30 Απρ 2011

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Τι συμβαίνει στο Πρώτο Θέμα; Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για δραστικές περικοπές στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, υψηλόμισθων τε και χαμηλόμισθων, στην «εφημερίδα των δημοσιογράφων». Και μάλιστα παρά τις παλαιότερες και πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμιά αρνητική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και το κυριότερο, όπως γράφεται, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση των εργαζομένων στην Αποστόλου Παύλου. Σταχυολογούμε:

1. Το mediablog.gr υπό τον τίτλο «Της κακομοίρας στο “Πρώτο Θέμα”…» αναφέρει:
«"Τουλάχιστον στον Πήγασο τους είχαν προϊδεάσει εδώ και μήνες. Εδώ μας την έφεραν πισώπλατα". Αυτά και άλλα όχι και τόσο ευγενή ακούγονταν από το πρωί στο "Πρώτο Θέμα" και μετά την ψυχρολουσία που πέρασαν όσοι συντάκτες κατευθύνθηκαν προς τα ΑΤΜ για να τσεκάρουν τις μισθοδοσίες τους. Εκεί διαπίστωσαν με κατάπληξη και οργή ότι από τους μισθούς τους «έλειπαν» από 150 ευρώ – στην καλύτερη περίπτωση – έως 250 στη χειρότερη και φυσικά ακολούθησε πανικός και καταιγισμός τηλεφωνημάτων από συνάδελφο σε συνάδελφο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν επρόκειτο περί… λάθους. Μέχρι το μεσημέρι και ενώ τα περί γενικής συνέλευσης πήγαιναν και έρχονταν, η τσαντίλα είχε φτάσει μέχρι τον Θεό. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για… απεργιακό φύλλο και άλλα τέτοια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι δεν θα αφήσουν αυτή την ενέργεια να περάσει στο "ντούκου"…»

2. Το kourdistoportocali.com υπό τον τίτλο «Περικοπές 10-15% των μισθών στο "Πρώτο Θέμα»κάνει λόγο για αιφνιδιασμό των συντακτών ενώ αναφέρει ότι κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει για τις περικοπές στους μισθούς:
«Αιφνιδιάστηκαν οι συντάκτες του "Πρώτου Θέματος", όταν πήγαν να τσεκάρουν την μισθοδοσία τους στα ΑΤΜ. Διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει περικοπές μισθών 10-15% αλλά και μη καταβολή των δεδουλευμένων που αντιστοιχούσαν στις μέρες της πρόσφατης απεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει για τα παραπάνω και στην εφημερίδα επικρατεί προβληματισμός.»


3. Το nonews-news.blogspot, που φαίνεται πως έχει ενημέρωση για τις προθέσεις των ιδιοκτητών, υπό τον τίτλο « Μόνο περικοπές…» γνωστοποιεί ότι:
«(…)Περικοπές και μειώσεις μισθών κατά 10% , για όσους παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ (το 35% των εργαζομένων) αποφάσισε η διοίκηση της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Οι μέτοχοι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος την Δευτέρα θα εξηγήσουν στους εργαζόμενους ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία και, όπως έχουν τα πράγματα, η πιο ήπια που έχει γίνει στο χώρο του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπογραμμίσουν επίσης πως στο "ΘΕΜΑ" δεν έχουν γίνει απολύσεις, αλλά αντίθετα κάπου 10 προσλήψεις τους τελευταίους 6 μήνες. Επίσης, θα δεσμευτούν ότι δε θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις ή άλλες περικοπές...»

Υ.Γ.: Μετά την ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου αρνητική ενέργεια φαίνεται να συσσωρεύεται και στην Αποστόλου Παύλου.

πηγή:zoornalistas

Νίκος Καββαδίας: 82 γράμματα νοσταλγίας και σαρκασμού

Γράμματα μιας ζωής. Γράμματα από το στρατό. Γράμματα από το Αλβανικό Μέτωπο. Γράμματα από λιμάνια και θάλασσες: Κάρντιφ, Μασσαλία, Τζένοβα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτός, Άντεν, Περσικός, Ινδικός, Κολόμπο, Κεϋλάνη, Χονγκ Κονγκ, Μελβούρνη. Γράμματα νοσταλγίας και γράμματα σαρκασμού.
«Όσο για το δικό μου Πάσχα… Ανήμερα φτάσαμε στην Αλεξάνδρεια. Πρώτη φορά που λυπόμουνα γιατί ταξιδεύω. Δε μας έλειπε τίποτε από το τραπέζι. Μονάχα το κέφι. Πάλι, για πρώτη φορά στη ζωή μου στεναχωρήθηκα με τις αισχρές ιστορίες που συνηθίζουνε οι ναυτικοί στο τραπέζι. Ήθελα να ΄μουνα στην Αθήνα να πάμε μαζί βόλτα στις εκκλησιές. Είχα ένα κέφι για κλάματα…».
Ογδονταδύο επιστολές και καρτ ποστάλ από το 1935 έως το 1965 που έστειλε ο ασυρματιστής Νίκος Καββαδίας, «ασυρματιστής» μιας ξεχωριστής ποίησης, στην αδελφή του και στην ανιψιά του, παραδίδονται στη δημοσιότητα, με ένα βιβλίο 195 σελίδων που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες οι εκδόσεις Άγρα. Τίτλος: «Νίκος Καββαδίας. Γράμματα στην αδελφή του Τζένια και στην Έλγκα».
Κομμάτια της ψυχής του χαραγμένα στο χαρτί . Εξομολογήσεις για τις πρώτες γραφές των ποιημάτων του. Ερωτήσεις για την υγεία της μητέρας, συγγενών , ηθοποιών, φίλων του λογοτεχνών και … «εχθρών». Ανταποκρίσεις για περιπέτειες και γυναίκες. Περιγραφή τόπων εξωτικών. Προαναγγελίες για τα σπάνια δώρα στην οικογένεια.Ένας τρυφερός Καββαδίας με την ανιψιά του και ενοχικός με τον εαυτό του.
περισσότερα στο μεγάλο αφιέρωμα του INSIDER στο Νίκο Καββαδία

Αργεντινή: Απεβίωσε ο συγγραφέας Ερνέστο Σάμπατο.



Ο σπουδαιότερος εν ζωή συγγραφέας της Αργεντινής, Ερνέστο Σάμπατο, πέθανε χθές σε ηλικία 99 ετών, στο σπίτι του στο Σάντος Λουγκάρες, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, οπως ανακοίνωσε στον Τύπο η σύζυγός του, Ελβίρα Γκονζάλες Φράγκα.


«Είχε βρογχίτιδα εδώ και δεκαπέντε ημέρες και στην ηλικία του αυτό είναι τρομερό», είπε η Γκονζάλες Φράγκα, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα.
Ο Σάμπατο επρόκειτο να τιμηθεί αύριο στην Έκθεση Βιβλίου που οργανώνεται στο Μπουένος Άιρες. Ο συγγραφέας του «Τούνελ» (1948), του «Περί ηρώων και τάφων» (1961) και του «Αβαδδών ο εξολοθρευτής» (1974), θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής στις 24 Ιουνίου.


Ο μεγάλος Αργεντίνος συγγραφέας είχε γεννηθεί στις 24 Ιουνίου 1911 στο Ρόχας της επαρχίας Μπουένος Άιρες. Ο πατέρας του ήταν Ιταλός και η μητέρα του Ιταλοαλβανίδα. Σπούδασε φυσική και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Λα Πλάτα αλλά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αφοσιώθηκε στο γράψιμο και αργότερα στην άλλη μεγάλη αγάπη του, τη ζωγραφική. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Θερβάντες, την υψηλότερη διάκριση για συγγραφικό έργο στην ισπανική γλώσσα.


Την ίδια χρονιά ο Σάμπατο ανέλαβε την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής για τους Εξαφανισθέντες (Conadep) και κατέγραψε τα εγκλήματα της δικτατορίας του 1976-83 στο βιβλίο "Ποτέ ξανά". Το έργο αυτό αποτέλεσε τη βάση για το κατηγορητήριο στην ιστορική δίκη εναντίον της ηγεσίας της στρατιωτικής χούντας, το 1985.


Το 1979 ο Σάμπατο είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, όπου το βιβλίο του "Αββαδών ο εξολοθρευτής" είχε ανακηρυχθεί καλύτερο ξενόγλωσσο μυθιστόρημα.

ΕΘΝΟΣ 16:29 30/4

Μάχη... υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ-ιδιωτικών καναλιών

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ιδιωτικών καναλιών και ΕΡΤ με αφορμή τη μονομερή απόφαση της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης να εκπέμψει πιλοτικά σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Το χορό έσυρε πρώτος ο ΣΚΑΙ και ακολούθησε ο ΑΝΤ1, ενώ η Digea, σε εξώδικη διαμαρτυρία της προς την ΕΡΤ, κάνει λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και ενέργεια με την οποία «δυναμιτίζεται η εθνική προσπάθεια και ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία».
Πηγές της Digea επισημαίνουν ότι «δεν είχαν ενημερωθεί για μια τέτοια κίνηση με τη δημιουργία καναλιού HD από την ΕΡΤ» και ότι «έτσι δεν λειτουργεί η αγορά με ισονομία και ισοτιμία, μιας και είναι γνωστό ότι τα ιδιωτικά κανάλια δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ για τη "μετάβαση", την ίδια στιγμή που η δημόσια τηλεόραση χρηματοδοτείται με απόφαση του Θ. Ρουσόπουλου με 320 εκατ. ευρώ το χρόνο από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ». Οι κατηγορίες των ιδιωτικών καναλιών προς την ΕΡΤ είναι σφοδρές:
Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει τη νομιμότητα και τους ανταγωνιστές της ιδιωτικούς σταθμούς με τη νοοτροπία του πάλαι ποτέ κρατικού μονοπωλίου, καταστρατηγώντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου για τη διαδικασία αδειοδότησής τους.
Προσκαλεί και προκαλεί τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και τον Πάροχο δικτύου Digea Α.Ε. να την ακολουθήσουν στην παρανομία της, παρότι γνωρίζει καλά ότι το νομικό και τεχνικό πλαίσιο που καθορίζει την ψηφιακή εκπομπή στην περίοδο της μετάβασης αποκλείει τη δυνατότητα εκπομπής οποιουδήποτε νέου προγράμματος πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, πόσο μάλλον αυτό να είναι σε υψηλή ευκρίνεια, ανάλυση που απαιτεί υπερδιπλάσια χωρητικότητα από ένα πρόγραμμα απλής ευκρίνειας, όπως αυτά που προβλέπεται να εκπέμπονται κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Μετάβασης.
Αποπροσανατολίζεται και μπερδεύεται το τηλεοπτικό κοινό, εισάγονται από το παράθυρο αυθαίρετες προδιαγραφές εκπομπής εκτός χρόνου, προγραμματισμού και συντεταγμένης διαδικασίας.

πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Σόνια Χαϊμαντά)

29 Απρ 2011

Αγγελιοφόρος: Απολύσεις μετά (και παρά) τις περικοπές...

Την «απογοήτευση» και «αγανάκτησή» της, για «την πρόθεση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να απολύσει δύο συναδέλφους», οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:


Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με απογοήτευση και αγανάκτηση πληροφορήθηκε την πρόθεση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να απολύσει δύο συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος. Η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας που πρόσφατα καταρτίστηκε μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, με σκοπό την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και την προστασία των θέσεων εργασίας. Περαιτέρω είναι ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στην μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι θα ακολουθούσε νέα επαφή για τη συζήτηση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς επίσης και επί των μελλοντικών προθέσεων της διοίκησης της επιχείρησης.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση. Αυτονοήτως δε, αξιώνει από αυτήν να μην επιμείνει στη συντέλεση των αναγγελθεισών απολύσεων.
Η Ένωση αντιμετώπισε με απολύτως καλή πίστη την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ. Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση, δηλώνει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τα οποία μάλιστα δεσμεύτηκε και η διοίκηση της εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Alter: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." - ALTER CHANNEL, με τις πιστώτριες Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων προς αυτήν, από την έκβαση των οποίων εξαρτάται τυχόν συμφωνία με το νέο επενδυτή.

Αυτά ανακοινώνει η εταιρεία κατόπιν επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της σχετικά με την είσοδο fund υπό την διαχείρισιν της ARGO CAPITAL MANAGEMENT LTD στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι .Η εταιρεία θα προβεί άμεσα σε ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων.

Εκκενώνουν τον «Αγγελιοφόρο»...

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί και πάλι στον «Αγγελιοφόρο», τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η εργοδοσία με μεθοδευμένες κινήσεις καταργεί θέσεις εργασίας, συρρικνώνει το δημοσιογραφικό δυναμικό και αναστέλλει εκδοτικές δραστηριότητες.
Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα των Μπακατσέλου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπου ανήκει ο «Αγγελιοφόρος», ανακοίνωσε χτες (Πέμπτη) ότι οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 6 δημοσιογράφους – επιτελικά στελέχη, απολύει 2 συντάκτες και διακόπτει τη λειτουργία του free press εντύπου «Διαδρομές», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε διάφορα κεντρικά σημεία, αλλά και σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η επιχείρηση περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού τουλάχιστον κατά 4-5 άτομα στο περιοδικό «Close Up», στις διοικητικές υπηρεσίες και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς.
Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ έκανε γνωστό στα μέσα Απριλίου ότι θέλει το αμέσως επόμενο διάστημα να απομακρύνει συνολικά γύρω στους 40-50 εργαζόμενους από τα γραφεία της εφημερίδας και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου. Τι επικαλείται γι΄ αυτή τη σφαγή; Τις ζημίες του πρώτου τριμήνου του 2011, οι οποίες παρουσιάζονται κατά πολύ αυξημένες, σε σχέση με πέρσι (κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και περίπου 3,5 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση).
Μετά τις χτεσινές δραματικές εξελίξεις η δημοσιογραφική «πιάτσα» της Θεσσαλονίκης βοά από φήμες και φοβάται ότι όσα συμβαίνουν είναι η αρχή των μαζικών «εκκαθαρίσεων» που έχουν εξαγγελθεί.


Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης έκλεισε συμφωνία με την εργοδοσία και ζήτησε από τους δημοσιογράφους-μέλη της να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών 12,5%, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας για ένα χρόνο. Το ίδιο έκαναν και τα άλλα δύο σωματεία, η Ενωση Προσωπικού Θεσσαλονίκης και η Ενωση Τεχνικών Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αυτές οι ατομικές συμβάσεις προβλέπουν ότι, αν ο εκδοτικός όμιλος παρουσιάσει ζημίες μεγαλύτερες απ΄ αυτές που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του ή αν κλείσει ένα τμήμα του ομίλου, τότε ο εργοδότης επιτρέπεται να κάνει ομαδικές απολύσεις χωρίς δεύτερη συζήτηση.


Τώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ μιλάει για... ανατροπή των συμφωνηθέντων και για κακοπιστία της εργοδοσίας, παρά την καλή θέληση και το πνεύμα συνεργασίας που, όπως λέει, έδειξε η ίδια...

πηγή: Ενημέρωση123

27 Απρ 2011

Alter: Απεργιακό δελτίο των εργαζόμενων ή αγωγές;

Ωρες αγωνίες ζουν οι 700 και πλέον εργαζόμενοι στο Alter η γενική συνέλευση των οποίων αποφάσισε τον ορισμό νέας συνάντησης την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να επενεξετάσει την στάση της ανάλογα με τίς εξελίξεις και την τήρηση των εργοδοτικών υποσχέσεων για καταβολή δεδουλευμένων.


Θυμίζουμε ότι την Μεγάλη Πέμπτη) και με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά άνοιξαν για «ανθρωπιστικούς λόγους» οι δεσμευμένοι από το ελληνικό Δημόσιο λογαριασμοί των μετόχων και αυτό μόνον για τις ανάγκες της μισθοδοσίας του καναλιού προκειμένου να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα και ένα ποσόν «έναντι» που αντιστοιχεί στο 20% περίπου ενός εκ των 4 μισθών που οφείλονται.


Μία πρόταση που συζητήθηκε στη συνέλευση και ίσως είναι η καταληκτική είναι η κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων (που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερεις μήνες) ως προς τα δεδουλευμένα αν αυτά δεν καταβληθούν αλλά και στην περίπτωση άσχημων εξελίξεων ως προς την επιβίωση του καναλιού. Στη συνέλευση διατυπώθηκε επίσης πρόταση να προβάλλεται στη θέση του δελτίου ειδήσεων που δεν μεταδίδεται λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας, ένα απεργιακό δελτίο στο οποίο θα αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.


Οσο για την επίσχεση εργασίας έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 140 δημοσιογράφοι, κάπου 200 τεχνικοί καθώς και κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι, αριθμός που αυξάνεται κάθε μέρα κάθώς δεν τηρούνται οι υποσχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου Κώστας Γιαννίκου που είχε διαβεβαιώσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Βασίλη Ζέρβα και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τα οποία μίλησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα το χρονικό διάστημα από την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου έως την άλλη Δευτέρα, 1 Μαϊου.


Οι μεγαλύτερη ανησυχία των εργαζόμένων είναι αν το κανάλι θα επιβιώσει καθώς οι πιστώτριες τράπεζες (στις οποίες το κανάλι έχει δανειακό άνοιγμα άνω των 500 εκατ. ευρώ) δεν έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελεύθερης Τηλεόρασης που πρότειναν οι μέτοχοι (Γ.Κουρής, Κ.Γιαννίκος) μαζί με το επενδυτικό fund, Argo Capital Investment.

ΔΟΛ: Εγκρίθηκε σχέδιο συγχώνευσης με θυγατρική εταιρεία

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία "Μιχαλακοπούλου ΑΕ" ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη στις 12.4.2011.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο εγκρίθηκε επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούμενης εταιρείας και υπεγράφη από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των συγχωνευόμενων εταιρειών.Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης καταχωρήθηκε στα οικεία μητρώα του Υπουργείο Εμπορίου με αριθμό πρωτοκόλλου 6351/24-04-2011, ανακοινώσεις δε των εν λόγω καταχωρήσεων εστάλησαν προς δημοσίευση στο Τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.