3 Οκτ 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. – Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ 06:00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Η Συλλογική σύμβαση του 2009 αντικείμενο υποκριτικών δεσμεύσεων παραμένει ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ!
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ, και ενώ Διοίκηση και αρμόδιοι υπουργοί είχαν συμφωνήσει σε λύση της εκκρεμότητας της Ε.Σ.Σ.Ε. του 2009, τη τελευταία στιγμή υπαναχώρησαν. Ο Γ. Γ. του κ. Παπακωσταντίνου έδωσε άλλη ερμηνεία από εκείνη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ, της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και των Νομικών κύκλων, ισχυριζόμενος – αντίθετα από το ‘’πνεύμα του νόμου’’ - ότι η απαγόρευση του 2010 έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ και για το 2009!!! Έτσι οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και το συμφωνημένο, με το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., κείμενο της Ε.Σ.Σ.Ε. 2009 έμεινε στον αέρα! Μετά από αυτή την υποκρισία και την παρελκυστική συμπεριφορά τα Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και της Π.Ο.Ε.ΣΥ. μαζί με τις Ενώσεις μέλη της, κήρυξαν

24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΕΡΤ

Σε τι άραγε διαφέρει η σημερινή συμπεριφορά - ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - από εκείνη του Χρ. Παναγόπουλου; Που, παραβιάζοντας αδιάλλακτα και ανεπίτρεπτα το θεσμικό του ρόλο και την εφαρμογή των συμβατικών του υποχρεώσεων, δεν υπέγραψε Ε.Σ.Σ.Ε. ενώ είχε λήξει από 31-12-08; Ενώ υπέγραφε τις συμβάσεις των υπέρογκων αμοιβών «συνεργατών» που εξοστράκιζαν τακτικούς εργαζόμενους!
Υπήρξε όλο αυτό το χρόνο της διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα διαχρονικό «παραμύθιασμα»;
Ενώ η Διοίκηση, σκληρά διαπραγματευόμενη, «έκλεισε» το περιεχόμενο της σύμβασης, ο κ. Παπακωσταντίνου, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ(;) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Κ.Ο., να είναι οι μόνοι που δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση για το 2009, αφού πρώτα τους έκανε 10% μείωση του μισθού τους και μετατροπή του 13 και 14 μισθού σ’ ένα ευτελές «βοήθημα» στην καλύτερη περίπτωση!
Και όλα αυτά ενώ οφείλονται παράνομα πάνω από 22.000 ρεπό, ημέρες αδείας του 2009 και μένουν ακόμη χωρίς αναγνώριση τα χρόνια που δούλεψαν οι συμβασιούχοι του Π.Δ. στην ΕΡΤ!
Παραβιάζεται έτσι η ίση μεταχείριση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που, με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, στερούνται του δίκαιου και Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος τους, για Ε.Σ.Σ.Ε. του 2009 σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι,
Η απεργία μας είναι η απάντηση μας και είναι μόνο η αρχή. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, μόνο το δρόμο του αγώνα για να απαντήσουμε στην αδικία και στην παρελκυστική υπαναχώρηση.

Απαιτούμε άμεση υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. του 2009, και άμεση απόδοση των οφειλομένων με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς