4 Ιουν 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ δημοσιογράφων στον ΠΗΓΑΣΟ

Ψήφισμα δημοσιογράφων
στο Έθνος, το Έθνος της Κυριακής, την Ημερησία, το Goal News, τον Σέντρα FM, στο e-go.gr του ομίλου «Πήγασος»
Οι δημοσιογράφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εργαζόμαστε στα παραπάνω μέσα πληττόμαστε βάναυσα από τα μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Στόχος είναι να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Ισοπεδώνεται ο δημόσιος, κοινωνικός και καθολικός χαρακτήρας της ασφάλισης, επιβάλλεται «δουλειά μέχρι τον θάνατο», επιχειρείται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αυξάνεται διαρκώς το κόστος ζωής, εντείνεται η εργασιακή ανασφάλεια και η ανεργία αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις. Τα εισοδήματά μας συρρικνώνονται.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στην πρόσφατη κοινή συνέλευσή μας, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ αποδεικνύεται ανεπαρκής. Παραμένει μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανησυχίες των εργαζομένων. Οι παλινωδίες της εντείνουν την ανησυχία μας.

Την ώρα που κάποιοι επιχειρούν να μας συνθλίψουν, δεν υπάρχει χρόνος αναμονής και περιθώρια ανοχής. Εκτιμούμε ότι πρέπει να πάρουμε οι ίδιοι τις εξελίξεις στα χέρια μας. Να χαράξουμε τις δικές μας διαχωριστικές, κόκκινες γραμμές. Να μην περιμένουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Να έχουμε λόγο για το περιεχόμενο και τη μορφή των κινητοποιήσεών μας. Να αγωνιστούμε μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους που μάχονται για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Οι «τουφεκιές στον αέρα» δεν έχουν στόχο και δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό:

· Δεν δεχόμαστε τις απολύσεις και τη μείωση των αποδοχών μας. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση ούτε είμαστε καλοπληρωμένα golden boys και girls.

· Δεν δεχόμαστε την κατάργηση του δικαιώματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Λέμε όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως μπλοκάκια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. Ζητάμε την άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ των συναδέλφων μας που μένουν εκτός σωματείου.

· Δεν εξαπατούμαστε από την προσπάθεια της κυβέρνησης να «χρυσώσει το χάπι». Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ υφίστανται τις ίδιες αντιδραστικές αλλαγές, ενώ ενδεχομένως να οδηγούνται ακόμη πιο γρήγορα στον γκρεμό. Αρνούμαστε την υφαρπαγή των αποθεματικών μας, την επιχειρούμενη κλοπή των εισφορών μας και την υπονόμευση των υπηρεσιών που μας παρέχονται.

· Οργιζόμαστε από τις διαρκείς περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, την ώρα μάλιστα που μια σειρά σκάνδαλα έχουν μπει στο συρτάρι.

· Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και πρώτα από όλους με τους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ, στην προσπάθεια να αποτρέψουμε την κατεδάφιση του δημόσιου, καθολικού ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και του κοινωνικού κράτους. Η μοίρα μας είναι κοινή – το ίδιο πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.

· Είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε το πρόβλημα της ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, στην ανάδειξη των πραγματικών αιτίων και υπαιτίων της κρίσης. Να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη και ουσιαστική πληροφόρηση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε ούτε το μπλακ άουτ στην ενημέρωση, ούτε όμως και την συστηματική παραπληροφόρηση.
Ζητάμε:
· Οι γενικές συνελεύσεις να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για το πλαίσιο, τη μορφή και τους στόχους των κινητοποιήσεών μας, απεργιακών και άλλων. Να επιδιωχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με σαφείς στόχους και περιεχόμενο.
· Συντονισμό όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και των αντίστοιχων ενώσεων. Κοινή δράση με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και προσπάθεια συντονισμού με τους συναδέλφους μας σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, που αγωνίζονται κατά των αντιλαϊκών μέτρων.
· Το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να συνεδριάζει τακτικά και να αποκτήσει στην πράξη ουσιαστικό ρόλο, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό.
· Να εξαντληθεί, παράλληλα, κάθε νομική και θεσμική δυνατότητα για την προώθηση των διεκδικήσεών μας.
· Το ΔΣ και το Μικτό, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους, να μελετήσουν και να καθορίσουν με σαφήνεια τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η ενημέρωση του λαού τις ημέρες των κινητοποιήσεων. Θεωρούμε αναγκαία και εφικτή τη μετάδοση απεργιακών δελτίων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, την έκδοση απεργιακών φύλλων την επομένη, καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση του Διαδικτύου.

1 Ιουν 2010

Ψήφισμα των εργαζομένων του ΔΟΛ: Ενιαίος αγώνας, χωρίς διασπάσεις

*ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ*

*ΨΗΦΙΣΜΑ*


1) Η κοινωνική και οικονομική αντιμεταρρύθμιση που εισήχθη αυταρχικά με το μνημόνιο μεταξύ τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) και ελληνικής κυβέρνησης,για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των διεθνών αγορών σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων, δεν αποτελεί απλώς μια βίαιη μεταβίβαση εισοδήματος από τους εργαζόμενους προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα.Αποτελεί επιπλέον και διαρθρωτική αποδιοργάνωση των κοινωνικών και οικονομικών κεκτημένων δύο αιώνων αγώνων των εργαζομένων στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.


2) Το πλέον προφανές είναι η ασφαλιστική αντι-μεταρρύθμιση, γιατί δεν δικαιολογείται ούτε καν από μια υποτιθέμενη «εξασφάλιση εσόδων», για να πληρωθούν οι «πιστωτές». Ως όροι για την εξασφάλιση του «πακέτου διάσωσης» από την τρόικα, αποτελούν εξόφθαλμα στοιχείο «επαχθούς χρέους», κατά τη διεθνή νομολογία και, για αυτό, δεν μπορούν να έχουν και καμία νομιμοποίηση.

3) Η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση που εισάγεται έχει για στόχο την εργασία ως τέτοια και την τιμή της (δηλαδή το μισθό), προγραμματίζοντας για τις επόμενες δεκαετίες τη συρρίκνωση του συνολικού πραγματικού μισθού, άμεσου (δηλαδή του τμήματος που πηγαίνει στους κάθε φορά νυν εργαζόμενους) και έμμεσου (δηλαδή του τμήματος που πηγαίνει στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναπλήρωση -αρρώστους και συνταξιούχους), διογκώνοντας αντίστοιχα τα συνολικά κέρδη.


4) Ανεξάρτητα της «μοιρασιάς» αυτής της προγραμματιζόμενης εξαθλίωσης, πόσο δηλαδή θα «κοστίσει» στους διάφορους εργαζόμενους, ανάλογα με την καριέρα, την ηλικία, το επάγγελμα, το ταμείο τους,τους αφορά εξίσου όλους. Αλλά μας αφορά όλους και ως κοινωνία,ακόμα περισσότερο που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τη λογική τηςκοινωνικής αλληλεγγύης, με την οποία οικοδομήθηκαν τα ασφαλιστικά συστήματα στον 20ο αιώνα, με την εγωιστική λογική της «ανταποδοτικότητας», της ιδιωτικοποίησης, της εμπορευματοποίησης. Ως εργαζόμενοι στα «ΜΜΕ» οφείλουμε, όχι μόνο να ενημερώνουμε για όλα αυτά τα διακυβεύματα, αλλά και να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μην περάσει η κοινωνική αυτή οπισθοδρόμηση και εξαθλίωση.


Για αυτό και ζητάμε από τα σωματεία μας:

1) Να αποφασίσουν και να οργανώσουν, μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ενιαίο και κοινό αγώνα,χωρίς διασπάσεις και de facto απεργοσπασίες.


2) Να οργανώνουν, σε ημέρες γενικής απεργίας, με τη δική μας ευθύνη, απεργιακό δελτίο ενημέρωσης (τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, ηλεκτρονικό, ακόμα και έντυπο).
1/6/2010

31 Μαΐ 2010

ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ- Τρείς δημοσιογράφοι στα πλοία

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών. Ανάμεσα στούς ακτιβιστές που συμμετείχαν στήν αποστολή είναι και 35 Ελληνες και τρείς δημοσιογράφοι.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός, για 19 μιλούν άλλες πληροφορίες) και περισσότεροι από 60 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.
--- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--
Αθήνα 7.00μμ Πρεσβεία Ισραηλ
Θεσσ/νίκη 6.00μμ Καμάρα
Πάτρα 6.00μμ Παράρτημα
Μυτιλήνη 7.00μμ Πλατεία Σαπφούς
Γιάννενα 6.00μμ Εργατικό Κέντρο
Βόλος 7.00μμ Πλατεία Ελευθερίας
Λάρισα 7.30 μμ Πλατ. Ταχυδρομείου
Ξάνθη 7.00μμ Κεντρική Πλατεία
Κέρκυρα 6.00μμ Πλατεία Γεωργάκη
Xίος 7.00μμ Κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 8.30μμ Κεντρική Πλατεία
Αγρίνιο, 19:00 μ.μ. Πλατεία Δημοκρατίας
Αλεξανδρούπολη 6:00μμ Δημαρχείο
Κομοτηνή 7.00μμ Κεντρική Πλατεία
Ηράκλειο 7.00μμ Πλατεία ελευθερίας
Χανιά 7.30μμ Πλατεία Αγοράς
Σητεία (Κρήτη) 7:30μμ Κεντρική Πλατεία
Άγιος Νικόλαος (Κρήτη)7.00μμ Πλατεία Ελ. Βενιζέλου
Ρέθυμνο 7:00μμ Δημαρχείο
Ιεράπετρα, 20:00μμ Δημαρχείο
Καβάλα 7.30μμ Πλ.Καπνεργάτη
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

30 Μαΐ 2010

Πανικός από αθλητικές εφημερίδες

...Παρά τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό καθημερινών εντύπων για τα σπορ που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας και νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν στή λίστα...

Κι ύστερα έγιναν δώδεκα! Για τις αθλητικές εφημερίδες ο λόγος, που από χθες απέκτησαν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους με την κυκλοφορία του «Γαύρου» από τους εκδότες της «Αξίας».
Και μιλάμε τώρα μόνο για τα φύλλα πανελλαδικής κυκλοφορίας, δηλαδή (πάρτε βαθιά αναπνοή...) την «Εξέδρα», τη «Γάτα», την «Πράσινη», την «Ωρα για Σπορ», τον «Πρωταθλητή», τον «Φίλαθλο», το «Φως των Σπορ», το «Derby News», το «Goal News», το «Score Live» και τη «SportDay».
Υπολογίστε επίσης τις «Metro-Sport», «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης», «Σπορ του Βορρά» και «Αθλητικά νέα», με ευρεία διανομή πάνω απ' τα Τέμπη και περιορισμένη κάτω από αυτά, και τη θεσσαλικής εμβέλειας «The Match», και χάνεται ο λογαριασμός!

Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από 25 χρόνια κυκλοφορούσαν μόλις τρεις αθλητικές εφημερίδες, η πράσινων φρονημάτων «Αθλητική Ηχώ», το ερυθρών αισθημάτων «Φως των Σπορ» και ο μπροστάρης του επικοινωνιακού αντάρτικου «Φίλαθλος». Τότε ο μέσος όρος κυκλοφοριών δεν ξεπερνούσε τα 100.000 φύλλα, πλην των εφημερίδων της Δευτέρας, που κάλυπταν τα ματς της Κυριακής και άφηναν με άνεση πίσω τους την «κατοστάρα». Εκτοτε πέρασε πολύς καιρός και άλλαξαν οι καταστάσεις. Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να θυμηθούμε ότι το ραπόρτο της Ενωσης Ιδιοκτητών κατέγραψε πριν από τρία χρόνια 17 ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες!



Τέλος πάντων, όλα τα πράγματα έχουν την εξήγησή τους, άρα αποκλείεται να μην έχει τη δικιά του και ο πληθωρισμός των αθλητικών φύλλων. Κι επειδή καλόν είναι να μην παριστάνει κανείς τον παντογνώστη, ορίστε οι απόψεις δημοσιογράφων πιο σχετικών με το θέμα από τον υπογράφοντα.
Σχολιάζει ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος στην "Ελευθεροτυπία" Αντώνης Φουντής: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα αποκομμένο κομμάτι της κοινωνίας μας. Συνεπώς, το να ξεφυτρώνουν αθλητικές εφημερίδες σαν τα... μαρούλια δεν είναι κάτι που προξενεί εντύπωση. Οπως ξεφυτρώνουν βίλες στα καμένα, κέντρα διασκέδασης σε παραλίες και πολλά άλλα, το ίδιο συμβαίνει και με τις αθλητικές εφημερίδες. Το εντυπωσιακό έχει να κάνει με το πώς συντηρούνται όλες αυτές, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, που σηκώνει πολλή συζήτηση...
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όσο στην Ελλάδα δεν έχουμε αθλητική παιδεία, δεν ξέρουμε τι θα πει αθλητισμός, όσο η βία και η καφρίλα «ευδοκιμούν» σε κάθε γήπεδο, τόσο ο Ελληνας θα παραμένει οπαδός και όχι φίλαθλος. Οπότε θα θέλει την οπαδική του εφημερίδα για να βγάζει τα απωθημένα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πιο πολλές είναι καθαρά οπαδικές. Δυστυχώς, οι πιο πολλές εφημερίδες γράφουν αυτό που θέλει ο οπαδός και όχι την πραγματικότητα. Η εφημερίδα ακολουθεί τον οπαδό και η σχέση δεν είναι αμφίδρομη. Και γίνονται, όλοι μαζί, λάτρεις μιας εικονικής πραγματικότητας...»
Και προσθέτει ο στιλίστας και άνκορμαν Αντώνης Πανούτσος: «Είναι πολύ εύκολη και πολύ φτηνή υπόθεση στην Ελλάδα η έκδοση εφημερίδας. Σε πιστώνουν χωρίς πρόβλημα, σου γράφουν τα θέματα ένα σωρό πιτσιρίκια που είναι χαρούμενα γιατί μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο, σε στηρίζουν οι ομάδες με προσφορές και δώρα. Καμιά φορά είναι ευκολότερο να γίνεις εκδότης, να βγάλεις εφημερίδα, παρά να λειτουργήσεις ως δημοσιογράφος. Αλλο τώρα αν δεν είναι λίγα τα φύλλα που μοιάζουν περισσότερο με μπροσούρες τοίχου παρά με εφημερίδες».
πηγή: enet

Νέα μέλη στο Μορφωτικό , επανάληψη των εκλογών για Εφορευτική

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου Μορφωτικού Ιδρύματος που ανακοίνωσε η (παλιά) Εφορευτική Επιτροπή:
Ψήφισαν: 731, Έγκυρα: 655, Άκυρα/Λευκά: 76
Έλαβαν:
Α. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - μέλη αντιστοίχων με τη δραστηριότητά τους οργανώσεων:
1.ΓΚΡΗΣ ΗΛΙΑΣ , 171 ΨΉΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2. ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 168 ΨΉΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

3. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, 161
4. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, 129
5. ΠΑΤΡΙΚΑΡΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, 125

Β. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
1. ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΦΑΝΗ, 267 ΨΗΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2. ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 221 ΨΗΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3. ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 185 ΨΗΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 . ΚΟΤΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 163 ΨΗΦΟΙ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5. ΔΟΥΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 155
6. ΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 150
7. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, 110
8. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, 102
9. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, 86
10. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ ΔΑΝΑΗ, 74
11. ΣΠΑΝΔΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 58

Για την εκλογή μελών (νέας) Εφορευτικής Επιτροπής:
Ψήφισαν: 731, Έγκυρα: 672 ,Άκυρα/Λευκά: 58

Καθένας από τους υποψηφίους έλαβε ψήφους:
1. ΠΙΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ), 293
2. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ), 170
3. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 169
4. ΑΓΟΥΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, 163
5. ΡΙΖΕΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ),154
6. ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, 143
7. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 143
8. ΜΠΑΡΔΑΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 132
9. ΖΑΡΚΑΔΑ ΜΑΡΙΑ, 131
10. ΓΟΥΤΣΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, 111
11. ΗΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΡΙΣ), 110

Δεδομένου ότι κανείς υποψήφιος δεν συγκέντρωσε την καταστατική πλειοψηφία του 50% +1 εκείνων που ψήφισαν, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, από τις 8 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, στο Μέγαρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., οδός Ακαδημίας αριθμός 20.
Σχόλιο ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ:
Το παρασκήνιο δεν έλειψε και από αυτές τίς εκλογές. Οι "γραμμές" έδωσαν και πήραν. Και όχι μόνο απο τίς φανερές... Πιό σκληρές γραμμές παίχτηκαν απο την πλευρά αυτών που φωνάζουν όλη την ώρα "έξω τα κόμματα απο την ΕΣΗΕΑ". Λίγο να προσέξει κανείς τα νούμερα, θα καταλάβει... Οχι τίποτε άλλο για να μήν παραμυθιάζονται κάποιοι οτι είναι το εκλογικό σύστημα που δημιουργεί τίς διαπλοκές και τίς όποιες αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν εύκολα σε ανεξάρτητους συναδέλφους να δραστηριοποιηθούν συνδικαλιστικά. Ευτυχώς, πάντα υπάρχει το "παραθυράκι" που σπάει τίς "γραμμές" και αφήνει λίγο αέρα να μπεί στο Σωματείο.

Νόμος ΄"Ντάνιελ Πέρλ" για την Ελευθερία του ΄Τύπου


«Ντάνιελ Περλ», ονόμασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, το νόμο για την ελευθερία του Τύπου που υπέγραψε σήμερα. Πρόκειται για το όνομα του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal που δολοφονήθηκε στο Πακιστάν το 2002.
Η υπογραφή του νόμου πραγματοποιήθηκε σε μία σύντομη τελετή στο Οβάλ Γραφείο, παρουσία της οικογένειας του Ντάνιελ Περλ.
Αυτό το νομοσχέδιο «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τις βασικές αξίες μας που αφορούν την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ γύρω του βρισκόταν η οικογένεια του Ντάνιελ Περλ: οι γονείς του, οι δύο αδελφές του, η χήρα του Μαριάν και ο 7χρονος γιος του, που γεννήθηκε τρεις μήνες μετά από τη δολοφονία του.
Ο πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στην οικογένεια Περλ «η οποία ήταν ειλικρινής και θαρραλέα, καθιστώντας σαφές ότι παρά το θάνατο του Ντάνιελ, το μήνυμά του εξακολουθεί να υπάρχει».
Ο Ντάνιελ Περλ ήταν δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal για τη νότια Ασία.
Απήχθη στο Καράτσι του Πακιστάν τον Ιανουάριο του 2002 όταν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με αντάρτες ισλαμιστές.
Το τέλος του, ο αποκεφαλισμός, δημοσιεύτηκε σε αρκετές ισλαμιστικές ιστοσελίδες