12 Φεβ 2011

Αντί για τους ...αστέρες απαντούν οι συντάκτες...

Σε επιστολή τους προς την «Ε» οι εργαζόμενοι στο δελτίο ειδήσεων του Mega αναφέρουν τα εξής:
«Εμείς, οι δημοσιογράφοι που δουλεύουμε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας, για όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά αναφέρονται, για το προϊόν της εργασίας μας από τον συνεργάτη σας Σ. Σταυρόπουλο, στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου. Η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει για το ύφος και τη βιαιότητα με την οποία.... αναφέρεται σε συναδέλφους μας, τους οποίους στοχοποιεί με προφανείς κινδύνους. Γενικότερα, οι χαρακτηρισμοί του ξεπερνούν κάθε όριο καλόπιστης ή και κακόπιστης κριτικής, σε ορισμένες περιπτώσεις και την ίδια τη λογική.Το κείμενό του, δεν είναι παρά ένα υβρεολόγιο εναντίον όλων μας, γεμάτο ανοίκειους χαρακτηρισμούς που δείχνουν ότι δεν μπορεί να κατανοήσει μια γνώμη διαφορετική από τη δική του.Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε άποψη μπορεί να δεχθεί επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Το να χαρακτηρίζεις την άποψη με την οποία διαφωνείς, "τηλεοπτική χούντα" προδίδει μια τουλάχιστον φασίζουσα νοοτροπία. Το ίδιο ισχύει και για τους χαρακτηρισμούς "Σταλινισμός" και "Γκαιμπελισμός", οι οποίοι του επιστρέφονται. Είναι προφανές, ότι με τον συνεργάτη σας, δεν ορίζουμε με τον ίδιο τρόπο τη δημοσιογραφία».
Απάντηση του Στάθη
* Ο «ναυτίλος» δεν αναφέρθηκε γενικώς στη δουλειά των δημοσιογράφων του Mega, αλλά στον τρόπο που το «φρικτό δίδυμο» Τρέμη - Πρετεντέρη παρουσιάζει τις ειδήσεις κι αντιμετωπίζει τους πολίτες απ' το κεντρικό δελτίο του σταθμού.
* Υπέθετα ότι οι υπογράφοντες, οι οποίοι κατά τα άλλα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, θα είχαν την ευφυΐα να καταλάβουν τη διαφορά.
* Η αλήθεια είναι ότι όντως αντιλαμβανόμαστε τη δημοσιογραφία διαφορετικά, ας μην ψάχνουν λοιπόν οι υπογράφοντες άλλους «ηθικούς αυτουργούς» για την τυχόν «στοχοποίησή τους», αυτοί οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους κι ουδείς άλλος.
* Αν, τώρα, ο τρόπος που κάνουν τη δουλειά τους έχει ξεσηκώσει την μήνιν εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων -δημοσιογράφοι είναι, ας το ψάξουν, ας κάνουν ρεπορτάζ, να μάθουν το γιατί.
* Οσο, τέλος, για τον «σταλινισμό» και τον «γκαιμπελισμό» τον δικαιούνται εκείνοι για τους οποίους ομιλούν οι πολίτες όταν φωνάζουν «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»...
Στάθης Δ. Σταυρόπουλος
ΥΓ. Εις όσα δε αφορούν στην οργή και την απέχθεια χιλιάδων πολιτών για αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου τα σχόλια των αναγνωστών (πολιτών και φορέων) στην ηλεκτρονική έκδοση του «ναυτίλου», τα e-mails και οι επιστολές.

11 Φεβ 2011

24ωρη απεργία την Τετάρτη στον «Μετρόπολις 95.5» στην Θεσσαλονίκη

Απλήρωτοι και σε άθλιες συνθήκες εργάζονται οι τεχνικοί στο Θεσσαλονικιό ραδιόφωνο "Μετρόπολις". Μετά την άρνηση της διοίκησης του σταθμού να ανταποκριθεί στίς υποχρεώσεις του η Ενωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και από τις 6.00πμ . Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:
Μπροστά στην συνεχή ασυνέπεια της Διοικήσεως του ραδιοσταθμού «Μετρόπολις 95.5» που έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών, καθώς και στις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ αποφάσισε την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011.

Ζητούμε:

---Την εξόφληση των οφειλών σε όλους τους Συναδέλφους Τεχνικούς (εξόφληση Ιανουαρίου 2011).
---Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).
---Την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Τεχνικών και ειδικότερα στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις 95.5» που τόσο καυχιέται για την πρωτιά που κατέχει στις ακροαματικότητες και την Δημοκρατικότητα που διακατέχει τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού.
Η προάσπιση της εφαρμογής της ΣΣΕ είναι υποχρέωσή μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την παραβίασή της.

Αναδίπλωση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος- αναστέλλεται η απεργία στον "Αγγελιοφόρο"

Αναστέλλουν τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για τον "Αγγελιοφόρο" και τον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", τα διοικητικά συμβούλια των ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤ-Θ και ΣΓΤΚΜ, καθώς υπήρξε αναδίπλωση της διεύθυνσης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος στο θέμα της εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης.
Από την πλευρά της εργοδοσίας υπάρχει μάλιστα πρόσκληση για νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την ερχόμενη Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011.
Έως τότε, οι Ενώσεις αποφάσισαν να αναστείλλουν τις κινητοποιήσεις τους στα συγκεκριμένα μέσα.

Τεχνικοι Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας: ΣΣΕ γίνεται πλέον μόνο με απεργίες.

Τα θέλουν όλα δικά τους πλέον οι ιδιοκτήτες των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Δεν τους έφτασαν οι απολύσεις, οι περικοπές, οι χαρισματικές πράξεις της κυβέρνησης με την μη εφαρμογή του νόμου για τον ειδικό φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων κα την μη καταβολή του τέλους χρήσης συχνοτήτων για τρία χρόνια.

Εκμεταλλευμένοι την νέα εργασιακή - μνημονιοσιακή νομοθεσία δεν δίστασαν να γίνουν και οι πρώτοι εργοδότες στην ιστορία της Ελλάδος, που προχώρησαν σε καταγγελία της κλαδικής ΣΣΕ, ζητώντας μείωση μισθών και έχοντας στόχο την κατάργηση όλων των όρων της.
Κύριοι Καναλάρχες, πρέπει να καταλάβετε ότι με την κίνησή σας αυτή βάλατε σε περιπέτειες την εργασιακή ειρήνη του χώρου.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ.

Συνάδελφοι, σας καλούμε όλους στο μετερίζι του αγώνα. Οι εργοδότες μας, μας οδήγησαν σε μονόδρομο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που δεν πρέπει να σταματήσουν αν δεν εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, τα κεκτημένα.

Σαν πρώτη κίνηση καλούμε τα μέλη μας που εργάζονται στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, ANT1, ALPHA, ALTER, STAR, ΣΚΑΙ TV και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) σε συγκέντρωση τη Κυριακή 13.02.2011 στις 16.00 στην μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του ΕΚΘ.

Καλούμε επίσης την Διοίκηση της ΕΤΙΤΑ σε κοινή συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων την Δευτέρα 14.02.2011 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τιμολέοντος Βάσου 8 πλατεία Μαβίλης Αθήνα για να συντονίσουμε τους αγώνες.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι η εργοδοσία απέκτησε πλέον ένα πολύ ισχυρό όργανο, τον ΟΜΕΔ και εμείς γυρίζουμε στην προ ΟΜΕΔ εποχή που σημαίνει ότι σύναψη ή ανανέωση ΣΣΕ γίνεται πλέον μόνο με απεργίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Στο Εθνος «τσεκουρώνουν» όσους μετείχαν στη στάση εργασίας


Το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στους διαδρόμους και τα γραφεία του κτιρίου της Μεταμόρφωσης, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.

Κλίμα φόβου, εργαζόμενοι αμίλητοι και σκυθρωποί, με την... τσεκούρα πάνω από το κεφάλι τους.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την απόφαση για συνένωση των αθλητικών τμημάτων του συγκροτήματος Μπόμπολα και τη χλιαρή αντίδραση της ΕΣΗΕΑ - γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι οι “οικονομίες κλίμακος” είναι επί θύρας.

Η διεύθυνση του Έθνους, δείχνει τα “δόντια” της σε όποιους θεωρεί ότι δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμοι.

Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι των τμημάτων που δεν έστειλαν ύλη την ημέρα των δύο 4ωρων στάσεων εργασίας, κλήθηκαν να παρουσιάζονται στην εφημερίδα στη μια το μεσημέρι! Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι τους τιμωρούν!..
πηγή: newpost

Tα ντόμπερμαν της ενημέρωσης


του Στάθη Σταυρόπουλου

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο.
Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν, να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ.

Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού...

Τι Τρόμος είναι αυτός;!
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.
Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ' τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης να αρπάξουν απ' το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του,

να την δαγκώσουν, να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν
και να του τη δώσουν πίσω να την φάει,

να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει

-καιαυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

*****

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά

με όλην τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται

-είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη; Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό
....................................
Τίποτα απ' όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία,
ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι,
διακόπτουν όποιον γουστάρουν
και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογεςμε εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο.
Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή,
αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ' τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ' αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτότο διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωματου πρασινοφρουρισμού.
Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό την δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ' το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις,

αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ' όσον έβλαψε η μαύρη πανώλης το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα,
οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων - είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας - με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες...
Ντροπή!
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr/ Ελευθεροτυπία

10 Φεβ 2011

Το Ζαππειο γέμισε πτώματα σκυλιών, γατιών, και περιστεριών απο φόλες -Αίσχος κύριε Καμίνη


Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα οι φιλόζωοι αλλά και διάφοροι περαστικοί στο Ζάππειο. Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες αλλά και πολλά περιστέρια βρέθηκαν θανατωμένα, από δηλητηρίαση. Από το πρωϊ υπεύθυνοι του Δήμου μαζεύουν πτώματα από παρτέρια, πεζοδρόμια και γωνίες αφού τα άτυχα ζώα πέθαναν με πολύ πόνο, αιμορραγώντας.


Σύμφωνα με φιλόζωο της περιοχής που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Εδώ και τώρα του Alter, δυστυχώς οι δηλώσεις του νέου Δήμαρχου Αθήνας που δεν ήταν καθόλου θετικές προς τα αδέσποτα πριν τις εκλογές, φαίνεται ότι ενισχύουν τους εχθρούς των ζώων που αποφασίζουν να πετάξουν φόλες για να εξαφανίσουν ό,τι τους...ενοχλεί.


Αυτή είναι κοινή άποψη σχεδόν για όλους τους φιλόζωους και καλούν το Δήμο Αθηναίων να βοηθήσει τα αδέσποτα όπως οφείλει από το νόμο 3170/2003 και όχι να ενισχύει την επιθετικότητα έναντι τους. Αίσχος.


Στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας 9,61, στις 30/9, ο κος Καμίνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι: "Η Αθήνα είναι μια πόλη, η πιο βρώμικη της Ευρώπης, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν έχει φωτισμό, που δεν έχει πεζοδρόμια, η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφορούνε σκυλιά. [...] και σχετικά με τους φιλόζωους και τα ζώα, θα πρέπει να εξηγήσετε στους Αθηναίους, ποιοί είναι αυτοί οι φιλόζωοι που επιβάλουν τελικά να αφήνετε τα σκυλιά να κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος", όπως γράφει η Ελευθεροτυπία.
πηγή:adespoto

Συμβολική κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ για την προφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας Φέι Μέγερ

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν, από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης έως λίγο μετά τις 8 το βράδυ, νεαροί οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι στην 27χρονη Γερμανίδα, Φέι Μέγιερ.

Οι καταληψίες είχαν ως βασικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση της Μέγιερ και όλων των πολιτικών κρατουμένων.Μεταξύ άλλων, στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα καταγγέλλουν το ρόλο των ΜΜΕ, ενώ καταφέρονται ονομαστικά και σε δημοσιογράφους. Επίσης, επικρίνουν το δικαστικό σύστημα, καθώς και τη λειτουργία του αστυνομικού σώματος και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους πολιτικούς κρατούμενους, όπως αναφέρουν, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Καταλήγοντας, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά για τις αυτοοργανωμένες κινήσεις «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές και όλες τις «δυναμικές κινήσεις ανυπακοής».

Οι συνήγοροι της 27χρονης χαρακτήρισαν «μνημείο έλλειψης αιτιολογίας» το βούλευμα για την προφυλάκιση της εντολέως τους και επανέλαβαν ότι σε ολόκληρη τη δικογραφία η μόνη αναφορά στη Μάγερ είναι ότι πήγε για ποτό με έναν από τους συγκατηγορουμένους της. Σημείωσαν, δε, πως Γερμανός συνάδελφός τους, κατ' εντολή του πατέρα της 27χρονης, έχει κινήσει τη διαδικασία για αγωγή σε βάρος γερμανικής εφημερίδας, που αναπαρήγαγε «το καφκικό σενάριο για το δήθεν τρομοκρατικό της παρελθόν».

9 Φεβ 2011

48ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ για τήν εκ περιτροπής εργασία


Στην υλοποίηση των απειλών της προχώρησε σήμερα η διοίκηση της εφημερίδας Αγγελιοφόρος.
Ανήρτησε πρόγραμμα με 4ημερη εβδομαδιαία εργασία (εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας), ενώ στο πρόγραμμα αναφέρεται ως ωράριο εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Τις ώρες αυτές πρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, να είναι όλοι στο γραφείο τους, ανεξάρτητα αν υπάρχει κάτι που να «τρέχει» στο ρεπορτάζ τους ή όχι.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη εδώ και πολύ καιρό είχαν κυκλοφορήσει στον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», τα… «Σενάρια τρόμου και εκ περιτροπής πειράματα» όπως τα χαρακτήριζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι .

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, θυγατρικό σχήμα του ΔΟΛ και του Πήγασου, που εκδίδει τις δύο εφημερίδες, είχε διαμηνύσει ότι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα εφαρμόσει μονομερώς νέο σύστημα εργασίας των δημοσιογράφων, αλλά και όλου του προσωπικού για 4 ημέρες την εβδομάδα με αντίστοιχο «κούρεμα» των μισθών κατά 15-20%, επικαλούμενη, τι άλλο, τον γνωστό νόμο Λοβέρδου (ν. 3846/2010). Στόχος: να βάλει στα ταμεία της 1,4 εκατ. ευρώ για το 2011, ώστε να καλύψει ένα μέρος από τις ζημίες (;) που φαίνεται να παρουσιάζει στον ισολογισμό της .

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης απέστειλε επιστολή – προειδοποίηση προς τη δημοσιογραφική διεύθυνση του ομίλου, ζητώντας να μην εφαρμόσει το όποιο πρόγραμμα για εκ περιτροπής εργασία των δημοσιογράφων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις.
Αλλά οι εργοδοσία (και μαζί τους η «συμμαχία των προθύμων»…) προχωρούσαν σύμφωνα με το σχέδιο.

«Σας δίνω διορία 48 ωρών ! Θα περιμένω έως την Παρασκευή να καταθέσετε εναλλακτική πρόταση, για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης κατά 15%. Διαφορετικά, από τη Δευτέρα θα εφαρμόσω την εκ περιτροπή εργασία!».

Αυτήν την απάντηση έδωσε στις 2 Φεβρουαρίου ο γενικός διευθυντής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α. Κυριακίδης στους εκπροσώπους των εργαζομένων, όταν ζήτησαν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να επανεξετάσει η επιχείρηση τη στάση της, να μελετήσουν οι ίδιοι τα οικονομικά στοιχεία που τους δόθηκαν και να επανέλθουν στη διαβούλευση.
Γιατί, όπως είπε…«Δεν το συζητάω άλλο. Αρκετά μου φάγατε το χρόνο με τις διαβουλεύσεις».

Σε συζήτηση, στις 3 Φεβρουαρίου, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με συμμετοχή εκπροσώπων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, ο μάνατζερ ανακοίνωσε ότι η εκ περιτροπής εργασία θα ισχύσει για το προσωπικό χωρίς άλλη αναβολή από τις 7 Φεβρουαρίου, εκτός αν οι εργαζόμενοι …βρουν άλλο τρόπο, για να «μαζευτούν» 1,4 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο!

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η διοίκηση δήλωνε ότι οι δημοσιογράφοι του «Αγγελιοφόρου» πλήρωσαν τον φόρο αίματος που τους αναλογούσε (με την αποχώρηση κάποιων για διάφορους λόγους, π.χ. συνταξιοδότηση, εθελουσία έξοδος) και αναγνώριζε πως οι εργαζόμενοι είναι «η ψυχή της εφημερίδας».

Σήμερα , η ίδια διοίκηση δηλώνει, ως νεκροθάφτης ότι … έχει ήδη επιλέξει «τον αργό από τον ξαφνικό θάνατο».

Σήμερα, επίσης, απολύθηκε μία δημοσιογράφος από τη σελιδοποίηση (από το γραφείο της Θεσσαλονίκης), «διότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης εργασιακής συγκέντρωσης μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά μελών της διοίκησης». Η δημοσιογράφος κλήθηκε χτες σε απολογία και σήμερα απολύθηκε(σας θυμίζει τίποτα αυτό;….)

Η ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τον «Αγγελιοφόρο», για Παρασκευή και Σάββατο, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2011. Η ΕΣΗΕΑ θα ακολουθήσει για να καλύψει τα δικά της μέλη στο γραφείο του Αγγελιοφόρου στην Αθήνα; Για να δούμε;

Απεργούν στον ΑΛΤΕΡ οι- απλήρωτοι- δημοσιογράφοι και τεχνικοί


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 5.00 π.μ. του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2011, σε απάντηση της αντεργατικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας, που έχει αφήσει απλήρωτους τους δημοσιογράφους για το μήνα Ιανουάριο 2011.
Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ότι δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με αποτέλεσμα να στερεί το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους τεχνικούς και τους διοικητικούς συναδέλφους.

Απεργία 24ωρη για την ίδια ημέρα έχει κηρύξει και η Ένωση των Τεχνικών Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) για τον ίδιο λόγο αλλά επίσης και επειδή δεν έχει γίνει η απόδοση των εισφορών των μελών της στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ενώ έχει γίνει η παρακράτησή τους από τον τηλεοπτικό σταθμό, για τους τελευταίους 5 μήνες.

Ρωσία: Δεν επέτρεψαν την είσοδο συνεργάτη του WikiLeaks



Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας απαγόρευσαν την είσοδο σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Guardian, ο οποίος είχε κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει από το WikiLeaks, τα οποία δεν περιείχαν τις καλύτερες των περιγραφών για την ηγεσία της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται και στην βρετανική εφημερίδα, οι συνοριοφύλακες, χωρίς καμία εξήγηση, δεν επέτρεψαν την είσοδο στον κ. Λιουκ Χάρντινγκ, παρόλο που η βίζα του λήγει τον Μάιο.

Ο ίδιος γράφει στο Twitter... "Η Ρωσία με απέλασε από τη Μόσχα. Με σταμάτησαν στον έλεγχο, με κλείδωσαν σε ένα κελί και με απέλασαν. Χωρίς εξήγηση".

Με αφορμή το γεγονός ο αρχισυντάκτης της Guardian, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλάει για την ελευθερία του τύπου η οποία κινδυνεύει σοβαρά από τέτοιου είδους φαινόμενα. "Πρόκειται σαφώς για μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη, με σοβαρές επιπτώσεις στην ελευθεροτυπία και είναι ανησυχητικό που η ρωσική κυβέρνηση μπορεί τώρα να πετάει έξω τους δημοσιογράφους που δεν εγκρίνει".
(Πηγή φωτογραφίας: Guardian)
πηγή:Mediasoup

8 Φεβ 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ


Διαβάσαμε στο ιστολόγιο zoornalistas οτι η κυρία Αρετή Σιδηροκαστρίτου έστειλε επιστολή για να απαντήσει αναφορικώς με την "παρέμβαση" που έκανε στη διευθύντρια της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για δημοσίευμα που δεν της άρεσε, του συναδέλφου Δημ. Κανελλόπουλου που γράφει τη στήλη τετ-ράδιο στην εφημερίδα.Στην πρώτη παράγραφο της επιστολής της όπως θα διαπιστώσετε η κυρία Σιδηροκαστρίτου αναφέρετε εμμέσως πλήν σαφώς σε δικές μας αναρτήσεις .
Παραθέτουμε την επιστολή της κυρίας Γενικής Διευθύντριας του ομίλου "ξεπουλάω άρον άρον οτι αγόραζα κάποτε χωρίς πολύ σκέψη":

«Μέχρι πριν γίνω Γενική Διευθύντρια του ΟΜΙΛΟΥ Κυριακίδη, αγνοείτο η επαγγελματική μου πορεία. Από μερικούς συνειδητά. Δεν γράφτηκαν απορίες και ερωτηματικά και τρικλοποδιές, καπελώματα, και απολύσεις στον Ελ. ΤΥΠΟ, στο ΕΘΝΟΣ, στον 984, στον Alpha και αλλού! ΧΑΚ και ΧΙΚ και ΧΙ, ΧΙ, ΧΙ. Ξέρουν αυτοί!
ΔΕΝ τηλεφώνησα ΠΟΤΕ στον κ. Κανελλόπουλο!
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ στην διευθύντρια κυρία Κύρα ΑΔΑΜ! Με γνωριμία 25ετίας και… της υπενθύμισα την πορεία μου στη δημοσιογραφία, και ποιοι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ βρήκαν από εμένα δουλειά αλλά ΟΧΙ στον ΦΛΑΣ! ΜΟΝΟ οι κυρίες Τρέμη και Πυργιώτη για τον…μη γνώστη του ρεπορτάζ κ. Κανελλόπουλο ήταν οι διευθύντριες του συγκεκριμένου σταθμού.ΕΔΩΣΑ στη κυρία ΑΔΑΜ πληροφορίες και ζήτησα να στείλει είτε τον κ. Αρη Χατζηγεωργίου είτε τον κ. Δημ. Κανελλόπουλο να τους δώσω εκτενές ρεπορτάζ για τον ΑΘΗΝΑ 984, με ονόματα, κατά τη γνώμη μου «παρανομίες» κλπ. Καθώς υπήρξα το μακροβιότερο διευθυντικό στέλεχος , από το 1991!
Ταυτοχρόνως θα έλυνα τις απορίες του κ. Κανελλόπουλου γιατί ενώ είμαι διευθύντρια του ΟΜΙΛΟΥ που εχει και τον ΦΛΑΣ παραμένω (20 χρόνια μετά),,, στον 984 και 32 χρόνια στο επάγγελμα! Μήπως γέρασα και φεύγω; Μήπως οι ανέντιμοι και ψεύτες πληροφοριοδότες του το ξέρουν και πιέζουν να φύγω νωρίτερα για να μην «επέμβω» στις εξελίξεις και στην εξυγίανση που ευαγγελίζεται το Σύστημα Καμίνη; ΔΕΝ θα τους κάνω το χατίρι. Τους έχω προειδοποιήσει! Καιρό τώρα. ΟΛΟΥΣ!»


Πρίν απαντήσουμε στην κυρία Διευθύντρια να της υπενθυμήσουμε μια επιστολή των απολυμένων συναδέλφων απο την εφημερίδα ΣΦΗΝΑ με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2010:

Αφού διέλυσε τον Alpha Radio πρίν απο μερικά χρόνια (θυμάστε τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου με τις απολύσεις που έκανε), τώρα κατάφερε να διαλύσει και τη "ΣΦΗΝΑ"...Να πηγαινοέρχεται με Mercedes και οδηγό (προκλητικά) στον Αθήνα 9,84 (για να παίρνει τον παχηλό μισθό της, με μία μόνο ώρα εκπομπής) ξέρει...

Να ενημερώσει τους εργαζόμενους οτι κλείνει η εφημερίδα δεν μπορούσε! Και άντε και εκείνη δεν είχε την ψυχή να το κάνει, ο άλλος ο ρουφιάνος δεν μπορούσε να το κάνει (ξέρετε: ο ΧΑΛΑΖμένος);
Το μόνο που ξέρει να κάνει ο κρατικοδίαιτος είναι να πηγαίνει το πρωί στον Αυτιά και να χαμογελάει σαν ηλίθιος και να λέει μπουρδολογίες, όταν, 30 τουλάχιστον εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους;
Τι να πείς όμως; Ολα τα σκουλίκια το ίδιο σούρσιμο κάνουν...
Να χαιρόμαστε τους εκδότες, την ΕΣΗΕΑ και τον "συνάδελφο" πρόεδρο... Ντροπή μας!

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΦΗΝΑ

Να περάσουμε τώρα και στην ουσία με την κυρία -χικ παλι αυτός ο λοξυγγας- Σιδηροκαστρίτου η οποία έταζε λαγούς με πετραχήλια σε απελπισμένους άνεργους συναδέλφους. Υποσχόταν δουλειά, αμοιβή με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ασφάλιση και άλλα πολλά ωραία τα οποία στη συνέχεια ...διέγραψε απο τη μνήμη της. Και όταν μετά τις αλλεπαλληλες οχλήσεις άνεργων συναδέλφων που δεν είχαν να πάρουν γάλα στο παιδί τους, άνεργες μανάδες που δεν είχαν να αγοράσουν ούτε μια φρατζόλα ψωμί και πήγαιναν στα συσίτια της εκκλησίας για να πάρουν ένα πιάτο φαί, εδέησε να απαντήσει η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τους έκανε πάσα στους διευθυντές των διαφόρων ΜΜΕ που είχε αποκτήσει ο επιχειρηματίας. Εκεί λοιπόν οι άνεργοι συνάδελφοι πληροφορήθηκαν απο φιλόδοξους γιάπιδες της δημοσιογραφίας και άπλυτα λαμόγια της αρπαχτής και της ρεμούλας οτι θα μπορύσαν, ενδεχομένως να δουλέψουν στον όμιλο ΑΛΛΑ υπο προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα η αμοιβή τους θα ήταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Δεν θα ξεπερνούσε τα 1000 ευρώ το μήνα μεικτά. Ο εργαζόμενος θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σε κυλιομενο ωράριο, πρωι απογευμα, νύχτα, αργίες Σαββατοκύριακα.Και όταν βρέθηκαν κάποιοι συνάδελφοι που είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη και αποδέχθηκαν το εργασιακό καθεστώς γαλέρας που επέβαλλαν οι υποτακτικοί της κυρίας Γενικής Διευθύντριας έθεσε και την κορυφαία προΥπόθεση: αποκλείονται απο την πρόσληψη οι μητέρες, γιατί δεν θα μπορύσαν να είναι στη διάθεση της εργοδοσίας όλες τις μέρες και τις ώρες!!! Μπορεί να σας τα επιβεβαιώσει ο γιάπης δημοσιογράφος που τον πήρατε απο την Πειραιώς για να τον κάνετε διευθυντή.

Αναφέρεστε στη μακρόχρονη δημοσιογραφική σας καριέρα για να δικαιολογήσετε το τηλεφώνημα σας στη διευθύντρια της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ αλλά προφανώς σας διαφεύγει οτι οι συνάδελφοί σας δεν σας έχουν καμία απολύτως εκτίμηση γι αυτό καταφύγατε στη διεύθυνση της εφημερίδας όπως ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια όταν δεν τους αρέσει ένα ρεπορτάζ που τους αφορά.

Αντί να δώσετε δουλειά σε άνεργους συναδέλφους σας προσλάβατε λαμόγια και κηφήνες και προσπαθήσατε να εκμεταλευτέιτε την ανάγκη για δουλειά απελπισμένων συναδέλφων. Τους αφήνατε να περιμένουν έξω απο το γραφείο σας στη λεωφόρο Θησεώς ώρες ατελείωτες με την ελπίδα οτι μπορεί να έβρισκαν δουλειά την ώρα που εσείς τσεπώνατε τον παχυλό μισθό σας απο τον 9.84 κάνοντας κουμάντο με τον ομόσταβλο σας διευθυντή του δημοτικού ραδιφώνου ακόμα κι εκεί.

Και έρχεστε τώρα να παραστήσετε την επαναστάτρια που θα παλέψει ενάντια στο καθεστώς Καμίνη. Προφανώς γιατί θα σας ξεβολέψει και θα χάσετε την αργομισθία σας. Που ακούστηκε να υπάρχουν 450 άτομα στο payroll του 984 και το καλοκαίρι να μην βγαίνουν οι βάρδιες των δημοσιογράφων επειδή οι μόνιμοι σαν και του λόγου σας είναι μονίμως εξαφανισμένοι με αποτέλεσμα να τρέχουν πάνω κάτω μια χούφτα άνρωποι που πληρώνονται με ψίχουλα και η σύμβαση τους ανανεώνεται κάθε μήνα. Ετσι για να μην σηκώσουν κεφάλι οι σκλάβοι....

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑ -χικ παλι αυτός ο λόξυγγας- ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΟΥ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
πηγή: anergoidimosiografoi
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η κυρία "συνάδελφος" έχει κάνει και χειρότερα. Για παράδειγμα, πρότεινε σε άνεργους συναδέλφους να δουλέψουν στον Φλάς νύχτα με...500 ευρώ τον μήνα. Ανασφάλιστοι εννοείται...

ΕΣΗΕΑ: ο Μπόμπολας υποβαθμίζει την ενημέρωση στον ΠΗΓΑΣΟ

Ασχολήθηκε, τελικά, το ΔΣ, της ΕΣΗΕΑ με τα...πολεμικά ανακονωθέντα του Μπόμπολα που όχι μόνο ενοποιεί τα αθλητικά τμήματα αλλά φτειάχνει και τίς δικές του- απαράδεκτες- εργασιακές συνθήκες. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή ενέργεια του εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS » και του ραδιοσταθμού «SENTRA FM», που επιχειρεί αποδόμηση όλων των κεκτημένων του Κλάδου για την εργασία και την αμοιβή εργασίας, εκτός των άλλων, κατά τις Κυριακές και αργίες, καθώς και την εργασία του Σαββάτου.

Με τον τρόπο αυτό η ιδιοκτησία της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» δεν επιχειρεί μόνο ανατροπή των υφισταμένων συνθηκών, αλλά υποβαθμίζει και την έννοια της Ενημέρωσης, που μόνο η δημοσιογραφική εργασία μπορεί να εγγυηθεί. Η εργοδοσία με τις μεθοδεύσεις της αυτές επιχειρεί να καταστήσει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, που υπακούει σε όρους της αγοράς και του Μνημονίου…

Το Δ.Σ. που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη σημερινή συνεδρίασή του καλεί τους συναδέλφους να μην συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες άλλωστε εξυφαίνονται και σε άλλα συγκροτήματα (ΔΟΛ, ΣΚΑΪ) και άλλους Εκδοτικούς Ομίλους με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, γεγονός που σαφώς συνδέεται με την κωλυσιεργία των εργοδοτικών Ενώσεων των ΜΜΕ για τη σύναψη νέας ΣΣΕ, ώστε να δρομολογήσουν τετελεσμένα στα μέτρα τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους συναδέλφους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ανατροπή δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών σχέσεων, επειδή η Ενημέρωση αποτελεί υπόθεση Δημοκρατίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.

Ήδη, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συγκαλούνται συνελεύσεις των συναδέλφων για τα θέματα αυτά.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Τη μεταβίβαση 392.600 μετοχών, συνολικής αξίας 5.100.000 ευρώ, του ΣΚΑΙ Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.Ε. Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης στη Ραδιοφωνική και Τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση Α.Ε.Ε.ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Μέτοχοι παραμένουν ο Γ. Αλαφούζος (κατά 70%), ο Ε. Μαρινάκης (κατά 20%) και ο Γ. Κυριακίδης (κατά 10%).Στην ουσία η εταιρεία που διαχειρίζεται την τηλεοπτική συχνότητα περνάει στον όμιλο που περιλαμβάνει τόσο τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ όσο και τον ΣΚΑΙ FM.

Νέα Διοίκηση στον Αθήνα 9,84

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ορίστηκε η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησεις Ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ) του Δήμου της Αθήνας ως εξής:
Πρόεδρος: Ρέα Γαλανάκη – συγγραφέας
Αντιπρόεδρος: Κώστας Παπαδημητρίου – καθηγητής Εργατικού Δικαίου
Μέλη:
---Κώστας Καλλίτσης – δημοσιογράφος, Μιχάλης Κυριακίδης – δημοσιογράφος, Ελένη Βλάχου – δημοσιογράφος και Θεόδωρος Τσίκας – διεθνολόγος (Από την παράταξη «Δικαίωμα στην πόλη» του Δημάρχου Γ. Καμίνη)
---Θανάσης Καφέζας – πρ. Πρόεδρος ΔΕΡΑ και Δημήτρης Κωσταντάρας – δημοσιογράφος, (Από την παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη)
---Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νίκου Σοφιανού δεν επιθυμούσε να υποδείξει εκπρόσωπο της.
---Χαράλαμπος Γεωργούλας – δημοσιογράφος, (Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» της Ελένης Πορτάλιου).
---Μαρίνα Τζόκα – δημοσιογράφος, (Από την παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά).
Αναπληρωματικοί ορίστηκαν μόνο από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του Γιώργου Καμίνη ενώ το ΔΣ θα συμπληρωθεί την Τρίτη με τους αναπληρωματικούς που θα υποδείξουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Οι αναπληρωματικοί είναι:Παναγής Παναγιωτόπουλος – λέκτορας Κοινωνιολογίας, Σταύρος Ζουμπουλάκης – εκδότης της Νέας Εστίας, Κώστας Κάρης – δημοσιογράφος, Μαριλένα Πολιτοπούλου – δημοσιογράφος, Τατιάνα Σπανέλη – εκπαιδευτικός και Λάμπρος Λιάβας – μουσικολόγος.
Για τη θέση του γενικού διευθυντή ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Τάκη Καμπύλη.

7 Φεβ 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκαν οι συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και αμοιβών φωτορεπόρτερς, εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας,

Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, απειλούνται να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσα από θολές νομοθετικές ρυθμίσεις, που υπαγορεύονται και εκτελούνται από την κυβέρνηση, με στόχο την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την καθιέρωση εργασιακού Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, με την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ζωής.
Η οικονομική κρίση δεν θα γίνει το πρόσχημα μιας άθλιας εκμετάλλευσης για την επιστροφή καθεστώτων δουλοπαροικίας και την υποταγή της είδησης για την δημιουργία μιας φιμωμένης δημοκρατίας.

Ήδη στα ανοιχτά μέτωπα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές δράσεις με Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Μακεδονία, TELE TIME, Ant1 και Ρυθμό στο ραδιόφωνο, Star Channel, Όμιλο Αλαφούζου, ΑNTENNA TV, Αττικές Εκδόσεις, Πήγασο, ALTER TV, Αυριανή, Φίλαθλο, καθημερινά προστίθενται και άλλα, απόδειξη της στοχευμένης προσπάθειας που οφείλουμε σύσσωμοι να συστρατευτούμε για την αντιμετώπισή της..

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή εισηγείται προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων και την Ομοσπονδία μας την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Πολεμικό ανακοινωθέν ΠΗΓΑΣΟΣ στα αθλητικά τμήματα

Το...στρατηγείο του ΠΗΓΑΣΟΥ έβγαλε σήμερα νέ0 πολεμικό ανακοινωθές προς τους εργαζόμενους στα αθλητικά τμήματα του Ομίλου. Δηλαδή το αθλητικό τμήμα του ΕΘΝΟΥΣ (ΕΘΝΟΣΠΟΡ), την αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS, τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM και στην αθλητική ιστοσελίδα SENTRAGOAL.

Οπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν:

--- Περικόπτεται η αμοιβή για την κυριακάτικη εργασία, η οποία πλέον θα πληρώνεται με 0,75 από 2 που ήταν στο ΕΘΝΟΣ και 1,75 στο GOAL με δεύτερο ρεπό, κάτι που σημαίνει μείωση αποδοχών.
--- Ξεκινά και στην πράξη η συγχώνευση των αθλητικών τμημάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλοι θα δουλεύουν σε όλα τα Μέσα ή θα συνεργάζονται με όλα τα Μέσα, όπως θέλετε πείτε το.
--- Δημιουργούνται για το ΕΘΝΟΣ και το GOAL μικτά τμήματα ανά ρεπορτάζ με δημοσιογράφους και από τις δύο εφημερίδες που θα εργάζονται και για τις δύο εφημερίδες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ζητούν να παραστούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση. Μετά ο κυρ Πάνος θα πεί ότι θα δεί τον...κυρ Φώτη και όλα θα λυθούν- όπως πάντα...

Απάντηση εργαζόμενων σε σενάρια για τους περιφεριακούς σταθμούς της ΕΡΑ

Με αφορμή τα σενάρια που επεξεργάζονται στην ΕΡΤ και κυκλοφορούν για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, εργαζόμενοι στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ μας ενημερώνου ότι:

Οι 19 Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της ΕΡΑ, που βρίσκονται σε 19 πόλεις, στο Βόλο, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ρόδο, τις Σέρρες, την Τρίπολη, τη Φλώρινα και τα Χανιά, οι οποίοι καλύπτουν όλη την Ελλάδα (πλην Αττικής, Στερεάς και Θεσσαλονίκης).

Οι καλυπτόμενες Περιφέρειες είναι: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο.

Οι Περιφερειακοί Ρ/Σ ΕΡΑ παράγουν καθημερινά 12ωρο περίπου τοπικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, και 6ωρο πρόγραμμα το Σάββατο και την Κυριακή, καλύπτοντας τους νομούς όπου βρίσκονται, ενώ μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των κεντρικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δικτυώνονται με αυτά όταν χρειάζεται η μετάδοση σημαντικών γεγονότων.

Οι 19 Σταθμοί της ΕΡΑ, που λειτουργούν στην ελληνική περιφέρεια με μεγάλη ιστορία και συμβολή στις τοπικές κοινωνίες, συνδράμουν στα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΤ. Με αμεσότητα και εγκυρότητα οι δημοσιογράφοι των σταθμών, λειτουργούν και ως ανταποκριτές τους, σε ότι μικρό ή μεγάλο συμβαίνει στους Νομούς της Περιφέρειας. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τις δοκιμασίες -των περιοχών που εκπέμπουν- από τις καιρικές συνθήκες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, άλλες θεομηνίες και πυρκαγιές, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας τους, παίζουν άμεσο και πρωτεύοντα ρόλο στην ενημέρωση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (με ανταποκρίσεις). Επίσης, καλύπτουν ειδησεογραφικά την ιστοσελίδα της ΕΡΤ με αμεσότητα για ότι συμβαίνει στις περιφέρειες.

Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ και του σημαντικού έργου που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο στον ενημερωτικό τομέα, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, η παύση της λειτουργίας τους δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους όμορων νομών -λόγω περιορισμένης εμβέλειας- ή από τα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΤ. Και βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το έργο τους και να διαφεύγει ότι αποτελούν την έγκυρη και την υπεύθυνη φωνή στο πλήθος των ιδιωτικών σταθμών που νόμιμα ή παράνομα έχουν κατακλύσει τα ερτζιανά.

Πέραν τούτων, το κλείσιμο των όποιων Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ, θα προσφέρει ψιχία στην εξοικονόμηση πόρων, ενώ θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θεωρούμε, ότι οι Ρ/Σ της ΕΡΑ, των οποίων σχεδιάζεται το κλείσιμο, γίνονται το εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου να εμφανιστεί ως εικόνα περικοπών των εξόδων της ΕΡΤ, αν και υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι ουσιαστικής μείωσης των δαπανών, χωρίς «εντυπωσιασμούς», καθώς με απλή αριθμητική είναι φανερό ότι μια τέτοια ενέργεια γίνεται για το θεαθήναι.

Γι’ αυτό, ζητάμε στήριξή προκειμένου να μην κλείσει κανένας από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ -που έχουν καταξιωθεί στις τοπικές κοινωνίες κι έχουν συμβάλει στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των ακροατών και τηλεθεατών της ΕΡΤ- και να συνεχίσουν να εκπέμπουν.
Οι Εργαζόμενοι στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ

6 Φεβ 2011

Όλοι στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τον Αντ1 αύριο Δευτέρα 7/2 στις 11πμ


Αύριο Δευτέρα 7/2 στις 11 το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου Αντέννα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους των ΜΜΕ να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις, την τρομοκρατία και την κατάργηση των συμβάσεων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους των ΜΜΕ να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη κυβέρνηση που βάζει πλάτη στους εργοδότες και που με πρόσχημα την κρίση τους, ζητά από μας να πληρώσουμε τα κλεμμένα που οι ίδιοι έφαγαν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους των ΜΜΕ να διαδηλώσουμε για το δικαίωμα στην εργασία, για τα δικαιώματα των ανέργων και των υποαπασχολούμενων του χώρου, ενάντια στα μπλοκάκια και τη μαύρη εργασία.

Για να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε κρέας για την κρεατομηχανή τους.

Για να νοιώσουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους όταν απολύουν ή καταργούν και αποδομούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας.

Για να καταλάβουν ότι δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πάρτι στις πλάτες των εργαζομένων.

Για να καταδικάσουμε κάθε πουλημένο που προσπαθεί να μπει τροχοπέδη στο αγωνιστικό φρόνημα του αγωνιζόμενου και διωκόμενου εργαζόμενου.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ
(Κηφισιάς 10-12 Μαρούσι)

Να βάλουμε τέρμα στις απολύσεις και στην αποδόμηση των Συμβάσεων Εργασίας.
Είμαστε αυτοί που παράγουμε το πλούτο και παίρνουμε ψίχουλα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Η επανάσταση στην Αίγυπτο μέσω... Facebook και Τwitter



Η γενιά των social media ξάφνιασε με την αποτελεσματική διοργάνωση των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο αναγκάζοντας το καθεστώς να κόψει το Ιnternet.

Ο γενικός διευθυντής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα Γουάντα Κανφάρ παραδέχτηκε μέσα από την ιστοσελίδα «Ηuffington Ρost» τη συμβολή των social media στην κάλυψη των γεγονότων. Ανέφερε ότι το Facebook,το Twitter και το youTube έκαναν τη διαφορά στην κάλυψη των ταραχών πρώτα στην Τυνησία και τώρα στην Αίγυπτο .

«Το παράδειγμα της Τυνησίας υπήρξε καταλύτης για τις εξελίξεις στη χώρα μου, την Αίγυπτο. Μόλις είδαμε ότι μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να έχει αίσιο τέλος, αμέσως ξεκινήσαμε μια ιντερνετική εκστρατεία για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας,όχι μόνο στο Κάιροαλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις» επισημαίνει ο Αλ Σαχίντ , ένας από τους διαχειριστές της σελίδας του Facebook με τίτλο «Είμαστε όλοι Καλίντ Σαΐντ» («We are all Κhaled Said») η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στην κινητοποίηση του Διαδικτύου τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης.

Ο 22χρονος Καλίντ Σαΐντ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο αστυνομικούς τον Ιούνιο του 2010. Τους είχε μαγνητοσκοπήσει την ώρα που πωλούσαν ναρκωτικά και τον ακολούθησαν στο Ιnternet Καφέ όπου προσπάθησε να «ανεβάσει» το βίντεο στο Διαδίκτυο. Αρχικά οι περισσότεροι Αιγύπτιοι αντιμετώπιζαν σκωπτικά τη γενιά του Facebook, που προσπαθούσε να ξεκινήσει μια επανάσταση online. Ακόμη και οι πιο σκεπτικιστές ωστόσο δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι οι νεαροί χρήστες των social media κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να αποσπάσουν τη συμπαράσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Σύμφωνα με το site Sysomos, o αριθμός των αναρτήσεων (tweets) στο Τwitter που περιείχαν τους όρους Αίγυπτος, Υεμένη ή Τυνησία στις 16-23 Ιανουαρίου ήταν μόλις 122.319, ενώ στις 24-30 Ιανουαρίου εκτοξεύθηκε στα 1,3 εκατομμύρια. Χωρίς το Facebook και το Τwitter είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πρώτες κινητοποιήσεις θα συγκέντρωναν λιγότερους διαδηλωτές, τους οποίους θα διέλυαν ευκολότερα οι αστυνομικές δυνάμεις.
(ρεπορτάζ Δ. Γαλάνη -Δώρα Παυλίδου)

ΘΗΛΥΚΟΙ «ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ», ΕΝΩΘΕΙΤΕ

της Ελλης Ισμαηλίδου
Μια πρωτότυπη διαδικτυακή ομάδα έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία δύο χρόνια στο ελληνικό Διαδίκτυο.Και το όνομα αυτής,«Girl Geek Dinners»,το οποίο ελληνιστί αποδίδεται: «Δείπνα για γυναίκες...σπασίκλες»! Στόχος της να κινητοποιήσει και να ενημερώσει τις γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Ιnternet,μέσα από μια χαλαρή και διασκεδαστική διαδικασία που θυμίζει ένα ανεπίσημο «δείπνο».Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε γυναίκες,ενώ οι άνδρες γίνονται δεκτοί μόνο αν συνοδεύονται από κάποια γυναίκα!
Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2005 στο Λονδίνο,όταν η κυρία Σάρα Μπλόου, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τεχνολογία,αντιλήφθηκε ότι ήταν συστηματικά η μοναδική γυναίκα στις εκδηλώσεις που αφορούσαν τέτοια θέματα. Απαυδισμένη από το γεγονός ότι έπρεπε διαρκώς να αποδεικνύει στους άλλους ότι είχε και αυτή...δικαίωμα στην τεχνολογία,αποφάσισε να ιδρύσει τα Girl Geek Dinners,ώστε να φέρει σε επαφή γυναίκες με παρόμοια ενδιαφέροντα.
Ο εν λόγω θεσμός μεταφέρθηκε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2008 από την κυρία Δέσποινα Μπακιρτζή, ειδική σε θέματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ για προϊόντα τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 19 «δείπνα» κατά τα οποία έχουν μιλήσει αρκετές γυναίκες για τα καινοτόμα εγχειρήματα που ανέλαβαν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και το Ιnternet:«Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ομιλήτριες μεταφέρουν όχι μόνο τον ενθουσιασμό αλλά και την εμπειρία τους, ενθαρρύνοντας έτσι και άλλες να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες. Μέλη του ακροατηρίου προχώρησαν στο να ξεκινήσουν τις δικές τους online επιχειρήσεις, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία.