8 Φεβ 2012

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατάπληκτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παρακολουθούμε την απεμπόληση κάθε έννοιας δικαίου, την κατάλυση της ατομικής ελευθερίας εργαζομένων, την απόπειρα κατάργησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνική ζωή, που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η διεύθυνση του σταθμού ύστερα από τις μάταιες απόπειρες να προχωρήσει σε αυθαίρετη περικοπή μισθών εργαζομένων και χωρίς καμιά αναστολή απέναντι σε συναδέλφους, που για πολλούς η εργασία τους είναι η μοναδική πρόσοδος, προχώρησε απροειδοποίητα και παράνομα σε αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σταθμού.

Είχε προηγηθεί η -με ανάλογες συνθήκες- απόλυση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, της συναδέλφου Μαρίας Πάλλη, αιρετού μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Η διεύθυνση του σταθμού -ελπίζουμε εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου- ανασταίνοντας καθαρά μεσαιωνικές εργοδοτικές πρακτικές, κλείδωσε μέσα στο κτίριο τους εργαζόμενους που προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους, αρνήθηκε και προσπάθησε, κατά παράβαση της νομοθεσίας να αποτρέψει την είσοδο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στο κτίριο και στη συνέχεια έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια απέλπιδα προσπάθεια βίαιης εκδίωξής τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή προειδοποιεί ότι θα εναντιωθεί δυναμικά με κάθε τρόπο στις παραπάνω μεθοδεύσεις, συμπαρίσταται στους συναδέλφους μας, που βρίσκονται ήδη σε κατάληψη του σταθμού και καλεί όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς