22 Ιαν 2011

Τρεις μήνες απλήρωτοι στις "Αποκαλύψεις"

Κοτρώτσος: Βάλτε πλάτη

Διαζύγιο με το χρώμα του ευρώ έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στις Αποκαλύψεις. Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν να λάβουν δεδουλευμένα τριών μηνών. Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος σε ορισμένους υπαλλήλους οι οποίοι του υπενθύμισαν ότι δουλεύουν απλήρωτοι. "Προσπαθώ, γνωρίζετε την κατάσταση" τους είπε... Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυριακάτικη εφημερίδα θα προσπαθήσει να εντάξει στην έκδοσή της ένα ακόμα ειδικό ένθετο προκειμένου να προσελκύσει διαφημίσεις... Δύσκολοι καιροί για τον έντυπο Τύπο.
πηγή: pressonice

21 Ιαν 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ NOVA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Forthnet :
«Κύριε Παπαδόπουλε ,
Σας ενημερώνουμε ότι, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μαζί σας, δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την απόλυση της συναδέλφου Φωτεινής Παπαγεωργίου, την οποία θεωρούμε εκδικητική και προκλητική για το ίδιο το Σωματείο μας.
Η συνάδελφος δικαιολογημένα αρνήθηκε να απολύσει άλλους συναδέλφους της και για τον λόγο αυτό, πέραν των όποιων προφάσεων, απειλείται με απόλυση. Επίσης σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι έχετε ήδη κοινοποιήσει απόλυση στον συνάδελφο Σάββα Λιβάνιο, πρώην εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιες προκλητικές απολύσεις συναδέλφων μας ούτε όσες άλλες ενδεχομένως σχεδιάζετε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να αποδέχεται μονομερείς ενέργειες και πολύ περισσότερο εκδικητικές συμπεριφορές, τη στιγμή, μάλιστα, που ο σταθμός, τον οποίο διευθύνετε, έχει αλματώδη ανάπτυξη.
Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να σταματήσετε κάθε ενέργεια και σκέψη για απόλυση της συναδέλφου καθώς και οποιουδήποτε άλλου. Σε διαφορετική περίπτωση η απάντηση μας θα είναι πολύ σκληρή και η ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς».
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

NOVA: Πώς (και γιατί) απολύεται ένας αθλητικός συντάκτης


Ο ΣΑΒΒΑΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ NOVA

Είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που απολύεται επί εποχής Ανδρέα Μπέκιου από το συνδρομητικό κανάλι. Μετά τον Μανώλη Δράκο το καλοκαίρι και τον Βαγγέλη Μπραουδάκη στη συνέχεια, ήρθε και η σειρά του Σάββα Λιβάνιου να απολυθεί απ' τη NOVA. Ένας από τους πιο παλιούς δημοσιογράφους του συνδρομητικού καναλιού, αφού εργαζόταν εκεί 13 χρόνια, από το ξεκίνημα του δηλαδή, ενημερώθηκε ότι απολύεται "για λόγους περικοπών". Πήρε την αποζημίωση του και αποχώρησε.

Όλους τους απολυμένους συνδέει κάτι κοινό. ΄Εφυγαν επί Ανδρέα Μπέκιου, του νέου υπεύθυνου δηλαδή στη NOVA από το περασμένο καλοκαίρι. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον πρώην Εμπορικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ (επί Ντέμη) που μάλιστα το όνομα του αναφέρεται στο πρόσφατο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για τις υψηλές αποδοχές του και τα προηγούμενα χρόνια Εμπορικού Διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Τον προσέλαβε ο Νίκος Πατέρας και είχε προκαλέσει την έκρηξη των Γιαννακόπουλων, επειδή τον είχαν θεωρήσει υπεύθυνο για το κατέβασμα των τροπαίων της ομάδας μπάσκετ από το κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η ανάληψη καθηκόντων του Μπέκιου στη NOVA συνέπεσε και με την πρόσληψη δημοσιογράφων που είναι γνωστά στελέχη του "Ντεμοτεχνείου"(της ομάδας που στήριζε δηλαδή τον "κολλητό" του Νικολαίδη στα ΜΜΕ), αλλά και άλλων που έχουν καλές σχέσεις με τον επίσης φίλο του Νίκο Πατέρα(όπως ο Νίκος Βασιλαράς δηλαδή).

Στο συνδρομητικό λένε ότι οι "περικοπές" δεν πρόκειται να... αγγίξουν τους συγκεκριμένους. Βέβαια και ο Λιβάνιος είναι από τους καλύτερους και πιο σοβαρούς ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού(στην Ελευθεροτυπία). Έχει όμως ένας "αρνητικό". Δεν ανήκει στην ομάδα που υμνούσε συνέχεια τον Νίκο Πατέρα και ούτε περνούσε την "γραμμή" του. Λέτε γι' αυτό να προέκυψε η "περικοπή" του;
πηγή: O teiresias
Σημείωμα ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι απολύσεις στην NOVA με "πρωτοβουλίες" του κυρίου αυτού που, προφανώς, ήρθε να "καθαρίσει", συνεχίζονται. Σήμερα κάλεσε την Φωτεινή Παπαγεωργίου και αφού την απείλησε επειδή, λέει, ειδοποίησε τον Σάββα και αυτούς που πρόκειται να ακολουθήσουν και ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ, της ανακοίνωσε ότι απολύεται. Ας σημειωθεί οτι η καλή συνάδελφος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε διαδικασία απολύσεων. Αναμένεται η άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ σε τέτοιες προκλητικές κινήσεις.

Επιστολή των συμβασιούχων ...εκτός της ΕΡΤ


‘‘Αδειάσαμε το μαγαζί τον περασμένο Ιούλιο, φέραμε τους δικούς μας και κρατήσαμε και κάποιους παλιούς για ξεκάρφωμα’’. Με μια φράση, αυτός είναι ο απολογισμός του πρώτου δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ούτε όμως η ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η διαδικασία υπήρξε αξιοκρατική. Ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια, βύσματα και ρουσφέτια ντυμένα με τον μανδύα ενός δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα φωνάζουν…

Εμείς που μείναμε εκτός, χαιρόμαστε που βλέπουμε στην λίστα των επιτυχόντων και κάποιους συνάδελφους που εργαζόντουσαν στην ΕΡΤ και τώρα επιστρέφουν. Ζητούμε από την διοίκηση της ΕΡΤ να μην επιμείνει στο επιχείρημα πως ‘‘οι περισσότεροι είναι άνεργοι’’. Ανάμεσα στους νεοπροσληφθέντες βρίσκουμε και πολλούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε εφημερίδες και θα έχουν πλέον την ΕΡΤ ως την δεύτερη δουλειά τους. Σημειώνουμε πως η ΕΡΤ δεν απαιτεί από τους καθ’ όλα άξιους συναδέλφους να εγκαταλείψουν την εργασία τους στις εφημερίδες. Έτσι λοιπόν, κάποιοι χάνουμε την δουλειά μας και κάποιοι άλλοι μόλις κέρδισαν την δεύτερη εργασία τους. Στη λίστα βέβαια υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά βρίσκονται εντός ραδιομεγάρου..

Δημοσιογράφοι που εργαζόμασταν στην ΕΡΤ από το 2001, το 2003, το 2004 δεν κριθήκαμε άξιοι να εργαστούμε για ακόμη μια φορά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Δεν έχουμε δεύτερη εργασία και έτσι μετά από 6 μίση μήνες αναμονής, παραμένουμε άνεργοι και ‘‘προδομένοι’’ από το μαγαζί στο οποίο εργαστήκαμε τόσα χρόνια. Η ΕΡΤ χρειάστηκε σχεδόν 7 μήνες για να μας απορρίψει και τώρα εμείς πρέπει να ψάξουμε για δουλειά σε μια αγορά που δοκιμάζεται και μάλιστα στη μέση της χρονιάς.

Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ. Διεκδικούμε την επιστροφή μας στην ΕΡΤ. Ζητούμε από την διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να αναθεωρήσει την στάση της και να προχωρήσει στις προσλήψεις των άνεργων συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Δεν το βάζουμε κάτω, θα αγωνιστούμε για τις δουλειές μας.
Οι συμβασιούχοι εκτός

24ωρη απεργία σε ΑΥΡΙΑΝΗ και ΦΙΛΑΘΛΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2011 ζητώντας:
---Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
---Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, που φτάνουν μέχρι τους 9 μήνες στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» και τους 14 στο «ΦΙΛΑΘΛΟ»
---Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννω ν καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει
---Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος, δυναμικά και αγωνιστικά, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλεί, επίσης, την εργοδοσία να εξοφλήσει αμέσως τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της για ό, τι επακολουθήσει.

24ωρη κινητοποίηση των Σωματείων για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, συζητήθηκαν οι ραγδαίες εξελίξεις με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη με μειώσεις μισθών και την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, στις Αττικές Εκδόσεις και στην Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας.
Είναι προφανές ότι η μεθοδευμένη στόχευση της εργοδοσίας επικεντρώνεται πλέον στην πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία συνθηκών Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και συλλογικής δραστηριότητας. εφαρμόζοντας μεταξύ άλλων και την εκ περιτροπής εργασία με αποτέλεσμα να μειώνονται στο ελάχιστο οι ώρες και οι ημέρες εργασίας και αντίστοιχα οι αποδοχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ¨Ομιλος Αλαφούζου που εφαρμόζει ήδη στους τεχνικούς (φωτοσύνθεση, πιεστήριο, σελιδοποίηση) και έπεται συνέχεια για διοικητικούς και δημοσιογράφους, Απόλαυσαν, δηλαδή, τα μέχρι τώρα κέρδη και επιχειρούν να φορτώσουν τις ζημιές και να συντηρήσουν την κρίση ενός οικονομικού συστήματος που καταρρέει με την εξαθλίωση, με την αυθαιρεσία και την έξω από κάθε έννοια δικαίου και κοινωνική ηθική εκφοβιστική τακτική. Η οικονομική κρίση δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να ευτελίζει τον συνάνθρωπο του.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και με πνεύμα αλληλεγγύης να σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την δυναμικές κινητοποιήσεις -σε κάθε επιχείρηση όπου εκδηλώνονται παρόμοιες πρακτικές, να αποφασίσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ και την συμμετοχή τους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Αττικών Εκδόσεων.
Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

19 Ιαν 2011

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Έπειτα από κυοφορία μηνών δημοσιεύθηκαν επιτέλους τα ονόματα(εδώ) των νέων συμβασιούχων της ΕΡΤ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, μονοθεσία, πολλοί από τους νέους συμβασιούχους απασχολούνται σε άλλα ανταγωνιστικά στην ΕΡΤ μέσα, ορισμένοι δε είναι και στελέχη εφημερίδων ή τηλεόρασης ενώ έχουν παραληφθεί δημοσιογράφοι άνεργοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ.


Καταγγέλλουμε την ευνοιοκρατική αυτή απόφαση της ΕΡΤ και ζητάμε να ισχύσουν πράγματι αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια στην πρόσληψη των συμβασιούχων.


Η ΕΣΗΕΑ ζητά πολιτική και μέτρα στήριξης της δημόσιας Ρ/Τ, ανάμεσα στα οποία προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η πρόσληψη των συμβασιούχων συναδέλφων που σήμερα είναι άνεργοι ενώ διαθέτουν πολυετή προϋπηρεσία στην ΕΡΤ.


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί άκυρες τις προσλήψεις των πολυθεσιτών και επαναλαμβάνει ότι «εξυπηρετήσεις» και προσλήψεις πολλαπλής απασχόλησης, ακόμα και διευθυντικών στελεχών άλλων ΜΜΕ, συνδυάζονται με τον αποκλεισμό ανέργων συναδέλφων. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα και ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα.

16 Ιαν 2011

ΕΡΤ και...λοιποί συγγενείς


Της Σόνιας Χαϊμαντά
Καυγάς για τη νέα «φουρνιά» συμβασιούχων για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ, δηλαδή για τις κατηγορίες των δημοσιογράφων, μουσικών παραγωγών και ηχοληπτών άναψε την περασμένη εβδομάδα στην ΕΡΤ. Αιτία, η σφοδρή αντίδραση που προκάλεσε σε συγγενείς υποψηφίων συμβασιούχων και σε συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ η απόφαση της διοίκησης να εξαιρέσει «κραυγαλέες» περιπτώσεις οικογενειοκρατίας από τις λίστες των ηχοληπτών και των μουσικών παραγωγών.

Μάλιστα στις λίστες συμπεριλαμβάνονταν σε ποσοστό 40% υποψήφιοι συμβασιούχοι που τους είχε εγκρίνει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή, με βαθμό συγγένειας με εργαζόμενους στην ΕΡΤ με σχέση αορίστου χρόνου. Αντίστοιχα «κρούσματα» εντοπίστηκαν και στη λίστα των μουσικών παραγωγών προκαλώντας την αντίδραση τόσο του προέδρου της ΕΡΤ, Θ.Παπαγεωργίου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου, Λ.Ταγματάρχη. Ετσι ουδέποτε, έφθασε κανενός είδους λίστας προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ολα άρχισαν όταν οι πρωτοβάθμιες επιτροπές έστειλαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή που απαρτίζεται από τους γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ Α.Ε. και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ τα ονόματα των υποψηφίων. Μόλις έγινε γνωστό το γενεαλογικό δένδρο ορισμένων διατάχθηκε η αλλαγή των καταλόγων. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αποτέλεσμα, να προκληθεί αναβρασμός και απογοήτευση στις τάξεις των συγγενών και συνδικαλιστών οι οποίοι την Τρίτη, και ενώ συνεδρίαζε το το Δ.Σ., εισέβαλαν στον 4ο όροφο απαιτώντας να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ διακόπηκε και αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή αξιολόγησης των δημοσιογράφων κατέληξε στους 169 δημοσιογράφους από τους 171 που όριζε η προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των δημοσιογράφων, που μένει να εγκριθεί από τη δευτεροβάθμια Επιτροπή, το 70% αφορά ανέργους και το υπόλοιπο 30% αυτοαπασχολούμενους και κάποιες «φίρμες».

Ανατροπές στον ΔΟΛ -αναμενόμενες και...απίστευτες

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ
Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης αγοράζει μειοψηφικό ποσοστό στο «Πρώτο Θέμα»! Η πράξη θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οπότε τα λεφτά θα παραμείνουν στην εταιρεία.
Το επιτελείο της εφημερίδας θα συνεργαστεί με τον Βίκτωρα Ρέστη σε όλο το φάσμα και το εύρος των συμμετοχών του στα ΜΜΕ. Οσο για την ουσία του ντιλ, όλες οι πλευρές κρατούν χαμηλούς τόνους προκειμένου να πείσουν εχθρούς και φίλους ότι τα λεφτά αυτή την περίοδο δεν περισσεύουν.
Την περασμένη εβδομάδα, πάλι, σημείωνα το εξής: «Εχω δει ένα σωρό απίθανα πράγματα σε αυτή την πιάτσα, αλλά αν δω διευθυντή μεγάλης εφημερίδας να αναλαμβάνει μάρκετινγκ και εμπορικό...» Και το σημείωνα με αυτό τον τρόπο, διότι ενώ το είχα καρατσεκάρει δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, οι άνθρωποι του εμπορικού και του μάρκετινγκ στο ΔΟΛ έμαθαν ότι ο νέος εποπτεύων τους θα είναι ο διευθυντής του «Βήματος» Παντελής Καψής. Στις θέσεις τους παραμένουν οι επικεφαλής των τομέων Βασιλική Αλμπάνη, Πάνος Γεωργόπουλος και Κάτια Στάικου, που θα τρέχουν τις καθημερινές δουλειές. Οσο για τον Πάνο Ψυχάρη, τη θέση του οποίου παίρνει ο Π. Καψής, όχι μόνο δεν θίγεται αλλά αναλαμβάνει ευρύτερες αρμοδιότητες. Ποιες ακριβώς; Υπάρχει ένα σενάριο στη Μιχαλακοπούλου ότι μπορεί συντόμως να προκύψει οικογενειακή διαρχία στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, δεν ξέρω όμως αν πρέπει να το υιοθετήσω. Είναι και τι στάση θα κρατήσει ο μεγαλομέτοχος Βίκτωρ Ρέστης (βλέπε και ανωτέρω), που όχι μόνο δεν αιμοδοτεί τον τελευταίο καιρό, αλλά αδιαφορεί και τελείως για το «ΒΗΜΑ FM».

Συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Απογευματινής


Αύριο και την Τετάρτη συζητούνται αντιστοίχως τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι διοικητικοί και οι δημοσιογράφοι της «Απογευματινής», οι οποίοι ζητούν προσωρινή επιδίκαση. Αυτό που ζητούν πιό συγκεκριμένα είναι να βγει απόφαση ότι πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους η τουλάχιστον μέρεος τους. Πράγμα που έχουν ήδη πετύχει για κάποιους μήνες οι διοικητικοί (και ζητούν τώρα οι υπόλοιποι), ενώ οι δημοσιογράφοι απαιτούν πληρωμές από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο. Την Τετάρτη, επίσης, αναμένεται να εγκριθεί από το ΤΣΠΕΑΘ επίδομα στους ανέργους (γιατί άνεργοι είναι, μην το ξεχνάμε) της «Απογευματινής».