31 Οκτ 2013

Νέα σφαγή στο Διοικητικό Προσωπικό του ΔΟΛ

Το κλίμα ήρεμο και η οσμή του αίματος παντού…



Νέο πογκρόμ απολύσεων είναι σε εξέλιξη από της 12.00 το μεσημέρι, μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει αποδεκατισθεί  το αρχείο του οργανισμού και ένα μεγάλο μέρος από την τεχνική υποστήριξη.

Οι απολύσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες διοικητικού προσωπικού αφού σύμφωνα και με πληροφορίες το κομμάτι των δημοσιογράφων θα εξαιρεθεί για αυτό το μήνα.

Μέχρι ώρας έχουν ειδοποιηθεί 18 συνάδελφοι από το τμήμα της διεύθυνσης ανθρωπίνου δυναμικού  από τους 25 που είναι στις λίστες τις νομικής υπηρεσίας του ΔΟΛ.

Μαθήματα δεοντολογίας από τον … Κουρή

Μαθήματα «δεοντολογίας» πρόκειται να δώσει, για μια ακόμα φορά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπόδικος εκδότης Γιώργος Κουρής. Αυτός που άφησε 150 και περισσότερους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους του στην ανεργία. Αυτός, που καταδίκασε τους εργαζόμενούς του και τις οικογένειες τους στην πείνα. Ανεργία; Πείνα; Άγνωστες λέξεις για τον υπόδικο Κουρή. Του αρέσει να πατάει επί πτωμάτων για να επιβληθεί. Οι άνθρωπος, που είναι όπου φυσά ο άνεμος, που αλλάζει ιδέες και πολιτική παράταξη που υποστηρίζει σαν τα πουκάμισα, θα μας μιλήσει απόψε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» για την νέα του εφημερίδα. Αυτή με τους 5000 δημοσιογράφους – που θα τους βαφτίσει αυτός και οι συν αυτώ – όπως είχε κάνει και στο ξεκίνημα της «Αυριανής».

30 Οκτ 2013

Έρωτας για την ΕΡΤ

Του Παντελή Σιβρή

Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται με λύσσα και η κυβέρνηση ξανακατέβασε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ αφήνοντας στους εκεί «ελεύθερους πολιορκημένους» μόνο το internet για να ακούγεται η φωνή τους και με τον φόβο της επέμβασης των ΜΑΤ να πλανιέται πάνω απ’ τα απλήρωτα κεφάλια τους,  η «Δ.Τ» (Δήθεν Τηλεόραση) μεταδίδει την πιο μιλιταριστική παρέλαση των τελευταίων ετών. Παρέλαση χωρίς «μιζέρια» είπε ο υπουργός άμυνας. Βλέπουν ξανά τανκς τα μάτια μας, και οι σκέψεις μου γυρίζουν στο παρελθόν...

29 Οκτ 2013

Το ΚΚΕ απέλυσε τον Νίκο Μπογιόπουλο από τον Ριζοσπάστη γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, σε μία, καθώς φαίνεται, πρωτόγνωρη κίνηση.
Kαι λέμε πρωτόγνωρη διότι μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν να απολύει εργαζομένους του το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος. 
Πηγές θέλουν το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας και συγχρόνως πως θα παραιτούνταν του μισθού του.