19 Ιουλ 2011

«Γιαούρτωσαν» τον Μέρντοχ στη βρετανική Βουλή

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η κατάθεση του του Ρούπερτ Μέρντοχ και του γιου του Τζέιμς στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για το διαβόητο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ένας άνδρας επιτέθηκε στον μεγιστάνα των μίντια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και επιχείρησε να του πετάξει ένα πιάτο με αφρό ξυρίσματος. Νωρίτερα, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ αρνήθηκε ότι ευθύνεται προσωπικά για το φιάσκο και έριξε το φταίξιμο σε ανθρώπους «που έκανε το λάθος να εμπιστευθεί».
Ο Μέρντοχ γλύτωσε το "γιαούρτωμα" χάρη στη "σωτήρια" παρέμβαση της συζύγου του. Στη συνέχεια επενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας που συνέλαβαν τον άνδρα και τον απομάκρυναν από την αίθουσα. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο και πλέον συνεχίζεται κανονικά. Στην αίθουσα επέστρεψαν οι δημοσιογράφοι και το ακροατήριο, από τους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν νωρίτερα.
Εν τω μεταξύ, ιστολόγια αναδημοσίευσαν μήνυμα στo twitter, που φέρεται να έγραψε ο δράστης της επίθεσης. "Αυτό που κάνω είναι πολύ καλύτερο από ό,τι έχω κάνει έως τώρα #splat", αναφέρεται στο μήνυμα. O λογαριασμός στο Twitter ανήκει στον ακτιβιστή και κωμικό, Τζόνι Μαρμπλς.
Ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ δήλωσε για την εμφάνισή του στην Βουλή:“Είναι η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου" ενώ ζήτησε συγνώμη από τους αντιπροσώπους της Βουλής. Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων που συντάραξε την βρετανική κοινή γνώμη είπε ότι “οι πράξεις αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τα στάνταρ της εταιρείας μας” και συμπλήρωσε πως η εταιρεία του αντέδρασε όσο πιο γρήγορα και άμεσα μπορούσε όταν έμαθε για αυτές.
Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή είπε ότι έκλεισε την εφημερίδα News of the World -για λογαριασμό της οποίας έγιναν οι υποκλοπές-, όχι ως κίνηση ντροπής αλλά γιατί έσπασε ο δεσμός εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτή και τους αναγνώστες.
Όχι μόνο αρνήθηκε ότι φέρει προσωπική ευθύνη, αλλά τόνισε ότι ούτε καν πέρασε από το μυαλό του να παραιτηθεί, ισχυριζόμενος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να "καθαρίσει" την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς