24 Μαΐ 2009

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι «μαγαζάκι» Και εμείς δεν είμαστε πελάτες κανενός

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου, υποψήφιου για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ


Όλοι διαπιστώνουμε ότι μέρα τη μέρα ο Οργανισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και τα πάντα γίνονται ερήμην μας..

Όλα αποφασίζονται στους «τέσσερις τοίχους» του ΔΣ.
Κανείς δεν ρώτησε ποτέ τη γνώμη μας.
Κανείς, ποτέ, δεν έλαβε ουσιαστικά υπόψη τις παρατηρήσεις μας.

Και όμως λύσεις υπάρχουν! Όπως ανέφερα και στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού έπρεπε ήδη να έχει γίνει μια ποιοτική έρευνα για την κατάσταση του Οργανισμού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις διαπιστώσεις που καθημερινά κάνουμε και τις λύσεις που προτείνουμε.
Γιατί δεν το έκαναν;

Τι χρειαζόταν; ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ να φτιάξουν ένα ερωτηματολόγιο, να απαντήσουμε όλοι σε αυτό και να μην... ρίξουν στο συρτάρι τις απαντήσεις.

Υπάρχει «θεραπεία» για τον ΕΔΟΕΑΠ!
Με ουσιαστικό διάλογο και διαφάνεια στις αποφάσεις, με έγνοια για τους χιλιάδες ασφαλισμένους, με την αλληλεγγύη παρούσα στην καθημερινότητα του Οργανισμού και όχι μια ακόμη «λεξούλα» σε διακηρύξεις που ξεχνιούνται μετά από τις κάλπες.

Τι αλληλεγγύη επιδεικνύουμε όταν μακροχρόνια άνεργοι συνάδελφοι πρέπει να πληρώνουν 50 ευρώ μηνιαίως για να έχουν... ασπιρίνη; Πού είναι οι ευαισθησίες μας όταν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν δεν πληρώνουν αυτά τα χρήματα και αν τύχει να αρρωστήσουν πρέπει πρώτα να περάσουν από το ταμείο για να δώσουν μαζεμένα αυτά τα 50ρικα;

Τι χρειαζόταν; ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση! Να αναλάβουν δηλ. το κόστος οι δύο φορείς απαλλάσσοντας από αυτό το βάρος τους άνεργους συναδέλφους μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι όποιες κυβερνήσεις θα συνεχίσουν τις «ρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό. Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μόνες «λύσεις» που προτείνουν πολιτικοί - εργοδότες και γκόλντεν μπόις είναι η περικοπή παροχών στην υγεία και η καθήλωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι «συνδικαλιστικές» αντιλήψεις της συνδιαλλαγής και του «απαρτχάιντ» για τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά και η «τεχνοκρατική» αντίληψη των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ μας καθηλώνουν στο χτες και οδηγούν στις επόμενες «ρεαλιστικές» υποχωρήσεις.


Θεραπεία για τον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχει!

Συμμετοχή στις διαδικασίες - Διαφάνεια στις αποφάσεις - Έγνοια και Αλληλεγγύη για τους ασφαλισμένους.

Αυτό το «μαγαζί» είναι δικό μας.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί «πελάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς