11 Ιουν 2011

ΠΗΓΑΣΟΣ: Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να μη γίνει η απεργία



Επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ έστειλε χθες η εταιρία υποστηρίζοντας πως η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ είναι παράνομη!!



Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι, σχολίαζαν πως μόνο αρμόδιος να κρίνει και να χαρακτηρίσει ως παράνομη ή μη μια απεργία, σε μια χώρα που έχει πολίτευμα τη Δημοκρατία, είναι η Δικαιοσύνη και όχι η νομική υπηρεσία κάποιας εταιρίας. Ως εκ τούτου θεώρησαν πως η εταιρία επιχειρεί με αυτή την ανακοίνωση να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

ΥΓ: Όσον αφορά την ανακοίνωση της εταιρίας προς τους εργαζόμενους περί παράνομης απεργίας, φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΙΗΕΑ πήρε την τεχνογνωσία από τον Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ στις 9/10/2010 , καθώς επιχείρησε να χαρακτηρίσει παράνομη απεργία η οποία δεν έβγαινε παράνομη.Δείτε τα σχετικά link ΕΔΩ κι ΕΔΩ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χθές την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα…

Με την απόπειρα απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου ο Όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για την ανάπτυξή του, ενώ ταυτόχρονα στέλνει «μήνυμα» ότι θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης για να επιβάλει μια δραματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους ιδιοκτήτες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ –έστω και την τελευταία στιγμή– να ανακαλέσουν την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου για να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση στο χώρο, μέσα σε συνθήκες απολύτως κρίσιμες.

10 Ιουν 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ



Πλήγμα για την ελεύθερη δημοσιογραφία και την ενημέρωση που σήμερα λειτουργεί με επιχειρηματικές και κυβερνητικές χειροπέδες η απόλυση της συναδέρφου Πόπης Χριστουδουλίδου από το ''Εθνος".Αγανάκτιση και οργή από όλους εμάς που αρνιόμαστε να "τα" πάρουμε και αγωνιζόμαστε με την πένα μας, όπως έκανε και κάνει 3 δεκαετίες τώρα η Πόπη για τα δίκαια των εργαζομένων, των αδικημένων και του τόπου μας, τη χαμένη τιμή και αξιοπρέπεια του σιναφιού μας.


Ο εκδότης, όχι μόνο δε σεβάστηκε την προσφορά της δημοσιογράφου του, για την οποία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον περήφανος, αλλά κρίνοντας την ψευδώς ως αντιπαραγωγική (ναι παιδιά, αυτή είναι η νέα απειλή των εργοδοτών για να κάνουν απολύσεις, όταν δε λες αυτά που θέλουν ή δε δουλεύεις όσο και για όσα θέλουν) την απέλυσε !


Όλοι έξω από την εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ" !!!ΤΩΡΑ !!!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΑΜΕΣΩΣ!


πηγή: anergoidimosiografoi

Προκλητικότατη απόλυση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει με αγανάκτηση την ενέργεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού TVSστις Σέρρες να απολύσει την δημοσιογράφο Νάντια Δερέμπεη, επειδή αρνήθηκε να περικοπεί η αμοιβή της και να εργαστεί για ένα μήνα χωρίς να πληρωθεί!


Η απροκάλυπτη αυτή επίθεση σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο από την ΕΣΗΕΜ-Θ.Καλείται η εργοδοσία του σταθμού να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση της συναδέλφου και να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο περικοπών στις αμοιβές ή στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το τί ακριβώς συνέβη το διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του "Ασύνταχτου Τύπου":

Σε λίγο θα ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να….δουλεύουν!

Έχει καταντήσει γελοίο πια, με όλους αυτούς που θεωρούν ότι επειδή δίνουν ένα ξεροκόμματο, θα έχουν στρατιές δουλικών στα πόδια τους. Η πλέον πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών, ο οποίος ανήκει στον όμιλο ΙΤΑ με έδρα την Αθήνα και ο οποίος ειδικεύεται στην … ενέργεια και στο περιβάλλον.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η διεύθυνση ανάγκασε τους δημοσιογράφους να αποδεχτούν μειώσεις που έφταναν και ενδεχομένως ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογραφεί ούτε ένα κουρελόχαρτο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μισθός πάνω από 900 ευρώ δύσκολα…Φέτος η διεύθυνση άρχισε και πάλι το παραμύθι ότι η εταιρεία δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν και άλλες περικοπές για να μειωθούν οι ζημιές.

Έτσι, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους (μέσω του οικονομικού διευθυντή, γιατί άλλος δεν φαίνεται να υπάρχει..) ότι θα μειωθούν οι μισθοί άλλα 100 ευρώ. Επειδή όμως, ο τύπος που το ανακοίνωσε, μάλλον ήθελε να δει το όνομα του σε κάποιο λεξικό, στην εξήγηση του λήμματος «ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ», είπε και το εξής απίστευτο: Ότι θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και έναν μήνα ΤΖΑΜΠΑ!

Στην εξωφρενική αυτή απαίτηση του διευθυντή, είπε ένα μεγαλοπρεπές ΌΧΙ η συνάδελφος δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη, η οποία, αφού..ζήτησε εξηγήσεις πήρε την απάντηση : «Κοπελίτσα μου έχεις απολυθεί. Μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε και τράβα να βρεις αλλού δουλειά» . Η δημοσιογράφος απολύθηκε λοιπόν, όχι μόνο με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο.

Ωστόσο, σαν να μην έφταναν αυτά , οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, πληροφορήθηκαν ότι η εταιρεία σκοπεύει να τους κάνει 4ώρες συμβάσεις εργασίας, ενώ όμως θα δουλεύουν κανονικά 8ωρα.

Παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποδέχτηκαν τα όσα θέλει να επιβάλλει η εταιρεία, το γεγονός είναι όμως ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κανάλι, χρειάζονται την στήριξη όλων, κόσμου και σωματείων προκειμένου να μπορέσουν να αντισταθούν στους απαράδεκτους εργοδότες τους, που τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Σαφώς και το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Αν η εταιρεία δεν προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης θα έχει να αντιμετωπίσει τον νόμο και φυσικά την οργή των εργαζομένων. Με την εταιρεία που κατέχει το κανάλι θα ασχοληθούμε άλλη φορά.Η απολυμένη συνάδελφος αποχώρησε από το γραφείο της και κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία και εξέδωσε ανακοίνωση

Κληρώθηκε ο εκπρόσωπος των ανέργων στο Μεικτό Συμβούλιο



Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή κλήρωση για την ανάδειξη εκπροσώπου των ανέργων δημοσιογράφων, εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κληρώθηκε ο συνάδελφος Ζαχαρίας Γεωργούσης με αναπληρωτή το συνάδελφο Γιάννη Μαραγκούλη.

Με στάση εργασίας η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους αγανακτισμένους του ΠΗΓΑΣΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για την επιχειρούμενη παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, μετά τη μακρόχρονη προσφορά της στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, στη σημερινή του συνεδρίαση με μυστική ψηφοφορία, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας των συντακτών, που εργάζονται στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL , στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου από τις 15.00 έως τις 20.00 της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011,
Ζητώντας
Να μην πραγματοποιηθεί η απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εργοδοτικη επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους η απολυση της Χριστοδουλίδου




ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011



Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.
Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο

9 Ιουν 2011

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων στον «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ», την «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», τη «NOVASPORTS» , το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», τις δραματικές εξελίξεις στην «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», τις παράνομες απολύσεις και το κλίμα εκφοβισμού στον «FLASH» και σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας συμβαδίζει με την πλήρη ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.

Οι απολύσεις αυτές δεν γίνονται μόνο κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά επιφέρουν και πρόσθετο πλήγμα στην ενημέρωση, αφού αποσκοπούν τώρα στη χειραγώγησή της και από τους εργοδότες, που καλλιεργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας.


Η αδικαιολόγητη και παράνομη συμπεριφορά της εργοδοσίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Η ΕΣΗΕΑ ζητεί επιτακτικά να ανακληθούν όλες αυτές οι καταχρηστικές απολύσεις και δηλώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.


Η πάγια αυτή θέση της ΕΣΗΕΑ αφορά και τα ΜΜΕ της περιφέρειας, όπως και την απόλυση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Ζάκυνθο.


Το Δ.Σ. καταγγέλλει επίσης τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές, με τις οποίες επιχειρείται να ανατραπεί ο ρόλος, ο χαρακτήρας αλλά και η υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο Κλάδος δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της ΕΡΤ, όπως και την εκχώρηση των δικαιωμάτων της κοινής γνώμης και των εργαζομένων, στα εργοδοτικά συμφέροντα και την πολιτική υποταγή στην παγκοσμιοποίηση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

'Εκκληση εκπροσώπων του Μεικτού για άμεση συγκρότηση ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ

Εκπρόσωποι στο Μεικτό Συμβούλιο απο 20 Μέσα Ενημέρωσης κατέθεσαν κείμενο- έκκληση προς τα νεοεκλεγέντα μέλη με τα οποία ζητούν να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Το κείμενο (που διαβάστηκε απο εκπρόσωπό τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) είναι το εξής:

"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αθήνα 9 Ιουνίου 2100

Συνάδελφοι Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στα 11 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν άμεσα σήμερα στη συγκρότηση προεδρείου. Η κωλυσιεργία που παρατηρείται εδώ και δυο εβδομάδες είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη σε τέτοιες στιγμές που περνάει ο κλάδος και ύποπτη στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Ως μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ζητάμε σήμερα κιόλας τη συγκρότηση του Προεδρείου σε σώμα, διαφορετικά οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν άμεσα. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που η κοινωνία έχει βγει στο δρόμο και καθημερινά στον κλάδο σημειώνονται απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κλπ τα 11 μέλη του ΔΣ να επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία και να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες προσωπικές ή παραταξιακές."

Το κείμενο υπογράφουν οι εκπρόσωποι των παρακάτω μέσων:Ελεύθερος Τύπος, Κεφάλαιο, Sentra FM, Αυγή, Εθνος, Απογευματινή, 105,5 Στο κόκκινο, Βήμα, Βήμα FM, Ελευθεροτυπία, Extra channel, ΑΠΕ, Ημερησία, Alpha, Δημοκρατία, Πρωταθλητής, 9,84, ALTER, Σκάι 100,3, Ελεύθερος, STAR channel, ANTENNA, Πράσινη, GOAL, METRO.

Δεν χαιρέτισε την Σιδηροκαστρίτου στο διάδρομο και...απολύθηκε απο τον Φλάς

Η Δώρα Χονροπούλου που απολύθηκε από τον ραδιοσταθμό Flash με επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παραθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυσή της για την οποία θεωρεί υπεύθυνη την Αρετή Σιδηροκαστρίτου και το ότι... δεν την χαιρέτησε στους διαδρόμους.


Η Χονδροπούλου (η οποία παρέστη η ίδια στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και μίλησε για την περιπέτειά της) στην επιστολή της παραθέτει ακριβώς τον επίμαχο διάλογο που είχε με την Σιδηροκαστρίτου.Αναλυτικά αναφέρει:


Αθήνα 09/06/2011


ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.


Ονομάζομαι Δώρα Χονδροπούλου, είμαι πτυχιούχος Νομικής Αθήνας και τελειόφοιτη του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και χθες εργαζόμουν στον ραδιοσταθμό FLASH 96. Αρχικά εργαζόμουν στη.. σύνταξη των ειδήσεων Σαββατοκύριακα – πρωινές βάρδιες. Από τον Ιούνιο του 2010 άρχισα να εργάζομαι στην εκφώνηση και σύνταξη ειδήσεων νύχτες (00.00-06.00) και Σαββατοκύριακα πρωί (12.00- 18.00) . Πληρωνόμουν 1000 ευρώ με απόδειξη δαπάνης και μετά την παρακράτηση, στον τραπεζικό λογαριασμό μου λάμβανα 800. Είναι προφανές, πρώτον ότι επρόκειτο για εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεύτερον ότι δεν πληρωνόμουν τα νόμιμα για εργασία νυχτερινή και Σαββατοκύριακου. Τον Ιανουάριο του 2011 (μέχρι τότε δεν είχα πάρει καμία άδεια ενώ οι αργίες υπολογίζονταν ως κανονικές μέρες) έπαθα υπερκόπωση. Λόγω αυτού του ιατρικού προβλήματος πήρα άδεια δύο εβδομάδων.

Τον Φεβρουάριο συνέχισα να εργάζομαι στην εκφώνηση και σύνταξη ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα πρωί (12.00- 18.00). Πληρωνόμουν 350 ευρώ με απόδειξη δαπάνης, ενώ όταν μου ζήτησαν να βγάλω μπλοκάκι δήλωσα ότι δεν θέλω και δεν μπορώ. Η θέλησή μου – το είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή- ήταν να είμαι στο μισθολόγιο.

Το περασμένο Σάββατο στο διάδρομο του ραδιοσταθμού είδα για πρώτη φορά την κυρία Σιδηροκαστρίτου, η οποία συζητούσε με τον υπεύθυνο για τα δελτία ειδήσεων κ. Παπανικολόπουλο και προσπέρασα χωρίς να χαιρετίσω για να μην τους ενοχλήσω. Αμέσως μόλις προσπέρασα με φώναξε η κυρία Σιδηροκαστρίτου και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:- Είσαι δημοσιογράφος;

- Ναι.

- Πόσο καιρό δουλεύεις εδώ;

- Περίπου ενάμιση χρόνο.

- Άρα ήρθες επί ιδιοκτησίας Κυριακίδη.

- Ναι.

- Η ιδιοκτησία Κυριακίδη έχει μία ηθική. Δεν μπορείς να περπατάς στο διάδρομο και να μη χαιρετάς.(Η συγκεκριμένη νουθεσία μου φάνηκε αν μη τι άλλο παράλογη και ήρθα σε αμηχανία). Συνέχισε :

- Ποιος σε έφερε εδώ ; (ερώτηση που από τη διατύπωσή της είναι εμφανώς προσβλητική)

- Ήρθα με το βιογραφικό μου και με προσέλαβαν.

- Και με ποιον μίλησες για να σε προσλάβει;

- Με τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Η κυρία Σιδηροκαστρίτου συνέχισε με «συστάσεις» περί ηθικής και αναγκαιότητας να χαιρετάμε όσους συναντάμε στην πολυκατοικία μας, στους δρόμους και τους διαδρόμους, με ύφος απαξιωτικό προς το πρόσωπό μου.


Ξαφνικά, χθες το πρωί μου ανακοινώθηκε τηλεφωνικώς από το λογιστήριο και συγκεκριμένα από τον κ. Βεργούλη ότι «διακόπτεται η συνεργασία μου με τον FLASH». Όταν ρώτησα το λόγο της απόλυσής μου, ο κ. Βεργούλης μου είπε ότι γίνεται εκκαθάριση όσων δουλεύουν με μπλοκάκια και αποδείξεις δαπάνης. Τον ρώτησα αν ο ραδιοσταθμός απολύει όλους όσους εργάζονται με μπλοκάκια και αποδείξεις δαπάνης και μου απάντησε πως όχι. Επίσης , τον ρώτησα ποιος έδωσε εντολή για την απόλυση μου και μου απάντησε η κυρία Σιδηροκαστρίτου. Ολοκληρώνοντας τη συνομιλία μας ο κ. Βεργούλης μου είπε να περάσω από το λογιστήριο την Παρασκευή για να πάρω τα χρήματα που αντιστοιχούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Θεωρώ πως τα παραπάνω γεγονότα, εκτός από προσβολή της προσωπικότητάς μου, αποτελούν επίσης κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου ως εργαζόμενης. Σας καλώ να σταθείτε στο πλάι μου, όπως είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε και όπως πιστεύω ότι πρέπει να περιμένω από ένα σωματείο του κύρους της ΕΣΗΕΑ. Σας καλώ, λοιπόν, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα όργανα της ΕΣΗΕΑ να με υπερασπιστείτε, να με στηρίξετε στην όλη διαδικασία αντιπαράθεσής μου με τον όμιλο Κυριακίδη και επανάκτησης της εργασίας μου –σαφώς με όρους σύννομους με τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ. Στο πρόσωπό μου αποτυπώνεται το κλίμα εκβιασμού, τρομοκράτησης και παραβίασης δικαιωμάτων που υφίστανται και άλλοι συνάδελφοι στον FLASH.


Τέλος, με την παρούσα επιστολή μου σας καλώ να παραπέμψετε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την κυρία Αρετή Σιδηροκαστρίτου, πιστεύοντας ότι πρακτικές και νοοτροπίες, όπως αυτές που προανέφερα, δε συνάδουν με συναδελφική συμπεριφορά και με συμπεριφορά επαγγελματία δημοσιογράφου προς υφιστάμενό του.

Με τιμή,

Δώρα Χονδροπούλου


ΥΓ: Για το επίπεδο της εργασίας μου και για την επαγγελματική μου επάρκεια σας καλώ να λάβετε υπ’ όψιν σας τις μαρτυρίες των συναδέλφων μου στον FLASH.

8 Ιουν 2011

Τέρμα η "ΕΞΕΔΡΑ"

Κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ» ιδιοκτησίας ΔΟΛ. Από δώ και πέρα η εφημερίδα ανήκει στον- γνωστό από πολλά …κατορθώματά του στο παρελθόν Μιχάλη Ανδρουλιδάκη (βλέπε ΤΕΜΠΟ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ και πολλά άλλα πολύπαθα, για τους εργαζόμενους , Μέσα του κυρίου Μιχάλη).

Λίγο πριν το τέλος, ο διευθυντής της εφημερίδας Βασίλης Σαμπράκος, υπέβαλε την παραίτησή του αλλά, ως γνήσιος επαγγελματίας, έγραψε το άρθρο του στο τελευταίο φύλλο που ετοίμασε ο ίδιος με τους δημοσιογράφους συνεργάτες του.
Μόνο ο Τσακ Νόρις... ο τίτλος. 07/06/11

Στο δικό του, όμως, ιστολόγιο - το sabrakos.com «Σημειώσεις»- έγραψε κάποια άλλα πιο προσωπικά πράγματα:

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011
Αντίο «Εξέδρα»!
Η σημερινή είναι μια παράξενη και πολύ δύσκολη ημέρα. Από τις πιο δύσκολες ημέρες στη δουλειά. Ναι, αποχωρώ από τη διεύθυνση της «Εξέδρας». Σκοπεύω να γράψω κάτι πάνω σε όλο αυτό που της συνέβη της «Εξέδρας». Δεν είναι όμως ακόμη η ώρα γι’ αυτό. Αύριο άλλωστε κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο που διηύθυνα. Σας ευχαριστώ από το ενδιαφέρον! Πολύ!
Αναρτήθηκε από Βα.Σα. στις 11:19:00 μ.μ.


Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011
Σας ευχαριστώ!
Ηταν φοβερή σύμπτωση. Να αποχωρώ την ημέρα των γενεθλίων μου από την εφημερίδα που φτιάξαμε με την ψυχή μας. Είμαι πολύ τυχερός γι' αυτό. Διότι πήρα πολλή αγάπη πάνω που τη χρειαζόμουν. Και νιώθω υπέροχα γι' αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα μηνύματα. Είμαι πολύ περήφανος για τους φίλους, τους συνεργάτες και τους αναγνώστες μου!
Αναρτήθηκε από Βα.Σα. στις 12:40:00 μ.μ.

7 Ιουν 2011

Οι εργαζόμενοι στη SPORTDAY απορρίπτουν την πρόταση της εργοδοσίας



Απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων




Ο εκπρόσωπος των συντακτών της SPORTDAY στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Παναγιωτόπουλος, ΄μετά απο την συνέλευση των εργαζομένων απέστειλε προς τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου την ακόλουθη επιστολή με τίς αποφάσεις της συνέλευσης:

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν γενικής συνέλευσης και μυστικής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή των εργαζομένων δημοσιογράφων, τεχνικών και υπαλλήλων της SPORTDAY, που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στα γραφεία της εφημερίδας (παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), αποφασίστηκε με ψήφους 40 υπέρ – 7 κατά – 1 άκυρη, η μη αποδοχή της πρότασης της εργοδοσίας για καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Παράλληλα αποφασίσαμε να εξουσιοδοτήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεώς μας για οποιαδήποτε συζήτηση κι επαφή με την ιδιοκτησία και τους εκπροσώπους της, ούτως ώστε να εγκαταλειφθεί το συγκεκριμένο σχέδιο “περικοπών” και να μην εφαρμοστεί η απειλή εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς για 12 άμεσες απολύσεις σε περίπτωση που αρνηθούμε τη μείωση κατά 25% των μικτών αποδοχών όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού.

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα του Κυλικείου του ΠΗΓΑΣΟΥ απο τη Δευτέρα 13 Ιουνίου



Οι εργαζόμενοι του ΠΗΓΑΣΟΥ πληροφορήθηκαν χθες ότι η εταιρία Deja Vu που λειτουργεί το μοναδικό κυλικείο και εστιατόριο μέσα στο κτίριο της ΠΗΓΑΣΟΣ, ανακοίνωσε αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και το 40% στην τιμή του καφέ!


Αμεση ήταν η αντίδαση των εκπροσώπων τους. Οπως ενημερώνουν:


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εταιρίες της ΠΗΓΑΣΟΣ, στείλαμε σήμερα διαμαρτυρία στον αρμόδιο τιμολόγησης της εταιρίας, λέγοντάς του πως η αύξηση είναι απαράδεκτη, τη στιγμή που μειώνονται οι μισθοί μας και η εταιρία λειτουργεί ως μονοπώλιο στο κτίριο.


Αν προχωρήσει σε αυξήσεις στα βασικά είδη κατανάλωσης, (καφές, τυρόπιτες νερό) σας καλούμε να μποϊκοτάρετε όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Προμηθευτείτε λοιπόν ό,τι θα χρειαστείτε είτε από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν, είτε φέρτε μαζί σας όσα θέλετε να καταναλώσετε τις ώρες που θα είστε στην εργασία σας.
Η αύξηση των τιμών σε τέτοια περίοδο κρίσης και με αυτούς τους όρους είναι καταχρηστική.

Ο Ακης και τ' αδέλφια του... οπλέμποροι,εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, κ.α



(...) 5 Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό από τις αρχές του 2010 πως για τα υποβρύχια 214 καταβλήθηκαν μίζες, χρησιμοποιήθηκαν μεσάζοντες, σύμβουλοι και εικονικές συμβάσεις, η σύμβαση δεν καταγγέλθηκε και η εταιρεία δεν κηρύχθηκε έκπτωτη. Αντίθετα (με νόμο) παραγγέλθηκαν άλλα δύο υποβρύχια, 1,3 δισ. ευρώ και με διαγραφές βαρύτατων προστίμων διευκολύνθηκε η αλλαγή μετοχικού σχήματος στον Σκαραμαγκά. Επίσης μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε το θάρρος να καταργήσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α.Ω.), τον κολαούζο διαφθοράς που συνοδεύει κάθε σύμβαση με ένα κομβόι νταβατζήδων που μοιράζουν δουλειές και «μαύρα».


6 Την περίοδο που είχαν φρενιάσει με παραγγελίες Ακης, Γιάννος, ΚΥΣΕΑ κ.λπ. και τα «παιδιά των εξοπλισμών» αλώνιζαν στο υπουργείο χωρίς Αμυνα, ο Τύπος σχεδόν σιωπούσε. Συγκροτήματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερα, έκαναν δουλειές με όπλα, με lobbing ή νταβατζιλίκι, άλλοι «μισθώνονταν» και ανάλογα διάλεγαν στρατόπεδο οπλεμπόρων. Εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, οι περισσότεροι όμως σιωπηλοί, υποταγμένοι, αδιάφοροι ή φοβισμένοι. Σ' αυτούς ανάμεσα και fan του Ακη, που δαπανούσε πολλά για δημόσιες σχέσεις, έκανε χάρες και πάντα ήταν προσιτός και ανθρώπινος.


Ηταν ο υπουργός που όλοι τον έλεγαν Ακη και πολλοί ήξεραν ή υποψιάζονταν πως κάτι γίνεται στα σκοτεινά. Ποιοι; Οι σύντροφοι. Ο ξάδελφος. Ο κουμπάρος. Η λομπίστρια, η κυρία επί των δημοσίων σχέσεων. Οι πειθήνιοι αρχηγοί. Οι παλιοί του ΠΑΚ. Η παρέα του Μονάχου. Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η συμπεθέρα, η πρώην. Το Καστρί. Οι δικηγόροι. Οι θεματοφύλακες των off shore. Οι προμηθευτές. Οι συνδικαλιστές. Οι δημοσιογράφοι. Οι επιτελάρχες. Το ΕΠΥΕΘΑ. Οι άνθρωποι του Ακη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκδότες-έμποροι κ.ά.
Θέλετε και άλλους; *


το πλήρες ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου

στο enet.gr

6 Ιουν 2011

Η Ένωση Τεχνικών καταγγέλλει τον απεργοσπαστικό σταθμό ΣΚΑΪ!!!




Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ γιατί για μία ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δεν σέβεται την απεργία του Σωματείου μας.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μικραίνει σαν τηλεπικοινωνιακό μέσο με τέτοιες ενέργειες, μιας και οι μετρήσεις τηλεθέασης δείχνουν δίχως αμφιβολία ότι τις ημέρες που στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς απεργούν οι τεχνικοί και δεν βγαίνει ζωντανό πρόγραμμα, ο ΣΚΑΪ κάνει ακόμα ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ποσοστά τηλεθέασης από τα καθημερινά και ούτως ή άλλως μικρά νούμερά του.



Προφανώς το τηλεοπτικό κοινό του γυρίζει την πλάτη αναγνωρίζοντας τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις της Διεύθυνσης του ΣΚΑΪ «εκμεταλλεύομαι ΜΟΝΟΣ μου την απεργία ΟΛΩΝ».
Πως γίνεται λοιπόν να σεβαστεί τον αγώνα και την αγανάκτηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ένα κανάλι που δεν σέβεται τους αγώνες των εργαζομένων του; Που τους απειλεί να μην απεργήσουν; Που τους απολύει όποτε απεργούν;


Συνάδελφοι του ΣΚΑΪ,



Μην υποκύπτετε στις πιέσεις και στις απειλές της εργοδοσίας. Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, τεχνικών και μη, μελών μας και μη! Οι αγώνες δεν δικαιώνονται όταν σκύβουμε το κεφάλι, παρά μόνο όταν υψώνουμε το ανάστημά μας.
Συνάδελφοι,
Παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση! Διεκδικούμε ό,τι ακριβώς δικαιούμαστε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Η πλατεία εγκυμονεί»



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Με δύο όψεις το ειρηνικό, πολύχρωμο πλήθος, που πλημμυρίζει αυθόρμητα το Σύνταγμα, επί ένα δωδεκαήμερο ανεπανάληπτο, με συγκλονιστική τη χθεσινή κορύφωση: Στην πάνω μεριά, στην Αμαλίας, μυριάδες υψωμένα χέρια, σε μια πελώρια μούντζα, εναλλάξ, προς το Κοινοβούλιο και προς το υπουργείο Οικονομικών.
Και ακατάπαυστα τα οργισμένα συνθήματα σε τόνο γηπεδικό: «Κλέφτες», «Τα λαμόγια στη στενή», «Πάρ' την τρόικα και μπρος»...


Και κάτω, η καρδιά τής, ξανά και ξανά, ιστορικής πλατείας, πειραματικό πεδίο εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, που αξιωθήκαμε να γευτούμε και στον τόπο μας. Ενα μόνο πανό: «Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά. Υπερβαίνουμε τον κομματισμό». Αντίσκηνα πολλά, καθ' ότι «Δεν πάμε πλατεία - μένουμε πλατεία». Τραπεζάκια για τις επιτροπές αυτοοργάνωσης, με ποικίλες δραστηριότητες -από τις πρώτες, η επαγρύπνηση και η καθαριότητα του δημόσιου χώρου. Και μικροφωνική εγκατάσταση για τη λαϊκή συνέλευση -καθημερινά ώς τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Ούτε αρχηγοί και επιτελεία ούτε κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη ούτε ντουντούκες και περιβραχιόνια ούτε πολιτικοί και τηλεπερσόνες ούτε γκλαμουράτα ψώνια.


Σαφέστατο το πρώτο ψήφισμα της διαρκούς λαϊκής συνέλευσης, που απολήγει με τα συνθήματα «Αμεση Δημοκρατία Τώρα» και «Ισότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια»:
«Είμαστε εδώ (εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι) γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους στο Σύνταγμα, όλη την κοινωνία να γεμίσει τς πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της...».
Να το «ελπιδοφόρο σκίρτημα» για το οποίο μίλησε στα Προπύλαια ο αείποτε θαλερός και ολόρθος στις κρίσιμες περιστάσεις Μίκης: Νέοι οι οκτώ στους δέκα στη συνέλευση. Νέοι σε ετοιμότητα για ταχύρρυθμη εκπαίδευση στη δημοκρατία -όπως γράφει ο αυτόπτης Γιώργος Παπασωτηρίου (στη «Βραδυνή»):


«Στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος βαφτίζεται μια νέα γενιά ασύγκριτα πιο δημοκρατική, πιο πολιτισμένη, πιο διαβασμένη, πιο καλλιεργημένη και πιο έντιμη από τις προηγούμενες».
Σαν να ερμήνευε το χειρόγραφο σύνθημα πάνω στο χαρτόνι («Η πλατεία εγκυμονεί - Προσοχή στο μωρό»), η Φωτεινή Τσαλίκογλου (ΝΕΤ, 3-6-11) επισήμανε ως μοναδική τώρα πηγή αισιοδοξίας τις αυθόρμητες κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» πολιτών:
«Με παλιά και άχρηστα υλικά δεν χτίζουμε. (...) Στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες οι νέοι μας προχωρούν σε πειράματα αυτοοργάνωσης, ανοίγουν νέους δρόμους...».


Εντυπωσιάζει η εμμονή στη διαδικασία σ' αυτή την πρωτόφαντη λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι της μοντέρνας τεχνολογίας και του κυβερνοχώρου, που επικοινωνούν και ξεσηκώνονται μέσα από το Διαδίκτυο στον ευρωπαϊκό Νότο και στον αραβικό κόσμο, με τον ίδιο (παμπάλαιο στην καταγωγή) τρόπο πάνω-κάτω λειτουργούν: με αυτοοργάνωση, αυτοδιεύθυνση, αυτονομία και με αμεσοδημοκρατική διαδικασία στις συνελεύσεις: Αλλος συντονιστής σε κάθε συνέλευση. Ολοι μαζί ορίζουν τα θέματα συζήτησης. Ολοι ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα λόγου με κλήρο και σε ίσο χρόνο. Ανοιχτές όλες οι ψηφοφορίες. Ουδείς αποδοκιμάζεται με κραυγές για όσα απολύτως ελεύθερος λέει. Αντιπροσώπευση της συνέλευσης ή κάποιας επιτροπής νοείται για συγκεκριμένη μόνο δουλειά και με προκαθορισμένο χρόνο. Τόσο απλά...


Ετσι, η διαδικασία της συλλογικής λειτουργίας, με σημεία αιχμής την αυτονομία, τον αλληλοσεβασμό και την ισηγορία, έχει ουσία: είναι το βαρόμετρο της δημοκρατικότητας. Καταλυτική βεβαίως η σύγκριση για το απέναντι Κοινοβούλιο, όπου οι εθνοπατέρες μας, αλλοτριωτικά υποταγμένοι σε ιεραρχίες, κόμματα και αρχηγούς, κλωσούν επιμελώς τα προνόμιά τους και βαυκαλίζονται ότι ιερουργούν στο ναό μιας «Δημοκρατίας», που την έχει ευτελίσει ένα πολιτικό σύστημα εξαχρειωμένο, αυταρχικό και διεφθαρμένο.


Αγανακτούν (!) κιόλας οι καρατζαφεροτζαβαροπρωτοπαπάδες, επειδή οι «αγανακτισμένοι» πολίτες αποκαλούν «κλέφτες» συλλήβδην τους πολιτικούς. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», λένε. Αλλά και δεν άπλωσε κανένας τους το χέρι, δίπλα του, να αρπάξει από το αυτί ένα, έστω, από τα πατενταρισμένα λαμόγια, που ξετίναξαν τον κρατικό κορβανά.


Αγανακτεί με τους «αγανακτισμένους» και η Αλέκα Παπαρήγα και τους χαρακτηρίζει «αναχρονιστές» και «αντιδραστικούς» (!), διότι δεν θέλουν τα κόμματα και δεν άφησαν την πειθαρχημένη φάλαγγα του ΠΑΜΕ να τους διεμβολίσει στο Σύνταγμα -σκέψου τι θα γινόταν με το αντίστροφο. Και ο «Ριζοσπάστης» αγρύπνως (1-6-11) αποκαλύπτει ποιοι υποκινούν τα «παραπλανημένα» παιδιά, που κατακλύζουν τις πλατείες, κραυγάζουν ό,τι τους γουστάρει και δείχνουν αποφασισμένα να αγωνιστούν για να διαφεντεύουν τη μοίρα τους, χειραφετημένα από μπαμπάδες και ινστρούχτορες.


«Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. -γράφει ανενδοίαστα-, οι Αλαφούζοι και οι Μπομπολαίοι, το συγκρότημα Λαμπράκη και το "Αλτερ", ο Ανθιμος, ο Αμβρόσιος, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και σειρά γνωστών και μη εξαιρετέων Μέσων-στηριγμάτων της πλουτοκρατίας (...) πήραν υπό την προστασία τους τούς συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα...».


Στη χθεσινή κοσμοπλημμύρα της οργής δεν κατάφερα να ξαναβρώ για να συμπορευτώ με τη γλυκύτατη μεσήλικη κυρία, που έχει σταμπάρει στην μπλούζα της ένα εξόχως περιεκτικό σύνθημα. Το αντιγράφω, για να μη χαθεί:
«Δεν θύμωσα, που με κοροϊδέψατε - πάντα ψεύτες ήσασταν.
Δεν θύμωσα, που με ληστέψατε - πάντα κλέφτες ήσασταν.
Δεν θύμωσα που πλουτίσατε σε βάρος μου - πάντα λαμόγια ήσασταν.
Το ότι ξεπουλάτε τη χώρα μου - αυτό με εξοργίζει».