17 Ιουλ 2013

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ "ALPHA 9.89" ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ- ετοιμασία απεργίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού « ALPHA 9,89».

Διεθνής η συμπαράσταση στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ


Την αντίθεσή τους στη “φίμωση” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και την αλληλεγγύη τους στα Μουσικά Σύνολα  της ΕΡΤ εκφράζουν με επιστολές τους, Ορχήστρες παγκόσμιου βεληνεκούς και διεθνούς φήμης προσωπικότητες της μουσικής. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης πρόβας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, ο μουσικός διευθυντής και διεθνούς φήμης μαέστρος, Zubin Mehta , εξέφρασε τη συμπαράστασή του ιδίου και της ορχήστρας προς τους μουσικούς της ΕΡΤ. Τους ευχήθηκε “από καρδιάς”, να γυρίσουν σύντομα στην εργασία τους και να συνεχίσουν να παίζουν “για τον λαό της Ελλάδος”.

Επιστολή  προς την ελληνική κυβέρνηση από τα Μουσικά Σύνολα της Αγίας Πετρούπολης

Συνεχίζεται η επιθετική και εκβιαστική προσέγγιση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ


Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ με τον υπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ο τελευταίος αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συζητήσει όλες τις προτάσεις των εργαζομένων.
 

ΕΣΗΕΑ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής επιμένει στο μπαράζ των ραδιοτηλεοπτικών του εμφανίσεων να αυτοαναιρείται και να ψεύδεται με κορωνίδα το ότι αποκαλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταληψίες.

ΠΟΕΣΥ: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές μνημονιακές αποφάσεις της κυβέρνησης, σημειώνει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζοντας τον αγώνα που κάνουν  εδώ και 37 ημέρες. 
«Η καθημερινή παρουσία των συναδέλφων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, η αντικειμενική και πλουραλιστική εκπομπή προγραμμάτων και η αγωνιστική υπεράσπιση των δημόσιων συχνοτήτων, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιβολή του «μαύρου» που έχει επιλέξει και στηρίζει με ευλάβεια η συγκυβέρνηση.

Νέα συνάντηση του Παντελή Καψή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η χρονική μετάθεση του λουκέτου της ΕΡΤ ΑΕ λύνει το πρόβλημα
Νέα συνάντηση απόψε το απόγευμα στις 5.00 μεταξύ του Παντελή Καψή και των εργαζομένων, ύστερα από τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για το ύψος των αποζημιώσεων. Οι εργαζόμενοι δημόσια δήλωσαν πως δεν θέλουν τις αποζημιώσεις, αλλά τις δουλειές τους, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Προϋπολογισμός  με τα 118 εκατ. ευρώ που απαιτούνται μόνο για τα χρήματα των εργαζομένων. Το ποσό αυτό παρουσίασε προ 10 ημερών στους εργαζόμενους ο Παντελής Καψής, δείχνοντας την επιστολή που θα έστελνε στην Τρόικα.
Μια ρεαλιστική λύση που θα εξυπηρετούσε και τις δύο πλευρές, είναι η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ως προς το χρόνο κλεισίματος της ΕΡΤ ΑΕ. Με μια νέα απόφαση το λουκέτο  θα μπορούσε να μετατεθεί τον Οκτώβριο ή και το Νοέμβριο, μέχρι να προετοιμαστεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ, με ταυτόχρονη επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ, με πλήρες πρόγραμμα σε όλες τις συχνότητες της χώρας. Με τη συμβιβαστική αυτή ιδέα, το δημόσιο δεν επιβαρύνεται με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, αλλά και τις επερχόμενες διεκδικήσεις της TEAM και των άλλων παραγωγών.
πηγη: dimosiografoiert 

Παράνομη η γενική εξουσιοδότηση σε υπουργούς να καταργούν θέσεις σε δημόσιο και ΟΤΑ

Παρατηρήσεις και προβληματισμούς σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου διατυπώνει η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Στο άρθρο 76 στην έκθεση -που αφορά στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, άρθρο για το οποίο διαφωνούν οι δήμαρχοι-  επισημαίνεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση εγείρει προβληματισμό για το εάν οδηγεί σε περιορισμό ή κάμψη της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

«Χειρότερη βία είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις να πας στη δουλειά σου»

ο   ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ δημοσιογράφος , Νίκος Τσιαμτσίκας.

Λές ,"δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα, αλλα δεν είμαι ο μόνος" και παρηγοριέσαι.
Λές, "θα πάρω δυο-τρία πράγματα απο το Σούπερ Μάρκετ της γειτονιάς που με ξέρει ο κυρ-Παντελής, με τευτέρι και θα τη βγάλω για κανα -δυο μέρες ακόμη" και την ψευτο-βγάζεις
Ομως, όταν δεν έχεις να ταίσεις ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,που στέλνεις στους παππούδες τους για να έχουν ενα πιατο φαί, τότε καμία παρηγοριά δεν είναι αρκετή.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι γύρω σου, οι λεγόμενοι "δικοί σου" ανθρώποι, αυτοί οι 3-4 τελος πάντων, ότι πρέπει να σε υποστηρίξουν με έργα κι όχι λόγια, χωρίς να κομματιάσουν την αξιοπρέπεια σου.
 Η
 χειρότερη τιμωρία για το ότι κάποιοι δεν είδαμε νωρίς την κρίση, έτσι ώστε να κάνουμε κάποιο κομπόδεμα, ή να εξασφαλίσουμε με άλλο τρόπο τα παιδιά μας και τώρα ζούμε τον εφιάλτη της φτώχεις σε ασημένιο περιτύλιγμα, είναι :

Να 'χουμε σπίτι, αλλα όχι χρήματα να πληρώσουμε τα κοινόχρηστα.
Να έχουμε αυτοκίνητο αλλα όχι βενζίνη για να βγούμε στη γύρα
να έχουμε τηλέφωνο αλλα όχι μονάδες.
Τα αφεντικά μας στις δουλειές τις οποίες δουλεύαμε σκλάβοι με το μεροκάματο, επειδή έτσι τους βόλευε, μας πέταξαν στο δρόμο, αφήνοντας μας κι απλήρωτους.
Μάλιστα κάποιοι απο αυτούς (να χεσω τη φάρα μου μέσα) το παίζουν και φωστήρες, επαγγελματίες καταδικαστές των πολιτικών, σωτήρες και αρωγοί των φτωχών και των αδυνάτων.
Εγω να στερηθώ τα πάντα, γιατι η γενιά μου φταίει, αλλα να μην μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου, δεν το αντέχω. Τίποτα δεν μπορεί να με παρηγορήσει.
Μόνο να βρούμε καμια δουλειά, να μπαινει κανεναν φράγκο στο σπίτι, γιατί η μεγαλύτερη και η πιο αβάσταχτη ευθύνη για οποιον αγαπάει την οικογένεια του, είναι η ίδια η οικογένεια που δε θέλει να χάσει επειδή το σύστημα τον συνέτριψε....
«Χειρότερη βία είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις να πας στη δουλειά σου» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος που μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού “Αλτερ παραμένει άνεργος όπως και δεκάδες ακόμη συνάδελφοι του.
ο   ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ δημοσιογράφος , Νίκος Τσιαμτσίκας.

 πηγή: Μπλόγκερς Ενωμένοι

16 Ιουλ 2013

Η ΕΛ.ΑΣ "έθαψε" την είδηση για προκλητική υπόθεση εργολάβου στην Ηλεία

- ενώ δεν έχει απαντήσει ακόμη για τις απειλές εναντίον του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου

Απειλητικό και υβριστικό τηλεφώνημα δέχθηκε, ο συνάδελφος της Ελευθεροτυπίας Μάκης Νοδάρος,  παρουσία και του συναδέλφου της ΕΡΤ Γιώργου Μαρινόπουλου, από το προσωπικό τηλέφωνο του εργολάβου μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρου Καράμπελα, που συνελήφθη από την Αστυνομία και τις δασικές αρχές να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στο προστατευόμενο δρυόδασος της Φολόης στην Ηλεία.
Το παράδοξο είναι ότι την ώρα του απειλητικού τηλεφωνήματος ο εργολάβος βρισκόταν κρατούμενος, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, περιμένοντας να απολογηθεί στον ανακριτή και, θεωρητικά, όπως τουλάχιστον λένε οι κανονισμοί, θα έπρεπε να του είχε κατασχεθεί ή αφαιρεθεί το  κινητό τηλέφωνό του.
Εν τούτοις, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε σημαντικό το γεγονός, όπως δεν θεώρησε σημαντικό το θέμα της παράνομης ταφής σκουπιδιών στο προστατευόμενο δάσος. Και δεν εξέδωσε ανακοίνωση- όταν εκδίδει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα..
Γράφει ο συνάδελφος:

15 Ιουλ 2013

«Εμείς παράγουμε, όχι η παράνομη Δ.Τ.»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ Π. ΚΑΨΗ

Η Δ.Τ. συνεχίζει το ανυπόληπτο ταξίδι της μέσω Digea, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τις κινητοποιήσεις τους και ο αρμόδιος υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής τα περί «κατάληψης» στο Ραδιομέγαρο, η οποία εμποδίζει την κανονική λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα. 

Οι μέρες κυλούν -η συμφωνία με τα στούντιο της Παιανίας δεν θα είναι, όπως μαθαίνουμε, για πάντα- και το «μαύρο» δεν έχει φύγει ακόμη, αφού, εκτός από την περίφημη Δ.Τ., δεν επέστρεψαν στον αέρα ούτε τα ραδιόφωνα ούτε το site της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους έριξαν το γάντι στον Παντελή Καψή... 

Καψής: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για την ΕΔΤ

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Τόνισε πως «κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως σημείωσε "αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις".

Η Τριλογία του... μαύρου


Στον εκδοτικό χώρο τον τελευταίο καιρό, προφανώς και λόγω της κρίσης, κυκλοφορούν διάφορες τριλογίες. Τρία διαφορετικά βιβλία του ίδιου συγγραφέα σε μία έκδοση. 

Αυτή η επιχειρηματική τακτική ίσως και να θεωρείται υψηλότερης αποδοτικότητας από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην «Τριλογία του... μαύρου», η οποία εξελίσσεται με απίστευτη ταχύτητα τον τελευταίο καιρό.
Και μιλάμε για την υπόθεση της ΕΡΤ, της Δημοτικής Αστυνομίας και των καθηγητών. 

14 Ιουλ 2013

Πολιτισμός ή ΜΑΤ: για το μαύρο στις οθόνες



Ο εθισμός των πολιτών στις έκνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες του κράτους, αν δεν είναι συνειδητός στόχος του πολιτικού μας συστήματος, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου καπιταλισμού όπως αυτός εφαρμόζεται πειραματικά στον ευρωπαϊκό Νότο.
            Οταν οι θεσμοί αντικαθίστανται με υπαλλήλους διορισμένους από τράπεζες

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα μικρό πραξικόπημα, ένα ακόμη στη σειρά των σταθερά συνεχιζόμενων εκτροπών στις οποίες εθίζεται η ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια. Στην περίπτωση της ΕΡΤ όμως το πράγμα χτυπάει βαθύτερα. Εδώ δεν αναπαράγεται απλώς το πανθομολογούμενο έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το μαύρο στις τηλεοράσεις δεν μας θυμίζει απλώς ότι ανεχόμαστε να ζούμε σε μια Ευρώπη όπου θεσμοί, όπως τα εθνικά Συντάγματα ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν αντικατασταθεί από υπαλλήλους που διορίζουν οι τράπεζες. Εμφανίζει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε συνθήκες «ασταθούς δημοκρατίας» τύπου Ελλάδας του 1965 ή Χιλής των αρχών του '70. Οι συνθήκες αυτές είναι οι πλέον κατάλληλες για να αποσταθεροποιήσουν στο μέλλον εν τη γενέσει της οποιαδήποτε ενδεχόμενη απόπειρα σταθερής διακυβέρνησης από μια εκλεγμένη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ο νοών νοείτω.

Η Digea φιμώνει το προσωπικό της: «Δεν θα απαντάτε σε ερωτήσεις»!


Το «πώς» οραματίζεται το μέλλον της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται και από το πώς οι κυβερνήσεις από το 1989 έως σήμερα, διαχειρίστηκαν τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και το ψηφιακό σήμα που εκπέμπεται μέσω της DIGEA.
Η Digea εντελώς αυθαίρετα, ρίχνει «μαύρο» στην τηλεόραση του «902», αλλά και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς τόλμησαν να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ευθύνη των ψηφιακών συχνοτήτων -θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες- δεν έχει ανατεθεί σε έναν δημόσιο φορέα ο οποίος θα ελέγχει και θα διαχειρίζεται τις συχνότητες, αλλά σε ένα ιδιωτικό!
Ποια, όμως, είναι η digea η οποία ρίχνει «μαύρο» σε όποιους τηλεοπτικούς σταθμούς αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ;

Δ.Τ = Δίχως Τηλεθεατές...


Οχι μόνο δεν είδε σχεδόν κανείς το «πειρατικό» πρόγραμμα της Δ.Τ. (Δημόσιας Τηλεόρασης), αφού οι τηλεθεάσεις κυμάνθηκαν ανάμεσα στο 1,1% με 0,9%, αλλά και η ιντερνετική της διεύθυνση (www.dt.gr) έβγαζε στην ιστοσελίδα τής... Deutsche Telecom!
Με παίρνει φίλος μου τηλέφωνο την Πέμπτη το πρωί και μου λέει: «Για δοκίμασε να μπεις στο www.edt.gr» Δοκιμάζω, ξαναδοκιμάζω, δεν μπαίνω.