12 Μαΐ 2017

24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τρίτη 16/5



Η ανακοίνωση
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση και στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο

Συνεχίζεται η απεργία στον "Πήγασο"


Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών, που οφείλει ο Όμιλος των εκδοτικών επιχειρήσεων Μπόμπολα στους συναδέλφους απαιτούν τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ και αποφάσισαν την κήρυξη:
  • 24ωρης απεργίας, από τις 06:00 της Κυριακής, 14 Μαΐου 2017 έως τις 06:00 της Δευτέρας, 15 Μαΐου 2017 και
  • 12ωρης στάσης εργασίας από τις 06:00 έως τις 18.00 της Δευτέρας, 15 Μαΐου 2017
για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται

10 Μαΐ 2017

Οι εργαζόμενοι της "Αυγής" για τα χρωστούμενα 10 μηνών και τον ισχυρό μέτοχο

 Ανακοίνωση εξέδωσε η συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ, με τον τίτλο "Ώρα ευθύνης για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ"
Ανακοίνωση εξέδωσε η συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ, με τον τίτλο "Ώρα ευθύνης για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ".

Η ανακοίνωση

 "Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας.

48ωρη απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ


Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Μπόμπολα-Σαββίδη και απ' ότι φαίνεται η οριστική συμφωνία είναι προ των πυλών του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, οι εργαζόμενοι είναι τόσο... μέσα που δεν πάει άλλο.
Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Μπόμπολα-Σαββίδη και απ' ότι φαίνεται η οριστική συμφωνία είναι προ των πυλών του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, οι εργαζόμενοι είναι τόσο... μέσα που δεν πάει άλλο.

Πέντε μηνιάτικα τα χρωστούμενα και υποσχέσεις και συμφωνίες που δεν τηρούνται, έφτασαν την αγανάκτηση εκεί που δεν παίρνει άλλο. Γι' αυτό κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας, από τις 06:00 της Τετάρτης, 10 Μαΐου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 12 Μαΐου 2017, για