10 Απρ 2010

Ερευνα για θανάτους δημοσιογράφων στο Ιρακ εξ αιτίας του αμερικανικού στρατου ζητά η ΔΟΔ


Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ευθύνη του αμερικανικού στρατού για τους θανάτους αμάχων και δημοσιογράφων στο Ιράκ ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μετά τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικού οπτικού υλικού.

Η ΔΟΔ καλεί τον Πρόεδρο Ομπάμα να προχωρήσει σε καινούργια έρευνα για αυτούς τους θανάτους που οφείλονται στη δράση του αμερικανικού στρατού στη χώρα, όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το ‘Wikileaks’ δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο οπτικό υλικό στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ελικοπτέρου τύπου Apachi, σε προάστιο της Βαγδάτης, το 2007. Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι δεν δίστασαν να στρέψουν τα πυρά τους ακόμη και εναντίον των αμάχων, που προσέτρεξαν να βοηθήσουν τους τραυματίες της επίθεσης. Σε αυτή την επίθεση είχαν σκοτωθεί δύο εργαζόμενοι στο πρακτορείο Reuters, ο φωτογράφος Namir Noor-Elden και ο οδηγός Saeed Chnagh.

Ενα ακόμη αποτρόπαιο περιστατικό, που ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την επίθεση του αμερικανικού στρατού, στις 8 Απριλίου 2003 στη Βαγδάτη εναντίον του Ξενοδοχείου Παλαιστίνη, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο δημοσιογράφων και εναντίον του σταθμού Αλ Τζαζίρα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμα δημοσιογράφου, την ίδια μέρα.

«Πρόκειται για την επιβεβαίωση της χειρότερης και εν ψυχρώ βίας που ασκείται», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα, Πρόεδρος της ΔΟΔ και κάλεσε τις ΗΠΑ να μην αγνοήσουν τη θηριωδία πoυ συντελείται εις βάρος των αμάχων και των δημοσιογράφων στο Ιράκ, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί η διαλεύκανση 19 ανεξήγητων θανάτων για τους οποίους φέρει την ευθύνη ο αμερικανικός στρατός.

9 Απρ 2010

Με «Citizen» προχωρά ο Κοτρώτσος


Εχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο η έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας από τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Κάποιοι λένε ότι ο δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει… καθημερινές συσκέψεις με τους επιτελείς του σε κάποιο κτίριο στο Νέο Ψυχικό. Αυτό που προβληματίζει τους συνεργάτες του είναι ότι σε άλλους λέει ότι η εφημερίδα θα βγεί μέσα στο Μάιο ενώ σε κάποιους άλλους ότι θα κρεμαστεί στα περίπτερα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο!..
Προς το παρόν ο Κοτρώτσος αρκείται σε ζυμώσεις και στο free press έντυπο GoBET που απευθύνεται σε «αλογομούρηδες» και στοιχηματζήδες.Όπως λένε οι συνεργάτες του, ο Κοτρώτσος συνεχώς επικαλείται την ανάγκη.... χαμηλού μπάτζετ για την έκδοση της εφημερίδας και όπως ακούγεται θα ακολουθήσει την συμβουλή του ζωγράφου – γλύπτη Θανάση Λάλα και θα κάνει χώρο για πολλά νέα παιδιά τα οποία φυσικά θα δουλεύουν για… το κέφι τους.
Στο εκδοτικό εγχείρημά του ο Κοτρώτσος δεν είναι μόνος αλλά έχει μαζί του κάποια κορυφαία ονόματα από τον χώρο των εφημερίδων. Συγκεκριμένα θα συνεργαστεί και θα συνεταιριστεί με τον Λουκά Κατσώνη ο οποίος έχει περάσει από επιτελικές θέσεις στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Καθημερινή. Επίσης ακούγεται ότι θα συνεργαστεί και με τον άσπονδο φίλο του Μιχάλη Ζαχαράτο (τον πάλαι ποτέ διευθύνοντα σύμβουλο του Ελ. Τύπου της Γιάννας) καθώς και με τους Νίκο Ντούγια (ήταν ο ακόλουθός του στον Τύπο), Αντώνη Σκυλλάκο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Στόχος της ομάδας του Κοτρώτσου, όπως διαδίδουν στην πιάτσα, είναι να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο «Πρώτο Θέμα» αλλά όπως λένε πιο σοβαρό και με περισσότερα αποκαλυπτικά θέματα. Για το θέμα των προσφορών ακούγεται ότι θα υπάρχουν αλλά με μέτρο καθώς θα είναι ποιοτικές και ανάλογες με αυτές του Βήματος…
Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει από την εκδοτική εταιρεία «Citizen» που έχει ήδη συσταθεί και το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ. Στο δ.σ. της εταιρείας συμμετέχουν οι Σεραφείμ Κοτρώτσος, Λουκάς Κατσώνης, Νίκος Ντούγιας και Γιώργος Μαρκεσίνης. Στους στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ του εντύπου Go BET.Υ.Γ.
Κάποιοι λένε ότι τα κάποια από τα χρήματα για την εφημερίδα προέρχονται από κάποιον παλιό εργοδότη-αφεντικό του Κοτρώτσου που όπως ακούγεται μετ΄επιτάσεως θέλει να επιστρέψει στα πράγματα! Επειδή όμως έχει καεί από τον χυλό τώρα προσέχει το που, σε ποιόν και πόσα θα διαθέσει. Είναι προφανές ότι για κάποιους τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα…
Υ.Γ.1 Ο Citizen Γιαννακίδης άραγε θα συμμετάσχει στο εγχείρημα;
Πηγή: zoornalistas

7 Απρ 2010

Ο ΞΕΝΙΟΣ ξανά ανοιχτός- αφού πλήρωσε ο Δήμαρχος μετά την τριμερή


Μετά απο μακροχρόνιες και επίπονες προσπάθειες χθες στις 14।00 πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την προεδρία του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού Εργασίας) (μία ακόμη) τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί μήνες παρέμεναν απλήρωτοι.
Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), και ο Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο) ενώ την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κος Χρήστος Παππούς।

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μερών ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ξένιου δήλωσε ότι κάθε μήνα θα καταβάλλεται ο τρέχων μισθός και ακόμη ένας από τους χρωστούμενους, μέχρι οριστικής εξοφλήσεως των εργαζομένων.
Επίσης δήλωσε ότι παράλληλα θα αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων και ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Δημοτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού। Ο κος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και έληξε την διαδικασία. Τηρήθηκε πρακτικό που συνυπεγράφει από όλα τα μέρη.

Σήμερα αποπληρώθηκαν δύο μήνες από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού και σε ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, αναστέλλοντας την επίσχεση εργασίας.
Εκτός από τα Σωματεία σημαντικότατη ήταν η συμβολή του Δ. Κωσταντόπουλου, συμβούλου του υπουργού Εργασίας εξ ού και η αναφορά στο πρόσωπό του σε σχετική ανακοινωση εργαζομένων : "Όλοι οι εργαζόμενοι στον Ξένιο (Δημοσιογράφοι Τεχνικοί και Διοικητικοί) θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύμβουλο του Υπουργού εργασίας κο Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ώστε να έχουμε λύση του θέματός".

4 Απρ 2010

Ούτε καν το Δώρο του Πάσχα δεν πήραν οι εργαζόμενοι σε Ξένιο και Επικοινωνία

Μέρες που είναι, ένας λόγος παραπάνω, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι συνάδελφοί μας στα Δημοτικά ραδιόφωνα του Ξένιου είναι απλήρωτοι συνεχώς από τον περασμένο Απρίλιο (2009) και οι συνάδελφοί μας του Επικοινωνία έχουν 2 μήνες απλήρωτοι.

Το δώρο του Πάσχα γι αυτούς δεν κατεβλήθη, ενώ οι Δήμαρχοι των Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς και Ν. Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος κάνουν πολιτική για την πάρτη τους με τα λεφτά των συναδέλφων μας και ετοιμάζονται να γλεντοκοπήσουν αμέριμνοι με τους εργαζόμενους των ραδιοσταθμών τους να στερούνται τα στοιχειώδη για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αυτά ως υπενθύμιση προς τους κυβερνώντες και τους ιθύνοντες της Βουλής και των Οργανισμών. Τους ενημερώνουμε ότι ήδη σε ό,τι αφορά τον Ξένιο έχουμε καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις εναντίον της Διοίκησης του ραδιοσταθμού τις οποίες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλοι.

Μόνο να ζητάτε να σφίξει ο κόσμος το ζωνάρι ξέρετε, κύριοι. Ούτε την εφαρμογή των νόμων σας και των αποφάσεων των δικαστηρίων δεν είστε διατεθειμένοι να επιβάλετε και πιστεύετε ότι ο κόσμος θα παρακολουθεί αμέτοχος επ’ άπειρον.

Την Τρίτη το πρωί στις 11 σε συνέλευση οι εργαζόμενοι του Επικοινωνία αποφασίζουν μαζί με ΕΤΕΡ και ΕΣΠΗΤ για τα περαιτέρω… και την ίδια μέρα στις 14.00 ο Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς θα περάσει από το Υπουργείο Εργασίας να… θέσει τους όρους του για την αποπληρωμή των εργαζομένων… Προσοχή, κύριοι Δήμαρχοι. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι προ των πυλών.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται την κρίση και θυμούνται τα ιδεώδη του πατριωτισμού, μόνο όταν πρόκειται να προβούν σε πάγωμα ή σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Δεν τους βλέπουμε να απευθύνουν παρόμοιες συστάσεις σε εκείνους που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, όπως για παράδειγμα στους βιομήχανους και στους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να παγώσουν τις τιμές των προϊόντων. Και ούτε βέβαια να παίρνουν δυσάρεστες αποφάσεις και για όσους είναι πιο …ίσοι από όλους εμάς τους πληβείους… Αναζητούνται ακόμα οι ένοχοι για τα σκάνδαλα και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για την κατάργηση του «νόμου περί ευθύνης υπουργών». Οι ένοχοι σουλατσάρουν πάμπλουτοι και πίνουν καφέ στην υγεία των κορόϊδων (ημών) και μας κάνουν και υποδείξεις καθημερινά από τα ΜΜΕ.

Εργαζόμενοι σταθείτε δίπλα στις Ενώσεις σας, όταν αυτές στέκονται δίπλα σας. Στηρίξτε όσους σας στηρίζουν. Δύναμη και συνεχή αγώνα για να μην περάσει η λαίλαπα από πάνω μας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση για όλους τους εργαζόμενους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ