27 Απρ 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ οργανώνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους ανέργους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σεμιναρίων επιδοτούμενης κατάρτισης με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Αγώνας για δικαίωση της εργατικής Πρωτομαγιάς

  Μήνυμα αγωνιστικότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Τσακισμένος και απελπισμένος ο ελληνικός λαός από την εργοδοτική ασυδοσία και τα απανωτά απάνθρωπα και καταστρεπτικά μνημονιακά μέτρα, ως ύστατη ελπίδα του για επιβίωση, του έχει απομείνει η γενίκευση και το δυνάμωμα των απεργιακών κινητοποιήσεών του, για την ανατροπή της ζοφερής τροϊκανής σκληρής πραγματικότητας.

  Ο δημοσιογραφικός κόσμος στο σύνολό του ποτέ άλλοτε δεν έζησε τόσο φρικτή και δεινή κατάσταση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας: Με χιλιάδες άνεργους, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων δημοσιογράφων χωρίς νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με λεηλατημένους μισθούς, με συνθήκες γαλέρας στις συνθήκες εργασίας και με αφόρητες λογοκριτικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Με κατακρεουργημένα τα δημοσιογραφικά ταμεία σύνταξης, επικούρησης και περίθαλψης και με στοχοποιημένη κακοποίηση δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.

Έως 17 Μαΐου η υποβολή εργασιών για το Δημοσιογραφικό Βραβείο Ελένη Βλάχου 2013


Για έκτη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου», που από το 2003, το βραβείο  απονέμεται κάθε δυο χρόνια «σε δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα, για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων».

  Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000€ και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

26 Απρ 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΓΕ-ΓΓΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 27 Απριλίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

    * Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.00 σήμερα Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
    * 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 27 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

25 Απρ 2013

ΠΟΕΣΥ: Ενημέρωση για τα Ταμεία


Συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) πραγματοποίησαν σήμερα η νέα πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Γιώτα Αντωνοπούλου και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος, με μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Οι δύο πρόεδροι των Ταμείων ενημέρωσαν για την οικονομική και διοικητική κατάσταση που επικρατεί στους δύο Οργανισμούς, ζήτησαν τη συνέχιση των μέχρι τώρα στενών σχέσεων με την Ομοσπονδία και τη στήριξή της στην αντιμετώπιση των ασφαλιστικών προβλημάτων και διεκδικήσεων.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η Εφορία ζητάει επιστροφή δεδουλευμένων του…1996


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) διαμαρτύρεται έντονα για την εκβιαστική τακτική της ΔΟΥ Α-Β Βόλου σε βάρος των συναδέλφων που εργάζονταν στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Οι συνάδελφοι, θύματα του ανελέητου εισπρακτικού κυνηγητού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τα όργανά της, καλούνται από την ΔΟΥ να επιστρέψουν μέχρι 30 Απριλίου, τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσε από το 1996 η εργοδοσία και μέρος αυτών κατάφεραν να λάβουν το 2000 από τον πλειστηριασμό των γραφείων της εφημερίδας.

Νέα στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.

24 Απρ 2013

Το σκυλάκι το κανίς, οι αυτόχειρες και οι μπαρμπα-Θωμάδες



Του Μάνου Σπανάκου

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται η σύζυγος του πάλαι ποτέ τηλεοπτικού άνκορμαν, ακκίζεται βάζοντας φάτσα κάρτα στο λαϊφστιλίστικο site της ότι «Η οικογένειά μας απέκτησε νέο μέλος» λες και νοιάζεται η υφήλιος.

Το οποίο νέο μέλος βεβαίως είναι… βασιλικής προέλευσης και ράτσας (King Charles Cavalier) ώστε να ταιριάζει φούστα- μπλούζα στο status του ζευγαριού. Μη παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα εναντίον των σκυλιών ράτσας, ούτε των σκυλιών του δρόμου, ούτε καν των σκυλιών της πίστας. Όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό. Άλλο καλύπτει τη συντροφικότητα, άλλο την διάθεση προσφοράς, άλλο την ανάγκη επιβίωσης κι άλλο τη ματαιοδοξία.

Η οποία ματαιοδοξία στον καιρό των αυτοκτονιών (3 επισήμως την ημέρα, ποιος ξέρει πόσες ανεπισήμως, μας κατάντησαν τη χώρα των αυτόχειρων), των παιδιών που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα και των πρώην νοικοκύρηδων που ψάχνουν μια θέση σε ένα παγκάκι κάθε βράδυ για να κοιμηθούν, φαντάζει εφιαλτική. Τόσο εφιαλτική όσο και η κίνηση που πια έγινε συνήθεια να κρεμάμε στο πλάι των κάδων σκουπιδιών ό, τι τρώγεται και να εξαφανίζεται μέσα σε μια ώρα. Τόσο γρήγορα από τόσους πολλούς…

Τόσους πολλούς ετοιμάζονται να μπουζουριάσουν εξάλλου και στα προαναγγελόμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης, sorry φυλάκισης για χρεώστες του… πεντοχίλιαρου στο δημόσιο. Του οποίου δημοσίου ο πέλεκυς των πάσης φύσεως και ευρηματικότητας χαρατσιών πέφτει επί δικαίων και αδίκων, επί πλουσίων και- κυρίως- φτωχών εν μια νυκτί. Κι όλα αυτά για να καλύψουν τα λερωμένα τ’ άπλυτα όσων είδαν, εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν την ταινία «Πάρε τα λεφτά και τρέχα» και άντε να τους πιάσεις. Ασε που ποιος θέλει να τους πιάσει και μετά να τρέχει ο ίδιος…

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Θείο; Δώρο


Υπενθυμίζουμε στον εν φυλακές Ναυπλίου εκδότη της εφημερίδας «Αυριανή» κ. Γ. Κουρή, ότι οφείλει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις το Δώρο του Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους.

Και εάν δεν ξέρει ο γνωστός ανά το Πανελλήνιο Μπάμπης τις κείμενες διατάξεις - που τις ξέρει αλλά κάνει πως δεν τις ξέρει - δώρο δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!


Άλλη μια  επίθεση κατά των ανθρώπων του Τύπου,  αυτή τη φορά κατά  φωτορεπόρτερς από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κάλυψης των  γεγονότων που εξελίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τα επεισόδια ομάδας του εξωκοινοβουλευτικού  χώρου και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη υπέστησαν επιλεκτικά εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές, από τον επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ – παρόλο που γνώριζε την ιδιότητά τους και με εντελώς ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις –  μπροστά στα μάτια των λοιπών έκπληκτων συναδέλφων τους αλλά και πολιτών,  παρεμποδίζοντάς  τους  να ασκήσουν το επάγγελμά τους, που δεν είναι άλλο από την Ενημέρωση.

Απεργία και στάσεις εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, 28 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013 καθώς και την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Η ΕΡΤ σε ελεύθερη πτώση



Η υποβάθμιση της ενημέρωσης, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η υφέρπουσα ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, το σκάνδαλο με τους ειδικούς συμβούλους, τις μεικτές και εξωτερικές παραγωγές, καθώς και τα κρούσματα λογοκρισίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Τα ΜΑΤ απείλησαν ευθέως τον Μάριο Λώλο αν ξανατολμήσει να κάνει τη δουλειά του !!!


Λεκτικές απειλές εναντίον του προέδρου των φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, από τους αξιωματικούς των ΜΑΤ στα Προπύλαια με αφορμή το πανό του Indymedia στα Προπύλαια.

Ο πρόεδρος της ΕΦΕ απειλήθηκε με μηνύσεις και προσαγωγές "αν ξανατολμήσει να φωτογραφήσει τους άνδρες των ΜΑΤ εν ώρα υπηρεσίας"...

Αυστηρότερος ο έλεγχος των εργαζομένων του ΣΚΑΪ


Νέες κάρτες εισόδου – εξόδου για τους εργαζόμενους καθιέρωσε ο ΣΚΑΙ από το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Φάληρο, κάνοντας ακόμη πιο σφικτό τον έλεγχο, καταγράφοντας ωράρια, παρουσίες και απουσίες.

23 Απρ 2013

Στα δικαστήρια στέλνει την απεργία της ΕΤΕΡ η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος


Μέρες του Απρίλιου του 2003 ξαναζούμε στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά τις απολύσεις όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν υπέγραψαν μειώσεις μισθών της τάξεως του  …53% (!) όπως ήθελε η διοίκηση του ραδιοσταθμού, σήμερα λάβαμε και αγωγή η οποία εκδικάζεται αύριο 24/3 στις 14.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 5 αίθουσα 1. Το έγκλημά μας είναι ότι απεργούμε με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, που απελύθησαν ακριβώς επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του  53%. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος βρήκε έτσι την ευκαιρία να συνεχίσει διαχρονικά το αντεργατικό γαϊτανάκι από εκεί που το άφησε το 2003, όταν ηρνείτο επίμονα να εφαρμόσει τις ΣΣΕ μας.

Δίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Δίωρη στάση εργασίας στον Ομιλο "ΠΗΓΑΣΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση των συναδέλφων Μαρίας Καούκη και Γιώργου Αδαμόπουλου από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και ζητεί την επαναπρόσληψή τους.

Είναι μια ακόμη αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας στο συγκεκριμένο Όμιλο, που επιτίθεται κατά των εργαζομένων, είτε μέσω απολύσεων, είτε μέσω μειώσεων των αποδοχών τους με ατομικές συμβάσεις.

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τετάρτης, 24 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Απριλίου 2013 έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 Απριλίου 2013.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Διαγραφή για αναρτήσεις κατά της ΕΣΗΕΠΗΝ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Πάτρα 22 Απριλίου 2013
   

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 84


Το Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου συνήλθε σε Σώμα σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου στις  12 το μεσημέρι για να αποφασίσει σχετικά με την υπόθεση του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ  Μανόλη Χρονάκη, αφού προηγουμένως (Σάββατο 20 Απριλίου ) είχε καλέσει σε ακρόαση και είχε εξετάσει τον καταγγελλόμενο.

Το Δ.Σ. του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αφού συζήτησε εκτενώς  την υπόθεση  μετά από μυστική ψηφοφορία αποφάσισε, με 2 ψήφους έναντι 1, την 6μηνη προσωρινή διαγραφή του κ. Χρονάκη από την  ΕΣΗΕΠΗΝ. Ένα μέλος ψήφισε να του επιβληθεί η ποινή της ανάκλησης στην τάξη.

Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ομόφωνα συμφώνησαν ως προς το μέρος των πράξεων εκείνων του κ. Χρονάκη που θίγουν συνολικά την ΕΣΗΕΠΗΝ και τα  μέλη της με βάση τις αναρτήσεις στη  σελίδα του  στο Facebook.

Ο κ. Χρονάκης ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του που έθιγαν την ΕΣΗΕΠΗΝ ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις αυτές έγιναν  στις 29 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και το Σάββατο που παρουσιάστηκε ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε να τις διαγράψει και να αποκαταστήσει το θιγόμενο κύρος της ΕΣΗΕΠΗΝ και τα θιγόμενα μέλη στα οποία αναφέρεται με τις δημοσιεύσεις του.

ΕΠΗΕΑ: ΠΗΓΑΣΟΣ στάση εργασίας και συνέλευση εργαζομένων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α.  ζητώντας από τη Διοίκηση του Ομίλου  «ΠΗΓΑΣΟΣ»  την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας, Πέτρου Τριπύλα, Μισέλ Καράμ και Τάκη Αθανασίου,  κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και από ώρα 3.00 μ.μ. μέχρι 6.00 μ.μ., όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ»  (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), καλώντας ταυτόχρονα συνέλευση εργαζομένων για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ο λόγος τους συμβόλαιο


«Η εταιρεία μας θεωρεί ότι με τα μέτρα που παίρνει και με βάση και την υφιστάμενη γενικότερη οικονομική κατάσταση θα μπορέσει αφενός να καταβάλει από τον επόμενο μήνα Απρίλιο τα δεδουλευμένα κάθε μηνός ώστε να μην αυξηθεί η οφειλή προς τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, αφετέρου δε να εξοφλήσει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές δεσμευτικά εντός 12 μηνών και σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις κάθε 22 του μηνός αρχής γενομένης την 22α του μηνός Απριλίου 2013, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατορθώσει και γρηγορότερη εξόφληση πράγμα για το οποίο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια».

Αυτά ανέφερε η εταιρεία που εκδίδει το Ριζοσπάστη, η«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ –ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ» στο έγγραφο που έστειλε στις 27 Μάρτη 2013 στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση έξι μηνών στην καταβολή δεδουλευμένων, μετά από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στις 20 Φλεβάρη.

Ε, λοιπόν, όσο είδαν σήμερα οι εργαζόμενοι εκτός «Ρ» να υλοποιείται η παραπάνω γραπτή δέσμευση της εταιρείας για εξόφληση των δεδουλευμένων, άλλο τόσο το είδαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Ριζοσπάστη.

ΕΤΕΡ: 20ημερες απεργίες στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στους «ΝΙΤΡΟ» και «ORANGE»


Απεργίες 20 ημερών, από την Κυριακή 21 Απριλίου έως το Σάββατο 11 Μαϊου, κήρυξε η ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις απολύσεις, αλλά και στους ραδιοσταθμούς «ΝΙΤΡΟ» και «ORANGE», με βασικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

22 Απρ 2013

ΠΟΕΣΥ: Πρόσκληση σε συνέντευξη Tύπου


Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ καλούν σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στον Γ΄ όροφο.

Απαντάμε στο ερώτημα γιατί ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, εδώ και επτά εβδομάδες. Απαντάμε στο ερώτημα ποιος είναι ο ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δίνουμε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν:

- Τα σχέδια εκποίησης της ΕΡΤ.
- Την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω «χρυσοφόρων» Συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Ειδικών Συμβο-ύλων, μικτών και εξωτερικών παραγωγών, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

ΠΟΕΣΥ: Να δικαιωθούν οι εργάτες γης της Μανωλάδας


Ο πρέσβης του Μπαγκλαντές, Γκολάμ Μοχάμαντ, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ και συναντήθηκε με τους Γιώργο Σαββίδη, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Τρίμη, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και Δημήτρη Κουμπιά γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΥ.

Αναφέρθηκε στις επίκαιρες εξελίξεις στη χώρα του και στην αιματηρή θηριωδία σε βάρος των μεταναστών εργατών γης της φράουλας, με τους επτά σοβαρά τραυματίες, από τους πυροβολισμούς των μπράβων της φυτείας στη Μανωλάδα, εκ των οποίων οι τρεις είναι βαριά και νοσηλεύονται σε δύο νοσοκομεία.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον τρόπο που παρουσίασαν τα γεγονότα οι δημοσιογράφοι από όλα τα ειδησεογραφικά μέσα και την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι ελληνικές αρχές.

Τόνισε επίσης την ευγνωμοσύνη του για τα φιλικά αισθήματα προς τους μετανάστες του Μπαγκλαντές ολόκληρου του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι θεωρεί μεμονωμένο γεγονός τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μανωλάδα, αλλά διεκτραγώδησε τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν, κατοικούν και εργάζονται οι μετανάστες. Αποκάλυψε ότι εκατόν πενήντα συλλέκτες της φράουλας σ’ αυτή τη φυτεία, παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες και αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους
δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2013 έως τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Απριλίου 2013.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τρίτης, 23 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των ανέργων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε τη χορήγηση του βοηθήματος Πάσχα στα άνεργα μέλη της. Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 400 ευρώ, επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα δίνεται σε:
  • Συναδέλφους που είναι άνεργοι από 1/4/2008 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
  • Συναδέλφους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μέλη και μη μέλη, και δεν έχουν καμία άλλη εργασία, σύμφωνα με τους καταλόγους που θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των μέσων. Όσοι εν επισχέσει συνάδελφοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δεν θα λάβουν το βοήθημα της ΕΣΗΕΑ.
  • Οι πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν το βοήθημα με την προϋπόθεση ότι το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 5.000 για κάθε ανήλικο παιδί.
  • Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από την φορολογική δήλωση, το Ε9 και μία υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρίθμ. 38/19-12-05).

«Κεραμίδα» στην ΕΡΤ από τον Άρειο Πάγο


Για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η διάταξη εκείνη που προβλέπει ότι η Ε.Ρ.Τ. απολαμβάνει των προνομίων του δημοσίου, και κατά συνέπεια στους πιστωτές καταβάλλει τόκους υπερημερίας 6%, όπως το ελληνικό Δημόσιο.

Με ξένους δημοσιογράφους η δίκη των νεοναζί στη Γερμανία


Θα επιτραπούν τελικά οι ξένοι δημοσιογράφοι στη δίκη των νεοναζί που κατηγορούνται για το φόνο 10 ατόμων, ανάμεσά τους κι ενός έλληνα μετανάστη, όπως ανακοίνωσε περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου

Στις θέσεις αυτές περιλαμβάνεται μία για τον ελληνικό Τύπο, καθώς και τέσσερις για τον τουρκικό Τύπο.

Αρχικά, δεν είχε δοθεί σε ξένους δημοσιογράφους καμιά από τις 50 θέσεις που διατίθενται στον Τύπο κατά σειρά προτεραιότητας.

21 Απρ 2013

Οχι απαραίτητα μέλος της ΕΣΗΕΑ!


Της Ελενας Γκόλια

Στην αρχή ψάχνεις τους φίλους, αν άκουσαν για καμιά δουλειά. Επειτα ξεσκονίζεις την ατζέντα για συναδέλφους που έχουν δουλειά, μήπως και υπάρχει κάτι στα Μέσα τους. Στη συνέχεια στέλνεις βιογραφικά, κάτι το οποίο δεν είναι και πολύ συνηθισμένο στη χώρα μας για τον χώρο, καθώς ελάχιστοι εκδότες έδειξαν ότι τα λαμβάνουν υπόψη τους.

Και φτάνεις και σε όποια άλλη «αγγελία» στα ΜΜΕ δέχεται ... βιογραφικά.