13 Απρ 2013

ΕΣΠΗΤ: Απόφαση κόλαφος για την εργοδοσία των “ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΗ”

Δικαιώνοντας πανηγυρικά τους συναδέλφους μας, πρώην εργαζόμενους στις “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ”, εκδόθηκαν χθες, 11 Απριλίου 2013 από το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Κρωπίας οι αποφάσεις επί των αιτήσεων 150 εργαζομένων στις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» κατά της εργοδοσίας.

 Σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων (246,247 και 248/2013), γίνονται πλήρως δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων και τους επιδικάζεται το συνολικό ποσό των 800.000 €, ως δεδουλευμένες αποδοχές τους για το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο 2012.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στην παρούσα συγκυρία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει του γεγονότος, ότι τόσο στους συντελεσθέντες, όσο και στους επικείμενους πλειστηριασμούς, η συμμετοχή των εργαζομένων στο πλειστηρίασμα, δηλαδή στο ποσό που θα προκύπτει κάθε φορά από τον πλειστηριασμό –εξοπλισμένη πλέον με δύναμη δικαστικής απόφασης- ενισχύεται, αφού αποτελεί συνάρτηση του ύψους της συνολικής απαίτησής τους.

12 Απρ 2013

ΠΟΕΣΥ: Εκκωφαντική σιγή στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), υιοθετεί τη δεκαπεντάλεπτη στάση εργασίας που κήρυξαν  οι Ενώσεις μέλη της - ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ -, κατά τη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013.

Η στάση εργασίας που είναι προειδοποιητική κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

48ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Κυριακής, 14 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

Στάση εργασίας και 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
  • 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 15 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

48ωρη απεργία και στάση εργασίας στη ΓΓΕ-ΓΓΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί
του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 15 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Οι Ενώσεις ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές όλων των συναδέλφων.

Κινδυνεύουν να κλείσουν οι «4 Τροχοί»


Μετά από πολύωρη συζήτηση το Δ.Σ. των Τεχνικών Εκδόσεων αποφάσισε ομόφωνα ότι «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά».

Η γνωστοποίηση αφορά τα περιοδικά «4 Τροχοί» (που εκδόθηκαν το 1970), «Ηχος Εικόνα» (1973), «Πτήση&Διάστημα» (1979) και «ΑutoBild Hellas» (2007).

Ο Ζούκερμπεργκ ιδρύει πολιτικό κίνημα για το μεταναστευτικό


Και το όνομα αυτού... Forward U.S.. Πρόκειται για το πολιτικό κίνημα που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλοι επικεφαλής εταιρειών νέας τεχνολογίας με στόχο τις μεταρρυθμίσεις στις σημερινές πολιτικές των ΗΠΑ για το μεταναστευτικό.

Κατά τα λεγόμενα του Ζούκερμπεργκ, ο «πολύ αυστηρός έλεγχος της μετανάστευσης δεν επιτρέπει να προσληφθούν ταλαντούχα στελέχη από το εξωτερικό».

STAR: Εκεχειρία μέχρι τον Μάιο


Σε τετράωρη στάση εργασίας, από 13.00 έως 17.00, προχώρησε την Πέμπτη η ΕΤΙΤΑ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στη συνάντηση των τεχνικών με τη διοίκηση του καναλιού, ειπώθηκε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να ζημιωθούν οι εργαζόμενοι στις συμφωνίες τους και στις θέσεις εργασίας τους, μέχρι και τον Μάιο, οπότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η σεζόν.

«Ψηφιακή διαθήκη» προσφέρει η Google


Τι θα γίνουν μετά τον θάνατο κάποιου όλα αυτά τα ψηφιακά δεδομένα που έχει δημιουργήσει, αναρτήσει και αποθηκεύσει στους διάφορους λογαριασμούς του;

Η Google έρχεται πλέον να διευκολύνει την απάντηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ένα είδος «ψηφιακής διαθήκης», αποφασίζοντας εκ των προτέρων για την τύχη των δεδομένων τους (εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο κ.α.), είτε όταν πεθάνουν πραγματικά, είτε όταν πεθάνουν ψηφιακά (δηλαδή για οποιοδήποτε λόγο επιλέξουν να διακόψουν την online «ζωή» τους).

"Κατέβασαν" το Indymedia


"Κατέβηκε" γύρω στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης η ιστοσελίδα athens.indymedia.org, ενώ μαζί διεκόπη και η παροχή δικτύου του ΕΜΠ. Παράλληλα, "έπεσαν" και οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί "98" και "Ράδιο Ένταση", ενώ οι πληροφορίες στο διαδίκτυο τα πρώτα λεπτά έκαναν λόγο για ένα πάγιο αίτημα της κυβέρνησης που ικανοποιήθηκε.

Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από το Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση δομημένου ομολόγου 130 εκατ. ευρώ, που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Με το βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Δ.Καπράνου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

11 Απρ 2013

15λεπτη στάση εργασίας στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κηρύσσει στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29 ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013. Η στάση εργασίας που είναι προειδοποιητική κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται έντονα για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και την ενημέρωση και να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού. Προειδοποιούν δε πως αν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και οι αρχές του ποδοσφαίρου δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις, η απάντησή του δημοσιογραφικού κόσμου θα είναι πιο σκληρή και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καλούν τους διευθυντές και τους συναδέλφους μας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και στις ιστοσελίδες να τηρήσουν τη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 19.05 την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 και θα διαρκέσει για 15 λεπτά. Στη διάρκεια της στάσης δεν θα υπάρχει καμία ενημέρωση και με τον τρόπο αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος θα διατρανώσει τη αντίθεσή του στις επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας, στηρίζοντας την προσπάθεια για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

48ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2013 έως τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπων στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

Σημειώνεται ότι σε ότι αφορά την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» οι εκλογές προκηρύσσονται για δύο (2) εκπροσώπους. Η Εφορευτική Επιτροπή θα δεχθεί υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση των συναδέλφων που εργάζονται για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στην «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» καθώς και για τους εν επισχέσει συναδέλφους της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» για την ίδια εφημερίδα. Δικαίωμα υποψηφιότητας και στις δύο (2) περιπτώσεις έχουν οι συνάδελφοι που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες καταστάσεις.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά


Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ συνεχίζει να καταστρατηγεί τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά και δεν καταβάλλει δεδουλευμένα που τους οφείλει. Παράλληλα καθυστερεί να εξοφλήσει τις οφειλές της σε συναδέλφους που αποχώρησαν εθελουσίως από την επιχείρηση ή απολύθηκαν από αυτήν.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για τον λόγο αυτό προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στις παραπάνω εφημερίδες από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Απριλίου ως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 13 Απριλίου.

24ωρη απεργία στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 12 Απριλίου έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
  • Στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για αύριο Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

10 Απρ 2013

ΕΔΟΕΑΠ: Απόφαση διαφάνειας για πλήρη οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο

Υλοποιώντας τις επιταγές της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης και την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε σήμερα τη διενέργεια πλήρους Οικονομικού και Διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος ξεκινά από την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκτείνεται στις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις (πρώτο τρίμηνο 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008).

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο στην υπ’ αριθμ. 17/ 9&10-4-2013 συνεδρίασή του έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 22, παρ. 11 του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο παρέχει  τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε διενέργεια γενικού ή ειδικού ελέγχου, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά του ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9,84"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και εντελώς αντεργατική συμπεριφορά τόσο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 όσο και του Γενικού διευθυντή κ. Τάκη Καμπύλη προς τους εργαζομένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια εταιρεία συνάπτει καταχρηστικές συμβάσεις έργου με τους δημοσιογράφους “αμείβοντάς” τους με μηνιαίο μισθό της τάξης των 700 €, που όμως μετά τις κρατήσεις καταλήγουν να είναι 300 €, αναγκάζοντάς τους να παρέχουν την εργασία τους επί πολλές ώρες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 από τις 09.00 έως τις 13.00.

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.00 σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
  • Στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για αύριο Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

ΠΟΕΣΥ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ


Έχουν περάσει 3 χρόνια από το αιφνιδιαστικό λουκέτο που έβαλε ο εκδότης Γιώργος Κονδυλούδης στην εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ αφήνοντας χωρίς δουλειά μέσα σε μια νύχτα 20 εργαζόμενους, διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους και ενώ η επιχείρηση του σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την 25 Φεβρουαρίου 2010 ήταν απόλυτα υγιής και βιώσιμη από οικονομικής πλευράς.

Ο εκδότης Γ. Κονδυλούδης λίγους μήνες μετά το κλείσιμο των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ξεκίνησε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εκδίδοντας την εφημερίδα ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με άλλο προσωπικό.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Η δεοντολογία υπεράνω κάθε εμπορικού συμφέροντος


Με αφορμή λογοκριτικές παρεμβάσεις που υπαγορεύονται από εμπορικούς λόγους και εφαρμόζονται από τις διευθύνσεις Μέσων Ενημέρωσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τα μέλη της να αναλογιστούν πόσα περιθώρια δίνουν στα εμπορικά και διαφημιστικά τμήματα των επιχειρήσεων Ενημέρωσης και στους ιδιοκτήτες τους, να καθορίζουν τη δημοσιογραφική ύλη.

ΕΣΠΗΤ: Ζητούνται απαντήσεις για την καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης στους άνεργους δημοσιογράφους


Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την προκήρυξη του προγράμματος «κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας» και οι περίπου 610 δικαιούχοι (ανάμεσά τους και 101 μέλη της ΕΣΠΗΤ) που εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα παραμένουν απλήρωτοι, παρά το γεγονός ότι τα σεμινάρια έχουν ολοκληρωθεί εδώ και περίπου δύο μήνες.

Εξακόσιες οικογένειες συναδέλφων αναμένουν το ποσό της επιδότησης προκειμένου να καλύψουν τις πλέον βασικές ανάγκες τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει κανέναν άλλο πόρο, αφού εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι και χωρίς καν την πενιχρή επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ.

ΕΠΗΕΑ: Κωφεύει η κυβέρνηση για τις συστάσεις και τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την προστασία, τη στήριξη και την προώθηση της πολυφωνίας στα ΜΜΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ επισημαίνει ότι, στην πρόσφατη έκθεση της ανεξάρτητης «Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ελευθερία της Έκφρασης και την Πολυφωνία στα ΜΜΕ», με στόχο τη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, η οποία συντάχθηκε ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού αναφέρθηκε στο Άρθρο 11, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο ρητά προστάζει ότι  «Η ελευθερία της έκφρασης και η πολυφωνία των ΜΜΕ θα πρέπει να προστατεύονται ως συστατικά στοιχεία του κοινού οράματος της δημοκρατικής Ευρώπης, προσθέτει ότι  η έννοια ελευθερία της έκφρασης των ΜΜΕ αναφέρεται στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ από τον κρατικό έλεγχο, η δε έννοια της πολυφωνίας σχετίζεται με την ανεξαρτησία των ΜΜΕ από τον έλεγχο και την ισχυρή επιρροή ιδιωτών και κοινωνικών/πολιτικών δυνάμεων. Η πολυφωνία των ΜΜΕ είναι μία έννοια που εμπεριέχει τομείς, όπως οι έλεγχοι των συγχωνεύσεων, η τήρηση των προϋποθέσεων περιεχομένου από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, η εδραίωση της εκδοτικής ελευθερίας, η ανεξαρτησία και το καθεστώς των δημοσίων ΜΜΕ, η επαγγελματική κατάσταση των δημοσιογράφων, μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών σε ποικιλία πηγών πληροφόρησης.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ: «ΡΕΜΠΕΤΕΣ “ΡΕΠΟΡΤΕΡ”»


Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ρεμπέτες “ρεπόρτερ”» oργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη, 16 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτο (Σίνα 31).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια που κατέγραψαν την επικαιρότητα της εποχής (1917-1949).

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΣΤ


Ημερίδα για τον Μποστ
14 Απριλίου, 12:00 μ.μ.
Αμφιθέατρο, Μουσείο Μπενάκη Οδού Πειραιώς

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μποστ είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Η ημερίδα εντάσσει το γελοιογραφικό έργο του σε ιστορική προοπτική. Παράλληλα, ερευνά τη σύγχρονη σημασία του. Οι συμμετέχοντες θα αναδείξουν επίσης την πολυμέρεια ενός καλλιτέχνη που το πληθωρικό ταλέντο του εκφράστηκε σε πολλούς τομείς, από την πεζογραφία και τη δραματουργία έως τη ζωγραφική, τη διαφήμιση και τη διακόσμηση αντικειμένων για βιοπορισμό.

Ενας “ξεπεσμένος” και “ανήθικος” δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη”


«Υστερα από 17 χρόνια εργασίας στον «Ριζοσπάστη» εξωθήθηκα μετά από σειρά άλλων ενεργειών να φτάσω μέχρι τα αστικά δικαστήρια για να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου (παραμένω πάνω από 6 μήνες απλήρωτος χωρίς άλλο εισόδημα) ώστε να μπορέσω να επιβιώσω.

Τόσο από «συναδέλφους» όσο και από στελέχη της ηγεσίας του κόμματος κατηγορήθηκα ως ένας «ξεπεσμένος» και «ανήθικος» δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» που δεν έχω καμία θέση στην εφημερίδα.

Προς απάντησή τους, παραθέτω σήμερα την επιστολή που κατέθεσα στις 6 Μαρτίου 2013 στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (υπενθυμίζω ότι ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της) και για την οποία μέχρι σήμερα δεν πήρα ποτέ απάντηση:

Ελεύθερος με εγγύηση ο Ανδρέας Κουρής

Διαμαρτυρία απολυμένων και απλήρωτων εργαζομένων των καταστημάτων Metropolis, 18 Φεβρουαρίου 2013

Eλεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, για χρέη στο δημόσιο, ο Ανδρέας Κουρής, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100 χιλιάδων ευρώ και του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

9 Απρ 2013

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τετάρτης, 10 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ. 
  • Στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για αύριο Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Νέα στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 από τις 17.00 έως τις 21.00 .

ΕΣΗΕΑ: Αποδοκιμάζουμε την εκπομπή του Γ. Τράγκα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.

ΠΟΕΣΥ: Χρυσαυγίτικη προβολή χωρίς κανόνες δεοντολογίας


Δημόσιο έπαινο απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στους εργαζόμενους της «Καθημερινής», που έσπευσαν δημόσια πρώτοι να αποδοκιμάσουν έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», με τους 4 βουλευτές της «Χρυσής Αυγής».

ΠΟΕΣΥ: Όχι στις κίβδηλες διαδικασίες


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζοντας την ομόφωνη βούληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε με την παρουσία Προέδρων Ενώσεων-μελών της, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, υπογραμμίζει τη διαμαρτυρία του για την -με ψευδεπίγραφες και κίβδηλες διαδικασίες- εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 662/21-3-2013/Τεύχος Δεύτερο) για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων που απασχολούνται στα δημόσια ΜΜΕ και συγκεκριμένα «με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 4 και της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α226), όπως ισχύει»

Χρέωση για μηνύματα σε διάσημους μέσω Facebook


Στο πλαίσιο δοκιμαστικού προγράμματος, το Facebook χρεώνει συγκεκριμένα ποσά σε όποιον χρήστη στέλνει μήνυμα σε μια διασημότητα-της οποίας δεν είναι φίλος. Τα ποσά εξαρτώνται από το μέγεθος της διασημότητας και στη Βρετανία-ενδεικτικά-κυμαίνονται από 71 πένες έως 11 λίρες.

Το Facebook άρχισε να χρεώνει τους χρήστες που επιθυμούν να στέλνουν μηνύματα σε διάσημους, οι οποίοι δεν ανήκουν στον κύκλο των φίλων τους.Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε 36 χώρες. Στη Βρετανία-όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian- το αντίτιμο που φτάνει τις 10.68 λίρες εάν ένας χρήστης θέλει να επικοινωνήσει με μια διασημότητα όπως ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Tom Daley ή 10.08 λίρες για ένα μήνυμα στο συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι.

Γιατί συνελήφθη κι ο έτερος Ανδρέας Κουρής (του MAD και των Metrοpolis)


Συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, ο 38χρονος Ανδρέας Γεράσιμου Κουρής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας των καταστημάτων Metropolis, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.372.930,21 ευρώ.

8 Απρ 2013

Θύελλα αντιδράσεων για την εκπομπή του Τράγκα με τη Χρυσή Αυγή

Εντονα αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στην «Καθημερινή», οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση, στον απόηχο της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου είχε στο στούντιο τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς να υπάρχει αντίλογος.

«Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εντονα αντέδρασαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Δικαίωση για απολυμένο δημοσιογράφο του Δ.Ο.Λ.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε δημοσιογράφο του Βήματος που απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2010 μαζί με άλλους 20 συναδέλφους του. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι η απόλυσή του ήταν άκυρη και ότι δικαιούται να λάβει μισθούς υπερημερίας, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 1387/1983 για τις ομαδικές απολύσεις.

Από το ημερολόγιο ενός άνεργου


Ανώτερα μπακαλικά
Ψωμί ή καφέ; Ψωμί.
Καφέ ή τσιγάρο; Τσιγάρο.
Τσιγάρο ή ψωμί; Ψωμί.
Ψωμί ή γάλα; ………..
Βενζίνη ή πετρέλαιο; Πετρέλαιο.
Πετρέλαιο ή νερό; Νερό.
Νερό ή γάλα; ………..
Σύστημα εξισώσεων με πολλούς αγνώστους και ελάχιστες λύσεις. Γαμώ τα μαθηματικά μου

Κάποιος που "ήξερε πολλά"
25 χρονια εργασιακη εμπειρια, 2 πτυχια (ΤΕΙ και ΑΕΙ ), δεκάδες πιστοποιητικά σεμιναριων σε διαφορα θεματα γυρω απο το αντικειμενο εργασιας μου, σε Ελλαδα και εξωτερικο.
Ενα μηνα πριν με απολυσουν προχωρησαν σε μειωση 25% του μισθου μου και με απελυσαν με μειωμενη αποζημιωση. Τωρα τρεχω στα δικαστηρια.
2
ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
π
ανω απο 300 βιογραφικα αλλά ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ, οπως ειπε χαρακτηριστικα ενας απο τους ελαχιστους που μου απαντησαν, γι' αυτο κι εγω ΜΕΙΩΝΩ ανα διαστηματα ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΥ, τις ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.
giannis

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ. 
  • Στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για αύριο Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 



Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Η οργάνωση «CHIME FOR CHANGE» αναζητεί συνεργάτες


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) ενημερώνει ότι η Διεθνής οργάνωση «Chime for Change» σε συνεργασία με την εφημερίδα «International Herald Tribune» (Διεθνή έκδοση της εφημερίδας New York Times ) και το Ίδρυμα «Thomson Reuters», αναζητεί συνεργάτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ασχοληθούν με ρεπορτάζ, τα οποία αφορούν τις γυναίκες (για έντυπα ΜΜΕ και πολυμέσα), με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αλλάζει ύστερα από πρωτοβουλίες, που έχουν αναπτύξει γυναίκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για το θέμα στην Marian Pearl , στην ηλεκτρονική διεύθυνση CFCjournalism @ gmail.com.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 15.30 σήμερα Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 έως τις 15.30 της Τρίτης, 9 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων.

ΠΟΕΣΥ: Χωρίς δουλειά και χωρίς επίδομα ανεργίας οι τέως συμβασιούχοι της ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, υστέρα και από παρεμβάσεις που έγιναν στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, επαναφέρει το θέμα της μη καταβολής επιδόματος ανεργίας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ οι οποίοι βρέθηκαν εκτός εργασίας, επειδή δεν είχε προβλεφθεί η καταβολή της αντίστοιχης εισφοράς προς το Ταμείο τους.

Οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ Α.Ε, ενώ με τις κρατήσεις στους μισθούς τους συμβάλλουν – όπως όλοι οι εργαζόμενοι - στη «χρηματοδότηση» των επιδομάτων ανεργίας, είναι οι ίδιοι ακάλυπτοι απέναντι στην επέλευση του κινδύνου της ανεργίας. Για το χρονικό διάστημα της ανεργίας τους και μέχρι την εύρεση άλλης θέσης εργασίας – στο βαθμό που αυτή είναι εφικτή υπό τις παρούσες συνθήκες - δεν δικαιούνται βοήθημα από κανένα ασφαλιστικό φορέα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, την προστασία της οποίας επιβάλλει στο κράτος το ίδιο το Σύνταγμα. Οι κρατήσεις δηλαδή που επιβάλλονται μέχρι σήμερα στις αποδοχές των δημοσιογράφων δεν προορίζονται για τους ίδιους, αλλά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα γενικότερα.

ΠΟΕΣΥ: Οι απλήρωτοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά από πρόσφατη καταγγελία στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εκφράζει και πάλι την αγανάκτησή του προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για τον επί σειρά μηνών εμπαιγμό των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94 FM».

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Αγανάκτηση και οργισμένα μηνύματα στo twitter για εκπομπή Τράγκα - Χρυσής Αυγής στον ΣΚΑΪ


Σχεδόν μοναδικό θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από χθες η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι οργισμένες αντιδράσεις κυριαρχούν.

Πρόστιμο - μαμούθ στον Κ. Γιαννίκο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μητροπολίτη



Οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter (έχει
παύσει να εκπέμπει σήμα) Κων. Γιαννίκος θα πληρώσει το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που του επέβαλε τον Ιούνιο του 2005 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς παραβίασε ο σταθμός την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή μητροπολίτη.

Το πρόστιμο θα πληρωθεί καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σχετική αίτηση τόσο του τηλεοπτικού σταθμού («Ελεύθερη Τηλεόραση»), όσο και του προφυλακισμένου κ. Γιαννίκου, ενώ με άλλες αποφάσεις του Ανωτάτου ακυρωτικού Δικαστηρίου μικρότερα πρόστιμα θα πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel και Alpha Channel.