30 Ιουν 2012

ΕΔΟΕΑΠ: Μια ιστορική συνέλευση φορτωμένη οργή



Χρονικό της Τακτικής Συνέλευσης των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ της 23 Ιουνίου 2012, δημοσιογραφικά αποτυπωμένο, ως η καθαρά «ρεπορταζιακή» μας  ματιά απέναντι στις στενόμυαλες, στενόκαρδες και σκόπιμα διαστρεβλωμένες «εικόνες» που είδαν το φως μετά  Συνέλευση.

Σίγουρα, υπήρξαν αρκετές ακόμη τοποθετήσεις πολύ ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές- ζητάμε συγνώμη αλλά η οικονομία χώρου μας υποχρεώνει να περιοριστούμε σ΄ αυτά τα 10 ΣΗΜΕΙΑ από μία συνέλευση σχεδόν 10 ωρών.

Σε ό,τι αφορά την παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ξεκαθαρίζουμε ότι συμμετείχαμε (με μεγάλο αριθμό μελών μας) ενεργά, με θέσεις, στοιχεία, αναλύσεις, αποκαλύψεις, σκληρά πολλές φορές αλλά ΠΑΝΤΑ με τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ μας και ΜΟΝΟ.

29 Ιουν 2012

Δήλωση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ελένης Σπανοπούλου


«ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ζητάω συγγνώμη για την εύλογη αγωνία που προκάλεσε στον Κλάδο η ανακοίνωση για την ΤτΕ  την επομένη των βουλευτικών εκλογών. Ανθρώπινο λάθος  μας, που έγινε σε μια πανελλαδική και πανευρωπαϊκή συγχυτική ατμόσφαιρα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν κατέρρευσε αλλά κινδυνεύει σοβαρά  από: Το εγκληματικό κούρεμα της 9ης Μαρτίου, την αδιαφανή διαχείριση των Αποθεματικών του από την Τράπεζα Ελλάδος και αποδεδειγμένα διοικητικά λάθη στο πάλαι ποτέ εύρωστο  παρελθόν του.

Όλα τα έχω δημόσια καταγγείλει.

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στον ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ



Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ «ζητά από τις τέσσερις Ενώσεις να ορίσουν από κοινού, άμεσα το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου 2012, Ανεξάρτητη Ελεγκτική Αρχή για τον οικονομικό έλεγχο της διαχείρισης των Αποθεματικών του Οργανισμού ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Και παράλληλα, επισημαίνει ότι «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελεγκτικού πορίσματος, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, με την παράδοση του πορίσματος, δεσμεύεται ότι θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης». «Επιθυμία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2012», τονίζει.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

26 Ιουν 2012

Η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ αποκαθήλωσε τη διοίκηση



Τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε στην συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ

Του Νίκου Κωτσικόπουλου


Μετά την πρωτοφανή λεηλασία καταθέσεων του ΕΔΟΕΑΠ το ύψος της οποίας ακόμα δεν είναι γνωστό, οι ασφαλισμένοι και οι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στην διοίκηση και την πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου, σε ιστορική Γενική Συνέλευση του Ταμείου, που έγινε το περασμένο Σάββατο και διήρκεσε 9 και πλέον ώρες, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Η Συνέλευση καταψήφισε κάθε πρόταση της διοίκησης με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ υπερψήφισε ομόφωνα ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του Σώματος, για άμεση αλλαγή διοίκησης, ανεξάρτητο έλεγχο και μελέτη, άμεση διακοπή «οικονομίστικων» εισπρακτικών  μέτρων σε βάρος των μετόχων και απαίτηση για επιστροφή των κλεμμένων από κυβέρνηση και ΤτΕ.

Στη διάρκεια της ΓΣ, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, ισχυρίστηκε ότι τα ρευστά άμεσα διαθέσιμα αποθεματικά του Ταμείου είναι 68 εκ. ευρώ και όχι 5,6 εκ. ευρώ, όπως έλεγε όταν καλούσε «πανστρατιά» για να προκαλέσει τρόμο και να περάσει νέες αυξήσεις εισφορών και περικοπές παροχών. Το γεγονός βάρυνε στη συνείδηση των μετόχων.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση και πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ


«Την άμεση και πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, απαιτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος, η διοίκηση του Οργανισμού, που είναι υπόλογη για τους δικούς της χειρισμούς, οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, "κατά προτεραιότητα ο Κλάδος, όπως απέδειξε, απαιτεί:

1. Την άμεση επιστροφή των κεφαλαίων του Οργανισμού και τη διασφάλιση όλων των αποθεματικών του.

2. Την άμεση καταβολή των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και τη διεκδίκηση-είσπραξη των κεφαλαίων αγγελιοσήμου, που διαφεύγουν ή διακρατούνται από διάφορους φορείς (ΜΜΕ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.).

3. Την ανάκληση, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλων των αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων του Δ.Σ. και κατά προτεραιότητα:

24 Ιουν 2012

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ


Εξι σημαντικές αποφάσεις έλαβε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τα εξής:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.
2. Ζητεί να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Ταμείου.
3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες.
4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ.
5. Ζητεί διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.
6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητεί άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.