σταθμό και βγήκε ένας πενταχαρούμενος τύπος που ρώταγε τους ακροατές: "Περνάαααμε καλάαα;" Εκλεισα πίσω μου την πόρτα στο υπόγειο, κλείδωσα και πήγα σπίτι να δω τηλεόραση, τον Πύρρο Δήμα να κερδίζει το χρυσό στην Ατλάντα...».
πηγή: Κυρ. Ελευθεροτυπία

Εξυγίανση στα ραδιο-φονικά ελλείμματα του 9,84




της Σόνιας Χαϊμαντά
Τα στοιχεία για το δημοτικό σταθμό της Αθήνας προκαλούν «σοκ και δέος»: Με ακροαματικότητα μόλις 0,5% και με έσοδα της τάξεως των 400.000 ευρώ ετησίως, εκταμιεύονταν κατά μέσον όρο 13,4 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας του σταθμού των 384 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 260 δημοσιογράφοι.

Μισθοί της τάξεως των 7.000 ευρώ και «λαμπερά» ονόματα της δημοσιογραφίας εξαντλούσαν την υποχρέωσή τους προς το σταθμό με το περνούν άπαξ του μήνα από το ΑΤΜ της γειτονιάς τους. Ανάλογο θυμό προκαλεί και η περίπτωση εργαζομένου ο οποίος δεν έκανε εκπομπή και ζούσε εκτός Αθηνών (σε νησί) με μεικτές αποδοχές 5.782 ευρώ.

Σοκ προκαλεί και η περίπτωση 4 απολυθέντων του σταρ σύστεμ των οποίων καταγγέλθηκε η σύμβαση: Μιας δημοσιογράφου που διατηρούσε άλλες δύο θέσεις στο Δημόσιο διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο και έχοντας εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, ενός επικεφαλής κρατικού φορέα ενημέρωσης που παράλληλα ελάμβανε μισθό και από τον 9,84 και μιας ακόμη δημοσιογράφου με σαφή συμφέροντα σε ανταγωνιστικό ενημερωτικό σταθμό. Βέβαια άλλοι 5 δημοσιογράφοι, προκειμένου να μη γίνουν αποδέκτες αρνητικών σχολίων, πρόλαβαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Πέρα των μειώσεων για ακόμη 11 δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Τ. Καμπύλης έλαβε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να λυθεί η σχέση εργασίας. Τα έξοδα λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 13,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 προϋπολογίζονται σε 6,4 εκατ. Προκύπτει δηλαδή μείωση εξόδων 55%, ενώ το προσωπικό μειώνεται κατά 30%.

Σε πρώτη φάση το κόστος μισθοδοσίας θα μειωθεί στα 4,9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξοικονομηθούν ως εξής: 800.000 ευρώ λόγω απολύσεων των 20 εργαζομένων αορίστου χρόνου, 1,3 εκατ. ευρώ από τις 60 συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν και 1,5 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων έργου.