7 Δεκ 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" και στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα «Κέρδος» αλλά και οι στάσεις εργασίας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM».

Οι ανακοινώσεις

Η οριστικοποίηση των υποψηφίων για τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή, μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, ανακοινώνει τους υποψήφιους για την εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», και στους Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» και «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6».

Υποψήφιοι είναι οι:

Συνδρομή για την online έκδοση της Ουάσιγκτον Ποστ

Η "Ουάσινγκτον Ποστ", μια από τις τελευταίες μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες που προτείνει το περιεχόμενό της δωρεάν στο Ίντερνετ, πρόκειται να αρχίσει σε μερικούς μήνες να βάζει τους χρήστες του Ίντερνετ να πληρώνουν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ".

Οι χρήστες του Ίντερνετ θα μπορούν να βλέπουν δωρεάν έναν ορισμένο αριθμό άρθρων και στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουν για να συνεχίσουν να συμβουλεύονται τον ιστότοπο της μεγάλης εφημερίδας της αμερικανικής πρωτεύουσας.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Να μην υποβαθμιστεί άλλο το ``ΠΑΤΡΑ TV``


Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «ΠΑΤΡΑ TV», που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η ιδιοκτησία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την συνέχιση της πορείας του σταθμού, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα του προγράμματός του, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για αναβάθμισή του.

Κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνέχιζαν μέχρι προ δύο εβδομάδων να προσφέρουν αόκνως τις υπηρεσίες τους, θέλοντας να στηρίξουν το ΜΜΕ που συνέβαλε στην πλουραλιστική ενημέρωση των τηλεθεατών.

Ωστόσο οι παλινωδίες της ιδιοκτησίας και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων τους ανάγκασαν να προσφύγουν στο ύστατο μέσο για την διεκδίκηση των μισθών.

Επί δύο εβδομάδες το «ΠΑΤΡΑ TV» έχει σταματήσει το ενημερωτικό του πρόγραμμα, μετατρέποντας τον σταθμό σε μουσικό, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα την άδεια λειτουργίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καλεί τους ιδιοκτήτες στην άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους και την απρόσκοπτη συνέχιση της ενημέρωσης με δελτία ειδήσεων , όπως ορίζει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

ΕΤΕΡ: Αναστολή της απεργίας στον ραδιοσταθμό LOVE


Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά την προσωρινή επίτευξη συμφωνίας με την διοίκηση του ραδιοσταθμού LOVE αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση στον εν λόγω ραδιοσταθμό.

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά στον ραδιοσταθμό ORANGE.

6 Δεκ 2012

X. K. Τεγόπουλος: Με 27% ο Χ. Οικονομόπουλος, με 25,18% η Μ. Τεγοπούλου

Στο 25,18% και 25,17% διαμορφώθηκε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν άμεσα οι Μαριάνθη Χρήστου Τεγοπούλου και Ελένη Χρήστου Τεγοπούλου στην Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. μετά την πώληση μετοχών στον κ. Χαρίλαο Οικονομόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα η κα Μαριάνθη Χρήστου Τεγοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, μετά από πώληση 7.363.931 μετοχών με δικαιώματα ψήφου προς τον κ. Χ. Οικονομόπουλο, διαμορφώθηκε σε ποσοστό 25,18% (13.732.477 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου σε σύνολο 54.547.634 μετοχών της εταιρείας) και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα η κα Ελένη Χρήστου Τεγοπούλου, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, μετά από πώληση 7.363.931 μετοχών με δικαιώματα ψήφου προς τον κ. Χαρίλαο Οικονομόπουλο, διαμορφώθηκε σε ποσοστό 25,17% (13.731.677 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου σε σύνολο 54.547.634 μετοχών της εταιρείας).

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου 2012.

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ( 90,4 FM) ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ψήφισμα των εργαζόμενων στον ραδιοφωνικό σταθμό που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες: 

Το ιστορικό ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά, το Κανάλι 1( 90,4 FM) -το οποίο την άνοιξη του 1987 άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία- με τη συμπλήρωση εφέτος 25 χρόνων λειτουργίας του, περνά την πιο δύσκολη καμπή της παρουσίας του στο χώρο των ερτζιανών.

Την εποχή των μνημονίων, του ΔΝΤ, της εφεδρείας ,της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων ,οι 57 εργαζόμενοι της  Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες !...Επιπλέον,7 εργαζόμενοι απολύονται μετά από 10 και 12 χρόνια εργασίας τους ,με υπόδειξη του ΑΣΕΠ .

Την ίδια χρονική περίοδο όπου οι 1.000 και πλέον εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά πληρώνονται κανονικά κάθε και 15 του μηνός (το αυτονόητο δηλαδή) δυστυχώς, χρήματα στα ταμεία του δήμου δεν υπάρχουν μόνο για τους 57 τεχνικούς ,διοικητικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους του ιστορικού Καναλιού 1 .

Το ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά δεν είναι πρόβλημα αλλά προνόμιο για την πόλη. Και αυτό γιατί:

Η φωτογραφία από την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που «σαρώνει» στο διαδίκτυο



Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ένα φωτογραφικό στυγμιότυπο από τη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» των κοινωνικών δικτύων το 2012


Εντυπωσιακή «έκρηξη» στην χρήση των κοινωνικών δικτύων καταγράφουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, οι χρήστες του Διαδικτύου ξόδεψαν περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα από οποιοδήποτε άλλο είδος ιστοσελίδων. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα η χρήση των κοινωνικών δικτύων αυξήθηκε κατά 37% το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Το δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες παραμένει το Facebook, το οποίο μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 152,2 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες από προσωπικούς υπολογιστές και 74,3 εκατ. από κινητά τηλέφωνα.

Απαγορεύουν τον Σουλεϊμάν διά νόμου στην Τουρκία!

Μετά το πρόστιμο στον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, ο Ερντογάν προωθεί νόμο ώστε να απαγορεύεται η προβολή παρόμοιων σήριαλ για άλλα «σύμβολα» της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει την έντονη κριτική ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ερντογάν, στο σίριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» όπως λέγεται στην Τουρκία (στην Ελλάδα προβάλλεται με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»)

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012 από τις 09.00 έως τις 13.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Νέα 48ωρη απεργία (7–11/12/2012) στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., της Ε.Π.Π.Η.Τ. και της Ε.Φ.Ε. αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς Τύπου, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία. από τις 12.00 μ.μ. της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 12.00 μ.μ. της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2012.

Οι υποψήφιοι για τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες στο Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή, μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, ανακοινώνει τους υποψήφιους για την εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», και στους Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» και «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6».

Υποψήφιοι είναι οι:

1. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»   Πλιάκος Κωνσταντίνος

2. «ΚΑΝΑΛΙ 1»                        Μπαρδούνιας Νικόλαος

3. «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6»    Ζέρβας Νικόλαος

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 , 3ος όροφος), τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο


Στο 26% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 38% μέσα σε ένα έτος και να διαμορφώνεται σε 1.295.203 άτομα.

Στους μαύρους καταλόγους της ανεργίας είναι κυρίως νέοι έως 24 ετών (ποσοστό ανεργίας 56,4%) και γυναίκες (ποσοστό ανεργίας 30,1%). Ενώ, στη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, έχει «σταθεροποιηθεί» η Αττική, στην οποία διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, με ποσοστό 27,6%.

Κι άλλος παρουσιαστής του BBC κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις


Ο γνωστός στη Βρετανία Stuart Hall, βετεράνος παρουσιαστής και δημοσιογράφος του BBC στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών κοριτσιών κατά τη δεκαετία του 1970.

Ο 82χρονος σήμερα Hall, πρώην παρουσιαστής-σχολιαστής στην εκπομπή «It’s A Knockout», του BBC 5, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο πανάκριβο σπίτι του, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας και πέρασε από πολύωρη ανάκριση των αρχών σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Σάλος για πρωτοσέλιδο της New York Post με άνδρα δευτερόλεπτα πριν τον πατήσει το μετρό


«Θανατολαγνεία στην πρώτη σελίδα»: Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της New York Post, με φωτογραφία που δείχνει την απέλπιδα προσπάθεια άνδρα που μόλις έχει πέσει στις ράγες του μετρό να ανέβει στην πλατφόρμα ενώ ο συρμός πλησιάζει.

Ο άνδρας πέθανε, η εφημερίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να δημοσιεύσει τη φωτογραφία αλλά και να την «στολίσει» με τον πηχυαίο τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ» ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος της εφημερίδας υπερασπίζεται εαυτόν που, αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει ή έστω να μην κάνει τίποτα, προτίμησε να τραβήξει φωτογραφία.

Το περιστατικό συνέβη σε σταθμό της γραμμής Q στην 49η Οδό. Λίγο πριν έρθει το μετρό, οι επιβάτες που περίμεναν είδαν ξαφνικά έναν 58χρονο να πέφτει στις γραμμές. Οι παριστάμενοι σάστισαν και ο 58χρονος προσπάθησε να ανέβει εγκαίρως αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

5 Δεκ 2012

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 6 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας.

Μεταβίβαση του 27% των μετοχών της Χ.Κ. Τεγόπουλος στον δικηγόρο Χ. Οικονομόπουλο


Στον δικηγόρο κ. Χάρη Οικονομόπουλο μεταβίβασαν το 27% των μετοχών τους στην Χ.Κ. Τεγόπουλος οι κυρίες Μάνια και Ελένη Τεγοπούλου.

Η ανακοίνωση της ΧΚΤ προς το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ως εξής:

ΠΟΕΣΥ: Ποιους ευνοούν με τη συρρίκνωση της ΕΡΤ;


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην εκχώρηση περιουσίας της Δημόσιας Τηλεόρασης στο υπουργείο Δημόσιας  Τάξης.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Στουρνάρα και Κεδίκογλου εκχωρούνται για 25 χρόνια  στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εγκαταστάσεις μονάδων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, που εξυπηρετούσαν την παραγωγή δεκάδων εσωτερικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται τις ανάγκες στέγασης υπηρεσιών του Υπουργείου για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών, προκειμένου να δεσμευτούν και να σιγήσουν τα Στούντιο Α’ και Β’, το μοναδικό κτίριο κινηματογραφίας, το συνεργείο οχημάτων, κτίρια της τηλεόρασης και το master control, με αποτέλεσμα τη διακοπή τηλεοπτικών παραγωγών τις οποίες προφανώς θα  αναθέσουν σε εξωτερικές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής.

24ωρες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» και «ΚΑΝΑΛΙ 1»


Νέες απεργίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» και «ΚΑΝΑΛΙ 1».

Οι ανακοινώσεις

ΕΤΕΡ: 20ημερες απεργίες στους ραδιοσταθμούς «ORANGE», «LOVE» και «ALPHA 98,9»


Σε 20ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΕΤΕΡ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ORANGE», «LOVE» και «ALPHA 98,9».

Οι ανακοινώσεις

ΠΟΣΠΕΡΤ: Απεργιακές κινητοποιήσεις


"Οι μάσκες έπεσαν ! Αντί για Χριστούγεννα μας έχουν φέρει την εποχή του καρνάβαλου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την περιουσία του ελληνικού λαού που εκχωρείται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για τις ανάγκες υπηρεσιών για αλλοδαπούς και ειδικότερα το μεγαλύτερο μέρος γης και παραγωγικών μονάδων Στούντιο Α’ και Β’, το μοναδικό κτίριο κινηματογραφίας, συνεργείο οχημάτων, κτίρια τηλεόρασης, κτίριο master control που έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής όλων των μονάδων ακόμα και του στούντιο Δ’ που υποτίθεται μεγαλόκαρδα το αφήνουν στη χρήση της ΕΡΤ, και άλλες παραγωγικές μονάδες, ενώ δίπλα και γύρω από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως υπάρχουν εγκαταστάσεις στρατοπέδων και άλλες οι οποίες είναι ανενεργές και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Insider: Επιτροπή λογοκρισίας στήθηκε στην ΕΡΤ!


Το Insider αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης.

Η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα περνάει από κόσκινο τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την... διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας!

Νέα 48ωρη απεργία στο περιοδικό «4 ΤΡΟΧΟΙ» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» των Τεχνικών Εκδόσεων


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., της Ε.Π.Π.Η.Τ. και της Ε.Φ.Ε. αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς τύπου, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Θ. Αναστασιάδης για την άσκηση ποινικής δίωξης και η δήλωση Παπακωνσταντίνου


Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο εκδότης  της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος  Αναστασιάδης έκανε την εξής δήλωση:
 
 «Αντί δικαιολογιών και ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που έχω και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα λάβει υπόψη της η Δικαιοσύνη θα πω μόνο τα εξής ολίγα που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κατανοήσουν οι πάντες.

Α) Οι ίδιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν το αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο τέως υπουργός ο κύριος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς.

Β) Ανεξάρτητα από τον 5ετή πόλεμο εξόντωσης που υφίσταμαι, ανεξάρτητα κι από το πώς «το αδικαιολόγητο» 1,5 εκατ. ευρώ -δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματος- που μαγείρεψαν έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις, δηλώνω πως θα εξοφλήσω μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, έστω κι αν δεν τους χρωστούσα τίποτα εξ αρχής. Γιατί σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής, και όπως εξηγώ στη συνέχεια είναι εντελώς κωμικοτραγική ειδικά στην περίπτωση μου.

4 Δεκ 2012

Διακήρυξη Ευρωπαίων διανοούμενων κατά της Χρυσής Αυγής



Ευρωπαϊκό «μέτωπο» κατά της Χρυσής Αυγής δημιούργησαν προσωπικότητες από όλη τη Γηραιά Ηπειρο, που με κείμενό τους καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM), το οποίο μάλιστα καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή των Ελλήνων προς την Ακρόπολη στις 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν ηχηρά ονόματα, όπως ο νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο και ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, καταφέρεται ενάντια στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό. «Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!» γράφουν χαρακτηριστικά, ενώ εξηγούν ότι «η ρατσιστική, αντισημιτική και νεοναζιστική ρητορική,καθώς και οι πράξεις βίας που πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε».

Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπου στον ρ/σ «ΚΑΝΑΛΙ 1»


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπου στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM» .

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ έως και την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, στη 1 μ.μ. ενώ τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, στη 1 μ.μ.

"Η Φάρμα του Διαδικτύου"



Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μας προσκαλεί στην κεντρική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και της ομώνυμης θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου», τo Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7). Η ώρα έναρξης είναι στις 12:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Στην καλαίσθητη πρόσκληση γράφουν:

«Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεκτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο; Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; Να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «MEGA»


Έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA συγκεντρώθηκαν το Σάββατο μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να διαμαρτυρηθούν για την ατάκα που είπε την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο παρουσιαστής Μανώλης Αναγνωστάκης ότι «συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ- του ζήτησαν 10 Ευρώ για να του μαζέψουν τα σκουπίδια».

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 6 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

ΠΟΕΣΥ: Καμία νέα μείωση στα αποθεματικά των Ταμείων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγράφει και δεσμεύει με τις διαβεβαιώσεις τους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ότι δεν θα εμπλακούν τα ασφαλιστικά Ταμεία στη διαδικασία εξαγοράς των ομολόγων, ούτε και η Τράπεζα της Ελλάδος, που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών Ταμείων και τα ΝΠΔΔ.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την απόφασή της ότι τυχόν απόπειρα να υφαρπαγούν πάλι τα αποθεματικά, αλλά και οι πόροι των Ταμείων μας, θα συναντήσει με όλα τα μέσα την καθολική, πανελλαδική και μαχητική αντίσταση όλων των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία διατρανώνει την πάγια θέση της σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται στην υπαγωγή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, επιμένοντας στο αυτονόητο αίτημά της για επέκταση της ασφάλισης σ’ όλους τους εργαζομένους στο Διαδίκτυο.

Νέα στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Ο Μέρντοχ κλείνει την ηλεκτρονική εφημερίδα The Daily


Το πείραμα απέτυχε, αναγκάζεται να παραδεχτεί ο Αυστραλός μεγαλοεκδότης Ρούπερτ Μέρντοχ. Η εφημερίδα The Daily, η οποία παρουσιάστηκε πριν από 21 μήνες ως «η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad», κλείνει λόγω έλλειψης συνδρομητών.

«Από το λανσάρισμά της, η The Daily ήταν ένα θαρραλέο πείραμα στις ψηφιακές εκδόσεις αλλά και ένα συναρπαστικό όχημα καινοτομίας» σχολίασε ο Μέρντοχ, διευθύνων σύμβουλος της News Corporation.

Ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη


Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης κατηγορείται για φοροδιαφυγή  και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπόθεση που αφορά μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ, που είχε ο εκδότης.

ΕΤΙΤΑ για απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1


"Συνάδελφοι! Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο  τηλεοπτικός σταθμός του ΑΝΤ1 μας δείχνει το «κοινωνικό» του πρόσωπο και το πόσο πολύ εκτιμάει και αναγνωρίζει την προσφορά των εργαζόμενών του.

Είναι πια ξεκάθαρο  πως ο ΑΝΤ1 αποτελεί τον πιστό πρωτοπόρο της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων άθλιων κυβερνήσεων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία καθώς και της βάναυσης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, παρόλο που πολλές φορές μάταια μέσα από τις εκπομπές του θέλει να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις πρόσφατες ατομικές συμβάσεις που σέρβιρε στους εργαζόμενους με μειώσεις μισθών, απεμπολώντας ταυτόχρονα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα και προχώρησε σε 8 απολύσεις τεχνικών μέσα σε μια μέρα, λίγο πριν τις γιορτές και σε μια εποχή που όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι, να βρει κανείς δουλειά σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί ανήκαν πολλά χρόνια στην… «οικογένεια» του σταθμού και το ευχαριστώ ήταν να τους πετάξουν στον δρόμο καταδικάζοντάς τους στην ανέχεια.

Πρόστιμο τουρκικού ΕΣΡ στους Simpsons


Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) επέβαλε πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως σ' αυτό το επεισόδιο, η σειρά "χλεύασε τον Θεό" παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή.

3 Δεκ 2012

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"



Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2012.

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για το Μεικτό Συμβούλιο


Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» καθώς και στους Ρ/Σ « ALPHA 98,9», « FLASH 96», και « NOVA ΣΠΟΡ FM» .

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος), τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ έως και την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, στη 1 μ.μ. ενώ τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, στη 1 μ.μ.

Υπενθυμίζεται σε όσους επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα ότι δεν έχουν δικαίωμα εκλογής στο Μεικτό Συμβούλιο οι εκδότες, διευθυντές, διευθυντές σύνταξης και οι αρχισυντάκτες.

48ωρη απεργία στο περιοδικό «4 ΤΡΟΧΟΙ» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., της Ε.Π.Η.Τ. και της Ε.Φ.Ε. αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς τύπου, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΤΕΡ: 22ημερες απεργιακές κινητοποιήσεις τεχνικών στο «Κανάλι 1» και στον «Επικοινωνία 94 FM»

Νέες πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΤΕΡ στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς του Πειραιά «Κανάλι 1» και του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94 FM».

Οι ανακοινώσεις

2 Δεκ 2012

Η ΕΠΗΕΑ για το «ALTER»


            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει τον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση, την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

           Οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε μερίδα εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων –συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς- είναι έκδηλο ότι αποσκοπούν στη διάσπαση της συνοχής και της ενότητας των εργαζομένων, που επί μήνες μάχονται για τα δεδουλευμένα τους αντιμετωπίζοντας την απαξιωτική συμπεριφορά  της εργοδοσίας. Επισημαίνουμε την δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας κ. Γκότση στην τριμερή συνάντηση της παρασκευής ενώπιον του υφυπουργού εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου ότι “ ..καμία από αυτές τις υποσχέσεις δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία του άρθρου 99 και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή, αφού από μόνος του ο μεγαλομέτοχος κ. Κουρής αδυνατεί να καλύψει το όποιο κόστος της εξυγίανσης της εταιρείας.

Μπαλάκι στους θεσμούς το Euronews Greek

Η συχνότητα του Euronews μιλά ήδη ελληνικά. Τα δοκιμαστικά τεστ του ειδησεογραφικού ευρωπαϊκού καναλιού στην ελληνική γλώσσα, μετά την οριστική απόφαση της Λυών, με τη χρηματοδότηση της Κομισιόν κατά 6 εκατ. ευρώ, μεταδίδονται εδώ και μερικές μέρες, προαναγγέλλοντας την ελληνική έκδοση του καναλιού σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα το θέμα ακόμη δεν έκλεισε. Κανείς από το ελληνικό κράτος δεν θέλει να πάρει την ευθύνη. Είτε να δώσει το «πράσινο φως» στην ελεύθερη μετάδοση του Euronews Greek από τη συχνότητα της ΕΡΤ είτε να το απαγορεύσει. Η αναμετάδοση του ευρωπαϊκού Euronews για την Αθήνα των μνημονίων μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα, φέρνοντας την ελληνική κυβέρνηση σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έναντι αρχικά της Κύπρου, δευτερευόντως έναντι της γαλλικής κυβέρνησης που στήριξε εξαρχής την ένταξη της ελληνικής γλώσσας.

Έρευνα για διαφυγόντα κέρδη από την Google


Περισσότερα από 240 εκατ. ευρώ φαίνεται πως έχει αποκρύψει (δεν έχει δηλώσει) η πασίγνωστη Google, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έρευνα της ιταλικής αστυνομίας.

Τη γνωστοποίηση του συμβάντος την έκαναν με δήλωση τους οι αρχές της Ρώμης, ενώ σε απάντηση στη Βουλή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η εταιρεία δεν είχε επίσης πληρώσει σχεδόν 100 εκατ. σε φόρους.

Άμεση ήταν η απάντηση της Google μέσω εκπροσώπου Τύπου της. Υποστήριξε πως η εταιρεία σέβεται τους νόμους φορολογίας των χωρών στις οποίες "λειτουργεί" ενώ πρόσθεσε πως μέχρι τώρα "δεν έχουμε δεχτεί κάποιο αίτημα γι να πληρώσουμε επιπλέον φόρους στην Ιταλία".

Να σημειωθεί πως πως οι αρχές και οι υπεύθυνοι της φορολογίας σε Βρετανία και Γαλλία ελέγχουν επίσης την Google καθώς και άλλων μεγάλων "παικτών" του διαδικτύου.

Απολύσεις στον ΔΟΛ

Περίπου δέκα εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, απολύθηκαν την Παρασκευή στον ΔΟΛ, δύο 24ωρα μετά  την ανακοίνωση της «εθελουσίας» εξόδου όσων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη στα Νέα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συνέλευση, αποφασίζοντας να εισηγηθούν στα σωματεία απεργιακές κινητοποιήσεις.