9 Φεβ 2013

Τρομοκρατία και Σύνταγμα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Δεν θα βγούμε από την πολυεπίπεδη κρίση (οικονομική, πολιτική, πολιτισμική, θεσμική, κοινωνική) όσο τη διαχειρίζεται, τη συντηρεί και την αναπαράγει αυτό που τη γέννησε: το εξαχρειωμένο και καταρρακωμένο στην κοινωνική συνείδηση πολιτικό μας σύστημα.

Δεν θα εξυγιανθεί αυτό το πολιτικό σύστημα, αν δεν αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα, που μπάζει από παντού, και δεν προχωρήσουμε σε τολμηρές θεσμικές αλλαγές εδώ και τώρα, αλλά και στο εγγύς μέλλον με μια αναθεώρηση του Συντάγματος ουσιαστική και όχι γέννημα σκοπιμοτήτων συγκυριακών, όπως οι προηγούμενες. Και δεν θα αξιωθούμε να κατακτήσουμε ένα Σύνταγμα πραγματικής Ισονομίας, Ισηγορίας και Ισοπολιτείας, αν δεν το επιβάλει αγωνιστικά ένα ευρύτατο και στιβαρό, αυτόνομο και δημοκρατικό κίνημα συνειδητοποιημένων πολιτών, που σήμερα δεν υπάρχει.

Δεν είναι παράδοξο, το ζητούμενο να είναι και προαπαιτούμενο. Είναι ερέθισμα και πρόκληση. Για μας...

Σε μια προσπάθεια να πείσω για να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας επί τούτου, κάτι τέτοια έλεγα σε σποραδικές παρεμβάσεις μου στην αλησμόνητη διαρκή συνέλευση χιλιάδων «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Τότε, την άνοιξη του 2011, που ξέσπασε αναπάντεχα το πρωτόφαντο σ' αυτή τη δεινοπαθημένη χώρα «κίνημα των πλατειών». Ενα κίνημα νεανικό και πανελλαδικό, αυτόνομο, ειρηνικό και δημιουργικό, που εφάρμοζε, πρώτη φορά στον τόπο μας, αρχές και διαδικασίες άμεσης (δηλαδή, της μόνης) δημοκρατίας -με πανάρχαιες καταβολές στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και ιστορικές αναφορές στην Παρισινή Κομμούνα, στη μαχνοβίτικη Ουκρανία και την Κροστάνδη, στις κολεκτίβες της Καταλονίας και τις εξεγέρσεις, ανά τον κόσμο, μετά τον Μάη του '68.

Στάση εργασίας και στα ιδιωτικά ΜΜΕ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή, τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, με κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ τη διασφάλιση των ΣΣΕ, την άμεση υπογραφή νέων, καθώς και την ανάκληση των απολύσεων.

Για τον λόγο αυτόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, παράλληλα με τις 24ωρες απεργίες, οι οποίες συνεχίζονται στα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ, καθώς και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, κηρύσσει και τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, σε όλα τα ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα (εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδησεογραφικά site).

Καλεί δε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην πορεία.

Αναστέλλεται η έκδοση της εφημερίδας «DERBY»


Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας «DERBY», η οποία αναγκάζεται να αναστείλει την έκδοσή της λόγω χαμηλής κυκλοφορίας.

Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την εφημερίδα και ήταν η… ψυχή της, ο Κώστας Γκόντζος, έγραψε εχθές στο f/b:

8 Φεβ 2013

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλευρό των απεργών στα δημόσια ΜΜΕ


Αλληλεγγύη στον συνεχιζόμενο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. υιοθετεί τις αποφάσεις της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ. και στηρίζει τον αγώνα τους, με τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τις 06:00 της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου, έως τις 06:00 της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου.

Με τον συνεχιζόμενο απεργιακό αγώνα

ΠΟΕΣΥ: Απαράδεκτο το κακόβουλο άρθρο κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποδοκιμάζει άρθρο του «Έθνους της Κυριακής» 3/2/13, με τον κακόβουλο σχολιασμό κατά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Προέδρου της, Δημήτρη Τρίμη, για δήθεν προκατάληψη και επιλεκτική δράση.

7 Φεβ 2013

Νέες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για τον λόγο αυτό τα Δ.Σ. των Ενώσεων συνεχίζουν την απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Απαιτούμε τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) με συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 μ. και πορεία προς τη Βουλή. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων στην ΕΡΤ


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, επαναβεβαιώνει ομόφωνα το πλαίσιο διεκδίκησης που ετέθη στην προηγούμενη γενική μας συνέλευση, το οποίο φέρει πλέον των 130 υπογραφών.

Αποφασίσαμε την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με στόχο:

Απάντηση της ΕΣΗΕΑ σε δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


Στο «Έθνος της Κυριακής» της 3/2/13 δημοσιεύτηκε μακροσκελέστατο άρθρο αγνώστου συντάκτη με τίτλο: «Οι Επιλεκτικές Ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ», με το οποίο, επιχειρείται ανεπιτυχώς να παρουσιαστεί η ΕΣΗΕΑ ως το συνδικαλιστικό σωματείο, που λειτουργεί με προκαταλήψεις και επιλεκτική δράση.

Κακόβουλα υποστηρίζεται στο άρθρο ότι η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί μεροληπτικά, τιμωρητικά και μάλιστα με επιλεκτικές ευαισθησίες. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν εξαιρεί κανένα μέσο από τη συνδικαλιστική δράση του. Παλεύει για όλους τους συναδέλφους, όπου κι αν εργάζονται. Τους τρόπους δράσης, τους επιλέγει το ίδιο όπως εκείνο κρίνει, και δεν θα απολογηθεί στον κ. Μπόμπολα γι’ αυτό.

Καμία οικονομική στήριξη δεν δόθηκε και ούτε θα μπορούσε να δοθεί, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ούτε θα μπορούσε να «προσφέρει ένα ποσό από τα αποθεματικά της Ένωσης ο Πρόεδρος Δ. Τρίμης για να ενισχύσει την Εφημερίδα των Συντακτών». Η αναφορά είναι ψευδής και συκοφαντική.

ΠΟΕΣΥ: Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου απαρχή αγωνιστικών κινητοποιήσεων διαρκείας


Την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου έχει προκαλέσει η αρνητική στάση της κυβέρνησης για την υπογραφή ΣΣΕ στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης - η οποία κορυφώθηκε με την πραξικοπηματική έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθούν και οι εκδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, έχοντας προχωρήσει μονομερώς σε περικοπές 30 -40% των αποδοχών.

Μία πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους κλάδους εργασίας και πλήττει όλη την κοινωνία, γι’ αυτό και όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου για τους 74 συναδέλφους της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν, την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, και κυρίως τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.

Αρχής γενομένης από την πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις μέλη της, όπως και τις αντίστοιχες των άλλων κλάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ σε συμμετοχή, σηματοδοτώντας την έναρξη αγώνα διαρκείας σε όλο τον κλάδο για:

6 Φεβ 2013

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, μετά και τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους συντάκτες και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων μαζί με όλους τους εργαζόμενους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τους απεργούς στα δημόσια ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνεχιζόμενο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, που διεκδικούν τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων και την παραμονή όλων των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην εργασία τους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. τάσσεται στο πλευρό των απεργών, διεκδικώντας:

4ωρη στάση εργασίας στο ρ/σ «SENTRA FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Ρ/Σ «SENTRA FM».

Η στάση εργασίας κηρύσσεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη συνάδελφο της ΕΠΗΕΑ, που απολύθηκε. Επίσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αντεργατική πρακτική της ιδιοκτησίας, η οποία επιχειρεί να θεσμοθετήσει τη δωρεάν εργασία.

ΠΟΕΣΥ: Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη η απόλυση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ζητά τη δικαίωση του συναδέλφου μέλους της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, Θανάση Βογιατζή, ο οποίος απολύθηκε στις 16/11/2011 από την εφημερίδα του Βόλου ΘΕΣΣΑΛΙΑ γιατί δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών 20%.

Σημειώνουμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θεώρησε την απόλυση πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.

 Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ζητάμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

ΕΤΕΡ: Διαδήλωση έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού Sentra

Όλοι σήμερα στις 20:30 έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού Sentra.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του ομίλου Μπόμπολα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στις απολύσεις.

ΕΤΕΡ: Πάλι απολύσεις και εξανδραποδισμός εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA


Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra Fm έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο απολύοντας την εκπρόσωπο της Ε.Π.Η.Ε.Α στον εν  λόγω ραδιοσταθμό η οποία μέχρι χθες 4/2/13 ασκούσε καθήκοντα ροής προγράμματος.

Ο όμιλος Μπόμπολα αφού με συνοπτικές διαδικασίες εκκαθάρισης αρχικά απέλυσε το σύνολο των εργαζόμενων δημοσιογράφων και εφόσον έκανε το ίδιο και με το σύνολο των ηχοληπτών (10) του σταθμού, αποφάσισε να «ποδοπατήσει» και το λιγοστό διοικητικό προσωπικό του σταθμού.

Φυσικά σύμφωνα με την εταιρία και η απόλυση αυτή έγινε για «οικονομοτεχνικούς λόγους», ή αλλιώς σε μία προσπάθεια του ομίλου Μπόμπολα να εφαρμόσει το νέο εργατικό δίκαιο που έχουν συλλάβει οι ιθύνοντες του Sentra Fm.

Προφανώς εργαζόμενοι που απαιτούν να δουλεύουν και να πληρώνονται νόμιμα δεν έχουν θέση στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm, όπου η μνημονιακή και αμισθί εργασία είναι πλέον το νέο δεδομένο πάντα υπό την απειλή της απόλυσης.

5 Φεβ 2013

ΕΠΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στον ρ/σ SENTRA FM

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καταγγέλλει, την παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων Αλέκας Κατσίκα, την οποία χθες Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε αιφνίδια η εργοδοσία του Ραδιοφωνικού σταθμού SENTRA FM  προφασιζόμενη «οικονομικούς λόγους».

Η απόλυση της συναδέλφου μας, αποτελεί συνέχεια των εκδικητικών απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει  ο σταθμός στους συντάκτες οι οποίοι συμπαραστάθηκαν  στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

Μπροστά στη στάση της εργοδοσίας η οποία μεθοδεύει  τον αφανισμό κάθε φωνής εργαζομένων που εναντιώνεται στα σχέδιά της,  απολύοντας απροκάλυπτα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα,  όπως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να  «αποκεφαλίσει» το συνδικαλιστικό κίνημα και να καθυποτάξει τους εργαζόμενους,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΠΗΕΑ, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τετράωρης προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας για αύριο Τετάρτη 6.2.2013 και για τις ώρες 21.00 μέχρι την πρώτη πρωινή της Πέμπτης 7.2.2013.

ΠΟΕΣΥ: Απεργία και την Τετάρτη σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ


Μετά τη νέα 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα δημόσια ΜΜΕ την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ κηρύσσει και επεκτείνει την απεργία σε όλα τα δημόσια μέσα της χώρας, την ίδια μέρα, από τις 06:00 μέχρι τις 06:00 της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου.

Διεκδικούμε:

Συνεχίζεται η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την εντολή της βάσης, όπως εκφράστηκε στα ψηφίσματα των συνελεύσεων των συντακτών στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Εφυγε» ο Στέφανος Τασσόπουλος


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Στέφανου Τασσόπουλου, ο οποίος έφυγε χθες έπειτα από σύντομη ασθένεια σε ηλικία 74 ετών.

Ο Στέφανος Τασσόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο της Μαγνησίας το 1939. Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και σπούδασε παράλληλα δημοσιογραφία στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και κινηματογράφο στην Ανωτάτη Σχολή Κινηματογράφου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

Η ευρυμάθειά του και η άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας τον οδήγησαν να ασχοληθεί ως δημοσιογράφος και προϊστάμενος της διόρθωσης στην οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» από το 1976 μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Στην εφημερίδα αυτή επιμελήθηκε παράλληλα και την ετήσια έκδοση του «Επιλόγου» με ιδιαίτερη μέριμνα για τις σελίδες του θεάτρου. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του δράση ανέπτυξε σημαντικό συγγραφικό έργο.

ΠΟΕΣΥ: Να μείνει το νοσοκομείο στην Ικαρία


H ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ικαρίας, που σε συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού, καθώς και όλων των άλλων φορέων (Δήμος, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων & μαθητών, δάσκαλοι και καθηγητές, εμπορικός σύλλογος, ομογενειακές οργανώσεις, κλπ), διεκδικούν την αναβάθμιση του νοσοκομείου και όχι τη συγχώνευσή του με αυτό της Σάμου, που θα επιδεινώσει την ήδη προβληματική παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες του ακριτικού νησιού.

4 Φεβ 2013

ΕΣΗΕΑ: Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την εντολή της βάσης, όπως εκφράστηκε στα ψηφίσματα των συνελεύσεων των συντακτών στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει νέα24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου 2013.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, θα καθορίζεται από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο κάθε Μέσου και θα ανακοινώνεται προοδευτικά.

ΠΟΕΣΥ: Απεργία και την Τρίτη σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ

Μετά τη νέα 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα δημόσια ΜΜΕ την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ κηρύσσει και επεκτείνει την απεργία σε όλα τα δημόσια μέσα της χώρας, την ίδια μέρα, από τις 06:00 μέχρι τις 06:00 της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου.

Διεκδικούμε:

ΠΣΑΤ: Φυλάκιση οκτώ ετών και δύο μηνών για το Sportime


Σε ποινή φυλάκισης 98 μηνών (8 χρόνια και 2 μήνες) καταδικάστηκε ερήμην την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εμφανιζόμενος ως εκδότης της εφημερίδας Sportime Ηλίας Μπούνας μετά από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2007, αποτελεί μία ακόμη ηθική δικαίωση για τους συναδέλφους του Sportime.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ρ/σ «ΣΚΑΪ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr», μετά και την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο νέο ψήφισμα των εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τις εφημερίδες «SPORTDAY», «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ»:

Παράνομη κηρύχθηκε από το πρωτοδικείο η απεργία στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την υπ’ αριθμ 238/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίζεται ως παράνομη η απεργία που είχε προκηρυχθεί για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», αποφάσισε την αναστολή της προκηρυχθείσας απεργίας. Η απεργία έληγε σήμερα Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 το απόγευμα.

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλουμε τις απειλές κατά δημοσιογράφων


Πληθαίνουν επικίνδυνα οι πιέσεις και οι απειλές στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Αυτή τη φορά εναντίον του συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό «UNFOLLOW» έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με αποτέλεσμα να δεχθεί σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του.

Στάση εργασίας στον τ/σ "ΣΚΑΪ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ».

Η στάση εργασίας κηρύσσεται σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους του ραδιοφώνου «ΣΚΑΪ 100,3» και της ιστοσελίδας «skai.gr».


3 Φεβ 2013

Νέα 24ωρη απεργία στον ρ/σ "ΣΚΑΙ 100.3"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, 3 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr».

Η απεργία επαναλαμβάνεται γιατί η εργοδοσία του «ΣΚΑΪ 100,3» προβαίνει σε συνεχείς μειώσεις των αποδοχών και σε απολύσεις σε όσους δεν «συναινούν» σε αυτές, όπως έγινε πρόσφατα με τους επτά συναδέλφους μας, οι οποίοι απολύθηκαν.