6 Ιουλ 2013

Δικαίωση: Ένοχη η ΟΙΚΟΜΕΤ για το δολοφονικό βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με χθεσινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ.
Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, τα 80.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα. 

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για ΣΣΕ

 Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν χτες (4/7), οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου «ΕΥΡΩΠΗ» και «Άργος» και  μετά την  αδιαλλαξία της εργοδοσίας στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την προκλητική στάση των εταίρων να καταργήσουν δικαιωματικά επιδόματα και παροχές που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις και πήραν τις πιο κάτω αποφάσεις:


4 Ιουλ 2013

Και το Δημοτικό Ραδιόφωνο "ΞΕΝΙΟΣ" στα χέρια των εργαζόμενων


Του Κώστα Γεωργακόπουλου

Δεκτή έκανε προχθές (02/07) το ΕΣΡ την αίτηση των εργαζόμενων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM από τις 8 Φεβρουαρίου  2013, για τη χορήγηση της άδειας του σταθμού, σύμφωνα με το άρθρο 32 του νόμου 4109 (ΦΕΚ 16/Α΄/23-012013). Η σχετική απόφαση (αρ. 358/2.7.2013) του ΕΣΡ δημοσιεύθηκε σήμερα (04/07) στη διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΛ49ΙΜΕ-9Α6).

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ,  με τη συγκεκριμένη απόφαση, προτείνει προς τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, την μεταβολή του φορέα του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM STEREO Νομού Αττικής, αντικαθισταμένης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (ΔΕΡΑΛ),  από το νομικό πρόσωπο που θα συσταθεί από τους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό, μετά την υπʼ αυτών κατάθεση στον ταμία του νομικού προσώπου ποσού 200 ευρώ, από κάθε εργαζόμενο.

Κατά συνέπεια, αναμένεται πλέον η σχετική επικύρωση της συγκεκριμένης απόφασης του ΕΣΡ, από τον αρμόδιο υπουργό, για να οριστικοποιηθεί η μεταφορά της άδειας, στους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ- βιάζεται ο Καψής, απορρίπτουν οι εργαζόμενοι..


 ΤΟ Ν.Σ δεν αφορά το μεταβατικό σχήμα αλλά τη ΝΕΡΙΤ(Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση), το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο οποίος θα ανήκει στο δημόσιο τομέα και θα τελεί υπό την εποπτεία του κράτους. Σύμφωνα μ΄αυτά που προβλέπονται στο ν.σ.:
---Θα έχει οικονομική αυτοτέλεια και θα αποτελεί ενιαίο φορέα όπου θα ενταχθούν τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και λοιπές ιδίως πολιτιστικές δραστηριότητες.
---Το προσωπικό θα προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής και με συμβάσεις έργου. Κατ' εξαίρεσιν, ύστερα από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου θα μπορεί να ανατεθεί απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες.  

3 Ιουλ 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΕΡΤ

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Επικρατείας,  για τη μη εφαρμογή της απόφασης  που  για 17 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί  η Κυβέρνηση,   προκειμένου να  ανοίξουν οι πομποί  της ΕΡΤ και να  δοθεί πλήρες Ραδιο-Τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«….οι χατζηαβάτες & τα κολλητήρια»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛ
                 
 Απάντηση στους Π. Ζώτο, και Ι.Τζανετή-
  υπονομευτές του αγώνα της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ

Παράξενη  σύμπτωση και συγκυρία.
Θεατές, στον ίδιο περιφερόμενο θίασο σκιών, την ίδια στιγμή, που η διοίκηση του ΔΟΛ, κοινοποιούσε στους εργαζόμενους, τη νέα επιπρόσθετη επιμήκυνση  -καθυστέρηση (;) της εξόφλησης δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, που πλησιάζει τον ένα μήνα.
Οι «χατζηαβάτες & τα κολλητήρια» έδωσαν και πάλι τα ρέστα τους, σε μία
παράσταση πάντως εκτός τόπου και χρόνου.
Μασκαράτες, που αλλάζουν φορεσιές υποδυόμενοι πρόσωπα με «αρχές & αξίες».
Σε μια υστερική παράκρουση «νεοεθνικοφροσύνης», ανάξια οποιασδήποτε κριτικής αντιπαράθεσης σε επίπεδο επιχειρημάτων, αδιαφορώντας ακόμη και για την αυτογελιοποίηση τους, μας έπνιξαν στα σκουπίδια.
Για τη ταμπακιέρα …. «μούγκα στη στρούγκα».
 

2 Ιουλ 2013

Ο ΆΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ- Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ένα «ξαφνικό θάνατο».

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Η υγεία, το φάρμακο και η σύνταξη των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος για τον ανταποδοτικό πόρο των Ταμείων του, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς, σήμαινε συναγερμό.
Στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για εγρήγορση, ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ταμείων και των Ενώσεων του κλάδου, με κοινή διαπίστωση ότι η υφαρπαγή του πόρου μας μεθοδεύεται συστηματικά και είναι προ των πυλών. Και δεν μεθοδεύεται μόνον από την Τρόικα ως απόρροια του Μνημονίου, αλλά αποτελεί αίτημα εργοδοτών μας –που δεν καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές-, επιχειρηματιών και διαφημιστών που καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας των ανθρώπων του Τύπου.
Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν ότι ο αγώνας σύσσωμου του κλάδου, είναι πλέον αγώνας ζωής. Και καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους του χώρου σε διαρκή επαγρύπνηση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ένα νέο «ξαφνικό θάνατο».
Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η παρουσία επιτροπής των σωματείων στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες του κλάδου προς την κυβέρνηση, για:
· Αυστηρή απάντηση στα έγγραφα Σταϊκούρα-Βρούτση, που επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ισχυρή νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη υπόσταση του πόρου μας.
· Άμεση συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι κάθε ενέργεια σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αποτελεί casus-belli για τον κλάδο.
Οι άνθρωποι του Τύπου δεν θέτουν σε διαπραγμάτευση την ίδια τους τη ζωή. Όλοι όσοι πήραν μέρος στη σημερινή σύσκεψη διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν αταλάντευτα, ενωμένοι για τη σωτηρία των Ταμείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Έκοψαν τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα στην ΕΡΤ-τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Οι μόνιμοι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είχαν τα τελευταία χρόνια την δυνατότητα να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα με πολύ χαμηλό πάγιο και ιδιαίτερα χαμηλές χρεώσεις στις κλήσεις τους.
Την συγκεκριμένη δυνατότητα, παρείχε η ΕΡΤ σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Μάλιστα με αυτά τα τηλέφωνα μπορούσαν να επικοινωνούν με τετραψήφια νούμερα και με τα σταθερά της Αγίας Παρασκευής.

Σκάνδαλο μαμούθ με το λουκέτο στην ΕΡΤ!

Άραγε πρόκειται για βλακεία, για προχειρότητα που οδηγεί σε έναν τραγέλαφο, ή για ένα προσχεδιασμένο σκάνδαλο που πληρώνει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός;

Όπως και να χει, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ελληνικό Δημόσιο, θα αναγκαστεί να πληρώσει τεράστια ποσά (μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) σε ρήτρες, αποζημιώσεις και δικαστικές διεκδικήσεις για γεγονότα που επρόκειτο να προβάλλει και δεν θα το κάνει, ενώ αναγκάζεται και δίνει έναντι πινακίου φακής σε ιδιωτικά κανάλια, τα δικαιώματα που αγόρασε μόλις λίγους μήνες πριν. Ήδη, ετοιμάζονται αγωγές από διεθνείς κολοσσούς, όπως η FIFA, που θα ζητήσουν εκατομμύρια ευρώ… Να γίνουμε σαφείς:

Ντρέπομαι να ζητήσω από τους γονείς μου λεφτά για το εισιτήριο του λεωφορείου


Όχι γιατί είμαι τεμπέλης, κάθε άλλο....

1 Ιουλ 2013

Γραπτώς στους εργαζομένους της ΕΡΤ οι προτάσεις της κυβέρνησης


Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρέδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νέας συνάντησης που είχαν το απόγευμα.

 Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

ΕΡΤ: Συνεχίζουμε… Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Ο αγώνας για την ΕΡΤ συνεχίζεται.
Το μήνυμα αυτό απευθύνεται προς όλες τις πλευρές.
Ειδικότερα απευθύνεται προς την κυβέρνηση που φρόντισε- με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- να ρίξει «μαύρο», κατά «παγκόσμια αποκλειστικότητα», στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και που για μια ακόμη εβδομάδα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ. Την κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται, επίσης, για τον πρωτοφανή και συνεχιζόμενο διασυρμό του  Εθνικού Φορέα Ραδιοτηλεόρασης, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, στο πολιτικό συνέδριο του κόμματος του.
Ο κ. Σαμαράς, παραδέχθηκε μεν τις «κομματικές και αδιαφανείς προσλήψεις» που έγιναν κατά καιρούς και «την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος»,  παρέλειψε, όμως,  να μιλήσει για την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της τωρινής κυβέρνησης  που, ακόμη και εν μέσω κρίσης, συνέχισε το «θεάρεστο» έργο των προκατόχων της.
Αυτοί που δεν ευθύνονται είναι οι 2656 εργαζόμενοι τους οποίους, με καταχρηστικό και παράτυπο τρόπο, η δικομματική (τώρα πλέον) κυβέρνηση  φρόντισε να ενημερώσει για την «δήθεν» απόλυση τους, με έγγραφο που στάλθηκε ταχυδρομικώς, χωρίς καμία εγκυρότητα. ΟΎΤΕ ΚΑΝ την υπογραφή του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη-  «Παρατυπία» που  θα απαντηθεί με νομικό τρόπο από την ΕΣΗΕΑ και τα άλλα Σωματεία  προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

Του γιου της Πέτρου Αργυρίου
(Η μητέρα μου Βαρβάρα Αργυρίου, με την λατρεμένη της κορούλα, Καλοκαίρι 2012)

Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από χθες είναι +1. Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν… η μητέρα μου.

30 Ιουν 2013

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙ.

                       
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”. 

Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη” 
Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
 

Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:

Τον Νερούδα να τον αφήσετε ήσυχο κ. Σαμαρά...


 ΤΙ συμβαίνει όταν...
ένας ακροδεξιός πολιτικός, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, αρχίζει να χρησιμοποιεί στις ομιλίες του αποσπάσματα μαρξιστών ποιητών όπως ο Πάμπλο Νερούδα;


Τις περισσότερες φορές μπορεί και να την γλιτώσει σχετικά φτηνά, ιδίως αν ο ποιητής έχει υμνήσει τη ζωή και τον έρωτα. Τότε η δυνατότητα άντλησης πανέμορφων αλλά πολιτικά ακίνδυνων στίχων αφήνει μεγάλα περιθώρια κινήσεων.

Πάντα όμως ο κίνδυνος παραμονεύει στη γωνία.

Υπόμνημα -απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς τον Π. Καψή

                            

Μετά την επικοινωνία που είχαν με τον Υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Παντελή Καψή  ένα υπόμνημα. Αυτή είναι η δική τους απάντηση στην παρελκυστική τακτική και στη λογική του χαλασμένου τηλέφωνου που χρησιμοποιεί ο «συνάδελφος», υπουργός, Παντελής Καψής για να πετύχει τη διάσπασή τους και να κάνει το ακατόρθωτο πραγματικότητα. Αυτό είναι το υπόμνημα-απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που συνεχίζουν να αγωνίζονται:

«Συνάδελφοι» παντός καιρού!


Από τον Μάκη Νοδάρο

Την επαναπρόσληψή τους(!) στη ΝΕΡΙΤ προωθούν -με εντολή των πολιτικών τους προστατών- γνωστοί δημοσιογράφοι, διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες της ΕΡΤ Α.Ε. στη Δυτική Ελλάδα, που όλες αυτές τις ημέρες ποτέ δεν έλαβαν μέρος ενεργά στις διαμαρτυρίες των συναδέλφων τους για την πραξικοπηματική κατάργηση του ενημερωτικού μέσου στο οποίο εργάζονταν επί χρόνια.