26 Οκτ 2013

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ζητούν βοήθεια

Κάλεσμα σε ραδιοερασιτέχνες: Χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία
Μετά τη νέα αντιδημοκρατική φίμωση και το μαύρο που επέβαλε για ακόμα μια φορά στην ελεύθερη ενημέρωση η κυβέρνηση, εμείς οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούμε,  όλους τους ραδιοερασιτέχνες, το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο στουντιο C του Ραδιομεγάρου. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Να μην αφήσουμε τη φασίζουσα κυβέρνηση να ξαναρίξει μαύρο στους δέκτες και τη ζωή μας.
Επκοινωνήστε μαζί μας στο ertopen@gmail.com και το pospert123@yahoo.gr

24 Οκτ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

 Ρίχνουν ξανά «μαύρο» - Σταθείτε στο πλευρό μας


Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. 

Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος. 

Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.

Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.

Και το σπουδαιότερο,

Συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.

Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.

Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.
Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΤ

23 Οκτ 2013

«Πέρασε» η τροπολογία για τη Δ.Τ, ανανεώνονται οι ...δίμηνες συμβάσεις!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία για τη Δημόσια Τηλεόραση και οι δίμηνες συμβάσεις των εργαζομένων αυξάνονται ως και κατά ένα έτος.


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για την Δημόσια Τηλεόραση. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 269 βουλευτές (απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής), «ναι» ψήφισαν 129 και «όχι» 120.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης (διαφωνούσε με την τροπολογίες για ΑΕΙ, ΔΤ) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος (διαφωνούσε με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων).

22 Οκτ 2013

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ …ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ


Την ώρα που στη Βουλή ξεκινούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου μέσα στο οποίο η κυβέρνηση είχε χώσει την τροπολογία (η οποία τελικά ψηφίστηκε) με την οποία παρατείνονται οι- δίμηνες- συμβάσεις όσων στελέχωσαν τη Δ.Τ  η ΕΣΗΕΑ κατάφερε να εκδώσει μία ανακοίνωση. Καλή, δεν λέμε, αλλά που όμως επιβεβαίωνε απλώς ότι το Σωματείο των δημοσιογράφων , για άλλη μία φορά είχε υποστείλει τη σημαία μη υποστηρίζοντας με πράξεις αυτό που έλεγαν οι λέξεις.
Για πολλές ώρες πριν, την ίδια αυτή ημέρα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχε εξαναγκαστεί να ασχοληθεί με θέματα δευτερεύοντα ( όπως το σάιτ, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, διάφορες ανακοινώσεις της προέδρου όπως η συνεργασία με κάποιο εκκλησιαστικό πρόγραμμα και άλλα τέτοια) όπως είχε κάνει και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του (νομική υπηρεσία και προσλήψεις ημέτερων με υψηλούς μισθούς) με ολοφάνερη απόφαση της προέδρου ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!
Και ήταν τόσο φανερό και ενοχλητικά προκλητικό ώστε...

ΕΡΤ: ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

               
Της Ευγενίας Κατούφα

Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μη συγκλονίστηκε από το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου. Όπως έπεσε στις οθόνες μας το μαύρο, έπεσε και στις καρδιές μας. Δικαιολογημένα ο θυμός ήταν μεγαλύτερος για μας που δουλεύαμε στην ΕΡΤ, μερικοί εκ των οποίων για περισσότερο από 30 χρόνια.
Μη θέλοντας να δεχτούμε αυτή την απόφαση, συνεχίσαμε να δουλεύουμε κανονικά, όπως τα παιδιά που τους λένε να μην κάνουν κάτι κι εκείνα το κάνουν περισσότερο επιδεικτικά. Ενδεχομένως είχαμε και κάποιες ελπίδες ότι θα μπορούσε ο διάλογος με τους εκπροσώπους της πολιτείας να καταλήξει σε μια λύση κοινώς αποδεκτή: Να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ κανονικά και παράλληλα να εξυγιαίνεται.

 Παρόλο που αυτός ο διάλογος δεν απέδωσε...

20 Οκτ 2013

Οι βάρβαροι τεμάχισαν τον Καβάφη

Του Χρήστου Ξανθάκη

Η ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού έγινε... κομμάτια και θρύψαλα εν είδει καμπάνιας, πάνω στα αμαξώματα και τους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προκαλώντας... μαζικά ειρωνικά σχόλια, αστεία και προσβλητικές... παραλλαγές των στίχων, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης

Από την περασμένη Δευτέρα όλη η Αθήνα (κι όλη η Ελλάδα στο Ιντερνετ) για μία και μοναδική καμπάνια μιλάνε...

Μιχάλης Ανδρουλιδάκης: Sic transit gloria mundi!

Φυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε και θα φυλακιστεί ξανά, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ ετοιμαζόταν να εκδώσει νέα εφημερίδα...

                Ιούνιος 2001. Μια καταχώριση του ομίλου Ανδρουλιδάκη γεμάτη... περηφάνια,   στην εκ των   εφημερίδων του «Sportime»


Sic transit gloria mundi! Εκεί που ετοίμαζε καινούργια εφημερίδα ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, μια εφημερίδα που θα κυκλοφορούσε εντός των προσεχών ημερών, ήρθε ο Αρειος Πάγος και έβγαλε φιρμάνι εναντίον του.
 Με δυο λόγια, απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 2,4 εκατ. ευρώ. Μετά την καταδικαστική απόφαση, τον Ιούλιο του 2012, ο Μ. Ανδρουλιδάκης είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας μέχρι να υπάρξει η τελική ετυμηγορία του Αρείου Πάγου. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες του Τύπου.
Επί τη ευκαιρία, έριξα κι εγώ μια ματιά στο αρχείο μου και βρήκα μια ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Sportime», από τις 11 Ιουνίου του 2001. Μια καταχώριση του ομίλου Ανδρουλιδάκη στολισμένη με τα λογότυπα των βλασταριών του: Tempo, «Sportime», «Επενδυτής», «Symbol», «Εκτροπή», Stabilton. Και μία δήλωση υπερηφάνειας: