16 Δεκ 2017

Oι Ελεύθεροι Απλήρωτοι του ΔΟΛ και οι ιστορίες με δράκους




Στις έκρυθμες καταστάσεις οι φήμες απλώνονται σαν υγρασία στον τοίχο. Στη Μιχαλακοπούλου -όπου και οι τοίχοι έχουν αυτιά- οι φήμες βγάζουν δράκους και τα όσα ακούγονται σε συζητήσεις αλληλο-συγκρούονται. 




Πλέον ο ισχυρισμός που (δια)κινείται ανάμεσα στους εργαζόμενους (και τον οποίο ουδείς μπορεί να τον επιβεβαιώσει) είναι ότι το περίφημο ενδιαφέρον του Αλαφούζου να αγοράσει τα Νέα, ή και ολόκληρο τον ΔΟΛ είναι προσχηματικό. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και όλος ο θόρυβος έγινε για την ψυχολογική τόνωση των «Ελεύθερων Απλήρωτων» του Συγκροτήματος. Ότι δηλαδή κάτι κινείται, ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, και αυτό δεν είναι το τρένο που έρχεται.

Μια από τις ιστορίες που ακούγεται είναι το ζεστό ενδιαφέρον γνωστού επιχειρηματία,.. ιδιοκτήτη βαριάς βιομηχανίας, ο οποίος ουδέποτε έχει ασχοληθεί με τα του Τύπου.
Πρόκειται για μεγάλο όνομα, με πολλαπλές δραστηριότητες, μία από τις οποίες ήταν η παλιότερη ενασχόλησή του με τα κοινά του ποδοσφαίρου, για σχετικά μικρό διάστημα. Το όνομα του ίδιου είχε ακουστεί και πριν από 4-5 χρόνια και πάλι για φημολογούμενο ενδιαφέρον του να μπει στο Συγκρότημα. Μόνο που τώρα το σενάριο εμπλέκει και ένα fund.

Να την πετάξεις τη φήμη; Να τη μετρήσεις ως πληροφορία; Δύσκολο. Το μόνο σίγουρο είναι η κατάντια μιας ιστορικής εκδοτικής αυτοκρατορίας που έχει αφεθεί να σέρνεται ανάμεσα σε φήμες, εν δυνάμει πληροφορίες και σενάρια με βασιλιάδες και δράκους.
-

Πηγή: harddog-sport

13 Δεκ 2017

Κρίσιμα 24ωρα για τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη



«Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορία οχι μόνο πολιτική αλλά και επιχειρηματική.  Ως και τα τελευταία χρόνια ο ΔΟΛ ήταν η μόνη δημοσιογραφική επιχείρηση στην Ελλάδα που πλήρωνε προκαταβολικά τους μισθούς. Δεν θα γίνουμε τώρα μπαταχτσήδες. Αν το καράβι πέσει σε ξέρες, στα αμπάρια του θα υπάρχουν όσα χρειάζονται για να τελειώσει μια συνεργασία κλπ. Οπωσδήποτε ελπίζουμε ότι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου».
 
Αυτά έγραφε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ , σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην μισθοδοσία. Φαίνεται όμως πως τελικά το καράβι έπεσε σε πολλές ξέρες γιατί έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου και αντί τα προβλήματα να έχουν λυθεί, συνεχώς διογκώνονται...
Τα επόμενα 24ωρα θα είναι από τα πιο κρίσιμα στην ιστορία του ΔΟΛ. Οι τράπεζες έχουν.. .. στείλει τελεσίγραφο στον Σταύρο Ψυχάρη ζητώντας του μέχρι την Παρασκευή να έχει προχωρήσει στην καταβολή περίπου 25 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ΔΟΛ, αλιως θα προχωρήσουν στα προβλεπόμενα από το νόμο...
 Ο Στ. Ψυχάρης δυσκολεύεται πλέον να εξασφαλίσει ακόμη και την απρόσκοπτη έκδοση των εντύπων του από την Ιριδα, την οποία κατέχει από κοινού με τον Φώτη Μπόμπολα! Την περασμένη Παρασκευή λίγο έλειψε να μην τυπωθούν οι εφημερίδες του ΔΟΛ ενώ αυτή την εβδομάδα ο Ψυχάρης πληρώνει τοις μετρητοίς την εκτύπωση της εφημερίδας Τα Νέα. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης το αφεντικό του ΔΟΛ, ενοχλημένο και από τη συμπεριφορά του συνεταίρου του στην Ιριδα, Φώτη Μπόμπολα σκέφτεται πολύ σοβαρά να «μετακομίσει» τα έντυπά του στο πιεστήριο της Καθημερινής. Ηδη, όπως γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης στα Παραπολιτικά, οι ανθρωποι της Μιχαλακοπούλου έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον στενό συνεργάτη του Θέμη Αλαφούζου, Χρήστο Αγραφιώτη, ο οποίος «τρέχει» την εκυπωτική μονάδα του Συγκροτήματος του Νεου Φαλήρου.
Πηγή:zoornalistas 

Ολόκληρη η επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη πρός τους εργαζόμενους του ΔΟΛ τον Σεπτέμβρη



12 Δεκ 2017

... παραλίγο να μην κυκλοφορήσει "ΤΟ ΒΗΜΑ" !..



Δεν υπήρχαν τα εκτυπωτικά έξοδα!

Μεγαλύτερη απόδειξη για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο ιστορικότερο και μεγαλύτερο μηντιακό συγκρότημα της χώρας είναι ότι λίγο έλειψε να μην κυκλοφορήσει το ΒΗΜΑ αυτής της Κυριακής όχι εξαιτίας κάποιας απεργιακής κινητοποίησης, αλλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο το ποσό που απαιτήθηκε για τα εκτυπωτικά έξοδα της εφημερίδας. 

Τελικά στο παρά ένα κυριολεκτικά βρέθηκε κάποια λύση και η εφημερίδα τυπώθηκε. Από το ρεπορτάζ που κάναμε προέκυψε το εξής ενδιαφέρον. Αν και την εκτυπωτική μονάδα της Ιριδας κατέχουν από κοινού σε ποσοστό 50-50 ο Πήγασος και ο ΔΟΛ κάτι φαίνεται ότι έχει προκύψει στην αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών εκεί όλα αυτά τα χρόνια και το management στην Ιριδα έχει περάσει αποκλειστικά στην πλευρά Μπόμπολα η οποία διεμήνυσε ξαφνικά στον ΔΟΛ ότι για να τυπωθεί το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή θα έπρεπε να καταβληθεί προκαταβολικά κάποιο ποσό το οποίο ο ΔΟΛ δεν μπορούσε να διαθέσει. Ακούγεται ότι το ποσό αυτό ήταν της τάξης των 100-150 χιλιάδων ευρώ και ότι την τελευταία στιγμή τα στελέχη του ΔΟΛ κατάφεραν να βρουν τα χρήματα για να τυπωθεί το ΒΗΜΑ. Τα σχόλια περιττεύουν φυσικά… 

ΥΓ: Κατά τα λοιπά σε λίγες μέρες θα πρέπει ο ΔΟΛ να καταβάλλει περίπου 2 εκ. ευρώ σε μισθούς και δώρο Χριστουγέννων και άγνωστο ποσό σε λοιπές υποχρεώσεις με τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να έχουν αναφέρει στην τελευταία γενική συνέλευση ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος των 8 εκ. ευρώ. Μάλλον θα πρέπει όλοι οι Αη Βασίληδες του σύμπαντος να πάνε φέτος στην Μιχαλακοπούλου για να καταφέρει ο Ψυχάρης να κρατήσει όρθιο τον ΔΟΛ!
πηγή: enimerosi24

10 Δεκ 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & αλληλεγγύης της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στο ΔΟΛ.



Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στο ΔΟΛ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της, στους αγωνιζόμενους απλήρωτους συναδέλφους της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Συνάδελφοι/σες,
Νίκη στον αγώνα σας είναι και δικιά μας νίκη.
Σε καμία καμπή και φάση του αγώνα σας, μην νιώσετε ότι είστε μόνοι.
Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο.
Δεν μπορούν να φανταστούν τα αφεντικά στην βιομηχανία της ενημέρωσης, μέχρι που μπορεί να φτάσει η οργή μας.
Οι αυταπάτες είναι πλέον παρελθόν.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.




Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ. 
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016