21 Αυγ 2010

Ο Μάικλ Μούρ στο πλευρό του στρατιώτη που έδωσε στοιχεία στο WikiLeaks


Στο πλευρό του Αμερικανού στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ, που κατηγορείται για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών ασφαλείας στο WikiLeaks, τάχθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ.
Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ορκισμένος εχθρός του τέως προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και της πολιτικής του κατά του «άξονα του κακού», ο Μουρ ανακοίνωσε μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης στο Associated Press ότι θα προσφέρει 5.000 δολάρια για να καλυφθούν τα έξοδα της υπεράσπισής του στρατιώτη. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είπε, επίσης, ότι ελπίζει η κοινή γνώμη να καταλάβει πως ο Μάνιγκ αποκάλυψε στοιχεία για «εγκλήματα πολέμου». «Έκανε μία γενναία και πατριωτική πράξη» τόνισε ο Μουρ.
Χαρούμενος για την υποστήριξη του Μουρ δήλωσε ο επικεφαλής του Δικτύου για την Υποστήριξη του Μπράντλι Μάνινγκ, Μάικ Γκογκούλσκι. Έργο του Δικτύου είναι να συγκεντρώσει χρήματα για τη νομική υπεράσπιση του στρατιώτη. Ο 22χρονος Μπράντλι Μάνινγκ κατηγορείται ότι έδωσε στο WikiLeaks απόρρητα στοιχεία για τη δράση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα, θεωρείται υπεύθυνος για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων αναφορικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αλλά και για τη διαρροή του βίντεο από επιδρομή ελικοπτέρου Απάτσι στη Βαγδάτη, το 2007, που στοίχισε τη ζωή σε 11 αμάχους, μεταξύ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters και ο οδηγός του.Προς το παρόν, ο Μάνινγκ κρατείται σε φυλακή στη Βιρτζίνια και παραμένει άγνωστο εάν θα δικαστεί από στρατοδικείο ή από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

20 Αυγ 2010

Οχι άλλο κάρβουνο!


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Αυτός ο... τέταρτος δρόμος, που ανακαλύφθηκε εσχάτως, μου έχει καθίσει στο λαιμό. Βλέπει ο ηγέτης την ανεργία να φουντώνει, τα λουκέτα στα μαγαζιά να πολλαπλασιάζονται, τα νοσοκομεία να πάσχουν χρονίως και την παιδεία να τρεκλίζει και δηλώνει ότι βρήκε το φάρμακο διά πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Τέταρτος δρόμος! Δηλαδή νέο «καθρεφτάκι» για τους ιθαγενείς.

ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκείνος ο άλλος δρόμος, ο... τρίτος, πού χάθηκε; Ποιος μας τον πήρε και δεν επέτρεψε στην Ελλάδα της Ευρώπης να ακολουθήσει το πεπρωμένο της;

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ όλα όσα μας υποσχέθηκαν οι κατά καιρούς ηγέτες; Για περισσότερη δημοκρατία δεν μίλαγαν; Και υπογράφονται μνημόνια και το κυβερνητικό κόμμα δεν κάνει ούτε ένα Εθνικό Συμβούλιο να τα συζητήσει, έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Για κατοχύρωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας δεν έλεγαν; Και εκχωρούνται σχεδόν τα πάντα στην τρόικα και οι συνταγματολόγοι της πολιτικής το βρίσκουν θεμιτό.

ΚΑΝΩ την αυτοκριτική μου. Δεν είχα προβλέψει ότι η κατηφόρα θα είχε και τέταρτο δρόμο. Αλλά τώρα που έκανα αυτοκριτική μπορώ να συνεχίσω να κάνω λάθη. Ετσι δεν κάνουν και αυτοί που μας κυβερνούν; Από τον μονίμως κουρασμένο μέχρι τον μονίμως ξεκούραστο, έτσι πορεύονται.

ΛΑΘΟΣ μου ότι έτεινα τότε, παλιά, ευήκοον ους στις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Οπως αποδεικνύεται, υπάρχουν και φτηνότεροι τουριστικοί προορισμοί. Λάθος μου ότι πίστεψα πως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Οπως αποδεικνύεται, ανήκει σε όποιον μπαίνει με τα πολεμικά σκάφη στα όρια δικαιοδοσίας τού άλλου, αμφισβητώντας τα.

ΤΑ ΛΑΘΗ μου, βέβαια, δεν με εμποδίζουν να κάνω διακοπές. Με μπόλικο ήλιο, φραπέδες και ούζα, τρώγοντας από τα έτοιμα ή εκ νέου δανειοδοτούμενος, ξορκίζω το φθινόπωρο που φοβάμαι, ελπίζοντας ότι ο θεός της Ελλάδας θα κάνει -επιτέλους- κάποιο θαύμα.
Ο ΗΓΕΤΗΣ όμως και οι... συναρμόδιοι υπουργοί δεν δικαιούνται να ελπίζουν σε θαύματα. Αρα ο τέταρτος δρόμος έχει πολλή κατηφόρα. Αλλά, τότε, πώς μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς τύψεις;

ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΑ έτσι, τα μέτρησα αλλιώς και ένα μόνο συμπέρασμα προκύπτει: ηγέτες και παρατρεχάμενοι θεωρούν ότι τα media μπορούν να μετατοπίσουν την ώρα της κρίσης. Μερικές φιλικές συζητήσεις που θα αποκληθούν συνεντεύξεις, μερικά τηλεπαράθυρα που θα αποκληθούν διαξιφισμοί, μερικές ανοησίες που θα ονομαστούν ρεπορτάζ και, άντε, αυτό το τρίμηνο -με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση- τη σκαπουλάραμε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ κάρβουνο, λοιπόν! Οχι άλλα... κανό, όχι άλλα ποδήλατα, όχι άλλο τζόγκινγκ, όχι άλλη προκατασκευασμένη συγκίνηση για προκατασκευασμένους πολιτικούς. Ακόμη κι αν το «καζάνι» των media τα αντέχει, δεν τα αντέχει ο κόσμος.
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ τον κόσμο ούτε τα media ούτε οι πολιτικοί μπορούν να υπάρξουν.
πηγή:Ελευθεροτυπία

Η Google γνωρίζει ποιος είσαι, ποιοι είναι οι φίλοι σου, τι καταναλώνεις και τι σε ενδιαφέρει

του Δ. Γαλάνη

Στην εποχή του Διαδικτύου τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν... παρελθόν. Οποιαδήποτε κίνηση στον παγκόσμιο ιστό καταγράφεται, αποθηκεύεται και μπορεί στο μέλλον να ανασυρθεί από τις βάσεις δεδομένων και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας.



Οπως δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Τhe Wall Street Journal» πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ερικ Σμιντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Google, «γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές ποιοι είστε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και ποιοι είναι οι φίλοι σας». O πρόεδρος της Google κ. Σμιντ έκανε μια ζοφερή πρόβλεψη, λέγοντας ότι στο μέλλον πολλοί νέοι άνθρωποι θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομά τους προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από εν δυνάμει ενοχοποιητικές πληροφορίες για το άτομό τους, πληροφορίες που εύκολα μπορεί κανείς να βρει στα προφίλ των φίλων τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το ΜySpace.



Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν μια μίνι θύελλα, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων online. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σμιντ κάνει ανάλογες δηλώσεις. Πριν από λίγους μήνες είχε τονίσει: «Αν κάνετε κάτι που δεν θα θέλατε οι άλλοι να γνωρίζουν,ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνετε».



Ο 27χρονος προγραμματιστής κ. Σπύρος Ευαγγελάτος αρνείται εδώ και χρόνια να αποκτήσει σελίδα στο Facebook. «Ο λόγος για τον οποίο αντιστέκομαι στον πειρασμό του Facebook είναι πως εκεί εκτίθενται προσωπικά σου δεδομένα,χωρίς να έχεις πλήρη έλεγχο πάνω σε αυτά. Και αυτό διότι μεγάλο μέρος της πληροφορίας “ανεβαίνει” από τους φίλους σου. Ακόμη και αν η πληροφορία αυτή δεν αφορά ρητά εμένα,και μόνο από τα προφίλ των φίλωνείναι δυνατόν κανείς να συμπεράνει πολλά στοιχεία» λέει. Οπως εξηγεί, ακόμη και κάποιος που δεν έχει προφίλ δεν είναι πλήρως προστατευμένος. «Εχει τύχει να πάω σε πάρτι, εν αγνοία κάποιων φίλων μου,και προτού προλάβω να γυρίσω πίσω να έχουν ενημερωθεί για τα πάντα από φωτογραφίες στο Facebook.Αυτή η μαζική διασπορά πληροφορίας με κάνει να νιώθω άβολα» τονίζει.


Τι ισχύει στην Ελλάδα

Το «Street View» είναι μια υπηρεσία της Google που επιτρέπει στους χρήστες να δουν εικόνες δρόμων της επιλογής τους. Ως σήμερα έχει επεκταθεί σε 30 χώρες και εκατοντάδες μεγαλουπόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας. Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ειδικά στη χώρα μας προσέκρουσε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με απόφαση της οποίας η συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να παρέχεται με την προϋπόθεση να «θολώνονται» τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες. Πριν από λίγες ημέρες η Ισπανία κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Google για το «Street View».


«Προσοχή στους όρους χρήσης»
Ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού, δικηγόρος με ειδίκευση στο δίκαιο του Διαδικτύου, επισημαίνει πως «από τη στιγμή που εμείς οικειοθελώς “δημοσιοποιούμε” προσωπικές πληροφορίες είναι αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να βρει αυτές τις πληροφορίες με μια απλή αναζήτηση» και προσθέτει ότι θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και να επιλέγουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο γίνεται τα προσωπικά μας δεδομένα. «Οσον αφορά τις διωκτικές αρχές, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι προκειμένου να αποκτήσουν πληροφορίες όπως το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου θα πρέπει να υπάρχει εισαγγελική απόφαση για άρση του απορρήτου, και μάλιστα μόνο για περιπτώσεις σοβαρών κακουργημάτων» σημειώνει.

19 Αυγ 2010

Κακόβουλο κουμπί "dislike" στο facebook


Ένα ψεύτικο κουμπί «Dislike» («Δεν μου αρέσει»), το οποίο αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και χρεώνει τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών, είναι το τελευταίο σχέδιο εξαπάτησης στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook...

Όπως προειδοποίησε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Sophos, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν κλικάρει συνδέσμους για την εγκατάσταση της εφαρμογής Dislike -οι δημιουργοί της φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται το πάγιο αίτημα πολλών χρηστών για ένα τέτοιο (επίσημο) κουμπί στο Facebook.

Η κακόβουλη εφαρμογή υποτίθεται ότι προσφέρει την αντίθετη λειτουργία από το επίσημο κουμπί I Like («Μου αρέσει») και επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν ποια μηνύματα, σύνδεσμοι, βίντεο και φωτογραφίες δεν τους άφησαν ικανοποιημένους. Οι χρήστες αρχικά δέχονται αυτόματα μηνύματα από προφίλ των φίλων τους, τα οποία τους συνιστούν να εγκαταστήσουν το κουμπί. Αν ακολουθήσουν το σύνδεσμο, καλούνται να συμπληρώσουν πρώτα ένα ερωτηματολόγιο έρευνας αγοράς, το οποίο ζητά μεταξύ άλλων τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του χρήστη και τον δεσμεύει στα «ψιλά γράμματα» να εγγραφεί σε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που κοστίζει 5 δολάρια το μήνα.

Με τον τρόπο αυτή μέσω της κακόβουλης εφαρμογής αποκτάται πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες του προφίλ του χρήστη και σε άλλα προσωπικά του δεδομένα. Επιπλέον, δημοσιεύει αυτόματα ενημερώσεις (status updates) που ενθαρρύνουν και άλλους χρήστες να την εγκαταστήσουν. Οι υπεύθυνοι του Facebook προειδοποιούν τους χρήστες να μην ακολουθούν ύποπτους συνδέσμους ακόμα κι αν εμφανίζονται σε μηνύματα από φίλους τους.

18 Αυγ 2010

Και παρόν και μέλλον έχουν οι εφημερίδες...


...Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η WAN-IFRA, η Παγκόσμια Ενωση Εφημερίδων και Εκδοτών, δηλαδή, που παρουσίασε προ ημερών την ετήσια έκθεσή της. Και τι γράφει εκεί; Γράφει ότι παγκοσμίως οι κυκλοφορίες έπεσαν ελάχιστα την περασμένη χρονιά, αλλά σε επίπεδο πενταετίας παραμένουν ανοδικές, ενώ αναμένεται ανάκαμψη των διαφημιστικών εσόδων μέσα στο τρέχον έτος. Αναλυτικά τώρα και ανά την υφήλιο:

---Τα φύλλα κατέγραψαν πτώση 0,8% για τη χρονιά που μας πέρασε. Αυτό μας κάνει -3,4% στην Βόρεια Αμερική, -4,6% στη Νότια Αμερική, -5,6% στην Ευρώπη και -1,5% στην Ωκεανία, με την μεγαλύτερη αύξηση (+4,8%) να καταγράφεται στην Αφρική και να ακολουθεί η Ασία με +1%.

---Την ίδια ώρα, αν εξετάσει κανείς την κατάσταση σε επίπεδο πενταετίας, η υδρόγειος κατανάλωσε κατά 5,7% περισσότερες εφημερίδες, με τη μεγαλύτερη αύξηση να προέρχεται από την Ασία (+12%). Σε γενικές γραμμές,

---περισσότερες από έξι στις δέκα χώρες του κόσμου όλου κατέγραψαν σταθερές η αυξανόμενες κυκλοφορίες το περασμένο έτος και επτά στις δέκα είχαν πάρει την ανιούσα την τελευταία πενταετία.

---Ενας στους τέσσερις ενήλικες διαβάζει κάθε μέρα εφημερίδα και πάνω από ένας στους τρεις διαβάζουν κάποια στιγμή της εβδομάδας μία εφημερίδα.

Συνολικά το 2009 κυκλοφορούσαν ανά την υφήλιο 12.477 τίτλοι εφημερίδων, μια αύξηση της τάξης του 1,7% σε σχέση με το 2008. Αυτό μας κάνει +2,7% για τους τίτλους στην Ασία, +1,3% στη Βόρεια Αμερική, +1% στη Νότια Αμερική, +0,2% στην Αφρική και μηδενική αύξηση στην Ευρώπη και στην Ωκεανία.

Εν κατακλείδι, μόνο τα νέα από το διαφημιστικό μέτωπο είναι σαφώς αρνητικά, καθώς η παγκόσμια πτώση στις εφημερίδες άγγιξε το 17% μέσα στο 2009. Προβλέπεται πάντως αύξηση 3,5% για τη διαφημιστική δαπάνη μέσα στο 2010 (+5,8% στην Ασία, +2,2% στην Ευρώπη, +1,4% στη Βόρεια Αμερική), πράγμα που θα επηρεάσει θετικά και τον τύπο καθώς διατηρεί ποσοστό 24% της αγοράς.

«ΥΠΟΜΟΝΗ και θα δούμε». Πάνω κάτω έτσι αντιμετώπισε τις προάλλες τις ερωτήσεις για τις επί πληρωμή ιστοσελίδες των λονδρέζικων «Times» και «Sunday Times» ο Ρούπερτ Μέρντοχ, διευκρινίζοντας ότι τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, ότι δεν ήρθε ακόμη ο καιρός για να παρατεθούν οι ακριβείς αριθμοί και ότι η στρατηγική της εταιρείας του «News Corporation» είναι η σωστή και θα δικαιωθεί.

Εκεί πάντως που επέδειξε ενθουσιασμό ο μεγιστάνας των media ήταν στην περίπτωση του iPad, το οποίο ούτε πολύ ούτε λίγο χαρακτήρισε σωτήρα των εφημερίδων. «Το iPad αλλάζει ολωσδιόλου το παιχνίδι», δήλωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξαναρχίσουν οι πιτσιρικάδες να διαβάζουν εφημερίδες με το iPad, θα αλλάξει η μορφή των εφημερίδων, όπως και η παρουσίαση της ειδησεογραφίας εν γένει. Θα γεμίσει η υφήλιος με εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτές τις συσκευές και θα μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα με τις οθόνες τους. Οπως θα εξελίσσονται τεχνολογικά, έτσι πρέπει να εξελίξουμε κι εμείς την παρουσίαση των ειδήσεων».

17 Αυγ 2010

Ο σκληρός μήνας Αύγουστος


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ

Ζούμε στην εποχή των μεταλλαγμένων.
Μεταλλαγμένη σόγια, μεταλλαγμένο καλαμπόκι και μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές. Χάρη σ' αυτούς μάλιστα και κατόπιν ενεργειών τους μεταλλάσσονται πλέον τα πάντα.

Οι συντάξεις μεταλλάσσονται σε επιδόματα, οι μισθοί σε αποζημίωση διατροφής και κάλυψης λογαριασμών και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε... υποπροϊόντα της επάρατης μεταπολίτευσης, που πρέπει επιτέλους (;) να κλείσει τον κύκλο της. Και όλα αυτά για όσους δεν σταλούν στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας.

Στη μεταλλαγμένη Ελλάδα, ο αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμός, που εισήγαγε αντιλήψεις για το Ασφαλιστικό του τύπου «ρε γέρο, ακόμα ζεις και επιβαρύνεις τα Ταμεία» και μπόλιασε τη νεοτερικότητά μας με την απασχολησιμότητα, είναι πια παρελθόν. Το παρόν είναι εμφανώς χειρότερο αλλά πιο... κοινοτικό. Η μέση οικογένεια κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνουν στη ζωή τα περήφανα γηρατειά γιατί αλλιώς -χωρίς την κουτσουρεμένη έστω σύνταξή τους- η μάχη της επιβίωσης δεν κερδίζεται με τίποτε.

Ξέρω, δεν είναι κουβέντες για Αύγουστο αυτές. Δεν πάνε με τα μπάνια και την ανάγκη για ξεκούραση, δεν ταιριάζουν με το γαλάζιο της θάλασσας, το χρυσαφί της άμμου και το φεγγαρόφωτο. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός της ύστερης εποχής δεν δίστασε να συμβουλεύσει τους υπουργούς του «να κάνουν διακοπές χωρίς τύψεις». Θεώρησε, ή μάλλον θεώρησαν οι συμβουλάτορές του, ότι αυτό τον εμφανίζει ευθύ, βέβαιο για την αναγκαιότητα των μέτρων. Και δεν αντιλήφθηκαν οι αδαείς ότι το μόνο που κατόρθωσαν να αποδείξουν -άλλη μία φορά- είναι ότι η πολιτική τους δεν έχει τόπο στον οποίο να εδράζεται και ανθρώπους για τους οποίους να νοιάζεται.

Εδώ, για όσους δεν είναι τελεσίδικα μεταλλαγμένοι, υπάρχει μέτρο. Δεν γλεντάς με καψούρικα τη μέρα του πένθους του γείτονα, δεν βάζεις δέκα σούβλες στα κάρβουνα όταν ο διπλανός δεν έχει να φάει. Αλλά αυτά ισχύουν για άλλους. Για αυτούς που έχουν -και νιώθουν ότι έχουν- γείτονα, διπλανό, συνάδελφο. Για αυτούς που γνωρίζουν ότι είναι από εδώ και θέλουν αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του να έχουν παρόν και μέλλον, και όχι μόνο παρελθόν για τουριστική κατανάλωση.

Αλλά αυτοί που κυβερνούν δεν έχουν τόπο, ίσως μόνο κάτι προσχηματικές απόψεις για κοινά ευρωπαϊκά σπίτια και παγκόσμια χωριά. Δεν έχουν, εννοείται, και έγνοια για τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είναι παρά ψηφοφόροι, φορολογούμενοι, καταναλωτές και μετακινούμενο εργατικό δυναμικό εάν και όταν το σύστημα το χρειάζεται. Απλοί αριθμοί στα πλάνα της τρόικας. Απλοί αριθμοί και για αυτούς που δηλώνονται πολιτικό προσωπικό. Εντολοδόχοι είναι και ως εντολοδόχοι συμπεριφέρονται.

Γιατί βέβαια πολιτικοί με την έννοια που γνωρίζαμε δεν είναι. Δεν βουλεύονται και δεν δρουν. Εντολές μεταβιβάζουν και οδηγίες υλοποιούν.

Ναι, ξέρω. Δεν είναι κουβέντες για Αύγουστο αυτές.

Θα ήθελα να έχω κάτι αισιόδοξο να γράψω. Αλλά αυτά τελείωσαν μαζί με τις τουφεκιές στον αέρα που η ΓΣΕΕ ονομάτισε μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του «πακέτου» της τρόικας. Κι ό,τι απέμεινε «πέταξε» όταν η Αριστερά δεν αντέταξε παρά μόνο περισσότερη μαχητικότητα στο ίδιο ακριβώς «σχέδιο» επιμέρους, αποσπασματικών κινητοποιήσεων.

Αυτός ο Αύγουστος είναι σκληρός γιατί δεν μπορεί να στείλει τα προβλήματα διακοπές. Και ο Σεπτέμβριος θα είναι σκληρότερος γιατί δεν υπάρχουν αυταπάτες για μεγάλα «όχι» που θα ειπωθούν.
Μικρά «όχι» λοιπόν και μικρά «ναι». Σαν το «όχι» στην απόλυση του διπλανού και σαν το «ναι» της αλληλεγγύης. Σαν τις πυγολαμπίδες μέσα στη νύχτα.

ΧΑΚΕΡΣ "ΕΡΡΙΞΑΝ" ΤΟ STOPCARTEL

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ http://www.stopcartel.org/

ΠΡΙΝ 18 ώρες "ΑΓΝΩΣΤΟΙ" χάκερς επετέθηκαν στόν server της ελληνικής έκδοσης του STOPCARTEL, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν διακοπή της λειτουργίας της ιστοσελίδας.Οι servers που υποστηρίζουν το STOPCARTEL είναι υψηλότατων στάνταρντς ασφαλείας και το γεγονός της επιτυχούς επίθεσης υποδηλώνει τόσο τις πιθανές ιδιότητες όπως και την προέλευση των χάκερς.Οι τεχνικοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις ιστοσελίδες μας καταβάλουν προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της ιστοσελίδας το ταχύτερο δυνατόν όπως και ανίχνευση πιθανών ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων των δραστών.Τό Δίκτυο Ενημέρωσης STOPCARTEL θα εκδόσει σχετική ανακοίνωση και θα λάβει όλα τα νομικά μέτρα εναντίον των δραστών της απόπειρας φίμωσης του.

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ:

Τό ελληνικό Καρτέλ Σιδήρου εξακολουθεί να δολοφονεί την οικονομία

"Με απύθμενο θράσος οι μεγαλοβιομήχανοι Στασινόπουλος,Αγγελόπουλος και Μάνεσης που ηγούνται του καρτέλ του σιδήρου, εξακολουθούν ανενόχλητοι να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών αυξάνοντας κατά 34% τις τιμές μέσα σε 7 μόλις μήνες.Έχουν καταγγελθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μέ συντριπτικά στοιχεία από την IRON TENCO το 2006 και απο το ΤΕΕ το 2008..Νέα Ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή."