24 Φεβ 2015

Ανοίγει η ΕΡΤ ως το τέλος Μάρτη



Ως το τέλος Μάρτη αναμένεται να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ στο σύνολο των δομών της και στο σύνολο του προσωπικού της, όπως ήταν την μαύρη μέρα που έκλεισε, 20 μήνες πριν, στις 11 Ιουνίου 2013. Ήδη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την ΠΟΣΠΕΡΤ ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά από την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας με την ΠΟΣΠΕΡΤ , τους εκλεγμένους (πριν το «μαύρο») εκπροσώπους των δημοσιογράφων και βουλευτές που σχετίζονται με την ΕΡΤ, αλλά και  βάσει επιπλέον «εσωτερικής» πληροφόρησης τα σχέδια για την ΕΡΤ περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:

Οι δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον Γιάννη Βουλδή. Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ



 Η δημοσιογραφικη οικογένεια αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί στην Πάτρα τον γνωστό δημοσιογράφο και συνδικαλιστή Γιάννη Βουλδή. 
                    Στην φωτογραφία ο γιός του Γιάννη Βουλδή, Απόστολος, επίσης δημοσιογράφος
                                                 και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ


Σον  επικήδειο εκφώνησε συγκινημένος ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ, Θανάσης Μπαμπανέβας,  τόνισε:
«Ο Γιάννης Βουλδής ανήκε στη γενιά των σκαπανέων της τοπικής δημοσιογραφίας. Εκείνων που κυριολεκτικά μόχθησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, παλεύοντας με πενιχρά μέσα για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Αναρίθμητα τα ξενύχτια, αμέτρητα τα χειρόγραφα, ατέλειωτες οι ώρες συντροφιά με το αντιμόνιο και την ατμόσφαιρα του παλαιού τυπογραφείου.
Πενήντα και πλέον χρόνια μάχιμος γραφιάς, ρεπόρτερ, χρονογράφος, κοσμικογράφος, αλλά και δεινός αρθρογράφος, αφουγκράστηκε την κοινωνία και μετέφερε τους καημούς, τις πίκρες τα οράματα και τα ιδανικά ενός λαού, που πέρασε όχι μόνο εύκολα αλλά και δύσκολα χρόνια».

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου δέχεται αιτήσεις για υποτροφίες από επαγγελματίες δημοσιογράφους



 
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freien Universitat Berlin) ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις για υποτροφίες από επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια πανεπιστημιακή έρευνα, το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2015 έως τις 31 Ιουλίου 2016.

Συγκεκριμένα, 

23 Φεβ 2015

"Εφυγε" ο γνωστός Πατρινός δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συνδικαλιστής Γιάννης Βουλδής




Έφυγε από την ζωή την περασμένη Παρασκευή ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Βουλδης πρώην πρόεδρος  της  ΕΣΗΕΠΗΝ (1974-1992)και από τα ιδρυτικά στελέχη της ομοσπονδίας δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ. Ένας δημοσιογράφος που σημάδεψε με τα γραπτά του μια ολόκληρη εποχή.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το πρωί στο Ναό των Αγγέλων (Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών).
Για τον θάνατο του εξέχοντος δημοσιογράφου η ΕΣΗΕΠΗΝ, το Σωματείο που υπηρέτησε από σχεδόν δύο δεκαετίες, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση: