20 Ιουλ 2009

Η Κίνα καταργεί το ηλεκτροσόκ για τον εθισμό στο ίντερνετ



Το υπουργείο Υγείας της Κίνας αποφάσισε να σταματήσει την χρήση ηλεκτροσοκ για απεξάρτηση από το Ίντερνετ. Εδώ και καιρό στο Linyi Mental Health Hospital χρησιμοποιούσαν ηλεκτροσόκ ως μέρος ενός τετράμηνου προγράμματος που αποσκοπούσε στο να σταματήσει η νεολαία να εθίζεται στο Ίντερνετ.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο, αυτό το διάστημα είχαν θεραπευτεί περίπου 3000 νέοι, όμως το υπουργείο Υγείας είχε αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν υπήρχε καμία ιατρική απόδειξη πως η χρήση του ηλεκτροσοκ λειτουργούσε ευεργετικά.
Κινέζοι ψυχολόγοι αναφέρουν πως όταν κάποιος είναι εθισμένος στο ίντερνετ, τότε τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι η έντονη επιθυμία για ηλεκτρονικά παιχνίδια, η σύνδεση στον υπολογιστή για περισσότερο από έξι ώρες την ημέρα καθώς και εκδήλωση θυμού όταν δεν μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ.
Η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του ίντερνετ έχει αυξηθεί δραματικά στην Κίνα και σύμφωνα με έρευνες τουλάχιστον το 10% των νέων κάτω των 18 είναι εθισμένοι στο ίντερνετ.
ΠΗΓΗ:i-Live.gr


Σχόλιο απο ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: Βεβαίως η είδηση είναι οτι προηγουμένως η Κίνα χρησιμοποιούσε τα ηλεκτροσόκ, δηλαδή ένα καταδικασμένο μέσο "θεραπείας", για να "συνετίσει" αυτούς που ξέφευγαν απο το καλούπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς