3 Ιουν 2011

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης - 2 Ιουνίου:



Τώρα μιλάμε εμείς!



Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου


Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:



  • γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,


  • γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,


  • γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.


  • γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.


  • γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,


  • γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει. Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι "Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου" .


  • Αμεση δημοκρατία τώρα!
    Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011

Ξένιου το ανάγνωσμα... επιστολη του εκπροσώπου στο νέο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ



Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Καλή σας μέρα και καλή δύναμη σε όλους.
Αντιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει η εκλογή προεδρείου, αλλά όταν με το καλό βρείτε χρόνο, ελπίζω να ασχοληθείτε με το θέμα των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM. Εν συντομία, θα αναφέρω πως έχουν μέχρι τώρα τα πράγματα, για να βάλω στο κλίμα και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στους εργαζόμενους του σταθμού, οφείλονται ποσά από το 2009, το 2010 και το τρέχον έτος, που αντιστοιχούν σε 8 με 9 μήνες κατά μέσο όρο!
Οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 14 Ιουλίου του 2010, λόγω μη τήρησης της συμφωνίας (εργαζομένων-σωματείων-Δήμου) στο υπουργείο Εργασίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων και του τότε Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού.
---Ο σταθμός δεν εκπέμπει εδώ και περίπου 3 μήνες λόγω κλοπής των μηχανημάτων του πομπού στις εγκαταστάσεις της κεραίας.
---Από την αρχή του τρέχοντος έτους, τα Άνω Λιόσια (μαζί με Ζεφύρι και Χασιά) έχουν ενταχθεί στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Φυλής, του οποίου Δήμαρχος είναι ο κ. Δημήτρης Μπουραίμης.
---Η τότε Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων του κ. Χρήστου Παππού, εκτός του ότι δεν πλήρωνε στην ώρα της τη μισθοδοσία, δεν κατέβαλε τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ –ΕΔΟΕΑΠ –ΙΚΑ) που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα αγγίζουν πλέον τα 5 εκατομμύρια ευρώ, δεν απέδιδε το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών στην εφορία (κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ) και δεν πλήρωσε ποτέ τις συνδρομές των μελών προς τα σωματεία (το ύψος της συγκεκριμένης οφειλής προς την ΕΣΗΕΑ πρέπει να ξεπερνά τα 19.000 ευρώ).

Η οφειλή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους ξεπερνά τα 800.000μ ευρώ καθαρά μέχρι τώρα! Η κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, της τότε Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων, επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης, που έκανε έλεγχο στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, το καλοκαίρι του 2010.Η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Μπουραίμη, δεν έχει ορίσει ακόμη πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο στο σταθμό, λόγω των χρεών που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM ο κ. Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Αρχής, του κ. Χρήστου Παππού!
Ο κ. Μπουραίμης θυμίζω ότι έχει συναντηθεί δύο φορές με τα σωματεία, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας βοήθεια για να κάνει ρυθμίσεις για τα χρέη, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των εργαζομένων. Παράλληλα, προετοίμαζε και τη μετατροπή της επιχείρησης σε Α.Ε., προκειμένου να μη χάσει όπως έλεγε, την άδεια του σταθμού γιατί τον θέλει, αλλά μάλλον εννοεί, χωρίς τους υπάρχοντες εργαζόμενους!
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο τα δημοτικά ΜΜΕ συνεχίζουν να λειτουργούν με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που τα διέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργία τους, πληροφορίες ήθελαν τη Δημοτική Αρχή να μελετά την υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μάλλον η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχώρησε, τουλάχιστον για την ώρα, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχω μέχρι αυτή τη στιγμή.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Δημοτική Αρχή Φυλής, θα προτείνει στους εργαζόμενους μετάταξη-μεταφορά στο Δήμο, καθώς δεν φέρεται διατεθειμένη να επιχορηγεί το σταθμό, με το ποσό που απαιτείται για μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα.
Αντιλαμβάνεστε τη θέση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι του σταθμού.
Σας προτείνω μαζί με τα άλλα σωματεία (ΕΤΕΡ - ΕΠΗΕΑ) να επιδιώξετε άμεσα συνάντηση με το Δήμαρχο Φυλής:
α) για να ξεκαθαρίσει τη θέση του, για το αν θέλει τον σταθμό, με τους υπάρχοντες εργαζόμενους ή όχι,
β) για το αν θα αγοράσει μηχανήματα πομπού, για να εκπέμψει επιτέλους ο σταθμός,
γ) για να δώσει χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλόμενων μισθών,
στους εργαζόμενους και φυσικά,
δ) για να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις των οφειλών, σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και σωματεία, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει (εφόσον φυσικά τον θέλει), ο σταθμός.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαι στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(εκπρόσωπος ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM)

Ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ» από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ




100 καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους με θέμα το «ΣΠΙΤΙ»


Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Τα εγκαίνια της δωρεάν και ανοιχτής για όλο το κοινό έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 20.30 και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 19 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 12.00-21.00

Ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «ΣΠΙΤΙ».

Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η θεραπευτική Κοινότητα– χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης- αποτελεί το «ΣΠΙΤΙ» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αξιοποιεί την τέχνη στη θεραπευτική του πρόταση και προσκαλεί καλλιτέχνες να συμμετέχουν στα 20 χρόνια ζωής και λειτουργίας της Διάβασης δημιουργώντας και δωρίζοντας έργο τους εμπνευσμένο από την έννοια του σπιτιού.
Το σπίτι ως σύμβολο στέγασης, φιλοξενίας, σταθερότητας, ασφάλειας αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και ενίσχυσης ανάμεσα στο έργο του θεραπευτικού προγράμματος και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ



Σε ασφαλιστικά μετρα προσέφυγε απολυμένος απο το euro2day.gr (της εταιρείας media2day) θεωρώντας την απόλυσή του εκδικητική και καταχρηστική.



Ο δημοσιογράφος Νίκος Χίος, μέλος της ΕΣΠΗΤ, ατομο της ομάδας ΑΜΕΑ, παλιός στη δουλειά (ήθελε ένα χρόνο να βγεί στη σύνταξη) και επι 10 χρόνια Διευθυντής Σύνταξης του σάιτ, απολύθηκε στις 4 Μαίου χωρίς προειδοποιηση και χωρίς να του αναφερθεί καμία αιτιολογία. Είχε, βέβαια, κάνει το φοβερό έγκλημα να...ζητήσει το υπόλοιπο της άδειας του και το χειρότερο είχε αντιδράσει στη δημιουργία απεργοσπαστικων μηχανισμών. Οταν διαμαρτυρήθηκε (για την άδεια) ο γενικός διευθυντής και μέλος της ΕΣΗΕΑ του πρότεινε...να πάει να βρεί το δίκιο του στα δικαστήρια!!!


Αυτό και έκανε, με αίτημα την επαναπρόσληψή του

Τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 9 Ιουνίου και τα δεύτερα στις 6 Ιουλίου 2011. .
Ελπίζουμε να βρεί στήριξη τόσο στην ΕΣΠΗΤ όσο και στήν ΕΣΗΕΑ ακόμη περισσότερο που η περίπτωσή του είναι χαρακτηριστική της βαρβαρότητας που εμφανίζεται όλο και συχνότερα και στο χώρο των ΜΜΕ. Αν τα Σωματεία δεν προβάλλουν αντίσταση σ΄αυτό και αν οι συνάδελφοι δεν δείξουν αλληλεγγύη, αυτές οι τάσεις θα γίνουν καθεστών που θα αφορά όλους .

Απόλυση δημοσιογράφου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ



Απολύθηκε χθές απο το ΑΠΕ ο δημοσιογράφος Κώστας Συνετός , ως τώρα ανταποκριτής του πρακτορείου στη Ζάκυνθο. Η απόλυση του κοινοποιήθηκε με εξώδικο στο οποίο, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συναδέλφους του, δεν εξηγούνταν οι λόγοι που οδήγησαν τη διεύθυνση σε αυτή την απόφαση.

Η επίσημη δικαιολογία του διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ ήταν ότι "δεν μπορεί να διατηρεί ανταποκριτή στη Ζάκυνθο και όχι στην έδρα της περιφέρειας". Η απόλυση αυτή είναι η πρώτη που γίνεται στο πρακτορείο σε εργαζόμενο με σύμβαση Αορίστου χρόνου, κι αυτό έχει θορυβήσει ολους τους εργαζόμενους που φοβούνται ότι αυτό είναι η αρχή και για άλλες απολύσεις.

Περικοπές με απειλές στην εφημερίδα SPORTDAY




Μείωση αποδοχών ύψους 25% στο μικτό μισθό "προτάθηκε χθές σε όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα SPORTDAY .




Ο εκτελεστικός διευθυντής της επιχείρησης και ο διευθυντής της εφημερίδας που ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους τα μαύρα μαντάτα τους προειδοποίησαν, επίσης, ότι αν δεν δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τη μείωση αποδοχών τους θα αναγκαστούν (οι ίδιοι αλήθεια;;;) να προβούν μέχρι τέλος Ιουνίου σε 12 απολύσεις (6+6).


Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συγκαλέσουν συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. για να συζητήσουν την κεραμίδα που τους έπεσε στο κεφάλι και να πάρουν αποφάσεις.

2 Ιουν 2011

ANONYMOUS κατα ΔΝΤ


Έκκληση για διαδικτυακή επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως διαμαρτυρία για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ελλάδα απηύθυνε μέσω του twitter η διεθνής διαδικτυακή κολεκτίβα «Anonymous»...


Οι “Anonymous Operations” σε ανάρτησή τους στο twitter με τη λέξη κλειδί "Operation Grece" ανακοίνωσαν ότι ο επόμενος στόχος τους είναι η ιστοσελίδα του ΔΝΤ και κάλεσαν όλους τους χρήστες να την επισκεφτούν μαζικά σε μια προσπάθεια να την κάνουν ανενεργή. Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται "άρνηση υπηρεσίας".

Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που υποσχέθηκαν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. "Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα", δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Πηγή: enet.gr

Πρώτη νίκη "κομμένου" συμβασιούχου κατά της ΕΡΤ




Πρώτη νίκη «κομμένου» από την ΕΡΤ συμβασιούχου δημοσιογράφου. Συνάδελφος, από το αθλητικό τμήμα, πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ, που απορρίφθηκε από τον γνωστό διαγωνισμό ΣΟΧ..., στις 30 Μαΐου κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.
Ο δημοσιογράφος Άκης Δημακός, πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ από το αθλητικό τμήμα κόπηκε από τον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη δημοσιογράφων αν και εργαζόταν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση από το …1993.


Ο συνάδελφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και στις 30 Μαΐου το δικαστήριο αποφάσισε ότι δέχεται την προσφυγή του με το επιχείρημα ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε γίνει μέσω του ΑΣΕΠ. Την 1 Ιουνίου πήρε αναβολή από τα κυρίως ασφαλιστικά, με ισχύ την απόφαση των προσωρινών από 31.05.2011.
Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή στην οποία ορίζεται ότι ο δημοσιογράφος, μέχρι την κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 Νοεμβρίου 2011, θα πρέπει να εργάζεται στην ΕΡΤ.


Η απόφαση ήδη κοινοποιήθηκε στην διοίκηση της ΕΡΤ η οποία και είναι υποχρεωμένη να τον εντάξει στο δυναμικό της. Η απόφαση θεωρείται πως ανοίγει την πόρτα και για άλλους «κομμένους» του περιβόητου διαγωνισμού.


Πέρα από εκτιμήσεις και προεκτάσεις αυτής της απόφασης, οφείλουμε να της δώσουμε την δέουσα προσοχή για όλα εκείνα που θα συμβούν από εδώ και πέρα στο Ραδιομέγαρο. Ειδικά μετά από δηλώσεις για αναδιάρθρωση, διαψεύσεις για συρρίκνωση κτλ.


Αυτή είναι η είδηση, πίσω από την οποία, όμως, υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Το ιστολόγιο maxomenidimosiografia έχει παρακολουθήσει από κοντά με πολλές αναρτήσεις το θέμα των συμβασιούχων αλλά και των άλλων εργαζόμενων της ΕΡΤ και θα συνεχίσει. Σύντομα, πολλά περισσότερα και πολύ σημαντικά.

Ο Κουρής ζητάει την παραίτηση του Γιαννίκου...

Την παραίτηση του κ. Κ.Γιαννίκου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Alter ζητούν με επιστολή τους, που απέστειλαν προ ολίγου, οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού Γ.Κουρής και Press Hellas A.E.

Στην επιστολή τους, τον καλούν να υποβάλλει την παραίτησή του εντός 24 ωρών και σημειώνουν ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά την αποκάλυψη "του οργίου της σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας, και όχι μόνον, η οποία οδήγησε την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης".Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί μέτοχοι του Alter δηλώνουν με την επιστολή τους, ότι διατηρούν την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός τους για τα ευρήματα που θα διαπιστώσει ο επιβεβλημένος οικονομικός έλεγχος...

πηγή: noname.

Επιτέλους σταματήστε τίς κουβέντες και βάλτε υποψηφιότητες να τελειώνουμε



Καμία σημαντική εξέλιξη και στη σημερινή συνεδρίαση, τη 2η, για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ. Στην πραγματικότητα επαναλήφθηκαν τα ίδια με χθες με μικρές διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες και επιβεβαιώθηκε πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήσαμε στο blog maxomenidimosiografia και στην ομάδα ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ . Αυτό που ξεκαθάρισε- για να μην κάνουν "σπέκουλα" κάποιοι- είναι ότι:


Αναλογικό προεδρείο προτείνουν επί της ουσίας (με κάποιες διαφοροποιήσεις) η Συσπείρωση, οι Δημοσιογράφοι (Χρ. Κυρίτσης, Μ. Αντωνιάδου)προσθέτοντας το αντιπροσωπευτικό για να είναι όλοι μέσα), η Συνεργασία (σήμερα ο Ράμμος είπε "δεν το προτείναμε αλλά το δεχόμαστε),και η ΚΕΔ ( με την προϋπόθεση "κόκκινων γραμμών" για "οικουμενική" όπως είπε οΤσαλαπάτης). Δηλαδή οι 4 πρώτοι με δύο έδρες κάθε μία.

Πρακτικά, λαμβάνοντας υπόψη τους πρώτους από κάθε παράταξη, αυτό σημαίνει : Πρόεδρος Τρίμης, Γεν. Γραμματέας Κυρίτσης, Ταμίας Π. Ράμμος, Α΄αντιπρόεδρος Δ. Τσαλαπάτης και Β΄αντιπρόεδρος Η. Κανέλλης. (Υπό την προυπόθεση, πάντα, ότι θα συμφωνήσουν στη σειρά και στα πρόσωπα που εκπροσωπούν κάθε παράταξη.)


Η Πρωτοβουλία (Γιάννης Αγγέλης)επανέλαβε την επιθυμία για προεδρείο παρατάξεων της αριστεράς με ιδεολογική σύγκλιση τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους αριθμούς αυτό μπορεί να προκύψει. Σ΄αυτό αντέδρασαν: ο Ράμμος δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί και αφήνοντας υπονοούμενα για το ποιός είναι αριστερός και ο Τρίμης που είπε "και εμείς θα το θέλαμε αλλά δεν γίνεται" και παραδέχτηκε ότι δεν το προσπάθησαν καν…


Η Δημοκρατική μεταρρύθμιση (Ηλίας Κανέλλης) που είχε αποδεχτεί να κάνει μία προσπάθεια για συγκρότηση συμμαχικού προεδρείου (με τις δικές της προϋποθέσεις) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της δεν είχε αποτέλεσμα αλλά διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι και αδύνατο.


Και, τέλος, οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ζήτησαν από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις που συμφωνούν στο αναλογικό να συναντηθούν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους ποιος θα είναι πρόεδρος, γραμματέας κ.λπ. και να έρθουν με υποψηφιότητες για να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες. Και όπως τόνισε η Νανά Νταουντάκη: «Είμαστε η μικρότερη παράταξη με μία μόνο έδρα και η θέση μας δεν καθορίζει με κανένα τρόπο τις εξελίξεις για συγκρότηση. Πρίν απο μάς υπάρχουν έξη παρατάξεις απο τις οποίες οι τέσσερεις με δύο έδρες κάθε μία. Προχωρήστε σε υποψηφιότητες γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να κυλάει ο καιρός με κουβέντες όταν γύρω μας φουσκώνουν τα προβλήματα. Εμείς δεν πρόκειται να μπλοκαρουμε καμία εξέλιξη όποιο και αν είναι το προεδρείο. Ποτέ δεν υπονομεύσαμε ούτε πρόσωπα, ούτε το Σωματείο και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.»


Ας σημειωθεί ότι και σήμερα υπήρχαν παρατηρητές κατά τη συνεδρίαση, κυρίως από τον χώρο του ΠΗΓΑΣΟΥ» που αντιμετωπίζουν την απειλή των μειώσεων αλλά και της ΕΞΕΔΡΑΣ καθώς και συναδέλφους που απολύονται.

Τετράωρες στάσεις εργασίας δημοσιογράφων-τεχνικών-διοικητικών στίς 28 και 29 Ιουνίου

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.), μπροστά στην άκαμπτη στάση της Κυβέρνησης που προχωρεί παρά τη συνολική κοινωνική αντίδραση στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, αποφάσισαν την:

Κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την προσεχή Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 11.00-3.00 μμ και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 11.00-3.00 μμ, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε.–Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας:
---Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.

---Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.

---Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.

---Να μη γίνουν απολύσεις.

---Tην οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.

---Tην άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στους New York Times



Η Τζιλ Αμπραμσον είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των New York Times που αναλαμβάνει το ρόλο της διευθύντριας, παίρνοντας τη σκυτάλη στην ανώτερη δημοσιογραφική θέση της σπουδαίας αμερικάνικης εφημερίδας από τον... βετεράνο Μπιλ Κέλερ, ο οποίος αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δημοσιογραφικό του έργο.

Η κ. Αμπραμσον θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη διευθύντριας σύνταξης, που είναι η τωρινή της θέση, μέχρι και τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα λάβει χώρα η αλλαγή στην ιεραρχία.Τη θέση του διευθυντή σύνταξης ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας στην Ουάσινγκτον, Ντιν Μπακέ.
πηγή: naftemporiki.gr

Το...έκτακτο απεργοδικείο του ΣΤΑΡ απειλεί αλλά οι τεχνικοί απεργούν



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΤΙΤΑ

Σε συνεδρίασή του το έκτακτο απεργοδικείο του STAR CHANNEL υπό την προεδρία του κ. Ισίδωρου Παπαμιχάλη Διευθυντή προσωπικού του σταθμού και την καθοδήγηση του κ. Κυριακόπουλου Πάνου Διευθύνοντα Σύμβουλο του σταθμού, προχώρησε στο εξής απίστευτο ανακοινωθέν:
…………………………………………………
From: Papamichalis Isidoros Sent: Tuesday, June 21, 2011 7:22 PM To: All Star Subject: Ανακοίνωση

Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2011 η ΕΤΙΤΑ έχει κηρύξει περισσότερες από επτά (7) απεργίες / στάσεις εργασίας (δηλ. σχεδόν μία κάθε μήνα) για τις οποίες δεν τηρεί την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπει ο νόμος. Η εταιρία μας έχει προσφύγει δικαστικά κατά όλων των ως άνω κινητοποιήσεων και όλες έχουν κηρυχθεί παράνομες ακριβώς για το λόγο της μη τήρησης της τετραήμερης προθεσμίας προειδοποίησης. Ακολουθείται μάλιστα η (επίσης παράνομη) μεθόδευση, όταν δημοσιεύεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία της ΕΤΙΤΑ, να κηρύσσει αμέσως απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης παράνομα και χωρίς τη νόμιμη προειδοποίηση. Είναι αυτονόητο ότι η μεθόδευση αυτή των ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ καταστρατηγεί το νόμο και αποσκοπεί στο να ματαιώσει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται.
Σύμφωνα με το νόμο, η συμμετοχή σε παράνομη απεργία εξομοιώνεται με οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία και πάντως αποτελεί νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
Η εταιρία θεωρεί ότι, λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια, το προσωπικό δεν δικαιολογείται να αγνοεί ότι είναι παράνομη κάθε απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει τηρηθεί η τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης. Ως εκ τούτου η εταιρία επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τη στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα η ΕΤΙΤΑ για αύριο 22/6/2011.
Εκ της Διοικήσεως
……………………………………..

Κύριοι της Διεύθυνσης του STAR CHANNEL,

Έχετε αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι όλη η χώρα είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι στις εποχές που έρχονται όποιος τόλμησε ή θα τολμήσει να αγγίξει εργαζόμενο που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον των παιδιών του, ο λαός θα τον τιμωρήσει πολύ αυστηρά;

Αφήστε λοιπόν τις απειλές και την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Αφήστε λοιπόν τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους και σταματήστε τους εκφοβισμούς εναντίον τους. Οι εποχές που τους φοβίζατε πέρασαν.
το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ






Το Σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) έχει κηρύξει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο STAR CHANNEL από σήμερα το πρωί στις 5π.μ. ως αύριο το πρωί στις 5π.μ. Έχει, επίσης κηρύξει 5ωρη στάση εργασίας στους λοιπούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από τις 5 ως τις 10 το πρωί της ίδια μέρας (Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.



Απεργία των τεχνικών στο STAR

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 από ώρα 06.00π.μ. της Παρασκευής μέχρι και ώρα 06.00π.μ. του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2011, για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL.
Απαιτούμε:

• Άμεση καταβολή και εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία καθώς και των αποζημιώσεων για απασχόληση σε εξαιρέσιμες ημέρες στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού.
• Καταβολή οφειλομένων διαφορών αποδοχών λόγω εξέλιξης μισθολογικού κλιμακίου.
• Μη προώθηση εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τις οποίες επιβάλλονται περικοπές αποδοχών.…«Aφού πέφτουν τα κέρδη» μας είπαν, «θα μειωθούν και οι αποδοχές σας». Όταν κερδίζουν, είμαστε υπάλληλοι της επιχείρησης. Όταν χάνουν, γινόμαστε μέτοχοι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας του STAR μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.
το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 Ιουν 2011

Βαφτίζουν τη μοιρασιά...αντιπροσωπευτικό προεδρείο



Πρώτη συνεδρίαση του νεόκοπου ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ. Όλοι παρόντες , εξυπακούεται, αλλά και με την παρουσία συναδέλφων που διεκδίκησαν το δικαίωμα να μείνουν μέσα στη συνεδρίαση ως παρατηρητές, και το κέρδισαν, παρά τις αντιρρήσεις του προεδρεύοντα Δημήτρη Τσαλαπάτη.


Οι επτά παρατάξεις μίλησαν κατά σειρά εκλογής καταθέτοντας τη θέση τους για την συγκρότηση του προεδρείου.


Οι περισσότερες από τις παρατάξεις με τις δύο έδρες μίλησαν στην αρχή για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο ως τη μόνη λύση. Αναγκάστηκαν, όμως, στη συνέχεια να αποδεχτούν απρόθυμα ότι η πρόταση αφορά μόνο αναλογικό προεδρείο και όχι αντιπροσωπευτικό αφού αποκλείει δύο παρατάξεις.


Η Συσπείρωση (δια του Δ. Τρίμη και μετά δια του Αντ. Νταβανέλου) δήλωσαν ότι κάνουν την πρόταση αντιπροσωπευτικό- αναλογικό «γνωρίζοντας τα προγράμματα και τα πρόσωπα» (!!!)


Η παράταξη Σόμπολου (δια του Χρ. Κυρίτση) δήλωσε ότι θα μετάσχει σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο εφόσον μετάσχουν όλοι (προτείνεται να ενεργοποιηθούν θέσεις ειδικού γραμματέα και αναπληρωτή ταμεία για να συμπληρωθούν επτά θέσεις!!) αλλά διαφοροποίησε τη θέση της μετά την πρόταση της Πρωτοβουλίας για δημιουργία «συμμαχικού προεδρείου των αριστερών δυνάμεων» οπότε δήλωσε (Δια της Μαρίας Αντωνιάδου) ότι αυτοί δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.


Ο Π. Ράμμος (από την δημοσιογραφική συνεργασία) δήλωσε «θα ψηφίσουμε το αντιπροσωπευτικό- αναλογικό ακόμη και αν δεν το ψηφίσουν όλοι, ακόμη και αν χρειαστεί να μείνουμε απέξω» ανατρέποντας την θέση της παράταξης του στην προηγούμενη συγκρότηση πριν δύο χρόνια που δεν συμμετείχε θεωρώντας ότι… δεν είναι αντιπροσωπευτικό αφού δεν συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. (σ.σ. Για τον ίδιο λόγο δεν είχε ψηφίσει την Νανά Νταουντάκη για πρόεδρο όταν προτάθηκε από δύο άλλες παρατάξεις ανοίγοντας το δρόμο για την προεδρεία Σόμπολου. Η παράταξη που με δική της επιλογή δεν είχε συμμετάσχει ήταν του Δ. Τσαλαπάτη).

Ο Δ. Τσαλαπάτη ς ( ΚΕΔ ) δήλωσε ότι η άποψη του είναι πολιτική. Όπως είπε «για να ψηφίσω κάποιον θα πρέπει να μην έχει αποδεχτεί μειώσεις μισθών» αλλά δεν διευκρίνισε το πώς θα συγκροτηθεί το προεδρείο.


Ο Ηλίας Κανέλλης (Δημοκρατική Μεταρρύθμιση) δήλωσε ότι «η προηγούμενη διετία ήταν χαμένη» και θα πρέπει σήμερα να βγει συμβούλιο αλλά είναι προφανές ότι αυτό το συμβούλιο θα πρέπει να έχει κατεύθυνση προς την διαπραγμάτευση με τους εκδότες και τάχθηκε κατά του αντιπροσωπευτικού- αναλογικού που δεν εκφράζει αυτή τη θέση. Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε δεν απέκλεισε ακόμη και τις μειώσεις σε μαγαζιά που δεν πηγαίνουν καλά αλλά όχι παντού.


Ο Γιάννης Αγγέλης (Πρωτοβουλία) τάχθηκε υπέρ του συμμαχικού αριστερού προεδρείου αλλά στη συνέχεια υποχώρησε γιατί δεν έγινε δεκτό από Συσπείρωση και Συνεργασία και συντάχθηκε με το αναλογικό.


Τέλος η Νανά Νταουντάκη (ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) δήλωσε ότι όσο σημαντικό είναι να βγάλουμε προεδρείο άλλο τόσο σημαντικό είναι να βγάλουμε ένα αποτελεσματικό προεδρείο. Επέμεινε και έγινε αποδεκτό να αναφέρεται η πρόταση ως «αναλογικό» και όχι «αντιπροσωπευτικό» το προεδρείο αυτό για να είναι ειλικρινείς με τους συναδέλφους (Το να προτείνει κανείς «αντιπροσωπευτικό» προεδρείο είναι υποκριτικό εάν όχι και επικίνδυνο όχι μόνο γιατί υπάρχουν επτά και όχι πέντε παρατάξεις αλλά κυρίως γιατί τις χωρίζει χάος θέσεων, παρατήρησε – π.χ ρώτησε πώς θα γεφυρωθεί το «απεργία διαρκείας» με το «καμία απεργία).


Και κατέληξε: Η παράταξη που εκπροσωπώ δεν πρόκειται να εμποδίσει καμία λύση. Το ΜΟΝΟ που διεκδικεί αδιαπραγμάτευτα είναι η δέσμευση σε βασικά θέματα που τα έχουμε ήδη καταθέσει. Θα στηρίξουμε και θα ψηφίσουμε όποιον δεσμεύεται σε αυτά και θα πολεμήσουμε όποιον τα υπονομεύει (σ.σ. εξυπακούεται ότι, αντίθετα από ότι διαδίδεται εντέχνως, οι θέσεις αυτές δεν επιτρέπουν «σύμπραξη» με παρατάξεις με τις οποίες στο προηγούμενο συμβούλιο υπήρχε σύγκρουση ).


Υπογράμμισε, τέλος, ότι δεν σκοπεύει να δώσει καμία μάχη για τις θέσεις του προεδρείου - άλλωστε όλες οι μεγάλες παρατάξεις έχουν βρει κοινό τόπο. Και επέμεινε να σταματήσει η επανάληψη των ίδιων απόψεων και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου.
Μετά από αυτό ο Δ. Τρίμης κατέθεσε την εξής πρόταση από την πλευρά της Συσπείρωσης:

--- Πρόεδρος από τη Συσπείρωση,
---Γενικός Γραμματέας από τους Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία
---Α’ και Β’ Αντιπρόεδρος και Ταμίας από τις άλλες τρεις παρατάξεις όπως θέλουν.
--- Όποια από τις παρατάξεις αυτές δεν επιθυμεί να συμμετάσχει να παραχωρήσει τη θέση της στην επόμενη.

Σ΄ αυτό το σημείο άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί γιατί προφανώς υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι σημαίνει αναλογικό και ο προεδρεύων διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο…

Ατομικές συμβάσεις και για τους τεχνικούς στο STAR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις προτάσεις της Διοίκησης του STAR CHANNEL για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, ενώ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση κι ενώ υπάρχει και η προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ. στα τμήματα κομμωτηρίου και μακιγιάζ, καθώς και σε εργαζόμενους από την παραγωγή. Καταλαβαίνουμε τον πανικό και την βιασύνη τους ύστερα από την εκπληκτική σε αριθμό και παλμό Έκτακτη Γενική Συνέλευσή μας.

Ενώ η επίσημη θέση του σταθμού ήταν να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, ξαφνικά άλλαξε θέση και ζητάει από τώρα ατομικές συμβάσεις φοβούμενοι να προλάβουν να κάνουν κάτι πριν τις νέες κινητοποιήσεις που έρχονται.

Συνάδελφοι, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥΣ… ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ…

Έχουν αντιληφθεί ότι επιτέλους καταλάβαμε την δύναμή μας! Καλούμε λοιπόν όλους στους συναδέλφους να μην υπογράψουν την θανατική εργατική τους καταδίκη και να αντισταθούν σε τυχόν πιέσεις ή απειλές αν και εφόσον τις δεχθούν.

Ταυτόχρονα αν γίνει αυτό να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για να διωχθούν νομικά οι υπεύθυνοι καθώς η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης βάσει του νόμου είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και τυχόν απειλές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να παραπέμπετε τους ανθρώπους της Διοίκησης που σας πλησιάζουν γι αυτό το θέμα στο συνδικαλιστικό σας όργανο, την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για οποιαδήποτε συζήτηση θέλουν να κάνουν μαζί σας! Ό,τι θέλουν ας έρθουν να το συζητήσουν μαζί μας. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πηγαίνετε σε κανένα γραφείο να συζητάτε οτιδήποτε και να υπογράψετε οτιδήποτε σας ζητηθεί. Όσες πιέσεις κι αν σας ασκήσουν η απάντησή σας θα είμαι μία: «συζητήστε το με το σωματείο μου». Αυτό ισχύει και με εργαζόμενους που δεν είναι μέλη μας. Το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι η Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Συναδέλφισσες στο μακιγιάζ και στο κομμωτήριο!

Συνάδελφοι της παραγωγής!

Να είστε σίγουροι πως όλοι οι συνάδελφοι του σταθμού είναι μαζί σας! Όλοι είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε με στον δρόμο για εσάς με οδηγό το σωματείο μας! Γιατί ουσιαστικά δεν θα κατέβουμε μόνο για εσάς αλλά για όλους μας !!! Αυτό που σας συμβαίνει τώρα θα μας συμβεί και στους υπόλοιπους αύριο. Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα με πρόσφατο τρανό παράδειγμα τους συναδέλφους μας του ALTER !!!

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!

31 Μαΐ 2011

Κουρής: Βάλτε τον κώλο σας κάτω να δουλέψτε αλλιώς θα μείνουν οι μισοί



Απειλητικός και σε γλώσσα …Κεφαλλονίτικη μίλησε ο Γιώργος Κουρής στους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 6.30 μετά από δική του πρόσκληση που έφτασε στα γραφεία με μέιλ.


Ήρθε συνοδευόμενος από τον Καζίνο της Αργκο(που δεν μίλησε καθόλου), κάθισε σε ένα τραπεζάκι και άρχισε τον εξάψαλμο.
Βασικό «μότο»: Το κανάλι πρέπει να γίνει πρώτο. Αν δεν γίνει δεν υπάρχει σωτηρία, θα μείνετε οι μισοί. Γιαυτό βάλτε τον κώλο σας κάτω και δουλέψτε. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Θα τρέχετε παντού, θα κάνετε τα πάντα. Τα Σαββατοκύριακα ξεχάστε τα.
Και το καλύτερο: Να γίνετε σαν τον Χατζηνικολάου

περισσότερα σε λίγο...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΦΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Απεργία 48ωρη προειδοποιητική κήρυξε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) στο ραδιοσταθμό FLASH 96 μετά την απόλυση τριών τεχνικών. Η απεργία αρχίζει αύριο στίς 6πμ. Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά την αναγγελία της απόλυσης τριών συναδέλφων μας τεχνικών από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού FLASH 96 και κατόπιν του ατελέσφορου της διαβούλευσης που είχαμε με την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού FLASH για την επαναπρόσληψη ή αναστολή των απολύσεων των αδίκως απολυθέντων συναδέλφων μας, προχώρησε στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής κινητοποίησης στον εν λόγω ραδιοσταθμό για την 06.00η ώρα της Τετάρτης 01 Ιουνίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 03 Ιουνίου 2011.

Η λογική της αντιμετώπισης των ανθρώπων ως αριθμών και ισολογιστικών παραμέτρων είναι μακριά από την δική μας λογική.

Η επίκληση της «κρίσης» από την εργοδοσία προκειμένου να προβεί σε αναίτιες και απρόκλητες απολύσεις εργαζομένων, πάντα με την κυβερνητική βοήθεια, μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προασπίσουμε τις θέσεις εργασίας και την ΣΣΕ μας.

Ο πόλεμος για μας έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Όσο οι θιασώτες της μνημονιακής λαίλαπας θα την εξαπολύουν εναντίον εκείνων που παράγουν τον πλούτο, δηλαδή των εργαζομένων, τόσο θα ατσαλώνεται η θέλησή μας για καθολικό αγώνα μέχρι την ολοκληρωτική νίκη.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει την εργοδοτική επέλαση στο δικαίωμά μας για αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Flash να πάψει να σχεδιάζει απολύσεις εργαζομένων και να αναστείλει όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Η καραμέλα της «κρίσης» είναι πολύ φτωχή για να δικαιολογήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις που καταστρέφουν τις ζωές μας και δεν πείθει πλέον κανέναν.

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Να ‘μαστε πάλι εδώ… ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» επέλεξαν να κατέβουν στη «μάχη» χωρίς κόμματα, χωρίς πολυτελείς αφίσες, χωρίς μηχανισμούς να τους στηρίζουν (φανερά η υπόγεια), χωρίς SMS, χωρίς τραπεζάκια και χαιρετούρες στην είσοδο, χωρίς φυλλάδια… Και κυρίως χωρίς βρώμικες συναλλαγές και ξεπουλήματα.

Είχαμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και μαζί τους κερδίσαμε μια έδρα στο ΔΣ, κόντρα σε οργανωμένα συστήματα, που χρησιμοποίησαν ακόμη και αθέμιτα μέσα στην προεκλογική διαμάχη. Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν και περιμένουμε από αυτούς συμμετοχή. Τόσο στην παράταξη όσο και στους χώρους δουλειάς. Εκεί κυρίως θα γίνουν οι επόμενες μάχες. Είμαστε μια ανοικτή παράταξη και θα μείνουμε έτσι. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όποιον η όποια συνάδελφο αισθάνεται «μαχόμενος» και θέλει να αντισταθεί στην κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να συγκροτηθεί προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι εργοδότες δεν θα περιμένουν πότε «θα τα βρούμε» αλλά θα εκμεταλλευτούν τα κενά μας για να ολοκληρώσουν το σχέδιο αποδόμησης των δικαιωμάτων μας. Άλλωστε… συμμετείχαν στις εκλογές μας, εμφανίζοντας σε ψηφοδέλτια νεόκοπους «συνδικαλιστές», αυτούς που στους χώρους εργασίας τους ήσαν αντίθετοι στην ίδια την ύπαρξη της Ένωσης!

Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όπως πάντα, για να συγκροτηθεί προεδρείο άμεσα. Αλλά υπάρχουν αρχές που δεν θα προδώσουμε. Θα δώσουμε τη μοναδική ψήφο που έχουμε στο ΔΣ στα πρόσωπα που θα συμφωνήσουν στα βασικά και αδιαπραγμάτευτα θέματα του κλάδου και δεν θα κυνηγήσουν απλώς την καρέκλα για αλλότρια συμφέροντα.

Ως «βασικά και αδιαπραγμάτευτα» ζητήματα, στα οποία όλοι πρέπει να δεσμευτούμε, θεωρούμε τα εξής:
1. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χωρίς εκπτώσεις και με πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
2. Υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
3. Υπεράσπιση (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι με λόγια) των απολυόμενων, απλήρωτων, απειλούμενων συναδέλφων μας, ανεξάρτητα από παραταξιακές μικροπολιτικές.
4. Αντιμετώπιση του καυτού θέματος της ανεργίας με πρακτικές λύσεις και όχι με ευχολόγια, ούτε με «μαυρογυαλούρικα» μπαλώματα. Κάλυψη θέσεων από τη λίστα ανέργων.
5. Ρύθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων δημοσιογράφων στα σάιτ και εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΑ.
6. Τήρηση και υπεράσπιση της δεοντολογίας με πρακτικά μέτρα. Εφαρμογή ασυμβίβαστου για διπλές θέσεις σε ΜΜΕ και Γραφεία Τύπου.
7. Εκκαθάριση μητρώου.
8. Συνεργασία με τα αδελφά Σωματεία για τους κοινούς στόχους

Θα ψηφίσουμε ένα προεδρείο που δεσμεύεται στα παραπάνω και θα πολεμήσουμε οποιονδήποτε τα απορρίπτει στην πράξη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ΕΣΗΕΑ που χρειαζόμαστε και την ουσιαστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας στην Ένωση.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους μας ότι οι θέσεις και η στάση μας απέναντι σε όλα αυτά τα θέματα θα είναι απόλυτα διαφανής και γνωστή σε όλους. Το ίδιο, όμως, θα κάνουμε και για τη στάση όλων των άλλων μέσα στο ΔΣ.

Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο άτομα που κρατούσαν στάση ουδετερότητας η ακόμη χειρότερα υπονόμευαν την λειτουργία του ΔΣ και του Σωματείου να κρύβονται πίσω από πέπλα σιωπής και νέφη παραπληροφόρησης.
«Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»

30 Μαΐ 2011

Οι Ευρωπαίοι εκδότες αγωνίζονται να σώσουν τις εφημερίδες

...την ώρα που οι δικοί μας τίς ξεπουλάνε- μαζί με το προσωπικό

ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ κινήσεις οι εκδότες του ευρωπαϊκού Τύπου περνάνε στην αντεπίθεση, ζητώντας να προστατευθεί το περιεχόμενο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων στην Ψηφιακή Ατζέντα της ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα ζητάνε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μειωθεί ή και να καταργηθεί εντελώς ο ΦΠΑ για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, ως άμεσο μέτρο ενίσχυσης της λειτουργίας της ενημέρωσης, η οποία αποτελεί δημόσιο αγαθό και βασικό πυρήνα της δημοκρατίας.


Σε πλήρη αναντιστοιχία με την τακτική των Ελλήνων εκδοτών που δεν έχουν ενιαία στάση και πολιτική σε ό,τι αφορά στην προστασία της αξίας του περιεχομένου, στην Ευρώπη έγιναν ήδη οι πρώτες δικαστικές μάχες για την παράνομη χρήση ύλης εφημερίδων από μηχανές αναζήτησης, όπως η Google. Μόνο για τη διατήρηση του ΦΠΑ στο ισχύον ποσοστό του 4,5% σημειώθηκε, κατά πληροφορίες μας, κινητικότητα με αποτέλεσμα ο κλάδος των εκδόσεων να εξαιρεθεί από την πρόσφατα ανακοινωθείσα αύξηση των συντελεστών φορολογίας.


Οι Ευρωπαίοι εκδότες αντιμετωπίζουν και τα δυο ζητήματα, της προστασίας του περιεχομένου της έντυπης ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή και της κατάργησης του ΦΠΑ ενιαία, με στόχο τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας των εκδόσεων και στην ψηφιακή εποχή.«Οι εφημερίδες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη δημοκρατία και προωθούν τον ανοιχτό διάλογο», δηλώνει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ένωσης εκδοτών ENPAEuropeanNewspaperPublishersAssociation) Ivar Rusdal, μιλώντας για την πρόσφατη επιστολή της ένωσης προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη ενόψει της διαβούλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λήγει στις 31 Μαΐου.


Σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας και με νωπές τις ζημιές από την πρόσφατη κρίση στα ΜΜΕ της Ευρώπης, οι ενώσεις εκδοτών επιχειρούν να υψώσουν τείχη άμυνας προστατεύοντας το περιεχόμενο των εντύπων τους. Πριν από την αποστολή της επιστολής για το ΦΠΑ, η ΕΝΡΑ είχε ζητήσει να τεθεί η προστασία του περιεχομένου της ενημέρωσης στο επίκεντρο της Ψηφιακής Ατζέντας της Ε.Ε. Ανήγαγε σε μείζον ζήτημα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright), θεωρώντας το ακρογωνιαίο λίθο για τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και τις μελλοντικές επενδύσεις στη βιομηχανία του Τύπου.


Το περιεχόμενο των εφημερίδων χρησιμοποιείται ολοένα και συχνότερα από τις εταιρείες τεχνολογίας, προσθέτοντας επιπλέον αξία στις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες. Η ένωση ευρωπαίων εκδοτών επισημαίνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις με τη δημιουργία ποικιλόμορφων πλατφορμών μετάδοσης ειδήσεων και πληροφοριών, κάλεσε τα όργανα της Ε.Ε. να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τον Τύπο.


Με παρόμοιο σκεπτικό, ενισχυμένο με τα επιχειρήματα για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού Τύπου και την διασφάλιση θέσεων εργασίας, η ΕΝΡΑ παρεμβαίνει και στη ευρωπαϊκή διαβούλευση για τα ποσοστά ΦΠΑ. Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης Φ. Κάνινγκαμ, «η παράταση του ισχύοντος χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για τις έντυπες εκδόσεις στις εφημερίδες κάθε μορφής θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου μας για μια «ζωντανή» ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά περιεχομένου ενημέρωσης επί πληρωμή.
πηγή: Ισοτιμία

Το Αλτερ λειτουργεί πάλι- ο αγώνας συνεχίζεται



Οι συνάδελφοι του ΑΛΤΕΡ ξαναγύρισαν στη δουλειά κερδίζοντας μια πρώτη νίκη. Θεωρούμε σημαντικό το ότι ανοίγει το κανάλι προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εκατοντάδων συναδέλφων μας (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών).


Αλλά δεν ξεχνάμε ότι δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί πλήρως τα δίκαια αιτήματά τους. Παραμένουμε πλάι τους, ώσπου να δικαιωθούν και θα στηρίξουμε τον αγώνα τους αν και όποτε χρειαστεί. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Το αυθόρμητο κίνημα και τα...ρηχά μυαλά

«ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ»

«ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΟΥΝ


ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»


Οι κλίκες νιώθουν τώρα ότι απειλούνται. Βλέπουν ότι τελειώνει η περίοδος της ρεμούλας (της μεταπολίτευσης) και ανησυχούν. Ανησυχούν τόσο πολύ, που είναι ίσως η πρώτη φόρα που σκέπτονται πραγματικά να συνεργαστούν και να συναινέσουν.
Αλλά…
Διαβάστε τι γράφουν στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (Πέμπτη 26 Μάη 2011 σελ. 10) για την "επανάσταση" της οργής για την «κρίση που δεν δημιουργήσαμε αλλά καλούμαστε να πληρώσουμε», για το αυθόρμητο κίνημα των Ελλήνων που βρήκε δύναμη και γιγαντώθηκε μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μακρυά από τις κλίκες και το ξεπούλημα κομμάτων, δημοσιογράφων και συνδικαλιστών.

Συγκεντρώσεις «αγανάκτησης» με ρηχό περιεχόμενο
Συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που οργανώθηκαν μέσω του διαδικτύου (ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης - Facebook) έγιναν χτες σε αρκετές πόλεις της χώρας, στις οποίες όσοι πήγαν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κάποιων που αυτοπροσδιορίζονταν ως «αγανακτισμένοι πολίτες». Συγκεκριμένα, τέτοιες συγκεντρώσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία κ.ά.
Στο Σύνταγμα, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος από χτες το απόγευμα και παρέμεινε εκεί μέχρι αργά χτες το βράδυ. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν: «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουνε» (αυτό ήταν το σύνθημα που υπήρχε στο μοναδικό πανό της συγκέντρωσης), ενώ υπήρχαν πλακάτ με το σύνθημα: «Μη φωνάζετε δυνατά, οι Ελληνες κοιμούνται». Διάφορες ομάδες - και όχι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων - φώναζαν: «Κλέφτες - κλέφτες», «εεεε, οοοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», «Δε σας θέλει ο λαός, ελικόπτερα και μπρος», ενώ αρκετές φορές τραγουδούσαν και τον Εθνικό Υμνο. Ανάμεσα στο πλήθος κινούνταν μέλη της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι προσπαθούσαν να παρέμβουν φωνάζοντας «Να καεί, να καεί το μπ....η Βουλή» και «Ο λαός απαιτεί οι προδότες στο Γουδή», χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους συγκεντρωμένους. Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων έλεγαν ότι ακολουθούν το παράδειγμα της Ισπανίας, πραγματοποιώντας ειρηνική διαδήλωση, μακριά από κόμματα, ενώ έλεγαν ότι γενικά δε συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις για διάφορους λόγους.


Οι συγκεντρώσεις που έγιναν έδειξαν ένα ξέσπασμα, που, όμως, δε βασίζεται σε μια στοιχειώδη κατεύθυνση ριζικών αλλαγών, ούτε καν έθιγαν τους πραγματικούς υπαίτιους της δεινής κατάστασης του λαού, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την πολιτική των αστικών κομμάτων, την κρίση και τις αιτίες της. Τα ίδια τα συνθήματα που κυριαρχούσαν είναι συνθήματα αντίδρασης μεν στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, όμως μέσα από αυτά δε δίνεται συγκεκριμένη διέξοδος στα, πράγματι, τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργάτες, λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια, νεολαίοι κ.λπ. "

Συντρόφια, των κρατικών επιδοτήσεων και της τυποεκδοτικής μετά το ξεπούλημα και τις ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας από το κομματικό τυπογραφείο πηγαινοέρχεστε στην ομόνοια με τους λαθρομετανάστες.



Έχουμε βαρεθεί την κομματική ξύλινη γλώσσα σας. Ο κανένας, στο σύνταγμα έδωσε το στίγμα του και είτε σας αρέσει είτε όχι, έχει μια διαφορετική πολυμορφική ιδεολογία την οποία φτιάχνει και καλλιεργεί αυτό το καιρό. Η γενιά των Ελλήνων social media, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να απαξιώσει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης με τον πιο ξεκάθαρο και υπέροχο τρόπο. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ. Και για να τελιώνουμε "ρηχό περιεχόμενο" είναι το μυαλό σας και αυτά που γράφετε.Η ανοχή πολλαπλασιάζει τα ζώα στην δημόσια ζωή. Στο σύνταγμα τώρα είναι μόνο ο λαός.και δεν χρειαζόμαστε τους κομματικούς νταβατζήδες.
πηγη: typografeio