9 Οκτ 2010

Μηδενικές αυξήσεις αποφάσισε το έκτακτο στρατοδικείο της κυβέρνησης για τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας




Μέσα στον ορυμαγδό της ιλιγγιώδους αύξησης των τιμών ακόμη και στα πλέον στοιχειώδη είδη διαβίωσης και στον εφιάλτη της ραγδαίας συρρίκνωσης των ήδη πενιχρών αποδοχών της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων, κάθε απόπειρα των τελευταίων να πάρουν έστω και μια στιγμιαία ανάσα, υπονομεύεται και ματαιώνεται από την πρωτοφανή αναλγησία της κυβέρνησης.

Θα αναφερθούμε αμέσως σε ένα από τα πιο πρόσφατα «κατορθώματα» αυτής της πολιτικής: Η κυβερνητική οδηγία για μηδενικές αυξήσεις στο δρόμο που χάραξαν οι μνημονιακοί εσωτερικοί και εξωτερικοί φύλακες και διαχειριστές του τραπεζικού χρήματος, παράγγειλε προκρούστιο κρεβάτι για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στο πνεύμα αυτό λοιπόν η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας έστησαν έκτακτα στρατοδικεία αναθεώρησης και κατάργησης κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων. Οι εργοδότες βέβαια, αφού τους άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση την πόρτα με το εκτρωματικό νομοθέτημα (άρθρο 51 του Ν. 3871/2010) Λοβέρδου (θα τον θυμόμαστε ως τον σφαγέα της ΣΣΕ μας) προσέφυγαν στις 30/8/2010 στην «εφετειακή εξέταση» της Διαιτητικής απόφασης για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που εξεδόθη από τον ΟΜΕΔ και από τον Διαιτητή κο Ιωάννη Μαντούβαλο την 1/7/2010 και η οποία προέβλεπε αύξηση 1,5% από 1ης 1ου του 2010 και 1,5% από 1ης 9ου του 2010 και κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Πράξη Κατάθεσης 17/2-7-2010.

Με τις διαδικασίες που ορίζει ο Ν 3871/2010 στήνεται όργανο τύπου έκτακτου στρατοδικείου, όπου με την κουκούλα της ανωνυμίας (δεν ανακοινώνεται ποιος ψήφισε τι) αποφαίνονται 3 διαιτητές. Σήμερα λοιπόν λάβαμε την απάντησή τους την οποία και αναρτούμε στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας ως μνημείο συνταγματικής εκτροπής, κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής αναισχυντίας. Ως τέτοια την παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων. Βγήκε με σχετική πλειοψηφία 2 προς 1 και κουρελιάζει την Διαιτητική απόφαση της 1ης 7ου 2010 του ΟΜΕΔ μη δίνοντας αυξήσεις για το 2010.

Το πήραμε το μήνυμα, κύριοι της κυβέρνησης: Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η εργοδοσία, σπεύδετε να το υλοποιήσετε εσείς. Όποια απόφαση ξεφεύγει από τις βουλές του μνημονίου που ΕΣΕΙΣ υπογράψατε, την καταργείτε στήνοντας έκτακτα στρατοδικεία και ψηφίζετε γι αυτό αναγκαστικά νομοθετήματα που, κατά παράβαση των κανόνων της νομιμότητας, της κοινής λογικής, αλλά και αυτής της στοιχειώδους ανθρωπιάς, επεκτείνονται και σε χρόνο παρελθόντα της δημοσίευσης του Νόμου. Συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα στη χώρα μας. Σήμερα είναι το οικονομικό της ΣΣΕ μας. Αύριο τα θεσμικά, και μεθαύριο ίσως θα επιβάλετε και να πληρώνουμε για να εργαζόμαστε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, συνδικαλιστικές και νομικές, για να παρθεί πίσω η αντισυνταγματική και αντεργατική πραξικοπηματική εκτροπή που συνιστά η «Εφετειακή Διαιτητική Απόφαση», μια απόφαση με μυστικές ψήφους 2-1, της οποίας ηθικός αυτουργός είναι το Υπουργείο Εργασίας και η καλοκαιρινή ντροπολογία Λοβέρδου με την οποία εδραιώνεται το μνημόνιο του 0% και για τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα για σύμβαση 300 εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι η εργοδοτική πλευρά είχε απορρίψει μετά πολλών επαίνων και πρόταση του Μεσολαβητή κου Γεωργίου Κατρούγκαλου για μηδενικές μεν αυξήσεις αλλά με ταυτόχρονη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Κάτι ήξεραν τότε, αφού από το υπουργείο τους έκλειναν το μάτι ότι θα τους εξασφαλίσουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Μονά-ζυγά των εργοδοτών, αυτό τον σοσιαλισμό έχει στο νου της η κυβέρνηση και αυτόν ήρθε να εφαρμόσει στις πλάτες μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πλαισιώσει και να συνδράμει στις ενέργειες της Ε.Τ.Ε.Ρ για την κατάργηση κάθε τέτοιας εκτρωματικής «ρύθμισης» που κατεδαφίζει τις Συλλογικές μας Συμβάσεις, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καμαρινόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Καραπανάγος

τη Διαιτητική κατ' έφεση, τη διαιτητική και την μεσολαβητική πρόταση θα τις βρείτε στο http://www.eter.gr/

6 Οκτ 2010

Άνακλήθηκαν οι 3 απολύσεις στο Κανάλι 1- νίκη των τεχνικών της ΕΤΕΡ


Επέστρεψαν στην εργασία τους στο Κανάλι 1 οι τρείς απολυμένοι τεχνικοί, μετά την ανάκληση των απολύσεών τους από την Διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1». Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την ΕΤΕΡ, το μαχητικό Σωματείο που τους εκπροσωπεί, αναφέρεται:

"Την οδό της νομιμότητας ελπίζουμε να επαναφέρει στο ραδιοσταθμό η διοίκηση του Δημοτικού ραδιοφώνου κανάλι 1 διενεργώντας νόμιμα όλες τις προσλήψεις του προσωπικού και στέλνοντας στο Δήμο την Δημοτική υπάλληλο που χρησιμοποίησε ως μηχανισμό ανάσχεσης των εργατικών κινητοποιήσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ ευχαριστεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΔΗΡΑΠ, Συντονιστική Ενώσεων ΜΜΕ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά), τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πειραιά (κου Γιάννη Μίχα, κου Πέτρου Μαντούβαλου, κου Βασίλη Μιχαλολιάκου, κας Ελπίδας Παντελάκη, κου Γιάννη Καρδαρά), το ΠΑΜΕ Πειραιά και πάνω από όλους τους απλούς εργαζόμενους που στήριξαν τους τρεις απολυμένους συναδέλφους με κάθε μέσο και τρόπο."

Αλλά το καλύτερο το κρατούσαν στο τέλος της ανακοίνωσης:

"Στα εξαπτέρυγα και τους συνεργάτες της διοίκησης του Καναλιού 1, που στάθηκαν απέναντι στους απολυμένους και στην κινητοποίηση των τεχνικών, ευχόμαστε καλή τύχη στο μοναχικό τους δρόμο."

Μακάρι να μπορούσαν και άλλα Σωματεία να δώσουν τήν ίδια απάντηση στα δικά τους "εξαπτέρυγα" της εργοδοσίας στον Πήγασο και στον Δολ και αλλού ...

5 Οκτ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΌΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεών της για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, που πλήττονται βάναυσα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό με αφορμή τη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε όλα τα ΜΜΕ, στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τους με απολύσεις, αλλαγές σχέσεων και μορφής εργασίας, με υποαπασχόληση και την κατάργηση των ΣΣΕ, τις απόπειρες παράνομων απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επαναδιατυπώνει την αμετάκλητη θέση της να αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποκρουστούν ριζικά παρόμοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις ενός σχεδίου επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα που, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοινώνει ομόφωνα τη συμπαράστασή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί στον ΔΟΛ η ΕΠΗΕΑ για την ανάκληση των αναίτιων μαζικών απολύσεων διοικητικών συναδέλφων μας και καλεί τα μέλη των Ενώσεων να συνδράμουν δυναμικά την προσπάθειά της.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και καταδικάζουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας και τις απόπειρες για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καλεί ομόφωνα τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις του χώρου μας να προχωρήσουμε από κοινού σε 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες με αιτήματα:

---Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
---Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων μας.
---Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
---Την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κατάργησή τους.
---Το σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
---Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ορίστηκε για την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Οχι πιά Διευθυντές. Μόνο αρχισυντάκτες...


Ενας ακόμη από τους επιτελείς της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με κάποιες αποφάσεις της διεύθυνσης.

Ο διευθυντής σύνταξης της ΟΜΑΔΑΣ, της ένθετης αθλητικής εφημερίδας των Νέων, μετετράπη μέσα σε μία νύχτα σε αρχισυντάκτη. Η «υποβάθμιση» του Γιάννη Κιούση αν και μη ουσιαστική ήταν από πολλούς αναμενόμενη καθώς την συνέδεαν με την αλλαγή στρατηγικής της διοίκησης.

Γεγονός πάντως είναι πως οι σελίδες της ΟΜΑΔΑΣ έχουν μειωθεί τη Δευτέρα (σε 24) σε αντίθεση με την αντίστοιχη αθλητική εφημερίδα του Εθνους (ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας) που βγαίνει με 40 σελίδες και βέβαια έχει δική της «ταυτότητα» με διευθυντή έκδοσης (Ανδρέας Παπαλουκάς), διευθυντή σύνταξης (Αλέξανδρος Δημητριάδης), αρχισυντάκτη (Πέτρος Θεοδοσίου), υπεύθυνο ύλης (Στάθης Τζαγκουρνής), art director κλπ.

Σε πολλές εφημερίδες οι επικεφαλής των αθλητικών τμημάτων αναγράφονται και... συμπεριλαμβάνονται στην κυρίως ταυτότητα της εφημερίδας ως αρχισυντάκτες, αν και οι περισσότεροι προτιμούν να μπαίνει το όνομά τους σε ξεχωριστή θέση στο ένθετο και να αναγράφονται ως διευθυντές…

Υ.Γ. Και να φανταστεί κανείς οτι πριν από λιγο καιρό την ΟΜΑΔΑ ήθελαν να την κρεμάσουν ως χωριστή εφημερίδα στα περίπτερα...
πηγή: zoornalistas

4 Οκτ 2010

Η ΠΟΕΣΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ"


Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

Αθήνα, 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που δέχτηκε σφοδρή και οργανωμένη εργοδοτική επίθεση.

Επίσης καλούν συναδέλφους που ασπάστηκαν τις εργοδοτικές θέσεις και επιχείρησαν να ανατρέψουν τις ομόφωνα ληφθείσες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσεις –και μάλιστα με κατάφορα αντικαταστατικές πράξεις, όπως το στήσιμο κάλπης και η οργάνωση απεργοσπαστικών μηχανικών- να συνταχθούν με τα όσα απορρέουν από το Καταστατικό, αποφεύγοντας την εκούσια ή ακούσια συμπόρευση με ανερμάτιστες εργοδοσίες.Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας δηλώνουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή σε όλα τα επίπεδα:

• Συνδικαλιστικό, πειθαρχικό,
• Νομικό (εθνικό και ευρωπαϊκό),
• Κοινωνικό.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών αγωνίζονται και θα αγωνίζονται για την υπογραφή όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενάντια στις μεθοδεύσεις κάποιων αδίστακτων εργοδοτών και των ενεργούμενών τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνέντευξη Τύπου Εργαζόμενων ΔΟΛ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Όχι στη σφαγή των εργαζομένων από τη διοίκηση του ΔΟΛ

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ξεκίνησε τη σφαγή εργαζομένων που είχε εξαγγείλει. 45 άνθρωποι πετάχτηκαν στο δρόμο μέσα σε τέσσερις μέρες, λίγες εβδομάδες μετά τους 94 των Ελληνικών Γραμμάτων. Και είναι απλώς το ξεκίνημα για τις δεκάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει, με στόχο -απ'ο,τι φαίνεται- 150 «διοικητικούς» και 135 «δημοσιογράφους», αν και σε μια προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων η εταιρεία «διαβεβαιώνει» ότι «προς το παρόν» δεν απολύει δημοσιογράφους.

Η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ οργανώνει αύριο,
Τρίτη, 5/10/2010, στις 12 το μεσημέρι,
στην είσοδο του κτιρίου, Μιχαλακοπούλου 80,
συνέντευξη τύπου
για να ακουστεί και η άποψη των εργαζομένων
.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία αρνείται κάθε διάλογο με εργαζομένους ή με τα σωματεία τους και χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις εφημερίδες και τα άλλα μέσα που διαθέτει για να προπαγανδίζει την ανάγκη «θυσιών» από τους εργαζομένους γενικά και τους δικούς της ειδικότερα.

Η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχει ήδη κηρύξει 24-ωρες κυλιόμενες απεργίες από μεθαύριο, Τετάρτη, και το Διασωματειακό των Ενώσεων του τύπου συνέρχεται επίσης αύριο, για να αντιμετωπιστεί η βάναυση επίθεση της ανάλγητης αυτής εργοδοσίας.

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ
4/10/2010

30 οι απολύσεις διοικητικών στον ΔΟΛ- απεργία της ΕΠΗΕΑ την Τετάρτη

Σε 30 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων προχώρησε σήμερα ο ΔΟΛ. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο οπου διαδραματίστηκαν σκηνές απελπισίας των απολυμένων αλλά και οργής των εργαζόμενων που έκλεισαν συμβολικά την κεντρικη πόρτα. Παρέμειναν στο δρόμο ως αργά το βράδυ ενώ συνεχώς κατέφθαναν μηνύματα συμπαράστασης απο εργαζόμενους- διοικητικούς και δημοσιογράφους- άλλων Μέσων. Η ΕΠΗΕΑ κήρυξε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν από την Τετάρτη 6/10.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. μετά τις αναίτιες μαζικές απολύσεις στο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα των απολύσεων και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στον ΔΟΛ, να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία και αποτρέποντας την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Καλούμε σε συμπαράσταση τις αδελφές ενώσεις των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ, για να αποτρέψουμε όλοι μαζί την εφαρμογή των απαράδεκτων εντολών της Τρόικας.

Δεκαετίες λειτουργίας των ΜΜΕ, σε ένα θολό θεσμικό περιβάλλον που επέτρεπε υπερκέρδη και αφορολόγητα έσοδα, δημιούργησαν γιγαντιαίες εκδοτικές επιχειρήσεις και πολλούς εκδότες από τους οποίους οι περισσότεροι στηριζόμενοι στην έμμεση επιδότηση με την κρατική διαφήμιση και με υπερδανεισμό από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο τις περισσότερες φορές ενέδιδε πιεζόμενο από το πολιτικό σύστημα.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, που σε αυτούς στηρίχτηκαν και γιγαντώθηκαν τόσα χρόνια και επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους, ζητώντας στήριξη από τους ίδιους για την εξόντωσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν εκδότες όταν θα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Το δημόσιο αγαθό η ενημέρωση δεν πρέπει να συνεχιστεί να διαχειρίζεται από επιχειρηματίες, που με τις επιχειρηματικές τους επιλογές οδήγησαν την κοινωνία στην αποστροφή της ενημέρωσης και την απομάκρυναν από την ανάγνωση των εφημερίδων.

Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας και θα αγωνιστούμε για να τεθεί τέρμα στις στρεβλώσεις που έφεραν την ενημέρωση στο σημερινό αδιέξοδο. Να δημιουργηθούν άμεσα μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου και να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας που θα τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία των ΜΜΕ στην κοινωνία στην οποία θα προσφέρεται δημοκρατικά η ενημέρωση και τα ΜΜΕ θα στηρίζονται στους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές και όχι στην εξουσία για να εξασφαλίζουν χαμηλότοκα δάνεια ή θαλασσοδάνεια, επιχορηγήσεις για να διαφημίζουν τα υπουργεία, φοροαπαλλαγές και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές.

Δεκαπέντε απολύσεις διοκητικών στον ΔΟΛ

Δεκαπέντε άτομα απο το διοικητικό προσωπικό του ΔΟΛ απολύθηκαν σήμερα σε ένα θρίλερ που ξεκίνησε το πρωί και συνεχιζόταν ως τώρα. Αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη σφαγή φωνάζοντας συνθήματα. Κάτω απο ένα πλακάτ που έγραφε "ΣΦΑΓΕΙΟ ΔΟΛ" η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ τοιχοκόλησε, πλάι στην είσοδο, και την πιό κάτω ανακοίνωση :
Όχι στη σφαγή των εργαζομένων από τη διοίκηση του ΔΟΛ
Συνάδελφοι (-σες),Η εταιρεία συνεχίζει το προγκρόμ κατά των εργαζομένων της. Μετά τους 15 που είδαν τους κλητήρες να θυροκολλούν τις απολύσεις στα σπίτια τους της προηγούμενες μέρες, σήμερα οι μαζικές απολύσεις έχουν ήδη φτάσει τις 20 στις 3.10 και δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι ως το τέλος της ημέρας.Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί τα σωματεία μας και τους συναδέλφους για άμεση αντίσταση. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε όλοι εν δυνάμει απολυμένοι.Καλούμε τις Ενώσεις του κλάδου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.Στις 4.30 θα γίνει Γενική Συνέλευση εργαζομένων όλου του ΔΟΛ στο ισόγειο μαζί με τα σωματεία μας.Η αλληλεγγύη και η συσπείρωση είναι το όπλο μας !
Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ 4/10/2010

3 Οκτ 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. – Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ 06:00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Η Συλλογική σύμβαση του 2009 αντικείμενο υποκριτικών δεσμεύσεων παραμένει ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ!
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ, και ενώ Διοίκηση και αρμόδιοι υπουργοί είχαν συμφωνήσει σε λύση της εκκρεμότητας της Ε.Σ.Σ.Ε. του 2009, τη τελευταία στιγμή υπαναχώρησαν. Ο Γ. Γ. του κ. Παπακωσταντίνου έδωσε άλλη ερμηνεία από εκείνη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ, της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και των Νομικών κύκλων, ισχυριζόμενος – αντίθετα από το ‘’πνεύμα του νόμου’’ - ότι η απαγόρευση του 2010 έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ και για το 2009!!! Έτσι οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και το συμφωνημένο, με το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., κείμενο της Ε.Σ.Σ.Ε. 2009 έμεινε στον αέρα! Μετά από αυτή την υποκρισία και την παρελκυστική συμπεριφορά τα Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και της Π.Ο.Ε.ΣΥ. μαζί με τις Ενώσεις μέλη της, κήρυξαν

24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΕΡΤ

Σε τι άραγε διαφέρει η σημερινή συμπεριφορά - ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - από εκείνη του Χρ. Παναγόπουλου; Που, παραβιάζοντας αδιάλλακτα και ανεπίτρεπτα το θεσμικό του ρόλο και την εφαρμογή των συμβατικών του υποχρεώσεων, δεν υπέγραψε Ε.Σ.Σ.Ε. ενώ είχε λήξει από 31-12-08; Ενώ υπέγραφε τις συμβάσεις των υπέρογκων αμοιβών «συνεργατών» που εξοστράκιζαν τακτικούς εργαζόμενους!
Υπήρξε όλο αυτό το χρόνο της διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα διαχρονικό «παραμύθιασμα»;
Ενώ η Διοίκηση, σκληρά διαπραγματευόμενη, «έκλεισε» το περιεχόμενο της σύμβασης, ο κ. Παπακωσταντίνου, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ(;) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Κ.Ο., να είναι οι μόνοι που δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση για το 2009, αφού πρώτα τους έκανε 10% μείωση του μισθού τους και μετατροπή του 13 και 14 μισθού σ’ ένα ευτελές «βοήθημα» στην καλύτερη περίπτωση!
Και όλα αυτά ενώ οφείλονται παράνομα πάνω από 22.000 ρεπό, ημέρες αδείας του 2009 και μένουν ακόμη χωρίς αναγνώριση τα χρόνια που δούλεψαν οι συμβασιούχοι του Π.Δ. στην ΕΡΤ!
Παραβιάζεται έτσι η ίση μεταχείριση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που, με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, στερούνται του δίκαιου και Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος τους, για Ε.Σ.Σ.Ε. του 2009 σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι,
Η απεργία μας είναι η απάντηση μας και είναι μόνο η αρχή. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, μόνο το δρόμο του αγώνα για να απαντήσουμε στην αδικία και στην παρελκυστική υπαναχώρηση.

Απαιτούμε άμεση υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. του 2009, και άμεση απόδοση των οφειλομένων με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ