15 Δεκ 2012

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο το σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, σε συνεργασία με τη διοίκησή της, η οποία προχωρεί συστηματικά στην υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ, η απόπειρα θεσμοθέτησης διαδικασιών προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια, τα κρούσματα χειραγώγησης, η γενίκευση της τακτικής των μικτών και εξωτερικών παραγωγών και η διατήρηση της ομηρίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που σε λίγο πρόκειται να απολυθούν, οδηγούν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ.

14 Δεκ 2012

Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης


Ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρείς συμφερόντων του. Η ανακρίτρια μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

Σε συμφωνία κατέληξαν η Google και οι βελγικές εφημερίδες


Η Google κατέληξε σε συμφωνία με τους εκδότες γαλλόφωνων εφημερίδων του Βελγίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, βάζοντας έτσι τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε έξι χρόνια.

Σε μια κοινή ανακοίνωση η Google και οι εκδότες των εφημερίδων επισημαίνουν ότι αποφάσισαν να αναστείλουν τις νομικές διαδικασίες και αντ’ αυτού να βρουν τρόπο να συνεργαστούν εποικοδομητικά.

Οι εκδότες είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον της Google το 2006 ζητώντας ποσοστά από τα διαφημιστικά έσοδα της Google στην ενημερωτική σελίδα Google News όπου αναρτώνται ειδήσεις και παραπομπές προς ρεπορτάζ και άρθρα από ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαγόρευση συνελεύσεων από την εργοδοσία των ρ/σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», «ΣΚΑΙ 100,3» & της εφημερίδας «SPORTDAY»



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την προκλητική στάση της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3», της εφημερίδας «SPORTDAY» και του Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», που εκτός από τα εργασιακά δεν σέβονται ούτε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή βασικές συνταγματικές ελευθερίες του ατόμου.

Αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι η εργοδοσία με εξώδικα και άλλες απαράδεκτες μεθοδεύσεις απαγόρευσε τις προγραμματισμένες για σήμερα συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας και παράλληλα απέκλεισε την είσοδο ακόμη και των μελών του Δ.Σ., με διάφορα νομικίστικα προσχήματα.

Η παρουσία των εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ενώσεως απέβλεπε στο να αποτραπεί η απαράδεκτη αξίωση, με την οποία η εργοδοσία απαιτεί με εκβιαστικό τρόπο, να δεχθούν οι δημοσιογράφοι νέα μείωση μισθών και να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει το δικαίωμά του, όπως άλλωστε αυτό πηγάζει από το ν. 1264/1982, να επικοινωνεί και να συνομιλεί με τα μέλη του - εργαζομένους σε όλους τους χώρους εργασίας, δικαίωμα απαραβίαστο και αδιαμφισβήτητο και δηλώνει ότι θα το προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΑΔ. ΤΥΠΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από τις 17.00 σήμερα Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17.00 τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Στάσεις εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας για αύριο Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012, από τις 13.00 έως τις 17.00, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, από τις 17.00 έως τις 21.00 και τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 από τις 09.00 έως τις 13.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από εννέα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

ΠΟΕΣΥ: Υιοθετείται η «Χάρτα της Ρώμης» για πρόσφυγες και μετανάστες


Το ζήτημα της κάλυψης από τα ΜΜΕ των θεμάτων που αφορούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τα θύματα εμπορίας ανθρώπων συζητήθηκαν αναλυτικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τις εκπροσώπους των γραφείων ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα και Ρώμη, Λάουρα Μπολτρίνι, Καίτη Κεχαγιόγλου και Στέλλα Νάνου και τους προέδρους της Π.Ο.Ε.ΣΥ και Ε.Σ.Η.Ε.Α Γιώργο Σαββίδη, Δημήτρη Τρίμη και τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κουμπιά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη «Χάρτα της Ρώμης», τον κώδικα αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας για την κάλυψη ανάλογων θεμάτων, που συνέταξαν από κοινού οι ιταλικές δημοσιογραφικές ενώσεις - μέλη της Ιταλικής Εθνικής Ομοσπονδίας Τύπου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ψήφισμα εργαζομένων στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ»


Οι εργαζόμενοι στη Βραδυνή μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην εφημερίδα, ζητούν με ομόφωνο ψήφισμά τους:

1)     την επαναπρόσληψη της κ. Σκαλίδη

2)     την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών από την εργοδοσία

Θεωρούμε επίσης  ότι απαιτείται εύλογος χρόνος για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης, μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και των εργαζομένων, με τον εκδότη, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Ο Ψυχάρης «τρέχει» σιωπηλή εθελουσία και «κλαδεύει» τα μπλοκάκια



Ώρες αγωνίας ζει η παλιά φρουρά του ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει δρομολογήσει μια σιωπηρή εθελουσία έξοδο, ενώ ταυτοχρόνως «πελεκάει» τα μπλοκάκια- μεταξύ αυτών όσους δέχθηκαν κατά το παρελθόν να φύγουν για να διευκολύνουν το μαγαζί και να συνεχίσουν να συνεργάζονται με ΔΠΥ. Όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα.

Σε ποια ΜΜΕ συμμετείχε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης


Από το 2008 ξεκίνησε να εισχωρεί στον χώρο των ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για το σκάνδαλο της Proton Bank αλλά βρίσκεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, για το πρόβλημα της υγείας του.

Ο κ. Λαυρεντιάδης εισβάλει το 2008, στο απόγειο της επιτυχίας του, δυναμικά στο χώρο των ΜΜΕ κι αγοράζει ό,τι Μέσο πωλείται και κατά κανόνα είναι υπερχρεωμένο.

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης


Ένα θησαυρό ανακάλυψαν την Πέμπτη οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μάλιστα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη έγγραφα με καταθέσεις του συλληφθέντα στο εξωτερικό.

Κοσμήματα μεγάλης αξίας, αλλά και 400.000 ευρώ μετρητά που ήταν αποθηκευμένα σε κούτες κατασχέθηκαν, όπως και πολλά έγγραφα, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τώρα οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα έγγραφα που σχετίζονται με λογαριασμούς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Πρόκειται για καταθέσεις εκατομμυρίων σε Ελβετία, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Χόνγκ Κόνγκ.

"Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επίδειξη πυγμής, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υψηλού προφίλ ολιγάρχη, στην οικία του σε πλούσιο αθηναϊκό προάστιο..." γράφει η εφημερίδα New York Times, σχολιάζοντας την σύλληψη του Έλληνα κροίσου.

Ενταλμα σύλληψης και για τον Π. Κυριακίδη


Μετά τη σύλληψη του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων τριών πρώην στελεχών της Proton Bank οι αρχές έβγαλαν σήμερα ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη και για ένα ακόμη πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση Proton Bank.

13 Δεκ 2012

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης


Συνελήφθη στην περιοχή της Βουλιαγμένης με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας, το ένταλμα εξεδόθη γιατί ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και άλλων 28 κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά»


Με 24ωρη απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά απαντούν οι εργαζόμενοι στην επιμονή της εργοδοσίας να τους κρατά απλήρωτους, παραβαίνοντας τη νομοθεσία και τις δεσμεύσεις που εγγράφως ανέλαβε έναντί τους.

Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ καθυστερεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα δύο μηνών και με τον τρόπο αυτόν απαξιώνει την προσπάθεια των εργαζομένων να στηρίξουν το εκδοτικό συγκρότημα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει για τον λόγο αυτόν 24ωρη απεργία στις παραπάνω εφημερίδες από τις 6 π.μ. της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου ως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου.

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλουμε τους εκβιασμούς της ιδιοκτησίας του ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» με πρόσχημα την «εθελούσια έξοδο»


To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εκβιασμούς μέσω της «εθελούσιας εξόδου», που υφίστανται οι συνάδελφοι στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» ένα μόλις χρόνο μετά την –επίσης– αυθαίρετη και καταχρηστική περικοπή των μηνιαίων αποδοχών τους.

Στόχος της επιχείρησης, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις και κάθε είδους διαρροές από εκπρόσωπους της ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου καθώς και από «καλοθελητές», δεν είναι «ένα ελκυστικό πακέτο αποζημίωσης» αλλά το τελικό ξεκαθάρισμα όσων ακόμη ασκούν το επάγγελμα με βάση τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παράλληλα, επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας τάξης εργαζομένων στα ΜΜΕ με πολύ χαμηλούς μισθούς και χωρίς ασφάλιση.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «SPORTDAY» και του ρ/σ «NOVA ΣΠΟΡ FM» εκβιάζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «SPORTDAY», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «NOVA ΣΠΟΡ FM», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν νέα μείωση μισθών. Για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση τους ζητεί να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Με τις ενέργειες αυτές η εργοδοσία επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για υπογραφή νέας ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων. Καλούμε τους συναδέλφους της «SPORTDAY» και του «NOVA ΣΠΟΡ FM» να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, επικαλούμενοι τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την εργατική νομοθεσία.

24ωρη απεργία στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Δεκεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΑΔ. ΤΥΠΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 σήμερα Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17.00 αύριο, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.

Αρνητικό ρεκόρ 14ετίας με την ανεργία στο 24,8%


Στο 24,8% αυξήθηκε η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, από 23,6% το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2011 είχε ανέλθει στο 17,7%.

Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.230.918 άτομα, ενώ η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 8,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε στο 28,9% έναντι 21,7% των ανδρών και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μετρήθηκε στους νέους 15-24 ετών (56,6%) με τις νέες γυναίκες να αντιμετωπίζουν ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα (65,4%).

Το Facebook αναβαθμίζει τις ρυθμίσεις απορρήτου


Μεγαλύτερο έλεγχο στις πληροφορίες και τα δεδομένα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο, δίνει πλέον στους χρήστες τους το Facebook αναβαθμίζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου χρηστών.

Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα και νέους τρόπους απομάκρυνσης των tags στις φωτογραφίες.

Νέα 48ωρη απεργία στο περιοδικό 4 ΤΡΟΧΟΙ και στην ιστοσελίδα 4troxoi.gr των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., της Ε.Π.Π.Η.Τ. και της Ε.Φ.Ε. αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς Τύπου, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία, από τις 12.00 μ.μ. της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 12.00 μ.μ. της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων :

12 Δεκ 2012

Διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για τους απεργούς στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» και απεργιακό πρόγραμμα στον σταθμό


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην «απόλυση» των έξι συναδέλφων τεχνικών, ηχοληπτών και ηλεκτρονικών από την εργασία τους, στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), που απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες «απολύθηκαν» παράνομα, κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης και χωρίς αποζημίωση για την «απόλυση» τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές πρακτικές απομάκρυνσης των εργαζομένων – απεργών από τον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1», οι οποίοι νομίμως εργάζονται, επί σειρά ετών, στον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό.

Πραγματοποιούν κοινό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και όλους τους αρμόδιους φορείς για τις πρακτικές και τον απηνή διωγμό των εργαζομένων.

Δηλώνουν στη Διοίκηση του σταθμού ότι, μετατρέπουν το πρόγραμμα στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» σε απεργιακό από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή) μεταδίδοντας εκπομπές.

Kατάσχεται η περιουσία του Λαυρεντιάδη


Tην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων με την διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περουσίας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αποφάσισε το δικαστήριο μετά την προσφυγή των μετόχων της Proton Bank.

To δικαστήριο διέταξε ακόμα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην δικογραφία, μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ για όλους τους εμπλεκόμενους, για αδικήματα τα οποία φέρονται να οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας Proton που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στο  Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Παραίτησαν» τον διευθυντή των βρετανικών «Times»


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο διευθυντής της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας «The Times» Τζέιμς Χάρντινγκ. «Μου είχε καταστεί σαφές ότι η News Corporation ήθελε να διορίσει νέο διευθυντή. Ως εκ τούτου, συμφώνησα να αποχωρήσω» δήλωσε ο Χάρντινγκ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τηλεφωνικά στον ίδιο τον Ρούπερτ Μέρντοκ, ιδιοκτήτη της εφημερίδας.

Ο Χάρντινγκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εφημερίδα κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους συντάκτες που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης.

Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης «The Sunday Times» Τζον Γουίδεροου.

Τέλος από την ΕΡΤ ο Κώστας Σπυρόπουλος


Παρελθόν από την ΕΡΤ αποτελεί ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης, Κώστας Σπυρόπουλος, έπειτα από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου στο σημερινό ΔΣ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τουρκική σειρά «Κισμέτ», με τον κ. Σπυρόπουλο να υπογράφει πρόσφατα επιστολή η οποία δεσμεύει την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκαλώντας πολύ «θόρυβο» στο Ραδιομέγαρο.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», νέα στάση εργασίας στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» κήρυξαν ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Νέα 4ωρη στάση εργασίας στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για την Πέμπτη αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΠΗΕΑ.

Οι ανακοινώσεις

Μισό εκατ. δολάρια από τον σταθμό που έκανε τη φάρσα, στην οικογένεια της νεκρής νοσοκόμας


Σε μια προσπάθεια να απαλύνει τον πόνο της άτυχης οικογένειας της νοσοκόμας, η οποία αυτοκτόνησε επειδή έδωσε πληροφορίες για την εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλετον, ο αυστραλιανός σταθμός που βρίσκεται πίσω από την τηλεφωνική φάρσα στο βρετανικό νοσοκομείο, θα της δωρίσει 525.000 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία του σταθμού Sydney radio station 2Day FM, Southern Cross Austereo, θα διαθέσει όλα τα έσοδα από τις διαφημίσεις ως το τέλος του χρόνου, με ελάχιστη συνεισφορά το ποσό των 500.000 δολαρίων Αυστραλίας (525.000 δολάρια ΗΠΑ), σε ένα ταμείο στη μνήμη της νοσοκόμας Τζασίντα Σαλντάνια, η οποία απάντησε στο τηλεφώνημα-φάρσα, στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν η έγκυος Κέιτ Μίντλετον.

Η εφημερίδα Guardian αφήνει χωρίς χριστουγεννιάτικα δώρα την Αθήνα


Με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, αίσθηση προκαλεί μία από τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που προτείνει η εφημερίδα Guardian στους αναγνώστες της.

Συγκεκριμένα, καλεί τους αναγνώστες της να επιλέξουν για να στείλουν τις ευχές τους μία από τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που φιλοτέχνησε ο γελοιογράφος Kipper Williams.

Μία από αυτές, και μάλιστα αυτή που κοσμεί την κεντρική σελίδα του ηλεκτρονικού Guardian, αφορά στην Αθήνα.

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία από ό,τι οι άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης κατά το 2012, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

Στην έκθεση, που συντάχθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση «Ηνωμένα Έθνη Γυναίκες», τη μονάδα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, σημειώνεται ότι μεταξύ 2002-2007 το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παγκοσμίως ανερχόταν στο 5,8% έναντι 5,3% για τους άνδρες.

Η κρίση που προέκυψε στη συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά «κατά 0,5-0,7 της μονάδας και κατέστρεψε 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις οποίες απασχολούνταν γυναίκες», τονίζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης της κατάστασης τα επόμενα χρόνια.

11 Δεκ 2012

Νέα απεργία στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στάση εργασίας στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» και 4ωρη στάση εργασίας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», την Τετάρτη.

Οι ανακοινώσεις

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει στον υπ. Ανάπτυξης τις πρακτικές της ιδιοκτησίας της εφημ. «Ο ΛΟΓΟΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη καταγγέλλοντας τις πρακτικές, που ακολουθεί η ιδιοκτησία της εφημ. «Ο ΛΟΓΟΣ»:

«Κύριε Υπουργέ, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θέλει να σας επισημάνει ότι στις εφημερίδες (πολιτικές, οικονομικές, ημερήσιες, εβδομαδιαίες κ.λπ.) που κατά την απόφασή σας δικαιούνται της δημοσίευσης ισολογισμών Α.Ε. και Ε.Π.Ε., κρατικών διακηρύξεων κ.λπ., έχουν περιληφθεί και εφημερίδες, οι οποίες δεν διαθέτουν το απαραίτητο συντακτικό προσωπικό για την έκδοσή τους. Επιπλέον, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας εργοδοτικής συμπεριφοράς είναι η εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ», η οποία δεν απασχολεί δημοσιογράφους. 

Ελλιπής η ανεξαρτησία των ΜΜΕ στην Ελλάδα


Η αξιολόγηση της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του ερευνητικού προγράμματος Mediadem, καθώς και οι προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ελληνικών ΜΜΕ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα η ελληνική πολιτική για τα μέσα ενημέρωσης έχει έντονα πολιτικοποιημένο χαρακτήρα. Οι σχέσεις συνδιαλλαγής που αναπτύχθηκαν μεταξύ της πολιτικής τάξης και τα ενημερωτικά μέσα έχουν υπονομεύσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία των μέσων ως ανεξάρτητων φορέων πληροφόρησης. Την ίδια στιγμή η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας των μέσων σε έναν περιορισμένο αριθμό επιχειρηματιών μαζί με την περιθωριοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενίσχυσαν την τάση αυτή.

ΠΟΕΣΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ΣΣΕ, συμβασιούχους και Κατεχάκη

Με γενική συμμετοχή στην 5ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, που έχουν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) θα απαντήσουν, στις όποιες διαλυτικές προθέσεις για το δημόσιο φορέα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

 Για την καθυστέρηση υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικό διάλογο, όπως έχει δεσμευτεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, μετά τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων κατά 35%.

 Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.

 Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.

Ρεκόρ φυλακισμένων δημοσιογράφων στον κόσμο


Ο αριθμός των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν σε όλο τον κόσμο έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, κάτι που ενισχύθηκε κυρίως από την τρομοκρατία και άλλες μορφές αντικρατικών δράσεων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Ενδεικτικά καταγράφονται οι φυλακίσεις δεκάδων Κούρδων δημοσιογράφων, ενώ η Επιτροπή καταγγέλλει την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου, όπως και τις πρακτικές πιέσεων για την επιβολή αυτολογοκρισίας.

10 Δεκ 2012

24ωρη απεργία στο ρ/σ "ΚΑΝΑΛΙ 1"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 12 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1 - 90,4 FM».

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να μην καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές πέντε μηνών στους δημοσιογράφους ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε απολύσεις τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 12 Δεκεμβρίου 2012.

Στον επόμενο τόνο, απολύσεις


Με σχεδόν πλήρη επιτυχία ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες τα προγράμματα εθελούσιων… απολύσεων σε «Καθημερινή», «Νέα» και ΣΚΑΪ, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσει κύκλος απολύσεων. Στον ΔΟΛ ο νέος αυτός γύρος άρχισε την επομένη της εθελούσιας εξόδου προκαλώντας τριγμούς στο συγκρότημα. Στο Νέο Φάληρο η έξοδος είναι μαζική.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΑΔ. ΤΥΠΟΣ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 σήμερα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 17.00 αύριο, Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις αρχαιρεσίες στο Μεικτό Συμβούλιο

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και τους Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» και «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των ανέργων



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε τη χορήγηση του βοηθήματος Χριστουγέννων στα άνεργα μέλη της.

Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 400,00 ευρώ. Επιπλέον 100,00 ευρώ θα δοθούν για κάθε ανήλικο παιδί του δικαιούχου. Κατά τα λοιπά, το βοήθημα θα δοθεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες ίσχυσαν το έτος 2011.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα δίνεται σε:

- Συνάδελφους, που είναι άνεργοι από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετέπειτα, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

- Συνάδελφους, που είναι άνεργοι από 1/1/2008 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

- Συνάδελφους, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα λάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο βοήθημα της ΕΣΗΕΑ (400,00 ευρώ) και το επίδομα ανεργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τα Χριστούγεννα.

- Συνάδελφους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μέλη και μη μέλη, και δεν έχουν καμία άλλη εργασία, σύμφωνα με τους καταλόγους, που θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των μέσων. Όσοι εν επισχέσει συνάδελφοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα λάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο βοήθημα της ΕΣΗΕΑ (400,00 ευρώ) και το επίδομα ανεργίας για τα Χριστούγεννα.

Οι τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες θα αντιμετωπιστούν ως οι πολύτεκνες και θα λάβουν κατ’ εξαίρεση το βοήθημα.

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας του 2012, το Ε9 και μία υπεύθυνη δήλωση.

Δεν δικαιούνται του βοηθήματος:

- Όσοι συνάδελφοι έμειναν άνεργοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και έλαβαν τις αποζημιώσεις τους και το επίδομα Χριστουγέννων.

- Όσοι συνάδελφοι έχουν λάβει από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ περισσότερα από 15.000 ευρώ.

Οι συνάδελφοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΠΟΕΣΥ: Πεντάωρη στάση εργασίας για συμβασιούχους και Κατεχάκη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας στην ΕΡΤ την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

 Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.
 Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.
  Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

ΕΤΕΡ: Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού « Κανάλι 1 »


Άλλες μέρες θύμισε σήμερα η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Φουσκωτοί στην είσοδο, σύλληψη απεργών που εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας σε νόμιμη απεργία της Ενώσεώς μας, και πάλι το γνωστό σενάριο: απεργοσπάστες  που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με το «Κανάλι 1» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβουν δράση στη θέση του συλληφθέντος συναδέλφου μας. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό.

Πάλι γνωστός απεργοσπάστης κατ’ επάγγελμα, που είχε εμφανισθεί και σε παλιότερη απεργία του Flash, προσπάθησε να υποκαταστήσει τον συλληφθέντα συνάδελφό μας μαζί με ομάδα αγνώστων σε όλους μας οι οποίοι, αλήθεια, υπό ποιαν ιδιότητα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού κανείς δεν εξήγησε. Απλήρωτοι οι συνάδελφοί μας επί μήνες, αντιμετωπίζουν απειλές  για απολύσεις πολύ καιρό τώρα από τους διοικούντες του ραδιοσταθμού. Τώρα λοιπόν ακούσαμε ότι πριν καμιά δεκαριά χρόνια και παραπάνω οι προσλήψεις που τους έγιναν ήταν παράνομες και θυμήθηκαν να τους απολύσουν εν μέσω των απεργιακών μας κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα τους, ενάντια στις απειλές για απολύσεις και για την επί πολλούς μήνες  παρακράτηση και μη απόδοση στην ΕΤΕΡ των συνδρομών τους υπέρ ΕΤΕΡ, κατά παραβίαση της ΣΣΕ ...

ΕΦΕ: Καταγγελία για επίθεση εναντίον φωτορεπόρτερ και αφαίρεση εξοπλισμού

H Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση  που δέχτηκαν συνάδελφοι φωτορεπόρτερ το βράδυ της  Πέμπτης 06 Δεκεμβρίου, ενώ κάλυπταν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της λήξης των επεισοδίων συλλαλητηρίου στην πλατεία των Εξαρχείων, ομάδα τριών ατόμων ηλικίας περίπου 35 ετών, οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και ήταν αποκομμένοι από το υπόλοιπο πλήθος, επιτέθηκαν σε δυο επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην οδό Στουρνάρη και Νοταρά. Με φωνές και απειλές, αφού τους χτύπησαν τους πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές. Παρόλο που οι συνάδελφοι τους διαβεβαίωσαν πως οι λήψεις τους ήταν καταγραφή των γεγονότων, στο πλαίσιο των κανόνων που οφείλουν να τηρούν ως επαγγελματίες, εκείνοι συνέχισαν να τους απειλούν και αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν πίσω τον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συναδέλφων μας, στόχος τους ήταν εμφανώς να τους πάρουν τον εξοπλισμό, χωρίς στην πραγματικότητα να τους ενδιαφέρει τι είχαν φωτογραφήσει! Αυτό ονομάζεται «πλιάτσικο» και  σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χαρακτηριστικό διαμαρτυρομένων συμπολιτών μας εναντίον εργαζομένων στην Ενημέρωση.

ΕΤΕΡ: 4ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»  αποφάσισε την κήρυξη: 4ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 07.00η ώρα του Σαββάτου 8ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», του Σωματείου μας με αίτημα: