31 Μαρ 2015

Στην γραμμή του κόμματος κάποιος είναι αόμματος…

                 
                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στον ΕΔΟΕΑΠ ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας εις βάρος του Ταμείου μας και του Σωματείου μας. Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΔΟΕΑΠ, με κυρίαρχο το ρόλο της ΕΣΗΕΑ του πολυπληθέστερου σωματείου με την  μεγαλύτερη συμμετοχή στο ιδρυτικό κεφάλαιο  του  Ταμείου, κάποιοι αμφισβητούν αυτήν την θέση.
Και  μεθοδεύουν

Στα άκρα η σύγκρουση για το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ



 Οι διαμετρικά αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις για το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ από τους εκλεγμένους συμβούλους του νέου ΔΣ σε ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ έχουν οδηγήσει σε σφοδρή αντιπαράθεση για την εκλογή του νέου προεδρείου.

Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί προεδρείο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ απαίτησαν να πάρουν τη θέση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, με τη δικαιολογία ότι ο δικός τους σύμβουλος ήταν πρώτος σε ψήφους μεταξύ των υπαλλήλων! Πρώτη και πολυπληθέστερη, ωστόσο, Ένωση-μέλος του Ταμείου είναι ηΕΣΗΕΑ, από την οποία πρώτη σε ψήφους εκλέχθηκε η Πόπη Χριστοδουλίδου. 

Έτσι, μπήκε το ζήτημα για το ποιος έχει δικαίωμα να συγκαλέσει το νέο ΔΣ στην πρώτη συνεδρίασή του και αυτό αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, στην οποία μπλέχτηκαν 

ΕΔΟΕΑΠ - αντί σταυρών προτίμησης σχεδίαζαν "καρδούλες" !..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ανακοίνωση
για την συγκρότηση
του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
 
Η διακωμώδηση της ψήφου των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και του ΕΔΟΕΑΠ.

Σήμερα, μετά από σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ από την Πόπη Χριστοδουλίδου, στην οποία συμμετείχαν και τα εννέα μέλη του, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου. Και οι τέσσερις ψηφοφορίες που είχαν ως υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου την Πόπη Χριστοδουλίδου (ΕΣΗΕΑ) και τον Ευάγγελο Τάτση (ΕΠΗΕΑ), απέβησαν άκαρπες.

Δυστυχώς, από την πρώτη ψηφοφορία φάνηκε η πρόθεση δύο μελών να διακωμωδήσουν την όλη διαδικασία, αντικαθιστώντας τον σταυρό στα ψηφοδέλτιά τους με «καρδούλες»!..

Η πρώτη ψηφοφορία κατέληξε με ισοψηφία 3-3, δύο άκυρα (καρδούλες) στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου και ένα λευκό (;).