13 Φεβ 2015

Ένα ακόμη δικαστήριο για την εφημερίδα << Αγγελιοφόρος>>


Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να επανήλθε στα περίπτερα αυτό όμως δε σημαίνει, πως όλα λειτουργούν καλά στο «Αγγελιοφόρο». Έτσι  αύριο το πρωί, συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση της εργοδοσίας του «Αγγελιοφόρου» για την υπαγωγή της εκδότριας εταιρίας (Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ) σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. 
Στη συζήτηση της αίτησης...

Εντολή πτώχευσης για τον Γ. Κουρή από δημοσιογράφους «Αυριανής» και «Φιλάθλου»



 
  Ο εκδότης Γ. Α. Κουρής, κατά την προσφιλή του τακτική, όταν δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, πολύ απλά, κλείνει τις εφημερίδες του. Επί δύο χρόνια, είχε αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τόσο στην εφημερίδα «Αυριανή", όσο και στον «Φίλαθλο». Και αντί να προσπαθήσει να βρει μια αξιόλογη συμβιβαστική λύση για τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν κλείσει δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια δουλειάς, «κατέβασε» διακόπτες, μόλις αναγκάστηκαν οι απλήρωτοι επί διετία δημοσιογράφοι να προχωρήσουν σε επίσχεση.

11 Φεβ 2015

Απο την ΕΡΤ στο Συνταγμα- συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, στηρίζουμε όσους αγωνίζονται

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Αυτή τη φορά ο κόσμος ήρθε να στηρίξει μια κυβέρνηση στην οποία ελπίζει, όχι να καταγγείλει μια κυβέρνηση που τσάκισε τη ζωή του

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Το μαύρο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θέλουμε επαναλειτουργία της ΕΡΤ έτσι όπως λειτούργησε εδώ και 20 μήνες απο τους ελεύθερους εργαζόμενους.                 

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
φωτογραφίες Μιχάλης Σταθακόπουλος

Σήμερα...συλλαλητήρια σε ΕΡΤ και Σύνταγμα


Ο συνδικαλισμός δεν είναι έξω από την κοινωνία. Τα προβλήματα του κλάδου των δημοσιογράφων είναι όμοια με αυτά του ελληνικού λαού. Ίσως και χειρότερα αφού χρόνια τώρα όσοι ζουν και αναπνέουν με τα ιδεώδη της ανεξάρτητης και μαχητικής δημοσιογραφίας γνωρίζουν βάναυσες συμπεριφορές. Εγκλωβισμένοι στα κάθε λογής συμφέροντα. Ακόμα και πριν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.