25 Ιουν 2011

Ένας μήνας στην Πλατεία...

Πριν ένα μήνα περίπου, έγινε ένα κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας να βγουν στις πλατείες. Καλέσαμε το κόσμο να κάνει μια (επ)ανάσταση, να δηλώσει την αγανάκτησή του, την απογοήτευσή του και να πεί ότι δεν πάει άλλο! Στο κάλεσμα αυτό ο κόσμος ανταποκρίθηκε και την τετάρτη 25 Μαΐου οι πλατείες γέμισαν.

Εκεί ο κόσμος ήταν χαρούμενος με όλο αυτό που συνέβαινε αλλα κ γεμάτος προσδοκίες. Άκουσα διάφορα... άλλοι ήθελαν τεράστια ηχεία κ μουσική από djs, συναυλίες κλπ και άλλοι δράσεις του τύπου "πότε θα πάμε να τα διαλύσουμε όλα?". Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις τόσο διαφορετικές προσδοκίες και για αυτό προτείναμε σε όλους να αυτοοργανωθούν. Κ έτσι κ έγινε... άρχισαν τα πηγαδάκια και η αυτοοργάνωση κ το θέμα "πλατεία" άρχισε να παίρνει τη δική του ιδιαίτερη μορφή.

Κάπου εδώ λοιπόν είναι που άρχισαν οι κρίσεις, οι επικρίσεις αλλά και οι ζυμώσεις. Δηλώσεις και χαρακτηρισμοί από κόμματα αλλά κ από ομάδες ατόμων διάφορων χώρων, είχαν την τιμητική τους καθημερινά. Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στα "πηγαδάκια" ήταν το ωραίο της υπόθεσης για μένα. Είναι πολύ θετικό να βλέπεις τον κόσμο να αφυπνίζετε και να προβληματίζετε για τις εξελίξεις που τον αφορούν κ επηρεάζουν τη ζωή του! Έγιναν και κάποια καλλιτεχνικά δρώμενα... λίγα βέβαια αφού δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για περισσότερα.

Οι οργανωμένοι τώρα κάποιων χώρων, δέν άλλαξαν όυτε κ τώρα την τακτική τους. Νόμιζαν κ νομίζουν ότι η "πλατεία" θα ακολουθήσει κόκκινες, μπλέ, πράσινες, ή κίτρινες συνταγές. ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ! Γιατί ο κόσμος στην πλατεία συγκεντρώθηκε γιατί δε θέλει πλέον άλλες τέτοιες συνταγές. Έχει αξιολογήσει τα αποτελέσματά τους εδώ κ χρόνια. Αυτοι λοιπόν οι "οργανωμένοι" και οι "συνταγές" τους, εκτός του ότι έδιωξαν μιά μερίδα κόσμου από την πλατεία, κάνουν κ κακό στους χώρους τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει... "τους ψήφιζα αλλά δεν τους ξαναψηφίζω με τίποτα" κ άλλες παρόμοιες και πιο βαριές εκφράσεις. Οπότε τους εύχομαι "καλά μυαλά"! Αυτά βέβαια δε δίνουν άλλοθι σε αυτούς που ήρθαν μια φορά πλατεία κ αυτό ήταν όλο... γιατί αν ήταν και αυτοί εκεί, ο χώρος θα ήταν περιορισμένος για τους οργανωμένους και η "φωνή της πλατείας" πολύ πιο δυνατή.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω...
..τη νεαρή μητέρα που κατέβαινε και κατεβαίνει πλατεία με τα παιδιά της στα καροτσάκια και πρότεινε να είμαστε εκεί κάθε μέρα...
..την ηλικιωμένη γιαγιά στο μπαλκόνι που υποβασταζόμενοι από τα παιδιά της μας έδινε της ευχές της στη μηχανοκίνητη πορεία...
..όλους όσους συνεργάστηκαν (admin k μή) και συμμετείχαν για να έχουμε όλο αυτό το αποτέλεσμα...
ΑΛΛΑ και να ζητήσω συγνώμη για τα όποια λάθη έγιναν. Θα ήμουν δε ιδιαίτερα ευχαριστημένος αν ερχόσασταν πλατεία, κουβεντιάζαμε τα λάθη μας και μαζί σας τα διορθώναμε.
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να καταφέρει η πλατεία... το σίγουρο είναι ότι αν περάσει το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τις περαιτέρω δράσεις της.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε τις απόψεις μου και θα σας παρακαλέσω αν κάποιους σας εκφράζουν να τις διαδώσετε (δε χρειάζεται να αναφέρετε εμένα) για να τις σκεφτούν και άλλοι.
Ilias K
πηγη:mediasoup

24 Ιουν 2011

στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό FLASH για τις απολύσεις



Ένα μήνα τώρα η διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash συνεχίζει να έχει πεταμένους στο καλάθι της ανεργίας 3 τεχνικούς. Η αδιαλλαξία και o κυνισμός που αντιμετωπίσαμε σε κάθε προσπάθεια διαλόγου με τους διοικούντες του ραδιοσταθμού δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το δρόμο του συνεχούς οργανωμένου και μεθοδικού αγώνα. Η επιστροφή των συναδέλφων μας στην εργασία είναι για μας μονόδρομος που θα τον περπατήσουμε μαζί τους μέχρι την τελική δικαίωση.
Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο (σ.σ. της ΕΤΕΡ) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την Δευτέρα 27/6/2011, 4ωρη στάση εργασίας από τις 09.00 το πρωί έως τις 13.00.
Η προάσπιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας είναι χρέος αλλά και επιτακτική ανάγκη. Τα αφεντικά του Flash πρέπει να καταλάβουν ότι ραδιοσταθμός χωρίς εργαζόμενους δεν έχει για μας κανένα νόημα. Γι αυτό θα αγωνιζόμαστε μέχρι την επιστροφή των συναδέλφων μας.


Σχόλιο ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Υπάρχουν και τρείς απολυμένοι δημοσιογράφοι αλλά η ΕΣΗΕΑ δεν συμμετέχει γιατί... έτσι το θέλουν κάποιοι μέσα στο ΔΣ. Η μία απο της απολυμένες, η Δώρα Χονδροπούλου, προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας. Η δικηγόρος του εργοδότη της Κυριακίδη ήταν προκλητικότατη- "αφού δεν συμφωνούσε (σ.σ. στο να εργάζεται παράνομα) γιατί δεν έφευγε" !!!. για νά πάρει πληρωμένη απάντηση απο τους παριστάμενους συνδικαλιστές. Και όπως χαρακτηριστικά της είπε η αντιπρόεδρος στο προηγούμενο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη: "Ωραίο σύστημα έχετε βρεί. Οποιοι αντέξουν μένουν, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και όποιοι δεν αντέξουν φεύγουν για να έρθουν στη θέση τους νέοι σκλάβοι... Ε΄λοιπον, δεν συμφωνούμε κυρία μου."

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ



Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, Βαγγέλη Παπαχρήστου από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.


Οι νέες διώξεις συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση του αγώνα μας αποδεικνύει την τρομοκρατία που επιχειρούν να περάσουν στον χώρο μας σε συνδυασμό με απολύσεις, μαύρη εργασία και διόγκωση της ανεργίας οι εργοδότες.


Επισημαίνουμε την αδιαφορία της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της Ελευθεροτυπίας, να σεβαστούν τους νόμους, τα δικαιώματά μας και τις συνταγματικές μας ελευθερίες και το γεγονός ότι η νέα απόλυση συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αντίστοιχες (Έθνος, Αντέννα, Ατικές εκδόσεις, Ιμάκο κλπ) και να δείξει, ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εργοδότες. Μάλιστα, η διοίκηση της Ελευθεροτυπίας, την ίδια μέρα που στηλιτεύει τις απολύσεις συνδικαλιστών στο Έθνος και τις καταγγέλλει στο φύλλο της, πράττει το ίδιο, απολύοντας παράνομα τους δικούς της εργαζόμενους συνδικαλιστές. Η προσπάθεια δημιουργίας, κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο του τύπου και η παραβίαση των κατακτήσεών και των δικαιωμάτων μας, δεν πρόκειται να περάσει.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις ενώσεις σε συστράτευση, για να δοθεί τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Καλούμε τις ενώσεις να δώσουν δυναμική απάντηση στην αυθαιρεσία της Ελευθεροτυπίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή, τάσσεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο, καλεί όλους να εκδηλώσουν την στήριξή τους και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά αποσκοπούν μέσα από την τρομοκρατία να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Ο αγώνας συνεχίζεται, στο πλάι όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

23 Ιουν 2011

Απόλυση συνδικαλιστή και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Μετά τον Μπόμπολα σειρά για το ξεφόρτωμα των ενοχλητικών παρείσακτων συνδικαλιστών παίρνει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.Όπως αναφέρεται στο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ, πριν από λίγο, κοινοποιήθηκε η απόλυση του μέλους του Δ.Σ της ΠΟΕΠΤΥΜ Βαγγέλη Παπαχρήστου.Μια ακόμη τεράστια εργοδοτική πρόκληση για το κλάδο που οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα με όλα τα μέσα.
Ήδη ενημερώνονται οι συνδικαλιστικές ενώσεις που συμμετέχουν στη Διασωματειακή Επιτροπή ενώ αναμένεται να συζητηθεί το θέμα και σε συνέλευση των εργαζόμενων της εφημερίδας.

Αναστέλλει την απεργία στο ΣΤΑΡ η ΕΤΙΤΑ



Την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:Μετά από τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της Διοίκησης του STAR CHANNEL που αφορούν τα αιτήματα της σημερινής μας 24ωρης απεργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή της.

Τώρα σε απολύουν αν τολμήσεις και ζητήσεις τα δεδουλευμένα σου!



Ανενόχλητοι αλωνίζουν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ ελέω μνημονίου, αδράνειας των συνδικαλιστικών σωματείων και ελλείψει αποτελεσματικής αντίδρασης από την πλευρά των ίδιων των εργαζομένων.

Μετά τις τελευταίες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ (Χριστοδουλίδου, Τομαράς, Βονάτσου) απελύθη από την εφημερίδα «Αλλαγή» της Πάτρας η δημοσιογράφος Ελένη Δελέγκου όταν τόλμησε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί η επιχείρηση της χρωστούσε 10(!) μηνιάτικα…

Η Δελέγκου αφού πρώτα ζήτησε από την ιδιοκτησία τα δεδουλευμένα της, που με συνεχείς δικαιολογίες δεν της αποδίδονταν, στη συνέχεια προσέφυγε στα Δικαστήρια. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της δημοσιογράφου!

Μπορεί το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων να καταγγέλλει την άδικη και καταχρηστική απόλυση της Δελέγκου αλλά πέραν τούτου ουδέν. Όπως ακριβώς πράττει εως σήμερα και η ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση των απολύσεων στον «Πήγασο»…

Στην Μεταμόρφωση βέβαια στην απόλυση της Χριστοδουλίδου αντέδρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και..έσυραν την ΕΣΗΕΑ σε κινητοποιήσεις. Στην περίπτωση όμως του Τομαρά και της Βονάτσου και με δεδομένη την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, το ζητούμενο είναι πλέον η στάση και η αντίδραση της Ενωσης.

Θυμίζουμε ότι οι δύο δημοσιογράφοι απολύθηκαν την Τρίτη από το ΕΘΝΟΣ επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και να σηκώσουν κεφάλι αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις για περικοπές και απολύσεις. Αυτοί τόλμησαν... Η ΕΣΗΕΑ;
πηγή: zoornalistas

Το...έκτακτο απεργοδικείο του ΣΤΑΡ απειλεί αλλα οι τεχνικοί απεργούν σήμερα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνεδρίασή του το έκτακτο απεργοδικείο του STAR CHANNEL υπό την προεδρία του κ. Ισίδωρου Παπαμιχάλη Διευθυντή προσωπικού του σταθμού και την καθοδήγηση του κ. Κυριακόπουλου Πάνου Διευθύνοντα Σύμβουλο του σταθμού, προχώρησε στο εξής απίστευτο ανακοινωθέν:


…………………From: Papamichalis Isidoros Sent: Tuesday, June 21, 2011 7:22 PM To: All Star Subject: Ανακοίνωση
Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2011 η ΕΤΙΤΑ έχει κηρύξει περισσότερες από επτά (7) απεργίες / στάσεις εργασίας (δηλ. σχεδόν μία κάθε μήνα) για τις οποίες δεν τηρεί την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπει ο νόμος.

Η εταιρία μας έχει προσφύγει δικαστικά κατά όλων των ως άνω κινητοποιήσεων και όλες έχουν κηρυχθεί παράνομες ακριβώς για το λόγο της μη τήρησης της τετραήμερης προθεσμίας προειδοποίησης. Ακολουθείται μάλιστα η (επίσης παράνομη) μεθόδευση, όταν δημοσιεύεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία της ΕΤΙΤΑ, να κηρύσσει αμέσως απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης παράνομα και χωρίς τη νόμιμη προειδοποίηση.


Είναι αυτονόητο ότι η μεθόδευση αυτή των ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ καταστρατηγεί το νόμο και αποσκοπεί στο να ματαιώσει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται.Σύμφωνα με το νόμο, η συμμετοχή σε παράνομη απεργία εξομοιώνεται με οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία και πάντως αποτελεί νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.

Η εταιρία θεωρεί ότι, λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια, το προσωπικό δεν δικαιολογείται να αγνοεί ότι είναι παράνομη κάθε απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει τηρηθεί η τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης. Ως εκ τούτου η εταιρία επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.Τα ανωτέρω ισχύουν και για τη στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα η ΕΤΙΤΑ για αύριο 22/6/2011.

Εκ της Διοικήσεως……………………………………..


Κύριοι της Διεύθυνσης του STAR CHANNEL,
Έχετε αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι όλη η χώρα είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι στις εποχές που έρχονται όποιος τόλμησε ή θα τολμήσει να αγγίξει εργαζόμενο που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον των παιδιών του, ο λαός θα τον τιμωρήσει πολύ αυστηρά;
Αφήστε λοιπόν τις απειλές και την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Αφήστε λοιπόν τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους και σταματήστε τους εκφοβισμούς εναντίον τους. Οι εποχές που τους φοβίζατε πέρασαν.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης έχει κηρύξει 24ωρη απεργία απο σήμερα το πρωί στίς 5π.μ. ως αύριο το πρωί στίς 5π.μ. και στάση εργασίας την ίδια μέρα απο τίς 5-10 το πρωί στούς υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς για τους τεχνικούς που εργάζονται σ΄αυτούς.

22 Ιουν 2011

Και η οικογένεια Ρέστη στον ΔΟΛ

Η αδελφή του Βίκτωρα Ρέστη, Καίτη, είναι το νέο πρόσωπο που εισέρχεται στο ΔΣ του ΔΟΛ, ενώ στο νέο του σχήμα θα ... εξακολουθήσουν να συμμετέχουν, εκτός από το Σταύρο Ψυχάρη, ο γιός του, Παναγιώτης Ψυχάρης και η σύζυγος του Χριστίνα Τούτσουρα- Ψυχάρη. Η είσοδος της Καίτης Ρέστη στο ΔΣ ίσως δείχνει πως υπάρχει συμφωνία εντός της οικογένειας για την επένδυση στο ΔΟΛ.

Το νέο ΔΣ του ΔΟΛ, όπως είναι αναρτημένο στο www.dol.gr, έχει ως εξής:Σταύρος Ψυχάρης, Παναγιώτης Ψυχάρης , Παντελής Καψής , Νικόλαος Κορίτσας , Ιωάννης Μάνος , Τρύφων Κουταλίδης, Στέργιος Νέζης Ιωάννης Παράσχης , Νικόλαος Πεφάνης , Νικόλαος Πιμπλής , Βίκτωρ Ρέστης , Καίτη Ρέστη , Αντώνιος Τριφύλλης , Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη . Η θητεία του ανωτέρω ΔΣ εκτείνεται μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που θα συγκληθεί το αργότερο έως την 30η Ιουνίου 2016.

Αποχώρησε ο Κιμπουροπουλος απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ



Αποχώρησε από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου του ομίλου ΑΝΤ1, με δική του πρωτοβουλία, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, μετά από 17 χρόνια συνεργασίας. Παράλληλα ο κ. Κιμπουρόπουλος παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατείχε στο ΔΣ των, ΕΙΤΗΣΕΕ Digea, ΕΙΙΡΑ και ΣΕΠΤ.



Κάποιοι στους κόλπους του Ομίλου Κυριακού τον θεωρούσαν ισορροπιστή και “εκκαθαριστή” στα δύσκολα. Άλλοι, πάλι, έκαναν τον σταυρό τους κάθε που συναντιούνταν μαζί του στους διαδρόμους. Γεγονός είναι ότι η αποχώρηση του Κώστα Κιμπουρόπουλου τόσο από τον ΑΝΤ1 όσο και από τη θέση του προέδρου της Digea, λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την ιδιωτική τηλεόραση καμπή…

21 Ιουν 2011

Νέο μακελειό απολύσεων "αντιπαραγωγικών" στο ΕΘΝΟΣ



Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι για την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδη δύο ακόμη δημοσιογράφοι από το ΕΘΝΟΣ δοκίμασαν το …τσεκούρι του Μπόμπολα και των υποτακτικών του με την ίδια άθλια δικαιολογία: αντιπαραγωγικοί. Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρούν στο εργοστάσιο «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Η Παρασκευή Βονάτσου, έκανε εκκλησιαστικό ρεπορτάζ και ελεύθερο (τελευταία της είχαν αναθέσει κατ΄ αποκοπή το ρεπορτάζ για τους αγανακτισμένους) , ενώ ο Κώστας Τομαράς έκανε αστυνομικό. Και οι δύο εργαζόντουσαν πολλά χρόνια στο ΕΘΝΟΣ και οι δύο είχαν αντιδράσει στα εγκληματικά σχέδια του Μπομπολαίικου για κατάργηση των ΣΣΕ, μειώσεις μισθών και, βέβαια, στην απόλυση της Χριστοδουλίδου.
Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Φώτη Μπόμπολα και εξέδωσε ανακοίνωση ενώ αύριο το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ. ΄


Στις 12.30 από όσο γνωρίζουμε- το γράφουμε για να μην ψάχνουν όσοι, ενδεχομένως, θέλουν να τρέξουν για να φωνάξουν ώστε να… μην γίνει απεργία και κάποιοι άλλοι ίσως θέλουν να προετοιμαστούν για… απεργοσπαστικό φύλλο. Επίσης το γράφουμε για να υπολογίσει ο κ. Μπόμπολας πότε θα ανακοινώσει ξανά ότι… θα κλείσει την εφημερίδα.


Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά» με την στοχοποιημένη απόλυση των συναδέλφων και καλεί την εργοδοσία για μια ακόμη φορά να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν.

Δείτε περισσότερα στα σημειώματα της Πόπης Χριστοδουλίδη:

1. Συνεχίζει το " μακελειό" των συντακτών στο"Εθνος' ο Μπόμπολας !!!


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ"

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά.
Τελευταίο δείγμα αποτελεί η στοχοποίηση και απειλή απόλυσης της συναδέλφου Παρασκευής Βονάτσου, υποψήφιας για μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης, καθώς και του επί σειρά ετών συντάκτη της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», Κώστα Τομαρά.
Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις του Ομίλου.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία για μια ακόμη φορά να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν.

Ποινές σε EXTRA CHANNEL και REAL FM απο το ΕΣΡ

Σύσταση επιβλήθηκε στον επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra Channel», στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έπειτα από επιστολή του Ακη Τσοχατζόπουλου για την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», που προβλήθηκε στις 22 και 24/2/2011. Όπως είχε καταγγελθεί, στη συγκεκριμένη εκπομπή ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού προέτρεπε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην βουλευτή. Ο κ. Λασκαρίδης υπενθύμισε ότι το ΕΣΡ με παλαιότερη απόφασή του είχε επιβάλει πρόστιμο 80.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ίδια εκπομπή για ανάλογη υπόθεση, σε μεταγενέστερο χρόνο προβολής, με την προτροπή διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Μειοψήφησαν οι Γιώργος Στεφανάκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς, οι οποίοι πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο ενώ η Εύη Δεμίρη, πρότεινε να επιβληθεί το ίδιο πρόστιμο, των 80.000 ευρώ.
Επίσης, πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Real Fm και στην εκπομπή των Γιώργου Λιάγκα και Ελεάννας Τρυφίδου στις 2-3/2/11, έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, για απρέπεια λόγου, συμπεριφοράς και κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ύστερα από σχολιασμό των παρουσιαστών της εκπομπής ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ομοφυλόφιλος. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Δύο άλλες καταγγελίες αποφασίστηκε να μπούν στο αρχείο. Η μία προερχόταν από τηλεθεατή και αφορουσε την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» του σταθμού Mega για προβολή χορηγού κατά τη διακοπή του προγράμματος για διαφημίσεις. Η δεύτερη από το ΛΑΟΣ για «εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας» στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις 12/4/2011 ύστερα από διευκρινιστικό σχόλιο και παραδοχή του λάθους από τον ίδιο τον παρουσιαστή της εκπομπής Λάκη Λαζόπουλου σε μεταγενέστερη εκπομπή. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Στο αρχείο μπήκε, επίσης, η καταγγελία ιδιώτη για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή «Εδώ και τώρα» στις 8/10/10 για καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας σε υπόθεση ασέλγειας 12χρονου από άγνωστο πρόσωπο, καθώς δεν προέκυπτε στην εκπομπή αποκάλυψη ταυτότητας του προσώπου.


Τέλος, στο σταθμό «EΝΑ Channel» του νομού Καβάλας επιβλήθηκε και πάλι το ίδιο πρόστιμο των 50.000 ευρώ και οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού «Call for Cash». Ο σταθμός είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας

19 Ιουν 2011



Για τις 4 Ιουλίου αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης του τηλεοπτικού σταθμού Αlter για την υπαγωγή του στο καθεστώς του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν εργαζόμενοι του σταθμού και δικηγόροι των ενδιαφερομένων πλευρών, ενώ απουσίαζαν οι νομικοί εκπρόσωποι των τραπεζών και των διαφημιστικών εταιρειών.

Η εκδίκαση της αίτησης αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τετάρτη.