27 Οκτ 2012

Η Εισαγγελία ζητά σύλληψη Βαξεβάνη

Με εισαγγελική παρέμβαση ζητείται η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό Hot Doc η λίστα Λαγκάρντ και παραβιάζεται το προσωπικό απόρρητο.

Στον «πάγο» ρεπόρτερ της ΕΤ3


"Στον πάγο" έβαλε η διοίκηση της ΕΤ3 δημοσιογράφο, ο οποίος μετέδωσε στη ΝΕΤ ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη και όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Κ. Βαξεβάνης: Λίστα, ληστεία και απληστία


Το τεύχος του HOT DOC, που αποκαλύπτει την λίστα Λαγκάρντ, "δεν πρόλαβε να φτάσει στα περίπτερα και αντιγράφτηκε από πειρατές. Δεν ήταν ανώνυμα μπλογκς, αλλά μεγάλα «μαγαζιά». Αυτό ήταν ενδεχομένως και η απόδειξη της επιτυχίας του", γράφει στο koutipandoras.gr ο Κ. Βαξεβάνης.

Πόσα μηνύματα ανταλλάσσουν την ημέρα οι χρήστες του Twitter;


Τον αριθμό αποκάλυψε σε ομιλία του στο Λονδίνο ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου.

26 Οκτ 2012

Επιστολή Νάντιας Βασιλειάδου


"Στις 30 Απριλίου 2012 τρείς συνάδελφοι από την Ελευθεροτυπία οι Σταμάτης Νικολόπουλος, Ελένη Κωσταρέλλου και Σωτήρης Μανιάτης κατοχύρωναν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον τίτλο «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» για το νέο εκδοτικό εγχείρημα που σχεδίαζαν", αναφέρει η Νάντια Βασιλειάδου σε επιστολή της στον ιστότοπο ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr, το οποίο δημοσιεύει και το έγγραφο (φωτό) που τη συνοδεύει.

Στις 12 Νοεμβρίου στα περίπτερα η εφημερίδα «6 Μέρες»


Από 12 Νοεμβρίου και κάθε μέρα (Δευτέρα μέχρι Σάββατο) θα βρίσκεται στα περίπτερα η νέα καθημερινή εφημερίδα γνώμης «6 Μέρες», με εκδότη τον Αντώνη Δελλατόλα.
 
 Η νέα εκδοτική απόπειρα αντλεί τη δημοσιογραφική και σχεδιαστική έμπνευσή της από την ιστορική γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν».

Ακτιβίστρια έμεινε γυμνόστηθη στον «αέρα» του Al Jazeera



Αναστάτωση προκλήθηκε στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, όταν μέλος της οργάνωσης για τα γυναικεία δικαιώματα FEMEN έβγαλε τη μπλούζα της και έμεινε γυμνή στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής σύνδεσης.

Η δημοσιογράφος είχε ρωτήσει την ακτιβίστρια Ινα Σεφτσένκο αν υποστηρίζει πως οι γυναίκες είναι καλύτερα γυμνές παρά με μπούρκα.

Η Κίνα μπλόκαρε το website της εφημερίδας NΥ Τimes



Οι «New York Times» ανακοίνωσαν ότι η Κίνα μπλόκαρε την πρόσβαση στο website της εφημερίδας, αφότου δημοσίευσε έρευνα για την περιουσία των συγγενών του πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο.

Η εφημερίδα έγραψε ότι μέλη της οικογενείας του Γουέν «ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 2,7 δισ. δολαρίων (...). Πολλοί συγγενείς του Γουέν Τζιαμπάο, ανάμεσά τους ο γιος, η κόρη, η μητέρα, ο μικρότερος αδελφός και ο κουνιάδος του έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι στη διάρκεια της θητείας του».

Ο ΠΣΑΤ για Γ. Αλαφούζο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) ενημερώθηκε για την ανεξέλεγκτη παρέμβαση  του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χθες βράδυ, σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Δεν μας εξέπληξε ο αξιότιμος κ. Αλαφούζος, ο οποίος είχε ξεκάθαρα εκδηλώσει τις προθέσεις ,αλλά και τις αντιλήψεις του για τα περί ποδοσφαίρου από την έναρξη του Πρωταθλήματος, με ανακοινώσεις, που κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή και πρόοδο του.

Η Μαρία Κολούνια Σεγουάρ Μέτζκαρ είναι η γηραιότερη χρήστης του Facebook



Η γεννημένη το 1907, Μαρία Κολούνια Σεγουάρ Μέτζκαρ είναι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένειά της, η γηραιότερη χρήστης του Facebook παγκοσμίως. Η Σεγουάρ Μέτζκαρ γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της την προηγούμενη εβδομάδα στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ.

Ηλεκτρονικό το Big Issue



Σε ηλεκτρονική μορφή θα είναι πλέον διαθέσιμο το περιοδικό Big Issue, που κυκλοφορεί σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας. Η μετάβαση του περιοδικού στην ηλεκτρονική έκδοση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους πωλητές του εντύπου, το οποίο εξάλλου, θα συνεχίσει κανονικά να εκδίδεται και με τον παραδοσιακό τρόπο.

25 Οκτ 2012

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ



"Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κατέβουμε  οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε  το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας  Ραδιοτηλεόρασης  και την παράδοσή της σε συμφέροντα  εργολάβων εξωτερικών  και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές.

Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν  στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Προκλητική εκδικητική απόλυση δημοσιογράφου στον «Αθήνα 9,84»


Εξάντλησε τα όρια της εκδικητικότητας ο διευθυντής του «Αθήνα 9,84» Τάκης Καμπύλης, που αποφάσισε προκλητικά να απολυθεί η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά από τον σταθμό, επειδή διέπραξε το «ατόπημα» να διευκρινίσει από την εκπομπή της ότι οι δημοσιογράφοι δεν υιοθετούν περιεχόμενο ανακοίνωσης της διοίκησης εναντίον της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην ιστοσελίδα «PHEME.GR»


Τις τρεις τελευταίες ημέρες η δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Pheme.gr» έγινε στόχος υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων αλλά και επίθεσης, που είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας επί ένα 24ωρο.

Είναι φανερό ότι οι θέσεις της συγκεκριμένης ιστοσελίδας για τους μετανάστες και για τη δράση εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων και κινημάτων, ενόχλησαν τους αυτοανακηρυχθέντες σωτήρες της “καθαρότητας” της ελληνικής φυλής και “υπέρμαχους” της ορθοδοξίας, που επιχείρησαν τη φίμωση του συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την «Pheme.gr» και καλεί τους συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και όλους τους εργαζόμενους να αντιταχθούν και να αντιπαλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις όλους αυτούς, οι οποίοι επιδιώκουν την υπονόμευση και την αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας στη χώρα, που αυτή γεννήθηκε.

Μορφωτικό Ιδρυμα ΕΣΗΕΑ: Κινηματογραφικό αφιέρωμα "Δημοσιογράφοι στον Κινηματογράφο"



Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα "Δημοσιογράφοι στον κινηματογράφο", 29 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου, Ινστιτούτο ΓΚΑΙΤΕ. Προβολές: καθημερινά 7 και 9 μ.μ.

Ο άλλοτε ηρωικός και άλλοτε σκοτεινός ρόλος της δημοσιογραφίας της πρώτης γραμμής παρείχε την πρώτη ύλη για τη δημιουργία μερικών από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία του σινεμά.

Σε μια εποχή που η δημοσιογραφία δοκιμάζεται, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα σε ταινίες που αφηγούνται αυτήν ακριβώς τη δυνατή σχέση και επαναπροσδιορίζουν το σημαντικό ρόλο της δημοσιογραφίας στην εξέλιξη της κοινωνικής μας ζωής.

Νέες απεργίες και στάσεις εργασίας


Νέες απεργίες, από το πρωί της Παρασκευής έως το πρωί της Τρίτης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «DERTI 98,6», «ΝΙΤΡΟ 102,5», «FLASH», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» και την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ». Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV» και «SPORT TV».

Κακόγουστη φάρσα εναντίον της Λ. Κανέλλη στον ΣΚΑΪ



Καλεσμένη στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν η βουλευτής Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να σχολιάσει το νέο Μνημόνιο, αλλά και τα νέα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Ωστόσο, στο πρώτο τηλεοπτικό διάλειμμα, η βουλευτής ήρθε αντιμέτωπη με μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη που την εμπόδισε να επιστρέψει στο τηλεοπτικό πάνελ. Το διάλειμμα, μάλιστα, κράτησε περισσότερο από 12 λεπτά σε μια μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά το πέρας του τηλεοπτικού σποτ η δημοσιογράφος ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το τι είχε συμβεί, δικαιολόγησε το μεγάλο διαφημιστικό διάλειμμα και ζήτησε συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση του σταθμού να την προσβάλλουν.

Στη συνέχεια η κ. Κανέλλη επανήλθε στην εκπομπή για να εξηγήσει στους τηλεθεατές γιατί αποχώρησε και είπε ότι έπαθε σοκ όταν είδε δημοσιογράφο της "Συντέλειας" να την περιμένει έξω από το στούντιο με γάντια του μποξ για να της κάνει πλάκα, προφανώς αναφερόμενος στο περιστατικό ξυλοδαρμού της κ. Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη στο παρελθόν.

ΕΤΕΡ: Η ελεύθερη ραδιοφωνία στα δεσμά της…Ή όταν ο Καμπύλης αποφασίζει και διατάζει


Εκβιασμοί και απολύσεις, απειλές και παραληρήματα, εμμονές και χουντικές πρακτικές…

Ο γενικός διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84, Τάκης Καμπύλης, «ξαναχτύπησε», ξεπερνώντας αυτή τη φορά κάθε όριο αυθαιρεσίας.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε στην απόλυση της δημοσιογράφου, Λαμπρινής Θωμά, μητέρας ανήλικου παιδιού και επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, επειδή τόλμησε στον αέρα του σταθμού να μείνει πιστή στη δεοντολογία που προστάζει η ίδια η φύση του επαγγέλματός της και να αντιδράσει σε κείμενο εκ της διοικήσεως που ετσιθελικά διαβάστηκε σε δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 περί δήθεν φίμωσης του σταθμού από την ΕΣΗΕΑ.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Εκδικητική μετακίνηση δημοσιογράφου στον «Αθήνα 9,84»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει ως εκδικητική την ενέργεια του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Παναγιώτη (Τάκη) Καμπύλη να παύσει την εκπομπή της συναδέλφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινής Θωμά και να μετακινήσει την ίδια σε βραδινή βάρδια του ιστοτόπου του σταθμού, επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9,84 κατά της ΕΣΗΕΑ.

Το «παράπτωμα» της Λαμπρινής Θωμά ήταν ότι επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.

ΕΤΕΡ: Όταν ο SENTRA απολύει τους εργαζόμενους, τις θέσεις τους παίρνουν τα …κενά … αέρος


Δεν ολοκληρώθηκε καλά καλά η πρώτη εβδομάδα μετά τις απολύσεις των τεχνικών του Sentra fm 103,3 και ο αέρας του… λυσσομανάει!

Ο όμιλος Μπόμπολα, αφού κατάφερε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αστυνομίες και τις πλάτες του υπουργείου εργασίας, να «καθαρίσει» με την απεργία που κήρυξε η ΕΤΕΡ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, καταπατώντας το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν, απέλυσε μέσα σε 4 μέρες τους εναπομείναντες επαγγελματίες ηχολήπτες του σταθμού και προχώρησε στην αντικατάστασή τους με προσωπικό ενοικιαζόμενων από ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες.

Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ: Διημερίδα με θέμα «Κρίση και πολιτικό σύστημα»


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με την Eλληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Κρίση και Πολιτικό Σύστημα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 και την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 στις 10.30 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, τρίτος όροφος).

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι πανεπιστημιακοί: Βερναδάκης Χριστόφορος, Γεωργιάδου Βασιλική, Καμτσίδου Ιφιγένεια και Σπουρδαλάκης Μιχάλης.

Αλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη Σομαλία


Ένας Σομαλός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης από άγνωστους ενόπλους στη Σομαλία,  έγινε έτσι ο 16ος επαγγελματίας των μέσων ενημέρωσης που σκοτώνεται στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής από την αρχή του έτους, έγινε γνωστό από συναδέλφους του και την αστυνομία.

Το θύμα, Άχμεντ Φάρα Ίλιας, εργαζόταν για ένα σομαλικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Λονδίνο, τον Universal TV. Ο σταθμός αυτός έχει χάσει ήδη ένα διάσημο κωμικό του στις αρχές Αυγούστου, που σκοτώθηκε και αυτός από σφαίρες αγνώστων.

24 Οκτ 2012

Απεργίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και στάσεις εργασίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς


Νέες 24ωρες απεργίες την Πέμπτη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», «DERTI 98,6», «FLASH» και «ΝΙΤΡΟ 102,5», αλλά και στις εφημερίδες «ΕΞΠΡΕΣ» και «ATHENS NEWS». Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV» και «SPORT TV».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας αύριο Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, από τις 16.30 έως τις 18.30, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ., προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων. 

ΠΟΕΣΥ: Αγώνας με όλους τους δημοσιογράφους της Ευρώπης


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση, που μαστίζει την ευρωπαϊκή περιφέρεια και επεκτείνεται σταδιακά στον πυρήνα της Ευρωζώνης, έχει πλήξει όχι μόνο το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά έχει αντίκτυπο στην ουσία του κοινωνικού κράτους δικαίου και στην ποιότητα της δημοκρατίας, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Σούπερμαν εγκαταλείπει τη... δημοσιογραφία



Τέλος στην... δημοσιογραφική του καριέρα βάζει ο... Σούπερμαν ή αλλιώς Κλαρκ Κεντ, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από την Daily Planet. Αιτία, η στροφή σε ελαφρά θεματολογία που έχει κάνει η εφημερίδα υπό τη νέα ιδιοκτησία της.

Αρνείται εμπλοκή στο σκάνδαλο Σάβιλ ο πρώην διευθυντής του BBC



Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του βρετανικού δικτύου την περίοδο που «κόπηκε» εκπομπή για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που αφορούσαν τον Βρετανό παρουσιαστή, Τζίμι Σάβιλ, αρνείται ότι έπαιξε ρόλο στην ακύρωση της εκπομπής.

Εξαγορά της εφημερίδας Maariv από όμιλο Τύπου της δεξιάς



Δικαστήριο στο Τελ Αβίβ ενέκρινε τους όρους εξαγοράς της 'ταμπλόιντ' εφημερίδας-ειδικευμένης τα τελευταία έτη στα κοινωνικού ενδιαφέροντος θέματα-Maariv από τον επιχειρηματικό όμιλο συμφερόντων της εθνικιστικής-εκκλησιαστικής 'δεξιάς' του Σλόμο Μπεν-Ζβι, ανέφερε καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή.

23 Οκτ 2012

Αγωγή Ολγας Τρέμη κατά του περιοδικού HΟΤ DOC



Αγωγή κατά του περιοδικού HOT DOC και της ιστοσελίδας koutipandoras.gr κατέθεσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Όλγα Τρέμη.

Η δημοσιογράφος ζητά συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για δημοσίευμα του τεύχους της 6ης Σεπτεμβρίου.

«Οι καμπύλες του φασισμού»


"Σε μια εποχή γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους, ο εκφασισμός δεν εξαντλείται ούτε στη βία των ΜΑΤ ούτε στο κραυγαλέο παράδειγμα της Χρυσής Αυγής.

Ο φασισμός διαχέεται και δυναμώνει με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κάθε θέσης ή θεσούλας εξουσίας. Είναι παρών σε κάθε απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών. Είναι παρών σε κάθε απαξίωση των συλλογικών οργάνων. Είναι παρών στα εκβιαστικά διλήμματα υποταγής που απευθύνονται προς τους εργαζομένους, ώστε να δεχθούν ατομικές συμβάσεις, μείωση μισθού, αύξηση των ωρών εργασίας, μαζικές απολύσεις. Και τελευταίως είναι παρών και στο δεύτερο όροφο του κτιρίου του Α984.

Η κρίση επηρέασε τις εφημερίδες



 Η εγχώρια αγορά των εκτυπώσεων εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. στην οποία αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 138 επιχειρήσεων (www.hellastat.eu).

Η κρίση η οποία έχει ξεσπάσει στο χώρο των εφημερίδων και περιοδικών σε αντιδιαστολή με την άνθιση που γνωρίζει η διαδικτυακή επικοινωνία, είχε αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα των εκτυπωτικών επιχειρήσεων το 2011.

Επιστολή εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας


Eπιστολή προς το πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και  ΚΚΕ, την ιδιοκτησία της Χ.Κ  Τεγόπουλος, τις διοικήσεις των  τραπεζών Alpha, Πειραιώς και Εθνική και στα συνδικαλιστικά μας σωματεία, έστειλε η επιτροπή των εργαζομένων στην “Ελευθεροτυπία”, αναρτήθηκε στο Blog Εκπροσώπου Συντακτών της "Ελευθεροτυπίας".  

Με την επιστολή εκφράζεται η αγωνία των επί 15 μήνες εγκλωβισμένων συναδέλφων για το μέλλον και ζητείται να επιτευχθεί έστω και τούτη την ύστατη ώρα, μία βιώσιμη λύση που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων και θα διασφαλίζει μέσα από την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει διαρροές που μεταμφιέζονται σε ειδήσεις



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο κατασκευασμένη πληροφορία, που παρουσιάστηκε ως δήθεν είδηση με μαζική αναπαραγωγή στο διαδίκτυο, αλλά και σε ΜΜΕ, καθώς και με σχόλια σε ανώνυμα blogs.

Η σχετική διαρροή ήθελε τη συνάδελφο Βασιλική Πρέντζα να οπλοφορεί την ώρα που έκανε ρεπορτάζ μαζί με τους τεχνικούς του Τ/Σ «ALPHA» στους χώρους των Δικαστηρίων.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τη μέρα της τσιγγάνικης βεντέτας, που είχε σαν αποτέλεσμα την εν ψυχρώ εκτέλεση κατηγορουμένου μέσα στα Δικαστήρια, αστυνομικά όργανα θεώρησαν ότι ασκούν τα καθήκοντά τους και μέσα στη γενική αναστάτωση, που προκάλεσε η τραγική αυτή εξέλιξη, προέβησαν, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, στην προσαγωγή του τηλεοπτικού συνεργείου του Τ/Σ «ALPHA» μαζί με τη συνάδελφο στο Α.Τ. Κυψέλης.

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου


Εν όψει της εορτής-αργίας της 28ης Οκτωβρίου, η οποία συμπίπτει με ημέρα Κυριακή, οι συνάδελφοι των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των εφημερίδων, θα εργαστούν ως εξής:

24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «express.gr», καθώς και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στο πιεστήριο της εταιρείας για την εκτύπωση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας στην παρατεταμένη ασυνέπεια που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», μη καταβάλλοντας τις οφειλόμενες αποδοχές.

24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΙΤΡΟ 102,5»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «NITRO 102,5».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από τέσσερις μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «DERTI 98,6»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «DERTI 98,6».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο και αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας.

24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από επτά μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Νέες απειλές κατά δημοσιογράφων


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ εκφράζουν, για μία ακόμη φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας και απειλών κατά εκπροσώπων του Τύπου.

Τελευταίο κρούσμα οι απειλές και η φραστική επίθεση, που συνοδεύτηκαν και με ρίψη αντικειμένων, την οποία δέχθηκαν το Σαββατοκύριακο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» και οι οποίες συνεχίστηκαν με ανώνυμα τηλεφωνήματα στα γραφεία της εφημερίδας.

Επιχείρησαν να βιάσουν δημοσιογράφο λίγο πριν βγει στον αέρα



Άγρια επίθεση από πλήθος πλήθος Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ δέχθηκε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Sonia Dridi, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα του France 24.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Οκτωβρίου. Οι άνδρες, αφού την περικύκλωσαν, άρχισαν να την ακουμπούν σε όλο της το σώμα, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να της σκίσουν τα ρούχα, αδιαφορώντας για την κάμερα που κατέγραφε το περιστατικό.

BBC: Δεν υπήρξε συγκάλυψη στο σκάνδαλο παιδεραστίας



Ο γενικός διευθυντής του BBC Τζορτζ Εντγουίσλ διέψευσε ότι το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο αποπειράθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση του παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, σε βάρος του οποίου υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών, μιλώντας στα μέλη της βουλής των κοινοτήτων, η αντιμετώπιση εκ μέρους των οποίων ήταν ιδιαίτερα εχθρική σε ορισμένες περιπτώσεις.

Παρουσιαστής καταδικάστηκε για εξύβριση του προέδρου Μόρσι



Ποινή φυλάκισης 4 μηνών αντιμετωπίζει ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής στην Αίγυπτο, μετά από απόφαση δικαστηρίου που τον καταδίκασε για εξύβριση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

22 Οκτ 2012

Η δράση της κοινωνίας των πολιτών και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega TV

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” καταγγέλει:

Η διεύθυνση ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega TV, όπως προκύπτει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 21ης Οκτωβρίου 2012, επιδίωξε να παραχαράξει το νόημα του εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», εξαφανίζοντας σκόπιμα την δράση των μελών της που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μαζί με εκατοντάδες Έλληνες και ξένους ακτιβιστές το συμβολικό, θαρρετό και για καλό σκοπό ταξίδι του Estelle.

Παράνομη έκρινε το ΣΕΠΕ τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ»

Παράνομη έκρινε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αγίας Παρασκευής τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά από καταγγελία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

Το ΣΕΠΕ καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να επιστρέψει άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα επιδόματα, που αφορούν στη μισθοδοσία Ιουνίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και να αποκαταστήσει τη μισθοδοσία στο νόμιμο πλαίσιο του Ν. 4046/12 και της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, προειδοποιώντας την εργοδοσία ότι, η μη συμμόρφωση θα επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Το ΣΕΠΕ έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και των σωματείων τους, που υποστήριξαν ότι οι όροι της ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις και επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβάλονται μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, νέοι όροι ατομικής σύμβασης δυσμενέστεροι του βασικού μισθού και των επιδομάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.

Νέα 24ωρη απεργία στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από επτά μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους. 

 

Νέα 24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «NITRO 102,5»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «NITRO 102,5».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από τέσσερις μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους. 


Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «express.gr», καθώς και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στο πιεστήριο της εταιρείας για την εκτύπωση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» και εντύπων τρίτων, από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας στην παρατεταμένη ασυνέπεια που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», μη καταβάλλοντας τις οφειλόμενες αποδοχές .

Οι Ενώσεις ζητούν:


  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου. 

Νέα 24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Νέα 24ωρη απεργία στο ρ/σ «DERTI 98,6»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «DERTI 98,6».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο και αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές στους συναδέλφους μας.