18 Φεβ 2010

Δεσμεύσεις του Ξένιου μετά απο τριμερή στο υπουργείο Εργασίας


Σήμερα στις 11.30πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την αιγίδα του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχε η κα Ελένη Ζερβού. Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Γιάννης Πλαχούρης (Γραμματέας του Διασωματειακού και Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Δημήτρης Περπατάρης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ), Λάζαρος Μπελίτσης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο) και Ρούλα Κιτσάκη (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ραδιοσταθμού). Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ξένιου κος Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μερών ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ξένιου δήλωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους τρεις μηνιαίοι μισθοί μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, και ότι κάθε μήνα θα καταβάλλεται ο τρέχων μισθός και ακόμη ένας από τους χρεωστούμενους, μέχρι οριστικής εξοφλήσεως.
Επίσης, δήλωσε ότι παράλληλα θα αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων και ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Δημοτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού.
Ο κος Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ξένιου να υποβάλλει μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 σχετικό υπόμνημα. Τηρήθηκε πρακτικό που συνυπεγράφη από όλα τα μέρη.
πηγή:Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

16 Φεβ 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κηρύσσει 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου 2010, συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Οι δημοσιογράφοι απεργούν για:

---Να μπει φραγμός στις απολύσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, ενάντια στην πολιτική της «ελαστικοποίησης» των σχέσεων εργασίας.
---Να υπερασπίσουν και να βελτιώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική της ισοπέδωσης.
---Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική του «παγώματος» των αποδοχών.
---Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δαπάνες -ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της πρόνοιας- ενάντια στην πολιτική των περικοπών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα συντονισμού της απεργιακής δράσης των δημοσιογράφων -σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΥ- και το συντονισμό των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στον Κλάδο της Ενημέρωσης, μέσα από το Διασωματειακό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε επίσης την κλιμάκωση της απεργιακής δράσης, εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας, με την κήρυξη 48ωρης απεργίας στον Τύπο, σε ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. σε προσεχή συνεδρίασή του.

3ωρη στάση εργασίας των τεχνικών στον ALTER για τίς απολύσεις

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18.30 – 21.30 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, αντιδρώντας στην... συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού και στις απολύσεις εμμένοντας στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού δυναμικού του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALTER την ανάκληση των απολύσεων και να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας γνωστοποιώντας στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στο ALTER, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους τεχνικούς, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε αλλά και τις ακόμα πιο δύσκολες που αναμένονται.

Η Διοίκηση της Ένωσης εκτιμά ότι η εργοδοτική επίθεση που τελευταία υφίσταται ο κλάδος μας με καθημερινές σχεδόν απολύσεις, με «εθελούσιες» αποχωρήσεις, και με ανοχή στην μαύρη εργασία και τα μεροκάματα πείνας των εταιρειών που ενοικιάζουν τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να έχουν μικρότερο κόστος, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Συνάδελφοι, η άμεση ανταπόκριση, η μαζική και η δυναμική παρουσία σας στα αγωνιστικά καλέσματα της Ένωσης είναι το μόνο που μπορεί να περιφρουρήσει τις εργασιακές μας σχέσεις και να επιφέρει και νέες κατακτήσεις

14 Φεβ 2010

«Ριφιφί» στο αθλητικό αρχείο της ΕΡΤ

Ερωτηματικά για τον ανοιχτό δίαυλο που διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ με τον ΣΚΑΪ, στον οποίο κατέληξε, δημιουργεί η συμφωνία που υπεγράφη επί των ημερών του για την παραχώρηση αρχειακού υλικού.

Ενα μεγάλο και αισθητό ρεύμα κάνει το «δίπορτο» που είχε αφήσει ανοικτό ο Χρήστος Παναγόπουλος, όταν αποχώρησε πριν από 5 χρόνια από τον όμιλο ΣΚΑΪ – Καθημερινή για να αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ AΕ.

Σήμερα επιστρέφει δριμύτερος στα παλιά του «λημέρια» ως μιντιακός «Μεσσίας» και τηλεοπτικός αναμορφωτής της ενημερωτικής ζώνης του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, αφού προηγουμένως είχε συντηρήσει «αγαστές» τις σχέσεις του με το συγκρότημα του Ν. Φαλήρου.
Στο πλαίσιο αυτό το πρώην αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης είχε φροντίσει να βάλει την υπογραφή του σε συμφωνίες παραχώρησης αρχειακού υλικού, για τις οποίες ομάδα βουλευτών ετοιμάζει ερώτηση προς τον υπ. Πολιτισμού, Π. Γερουλάνο, η οποία θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για την πενταετή σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ και ΣΚΑΪ, με εισήγηση των Χρ. Παναγόπουλου και Κώστα Κέκη (εντεταλμένος σύμβουλος), και την έγκριση του προηγούμενου ΔΣ για την πώληση σε προνομιακή τιμή (98.000 ευρώ με δήθεν έκπτωση 15%!) 115 λεπτών μέρους του ψηφιακού αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης από παλιούς και δημοφιλείς αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

πηγή:Εθνος (Σόνια Χαϊμαντά)