14 Ιαν 2011

ΚΑΝΑΛΙ 1: Μποναμάς με 19 ρουσφέτια στο Δήμο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 19 «δικά» της παιδιά βόλεψε η δημοτική ομάδα Φασούλα στον κατά τα άλλα χρεωκοπημένο Δήμο Πειραιά από το ήδη ξεπαραδιασμένο και αναξιόπιστο «Κανάλι 1».
Από τα 19 ρουσφέτια που έγιναν παραμονή πρωτοχρονιάς, τα πέντε αφορούν σε δημοσιογράφους και μάλιστα σε πρόσωπα που βρέθηκαν απέναντι σε όλους - όσοι κινητοποιηθήκαμε στο παρελθόν διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών που δεν ήταν ικανή να δώσει η τότε διοίκηση της ΔΗΡΑΠ. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο γιος της τότε προέδρου Σταυρούλας Καρύδη βρίσκεται στη λίστα των προσλήψεων!
Κάθε όριο νομιμότητας και αξιοκρατίας έχει ξεπεραστεί στην πόλη μας από τον μικρόκοσμο των διακομματικών τρωκτικών που έχουν αλώσει το Δήμο Πειραιά και τις δημοτικές επιχειρήσεις του. Το άντρο της σήψης και της διαφθοράς, ο χρεωκοπημένος Δήμος έρχεται για μια φορά ακόμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Λίγους μήνες μετά τα κλαψουρίσματα του Παναγιώτη Φασούλα, ότι δήθεν αόρατα συμφέροντα τον στοχοποίησαν και πως ο Δήμος δεν μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς υπαλλήλων, μια απόφαση έρχεται να δείξει πόσο άτολμος, πόσο λίγος και πόσο ταυτισμένος με την αντίληψη των ρουσφετιών και των εξυπηρετήσεων μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας συμπαθής και καλοπροαίρετος χωρίς ηγετικές ικανότητες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι προσλήψεις αποφασίστηκαν την τελευταία στιγμή και αποτέλεσαν το αποχαιρετιστήριο δώρο που έκανε ο αμφιλεγόμενος πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Οικονομόπουλος στην ομάδα που τον έβγαλε «λάδι» σε όσες περιπέτειες είχε με δημοσιογράφους.
Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε ο Οικονομόπουλος επέβαλε στον (φαινομενικά) ΠΑΣΟΚο Φασούλα τον πρώην εκπρόσωπο της Ν.Δ. και αργόμισθο της ΔΕΠΑΠ (για πολλά χρόνια) Νίκο Ελευθερόγλου, μόλις τον πέταξαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού όπου παρίστανε τον εκπρόσωπο Τύπου με λεφτά του ελληνικού λαού.
Σε προσωποπαγείς θέσεις με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου βολεύτηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι-δημοτικοί υπάλληλοι:
- Θεόδωρος Παπαντωνίου,
- Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής,
- Νίκος Μπουρσινός,
- Θοδωρής Ασβεστόπουλος,
- Άννα Ζαντίδου.
Εκτός του Ελευθερόγλου που αντέγραψε τον Ρουσόπουλο και πήρε πτυχίο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο την ώρα που «δούλευε» σε τρεις-τέσσερις δουλειές στο Δημόσιο, στην Αυτοδιοίκηση και σε προσωπικές μπίζνες, όλοι οι άλλοι έχουν τελειώσει μόνο το λύκειο.
Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους στο «Κανάλι 1» ο Μπουρσινός αν και εκπρόσωπος των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άνοιξε «μέτωπο» με τους ηχολήπτες και με την ΕΤΕΡ (η οποία τον έχει καταγγείλει) εκτελώντας εντολές της διοίκησης. Φέρεται επίσης να έχει απειλήσει συμβασιούχους του «Καναλιού 1» ότι θα έμεναν στο δρόμο αν μάθαινε η πρόεδρος Καρύδη και το γραφείο δημάρχου ότι μιλάνε με την ΕΣΗΕΑ! Αυτό το πρόσωπο μάλιστα κάνει και τον αριστερό…
Το προφίλ των άλλων δημοσιογραφικών αστεριών δεν διαφέρει και πολύ. Ένας ήταν αθλητικός ρεπόρτερ που δεν ευδοκίμησε στο ρεπορτάζ και μετά κάλυπτε αποκλειστικά -κατόπιν εντολής «άνωθεν»- μόνο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Άλλος είναι γιος πρώην μουσικού παραγωγού του «Καναλιού 1» που έκανε και το γκαρσόνι σε μπαρ όπου έχει μετοχές ο πατέρας του. Ένα πρόσωπο ακόμα προέρχεται από οικογένεια με έντονη δραστηριότητα σε χωματουργικές εργασίες και ανέλαβε αρκετές φορές εργολαβίες αρκετών χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά.
Εκτός από τον γιο της πρώην προέδρου του «Καναλιού 1» Σταυρούλας Καρύδη, του Γιώργου Καρύδη που τοποθετήθηκε σε θέση «γραμματειακής υποστήριξης», προσλήφθηκε συγγενικό πρόσωπο τοπικού «εκδότη» που κάνει παράλληλα τον έμπορο κρασιών – ειδικού προμηθευτή του Δήμου, «εκπομπάρχη» του «Καναλιού 1» και τον κομματάρχη σε νησί της Α’ Πειραιά.
Οι 19 προσληφθέντες σε προσωποπαγείς θέσεις όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ είναι οι εξής:
- Θόδωρος Παπαντωνίου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Ευάγγελος Χατζηκωνσταντίνου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Μαρουσώ Τσιριγωτάκη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Ηλίας Κατσαφάδος ΔΕ Κλητήρας
- Νικόλαος Μπουρσινός ΔΕ Δημοσιογράφος
- Θεόδωρος Ασβεστόπουλος ΔΕ Δημοσιογράφος
- Κωνσταντίνος Λαζαρίδης ΤΕ Ηχολήπτης
- Ειρήνη Βαγγελάτου ΔΕ Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση
- Αθηνά Κωνσταντουδάκη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Γεωργία Τσορφολιά ΔΕ Λογιστηρίου
- Δημήτριος Μορφέσης ΤΕ Ηχολήπτης
- Άννα Ζαντίδου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Αικατερίνη Αποκκαλίδου ΤΕ Ηχολήπτρια
- Γεωργία Καρρά ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Δημήτριος Παπαδάκης ΤΕ Ηχολήπτης
- Βασιλική Καραντουμάνη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Παναγιώτης Μαζαράκης ΤΕ Ηχολήπτης
- Παναγιώτης Πετρόπουλος ΠΕ Νομικός Σύμβουλος.
Σ’ αυτή τη λίστα πρέπει θα βρει κανείς μερικά από τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την αποτυχία του Φασούλα. Κι αυτά συμβαίνουν την ώρα που υπήρξαν αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και άλλα πρόσωπα μέσα από τη δημοτική ομάδα που προσπάθησαν να κάνουν δουλειά, θεωρήθηκαν «ξένα σώματα» κι αποβλήθηκαν για να συνεχιστεί το φαγοπότι με τα λεφτά των πολιτών.

Σύμφωνα με την 133363/3766 της 22 Δεκέμβρη 2010 απόφασης του Δήμου Πειραιά που υπογράφει ο αντικαταστάτης του μονίμως απόντα Φασούλα, ο Αντώνης Αρώνης, οι 19 προσωποπαγείς θέσεις «κολλητών» θα στοιχίσουν 450 χιλιάδες ευρώ ετησίως στον βουλιαγμένο Δήμο που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια ή να αλλάξει λάμπες.
Από απλή περιέργεια:
Τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ με τους δημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί σε δημοτικούς υπαλλήλους; Τι δουλειά θα κάνουν ακριβώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί και «ειδικοί» των ΜΜΕ στις υπηρεσίες του Δήμου; Μήπως σκοπεύουν να τους χρησιμοποιούν πλαγίως στο ραδιόφωνο ή στο ίντερνετ και με ποιο νομικό καθεστώς; Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα εξυπηρετούν αυτούς που τους πληρώνουν, δηλαδή τους δημότες.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΚΑΝΑΛΙ 1» / ΔΗΡΑΠ
(όσο ακόμα υπάρχει)

13 Ιαν 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ

Το κίνημα «Δεν πληρώνουμε διόδια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» έχει γιγαντωθεί, αλλά τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Άκρα του τάφου σιωπή.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός ή να λοιδορήσουν ανθρώπους που αντιστέκονται: όταν δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Και πότε δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους; Όταν συμμετέχουν ως εργολάβοι στα έργα για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες.

Δεν είναι μυστικό πως τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα βρίσκονται –μεταξύ άλλων- και στις εθνικές οδούς, αφού μια εταιρεία συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών συμμετέχει στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης».

Οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega δεν έχουν πάρει χαμπάρι το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων, αλλά δεν θα πρέπει να τους κατηγορήσουμε, αφού –όπως είναι γνωστό- οι δημοσιογράφοι του Mega είναι συμφερόντων Μπόμπολα. Έχουμε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα και δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα. Δημοσιογραφία είναι το συμφέρον του αφεντικού.

Αυτοί οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι του Mega συγκινούνται πάρα πολύ με τους Atenistas, τους Salonistas –και όποια άλλη σαχλαμάρα εμφανιστεί στη χώρα-, αλλά αγνοούν παντελώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που σηκώνουν την μπάρα και δεν πληρώνουν διόδια.

Εντελώς απαρατήρητη πέρασε από τους δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα και η κίνηση του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου –συμφερόντων Μπόμπολα-, η σύλληψή του και όσα ακολούθησαν μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

Ίσως, αν στην Στυλίδα υπήρχαν οι Stilidistas, οι δημοσιογράφοι του Mega να έκαναν ένα αφιέρωμα σε αυτά τα παιδιά της περιφέρειας που χαϊδεύουν τις μπάρες, βάφουν τις τσουκνίδες και κερνάνε γλειφιτζούρια τους οδηγούς. Συγκινούνται από κάτι τέτοια οι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα. Κι επειδή –εκτός από συμφερόντων Μπόμπολα- είναι και συμφερόντων Βαρδινογιάννη, τους συγκινούν και οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων που δίνουν αυτόγραφα στα παιδιά με καρκίνο που έχει στη συλλογή της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως οι νταβατζήδες της διαπλοκής και τα παπαγαλάκια τους τα έχουν κάνει πάνω τους, επειδή έχουν αντιληφθεί πως ο κόσμος ξύπνησε και τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν πρέπει να τους κατηγορούμε που δεν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα• δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται συχνά ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους, οπότε πάσχουν από χρόνιο ιδρυματισμό.

Το να μην πληρώνουμε διόδια είναι απολύτως νόμιμο, αφού οι συμβάσεις των έργων προβλέπουν μια σειρά από όρους οι οποίοι θα πρέπει να πληρούνται, ώστε οι εταιρείες να έχουν δικαίωμα είσπραξης διοδίων. Φυσικά, αυτοί οι όροι δεν πληρούνται, ενώ, παράλληλα, οι εταιρείες της κοινοπραξίας έχουν προβεί σε ένα σωρό από παράνομες πράξεις και έχουν καθυστερήσει τα έργα – εννοείται πως, για όλα αυτά, δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα πρόστιμο από το κράτος. Το χέρι του κυβέρνησης έχει μπει στις τσέπες όλων μας αλλά όχι στην τσέπη του Μπόμπολα και των άλλων εθνικών ευεργετών.

Μπαίνω κι εγώ στο κίνημα! Πάω να αγοράσω αυτοκίνητο!

Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε διόδια:

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο – Δεν υπογράφουμε τίποτα

2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας

3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω

4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά

5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία

6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εκεί που τις βρήκα κι εγώ: στο μπλογκ που έχουν φτιάξει οι Επιτροπές αγώνα, κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια.

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από την ΕΡΤ. Μας ενημέρωσε για όλες τις αποφάσεις του κόσμου, από τη γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου, μέχρι τον ψυχάκια που παρακολουθούσε τους συναδέλφους του, αλλά στο ζήτημα των συμβασιούχων που αφορά 6 χιλιάδες άτομα που έκαναν αίτηση αρκέστηκε στο: «To θέμα της πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, βάσει των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών, θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου». Κατά τ’ άλλα, παρότι η Έλενα Κατρίτση έγινε συμβασιούχος (πρώτη απ’ όλους), ώστε να μπορεί να ασφαλιστεί και στον ΕΔΟΕΑΠ, η εκπομπή της παρέμεινε εξωτερική παραγωγή δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά για το σκεπτικό της απόφασης. Συγκεκριμένα ανατέθηκε η παραγωγή 16 πενηντάλεπτων επεισοδίων της εκπομπής «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» στο πλαίσιο της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου στην εταιρεία ON PRODUCTIONS με κόστος 10.814 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο.
Τακτοποιήθηκε και η Έλλη Στάη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Υπεύθυνη Διοίκησης Έργου, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο την.... οργάνωση, προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση (ουφ κουράστηκα) του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές της δημοσιογράφου καθορίζονται στο ποσό των 4.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα, καθώς και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή, ημεραργιακή, νυχτερινή απασχόληση, έξοδα παράστασης κλπ.

mediablog.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ


Συνεχίζοντας την αντεργατική συμπεριφορά του, ο «ΣΚΑΙ» εξακολουθεί να παρανομεί, παραβιάζοντας τους νόμους και τις ΣΣΕ. Μετά την εκβιαστική απόσπαση υπογραφών για δήθεν οικειοθελή μείωση των αποδοχών προχώρησε στη μη καταβολή ή μείωση των προσαυξήσεων για την εργασία του Σαββάτου και της Κυριακής.

Έτσι, για μεν την κατά Κυριακή εργασία αντί της προσαύξησης 100%, που ορίζει η ΣΣΕ, καταβάλλει μόνο 75% και χορηγεί ρεπό άλλη μέρα της εβδομάδος, ενώ για το Σάββατο δεν καταβάλλει καθόλου την νόμιμη προσαύξηση 25%.

Το ποτήρι των αυθαιρεσιών του «ΣΚΑΙ» συμφερόντων κ. Αλαφούζου ξεχείλισε! Η εργοδοσία του «ΣΚΑΙ» πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και πάνω από τους νόμους.

Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε στις αρμόδιες Αρχές την αντεργατική, αντισυμβατική και παράνομη αυτή συμπεριφορά. Ζητεί από αυτές τις άμεσες ενέργειές τους. Ταυτόχρονα, διαμηνύει προς την εργοδοσία του «ΣΚΑΙ» και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι μαζική και δυναμική και η ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει θα είναι αποκλειστικά και μόνο της εργοδοσίας του «ΣΚΑΙ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΗΕΑ

Δύο δημοσιογράφοι την εβδομάδα, ο «φόρος αίματος» των ΜΜΕ το 2010



Δύο δημοσιογράφοι την εβδομάδα (κατά μέσο όρο) έχαναν πέρσι τη ζωή τους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, ωστόσο ο συνολικός αριθμός (97) το 2010 μειώθηκε σε σύγκριση με το 2009 όταν σκοτώθηκαν 133.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των εργαζομένων στις Ειδήσεις (INSI), συνολικά 85 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγές πυρών ή σε δυστυχήματα. Στην πρώτη κατηγορία αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ενώ στη δεύτερη ανήκει και ένας εικονολήπτης στη Γουατεμάλα, που σκοτώθηκε από την εκτόξευση λάβας και βράχων κατά την κάλυψη της έκρηξης ενός ηφαιστείου.
«Είναι τρομερό το τίμημα που πληρώνουμε για τις ειδήσεις μας», δήλωσε ο διευθυντής του INSI, Ρόντνεϊ Πάιντερ. «Τα περισσότερα από τα θύματα δεν ήταν ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονταν σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά δημοσιογράφοι που εργάζονταν στις χώρες τους, επιζητώντας να εκθέσουν την εγκληματικότητα και τη διαφθορά», σημείωσε.
Από τις 30 χώρες που εξετάστηκαν, το Πακιστάν αναδείχθηκε στην πιο επικίνδυνη, καθώς 16 δημοσιογράφοι έχασαν εκεί τη ζωή τους. Ακολουθούν το Μεξικό και η Ονδούρα, με 10 νεκρούς σε κάθε μία χώρα και το Ιράκ με 6. Το Πακιστάν χαρακτηρίστηκε η πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους το 2010 και από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα και την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που είναι μέλη του INSI, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια για την καταμέτρηση των θανάτων.