2 Μαρ 2013

Με κλεμμένο ρεύμα μας ενημερώνει το MEGA;


Μακροσκελείς είναι οι κατάλογοι στους οποίους ειδικά συνεργεία της ΔΕΗ καταγράφουν τις ρευματοκλοπές στην Αττική κατά την περίοδο 2009-2012.

1 Μαρ 2013

48ωρη απεργία στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την πρόταση της συνέλευσης των συναδέλφων αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 2 Μαρτίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 5 Μαρτίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ταξίδι του πρωθυπουργού από τη στάση εργασίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με νεώτερη απόφασή του ανακοινώνει ότι από τη στάση εργασίας που έχουμε εξαγγείλει για τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Τουρκία για να καλύψουν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις συναντήσεις που θα έχει.

Τα ρεπορτάζ από τη δημοσιογραφική αυτή κάλυψη θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Μαρτίου 2013.

Ψήφισμα των δημοσιογράφων του ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»


Οι δημοσιογράφοι του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» κατέθεσαν το ακόλουθο ψήφισμα, έπειτα από την ολοκλήρωση της σημερινής συνέλευσής τους.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ να προχωρήσει σε μονομερή περικοπή αποδοχών από τον επόμενο μήνα.

Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς την εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο απέστειλε την ακόλουθη εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., διαμαρτύρεται για μια ακόμη φορά για την μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή που διενεργήσατε στις αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ». 

Επειδή η καταβολή των οφειλομένων των εργαζομένων δημοσιογράφων στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και την ιστοσελίδα “ kerdos . gr ” που διενεργήσατε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012 δεν αποτελεί εξόφληση των δεδουλευμένων τους αλλά προκαταβολή, καθώς δεν έχετε καταβάλει το σύνολο των νομίμων αποδοχών. 

Επειδή για μία ακόμη φορά προβήκατε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά σε μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, όπως αυτές προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους ειδικότερους όρους αυτών, που έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας τους και έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην οποία προβήκατε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά αφού δεν καταβάλετε τα ποσά που αντιστοιχούν στα νόμιμα επιδόματά τους 

28 Φεβ 2013

Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 για την πραγματοποίηση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα μέλη να συμμετάσχουν δυναμικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στο Ξενοδοχείο “DIVANI CARAVEL” (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2 - Καισαριανή) στις 11 το πρωί. 

Επειδή η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία, δηλαδή η καταληκτική, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ , θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 19.00 της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Κυριακής, 3 Μαρτίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

ΕΣΠΗΤ: Να ανακληθεί η τρομοκρατική & εκδικητική απόλυση στη ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Εργαζόταν στη Δέσμη Εκδοτική -που εκδίδει το περιοδικό Αθηνόραμα- από τον Μάρτιο του 2010. Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ. Την Τρίτη 26/2 της ανακοινώθηκε η απόλυσή της…

Δούλευε τρία χρόνια με -τις γνωστές πια σε όλους τους δημοσιογράφους- ατελείωτες ώρες των απλήρωτων υπερωριών… Ξαφνικά και «δι’ ασήμαντον αφορμήν», έτσι όπως γίνονται τώρα πια τα πράγματα, η συνάδελφος Μ.Κ. ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά ανέργων.

Κι αυτό, αφού είχε υπάρξει administrator (διαχειριστής) σε τρεις ιστοσελίδες και είχε εργαστεί υποδειγματικά, ενώ σταδιακά, λόγω συρρίκνωσης του προσωπικού, αναλάμβανε όλο και περισσότερες ευθύνες, υποχρεωνόταν να δουλεύει ατελείωτες ώρες για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

 Όμως το να δουλεύεις σαν σκλάβος και να αμείβεσαι με τα ελάχιστα δεν αρκεί στα αφεντικά. Πρέπει να είσαι και απολύτως υποταγμένος…

ΠΟΕΣΥ: Άδικη η επίθεση κατά των δημοσιογράφων


Επιθετική και άδικη ήταν η παρέμβαση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, κατά των διοικήσεων των συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Το λιγότερο απληροφόρητος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς όταν καταλόγισε στις διοικήσεις των Ενώσεων πολιτική σκοπιμότητα, για τη συμμετοχή τους στην τελευταία πανεργατική και πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Και είναι ακατανόητες οι γενικευμένες κατηγορίες για δήθεν «εθνική υπονόμευση» και «εθνική δολιοφθορά».

27 Φεβ 2013

Ανοιχτή επιστολή της ΕΦΕ στο Σίμο Κεδίκογλου


ΠΡΟΣ: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου

ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή

Αθήνα, 27/2/2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μόνο λίγες ώρες ίσχυσε η διαδικασία  των διαπιστεύσεων για τους φωτορεπόρτερ της Γενικής Γραμματείας Τύπου, για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιο αόρατο χέρι μεσολάβησε  ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν Ελληνικά και Διεθνή μέσα, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αν κρύβονται συμφέροντα πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αναρωτιόμαστε τελικά, ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, όπως διατείνεται, η προβολή της χώρας μας τέτοιων σημαντικών γεγονότων, ή κάποιοι υπονομεύουν με τις πράξεις τους το έργο της;

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για την ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την ΕΡΤ Α.Ε. προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):

«Προς 

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) 

Ενταύθα 

Κύριοι, 

Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΤ Α.Ε.», για παράβαση εργατικών διατάξεων. 

Σε μή νομότυπες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ επιμένει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ- Υπαναχώρησε η ΕΠΗΕΑ


Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ -τα εννιά μέλη του οποίου  επέλεξαν να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στο Ταμείο και τα Σωματεία η κίνηση αυτή- οι κρίσιμες αποφάσεις για την προστασία των διαδικασιών πέρασαν στα Σωματεία.

Οι αντιδράσεις δεν ήταν οι ίδιες.

Η ΕΣΗΕΜΘ, η πλειοψηφία της οποίας (δια του προέδρου της κ. Βοϊτσίδη) είχε στηρίξει στη Συνέλευση του περασμένου Ιουνίου την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, όταν την καταδίκαζε η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων-μελών, βιάστηκε να ανταποκριθεί στα κελεύσματά της με διαδικασίες που δεν τιμούν τον κλάδο και σοβαρές παρατυπίες.

Το ίδιο έκανε και η πλειοψηφία της ΕΠΗΕΑ, της οποίας ο πρόεδρος (Μ. Γκανάς) βιαζόταν τόσο πολύ να κάνει στο χατίρι στην κ. Σπανοπούλου ώστε έστειλε για δημοσίευση στην εφημερίδα «Αυγή», με την οποία συνεργάζεται, την προκήρυξη των εκλογών. Ακόμη περισσότερο ξεπέρασε τόσο πολύ τα εσκαμμένα, ώστε να κάνει και δημόσια δήλωση με υποτιμητικό τρόπο για άλλο Σωματείο, παρεμβαίνοντας προκλητικά στα εσωτερικά της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα:

Ο  κ. Γκανάς ανέκρουσε πρύμνα συντασσόμενος (όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ) με τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ (του μόνου Σωματείου που χάρις στη στάση κάποιων μελών του ΔΣ αντιστάθηκε και γι΄ αυτό εισπράττει τις καταγγελίες και την εχθρότητα της υπόλογης διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ… χωρίς άλλες λεπτομέρειες!!

Ο κ. Βοϊτσίδης επιμένει στις παράτυπες διαδικασίες που έχει επιλέξει παρά τις καταγγελίες μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και τις έντονες αντιπαραθέσεις στην σημερινή δραματική συνεδρίαση.

"Σκοτάδι" στις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Στην πιο "σκοτεινή" περίοδο του ΕΔΟΕΑΠ, οι δήθεν υπέρμαχοι και υπερασπιστές της διαφάνειας δρομολόγησαν -με αμφισβητούμενες νομικά διαδικασίες- αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στον Οργανισμό.

Διανύοντας την πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο κλάδος και με ορατό κίνδυνο την ένταξη και του κλάδου Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αρνήθηκε να πράξει το αυτονόητο και εμμένει σε αντιδημοκρατικές και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες.

Αποδέχεται δηλαδή την πραξικοπηματική απόφαση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να ζητήσει να γίνουν εκλογές για την ανανέωσή της, χωρίς να μεσολαβήσει απολογιστική Γενική Συνέλευση και να γνωστοποιηθεί στα μέλη το επτασφράγιστο μυστικό της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα για την παράδοση των αποθεματικών στη μνημονιακή κυβέρνηση και το μέλλον των κλάδων Πρόνοιας και Επικούρησης.

26 Φεβ 2013

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τις 19.00 της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση για τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

ΕΣΗΕΑ: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον ταμία του Δ.Σ. Μωυσή Λίτση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης από την εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ».

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλουμε την παρελκυστική και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας του «ΣΚΑΪ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για την παρελκυστική τακτική, που ακολουθεί συστηματικά η εργοδοσία του Τ/Σ και Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», η οποία δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των εργασιακών προβλημάτων με διάλογο, αλλά αντίθετα επιδεικνύει μια προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, στις 25 Ιανουαρίου 2013 και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον «ΣΚΑΪ», αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Σπανολιό με τον οποίον συμφώνησαν να έχουν μια πληρέστερη συζήτηση σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση.

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου Δημήτρη Τομαρά


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «gazzetta.gr» και μέλος του ΠΣΑΤ Δημήτρης Τομαράς, μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-Άρης την προηγούμενη Κυριακή, καθώς κατευθύνονταν από τα δημοσιογραφικά θεωρεία στην Αίθουσα Τύπου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με τις πρακτικές του υποκόσμου, που έχει εισχωρήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μοναδικός τους στόχος η τρομοκράτηση των αθλητικών συντακτών, η φίμωσή τους και το χειρότερο, η αυτολογοκρισία.

«Εφυγε» ο Γιώργος Τσαπόγας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά οδύνη ανακοινώνει ότι ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Εθνικής Αντίστασης, μέλος της ΕΣΗΕΑ και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44, καθώς και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ επί πολλά χρόνια στη Διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ, Γιώργος Τσαπόγας , άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο σπίτι του, σε ηλικία 90 ετών.

Μια σπάνια τιμητική διάκριση προτάσσουμε για τον Γιώργο Τσαπόγα πριν από τα στοιχεία της δημοσιογραφικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής του δράσης:

Η International Herald Tribune αλλάζει όνομα σε International New York Times


Ο όμιλος New York Times ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα αλλάξει το όνομα της International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της θρυλικής αμερικάνικης εφημερίδας, που εδρεύει στο Παρίσι, για να την μετονομάσει σε International New York Times.

Ο όμιλος «προβλέπει να αλλάξει το εμπορικό σήμα International Herald Tribune και να εισαγάγει μια διεθνή πολυμεσική εκδοχή των New York Times, η οποία θα δημιουργηθεί και θα εκδίδεται ειδικά για το παγκόσμιο κοινό.

»Η έκδοση θα ονομάζεται International New York Times και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκδότριας εταιρίας.

25 Φεβ 2013

Αθωώθηκε ο Ανδρέας Κουρής


Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, ο οποίος είχε συλληφθεί για μη καταβολή εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών για  τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ύψους 1.145.212,49 ευρώ.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 19.00 της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 19.00 της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

20ημερες απεργίες σε «ΝΙΤΡΟ» και «ORANGE»-Παρεμβολές στο σήμα του «ΝΙΤΡΟ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καταγγέλει ότι «άγνωστα» κέντρα δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα του «ΝΙΤΡΟ», του οποίου οι τεχνικοί βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Νέα 20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE».

Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ έχουν ως εξής:

24 Φεβ 2013

Εμβασμα στον εκδότη από τον φυγόδικο


Εμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο έστειλε ο νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο Αντώνη Δελλατόλα, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει σήμερα το έγγραφο της συναλλαγής που περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για το σκάνδαλο και προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων για τις πλευρές που εμπλέκει.

Πρόκειται για έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ το οποίο εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης.

Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

Καρικατούρα Δημοκρατίας


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Στην ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ,
που δίδαξε δημοσιογραφία

Ολα τα 'χαμε, τρομάρα μας, στην κυβερνητική μηχανή, ακόμη ένας υπουργός μάς έλειπε. Τις ημέρες που μαθαίναμε τα νέα ρεκόρ της φρίκης στην καλπάζουσα ανεργία (έξι στους δέκα νέους, πρωτιά συνολικά στην Ευρώπη, 13η θέση παγκοσμίως), ο Αντ. Σαμαράς ανακάλυψε ότι χρειάζεται έναν υφυπουργό ειδικά για να διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και, με αξιοκρατικά κριτήρια, ως είθισται, τον διόρισε. Με την μπακάλικη λογική, 45 υπουργούς έχουμε, ένας παραπάνω μας μάρανε;

Ενας; Οχι ακριβώς. Ο Κυρ. Βιρβιδάκης έσπευσε στον υπουργικό θώκο με τα «προικιά» του: πολυτελές γραφείο, που τάχιστα θα το ανακαινίσει, πολυτελέστερο κρατικό αυτοκίνητο, μετά οδηγού, από τον προκλητικό στόλο των προνομιούχων που αφήνει άθικτο η κρίση, 5-6 γραμματείς ευειδείς, καμιά δεκαριά αστυνομικοί να τον φρουρούν μέρα-νύχτα, πάνω από 20 «σύμβουλοι» που του αναλογούν, αναρίθμητοι παρατρεχάμενοι - και άσε τα κοπέλια από τα Χανιά, που θα βρει τρόπο να τα βολέψει.

Με όλους αυτούς, σε περίοδο εξοντωτικής λιτότητας για τους πολλούς, θα ταΐσουμε, για να περιδρομιάσει, τον ακόρεστο λεβιάθαν της κυβερνητικής γραφειοκρατίας. Εχουμε και λέμε (τα στοιχεία από εφιαλτικό ρεπορτάζ της Ελένης Δελβινιώτη, «Ε» 26-1-2013): Υπουργοί 15. Αναπληρωτές υπουργοί 9. Υφυπουργοί 22. Γενικοί και ειδικοί γραμματείς 78. Σύμβουλοι (άκου, άκου!) 1.200...