10 Μαρ 2015

ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ:Ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να σωθεί με σωστές πολιτικές χωρίς να θυσιάσει ανθρώπους




Του Νίκου Κωτσικόπουλου
υποψήφιου για την Εξελεγκτική Επιτροπή
του ΕΔΟΕΑΠ






Συνάδελφοι,
Μάλλον το έχετε καταλάβει οι περισσότεροι: Η μεγαλύτερη παγίδα αυτής της κρίσης που χτυπά όλους μας, είναι που δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους σωτήρες, να τη χρησιμοποιήσουν για να την κάνουν χειρότερη κι αγιάτρευτη, με προτάσεις για νέες περικοπές, νέα λιτότητα, νέα μέτρα- χωρίς μέτρο…
Οι φορείς αυτού του δόγματος, θέλουν να το εφαρμόσουν κατά κανόνα, στον κλάδο της υγείας, πρόνοιας, της ασφάλισης, των συντάξεων. Με τον «δικό μας» ΕΔΟΕΑΠ, να έχει ήδη πάρει, πολύ από αυτό το φαρμάκι. Οι συνταξιούχοι, οι ασθενείς, οι άνεργοι, το δοκίμασαν…
Έτσι, μετά το κούρεμα, τα κύματα της ανεργίας και τη μείωση μισθών- εισφορών, είμαστε πια σε ένα σημείο, που ο ΕΔΟΕΑΠ, αν δεν αλλάξει πολιτική, κινδυνεύει περισσότερο από την εφαρμογή αυτού του είδους της «θεραπείας» με λιτότητα. Ειδικά αν η δόση, του σκληρού αυτού ναρκωτικού αυξηθεί, με παράλληλη αδιαφορία στην επείγουσα ανάγκη, να αυξηθούν τα έσοδά του.
Σκληρό ναρκωτικό. Γιατί φάρμακο, όχι, δεν είναι.
Οι επικίνδυνες προτάσεις που...

ΕΔΟΕΑΠ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΟΡΘΙΟ ΚΙ ΕΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ


Συνάδελφοι
Στις 11 και 12 Μαρτίου 2015, στις πλέον κρίσιμες εκλογές για τη ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ, του δικού μας Ταμείου, σας θέλουμε δίπλα μας.
Σωρεία λαθών, αδικαιολόγητων ή εσκεμμένων παραλείψεων, άτυχων πολιτικών και αναποτελεσματικών χειρισμών, έχουν φέρει τον Οργανισμό στο σημείο να ακροβατεί μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας στο άμεσο μέλλον.
Είναι τυχαίο ότι πολλοί από τη λεγόμενη παλιά φρουρά δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι σε τούτες τις εκλογές;
Είναι τυχαίο ότι διεξάγονται οι εκλογές εν μέσω ενός βαθύτατου διχασμού, περί των πεπραγμένων του Οργανισμού;
Είναι τυχαίο ότι, ξαφνικά, σε τούτες τις εκλογές, κάποιοι  κόπτονται να δώσουν τόπο σε μια νέα γενιά υποψηφίων οι οποίοι καμία γνώση του ασφαλιστικού δεν έχουν αλλά.. παπαγαλίζουν θέσεις, επικίνδυνες, που τις έχουμε ακούσει από συγκεκριμένες παρατάξεις και συγκεκριμένους, μνημονιακούς χώρους;
Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Η ζημιά που έχει γίνει ως τώρα στο Ταμείο, οι διοικητικές επιλογές με θύμα την ευρωστία του Ταμείου αλλά και τους ασφαλισμένους που είδαν τα δικαιώματά τους να σφαγιάζονται και η ενδοτικότητα της πλειοψηφίας των μελών των διοικήσεων ως σήμερα, οδήγησε κάποιους στην πόρτα της εξόδου, εκούσια ή ακούσια.
Τη θέση τους βιάζονται να καταλάβουν  κάποιοι νεόκοποι «σωτήρες» ακόμη πιο επικίνδυνοι από τους προηγούμενους.
Συνάδελφοι
Μετρήστε καλά την ψήφο σας και μην παραδίνετε τον ΕΔΟΕΑΠ σ΄ αυτούς που θέλουν να τον μετατρέψουν σε ΕΟΠΥΥ

Στις κρισιμότερες εκλογές για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ στις 11 και 12 Μαρτίου 2015,
Εμείς στηρίζουμε υποψηφίους, με θέσεις γνωστές και ξεκάθαρες. Υποψήφιους που δεν θα διστάσουν να αγωνιστούν, να συγκρουστούν, να ελιχθούν, για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Για όλους εμάς τα μέλη του, εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και τις οικογένειες μας. Στηρίζουμε συναδέλφους δημιουργικούς, ευρηματικούς, αφοσιωμένους που πρώτοι θα αντισταθούν στη διάλυσή του. Θα στηρίξουν την ύπαρξή του, θα διασφαλίσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:
--Στηρίζουμε τον Νίκο Κωτσικόπουλο υποψήφιο για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.
--Στηρίζουμε για το ΔΣ μόνο υποψήφιους που έχουν άποψη και προτάσεις για τη σωτηρία του Ταμείου μας, χωρίς να θυσιάζουν γιαυτό τους ασφαλισμένους, χωρίς να εξοστρακίζουν άνεργους και συνταξιούχους μετατρέποντάς τους σε νεόπτωχους παρίες του επαγγέλματος.
--Πολεμάμε και καταδικάζουμε υποψήφιους που ονειρεύονται «επαγγελματικό ταμείο» με «ταξική» περίθαλψη, περικοπή ή κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, καιάδα για τους άνεργους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ,ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΟΡΘΙΟ ΚΙ ΕΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ


 ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Ανεξάρτητη παράταξη στην ΕΣΗΕΑ

Στη σκιά του Μεγάλου Αδελφού οι εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΑ


Βόμβα μεγατόνων έσκασε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.  Στο κυλικείο της ΕΣΗΕΑ -το οποίο έχει χαριστικά ενοικιαστεί στο ίδιο άτομο που νοίκιασε και το καφενείο στο ισόγειο του κτιρίου με σκανδαλώδη σύμβαση- έχουν μπει κάμερες εικόνας και ήχου.
Οι κάμερες αυτές (δύο τον αριθμό) έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις στρατηγικές ώστε να ελέγχουν, όποιον μπαίνει στο χώρο από το ασανσέρ και τις σκάλες και όποιον κάθεται στην αίθουσα η στο μπάρ, φωτογραφίζοντάς τον αλλά και καταγράφοντας ότι λέει.  Που σημαίνει ότι αύριο και μεθαύριο οι εκλογές , θα γίνονται υπό την σκιά του Μεγάλου Αδελφού- τουλάχιστον στον Α΄όροφο!!!
Τις κάμερες ...

9 Μαρ 2015

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έκοψε συντάξεις στους ανυπάκουους που...αρνήθηκαν να υποκύψουν

 
Πρόστιμο-χαστούκι 5000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  αφήνοντας ανοικτό και  ζήτημα ποινικής και αστικής ευθύνης για μέλη της διοίκησης του, για πρωτοφανή και  καθ΄ υποτροπή παραβίαση προσωπικών δεδομένων  σε συνδυασμό με παρακρατήσεις επικουρικών συντάξεων μελών του , καθώς και των συνδρομών τους στην ΕΣΗΕΑ.
  Αυτό αποκαλύπτεται, παραμονές των αρχαιρεσιών για τη νέα διοίκηση με υποψηφίους τους πρωταγωνιστές αυτής της  πρωτοφανούς  ιστορίας σε βάρος των μελών-μετόχων.
  Στην πλειοψηφία του ΔΣ που αρνείτο να εφαρμόσει το νόμο με αποτέλεσμα να παρακρατούνται οι συντάξεις των συναδέλφων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Ν. Καρούντζος, Γ.Χριστόπουλος, Σ. Καταιφτσής, Ε. Ζαφειροπούλου,  καθώς και μέλος της ΕΣΗΕΑ που έχει ήδη διαγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η καταδίκη του οργανισμού αποτελεί κόλαφο κυρίως για αυτούς.
  Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση 189/ 30-12-2014 δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  του οργανισμού ούτε βέβαια η νέα απόφαση του ΔΣ με την οποία υποχρεούται να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις του.
 Η απόφαση 189/30-12-2014 εκδόθηκε επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ